icon

Nezvládla som to

29. júl 2023

V piatok som mala mat UPT. Keď mi robili ultrazvuk doktorka už videla pohyby .. neukázala mi sono ale tvárila sa tak divne tak som sa spýtala že čo sa deje. Potom som sa pozrela na to sono aj ja.. nedokázala som to podstúpiť. Mám ešte jednu “šancu” v pondelok, po pondelku už UPT nebude mozne vykonať. Dôvod preco som tam chcela ísť, je ten že budem na dieta uuuuplne sama. Nemam absolútne nikoho. Neviem čo mám robiť 😥

lonely66
Odpoveď bola odstránená
lonely66
Odpoveď bola odstránená
bambieblue
31. júl 2023

Tak potom sa nemáš zle ako to tu píšeš keď aj auto máš.Nenhevaj sa ale sú tu maminy co ti chcú pomôcť ale keď dokážeš sama s takou výplatou aj hypotékou aj auto plus benzín tak to dáš sama.Ak bude všetko v poriadku ovšem, tehotenstvo rátaj aj s komplikáciami,kolké kamosky dostali preklamsiu, diabetes, alebo predčasne rodili. Teba sa pripraviť na všetko.

dianka3
31. júl 2023

@zuzanockamt co ak je to troll, a vôbec nehovorí pravdu a len sa tu snaží hrať na chudinku len aby sa našli presne také ženy co jej idú všetko darovať financovať len aby ona nemusela.Nakoniec aj auto vraj ma a podla mňa má aj chlapa len chce takto využiť matky. Sú také tipy co to robia a nemajú výčitky.

kvetinka75
1. aug 2023

@dianka3 možné je všetko

sasa1310
1. aug 2023

@matkahelka autorka nebude mať dieťa len 3 roky. Len 3 roky s nim môže byt doma, keď to zvládne a bude chcieť. Keď nie, môže ísť o rok do práce a dieťa do jaslí. Nechápem prečo ju porovnávaš s Rómami. Je zabezpečená, má vlastné bývanie (mimochodom je na LV ona ako majitelka a nie banka - tam je len záložné právo), pracovala čiže má nárok aj na tehotenské a čím skôr, ako bude môct, sa určite vráti do práce. Čo je pre teba alceptovatelné, aby si dieťa mohla nechať? Mať chlapa? Či co ešte? Aj ten chlap nie je záruka.
Keby bola študentkou, ktorá absolútne nič nemá, býva v zdieľanom byte s niekým a otehotnie bez žiadnych úspor, vtedy nepoviem. Ale autorka je jedna samostatná žena, ktorá ma ďaleko od takej, akou ju porovnávaš s našou neprispôsobivou komunitou.
A 3 roky som myslela, že max. 3 roky bude bez príjmu. Mnohé ženy zvládli ťažšie podmienky, keď ušli s holou rúrou od chlapa s deťmi, tu nevidím dôvod, že by to nezvládla. Okrem toho ešte stále môže požiadať o výživné, ktoré vôbec nemusí byt v smiešnej sume a keď bude najhoršie, tak predá auto a zasa má pár mesiacov vykrytých.

sasa1310
1. aug 2023

@dianka3 čítaš to celé? Veď bola len zúfalá ohľadne svojho rozhodnutia. Nikde nič nepýtala

kvetinka75
1. aug 2023

@sasa1310 lenže nie je ťažké si domyslieť čo vyvolá takýto príspevok. Pýtať nemusí nič, no môže očakávať že to spustí vlnu darovania a súcitu.

dianka3
1. aug 2023

@sasa1310 áno to máš pravdu, nepýtala ale naznačila chápeš? napr.pride k tebe tvoja kamoška a začne sa ti sťažovať že je v ťažkej situácii toľko musí platiť atď.a ty hneď co ta napadne jej pomôžeš ci už vecne abo finančne chápeš? Moja bývalá svokra bola taká (aj stále je)taká špina že chodila s plačom do miestnej nemocničnej kaplnky na omše, lebo tam ju nik nepoznal bo v meste kde chodí do kostola tam ju poznajú.No a tak zámerne do nemocničnej kaplnky chodila bežne sú tam omše hlavne pre pacientov alebo bežných ľudí z vonku.Tak chodila tam s plačom sa sťažovať že jej syn a nevesta sú chudobný, nemajú prácu a majú 7 deti a 8 na ceste a ona im z dôchodku sa snaží pomôcť ako sa dá ale žiaľ ma malý dôchodok aj to co ma si odtrhne z úst aby nám dala... A aj kaplánovi tomu nemocničnému to hovorila a čo hneď sa našli ľudia čo jej začali niektorý dávať veci pre deti a niektorý finančne zbierky robili.Ja som sa čudovala že veci nám núkala,tak som sa jej opýtala že odkiaľ ich stále nosí a vraj kamarátka jej dala,ale vždy len veci niesla že na ak nechceš zahoďte do koša.Ja som ale zas tie veci posunula kamarátke, ja som mala vecí dosť ešte po bratrancovych deťoch.Ale o peniazoch som sa dozvedela až od samotného kaplána ktorého som poznala a raz ma zastavil keď som šla ako každý deň odniesť materské mlieko do nemocnice lebo malý sa mi narodil predčasne a bol v inkubátore.A tak sa ma pýtal že ako sa máme a či už je nám ľahšie keďže nám tak všetci pomáhajú.Ostala som šoku a potom som mu povedal pravdu,že 2 či 3 krát mi doniesla veci a tvrdili že jej ich dala kamaráta ale nikdy mi nedala žiadne peniaze.Neviem co jej povedal ale o pár dní som ju počula volať zo svojou sestrou a len som počula ako nadávala a vraj jej tam ten ,,debil,, zakázal chodiť, ešte ďalej hovorila že to ja v tom mám prsty a z kaplánom vraj mam pomer a že denno denne chodím do nemocnice nie znášať mlieko ale chodím za ním a to dieťa je asi jeho aj 😅 No a samozrejme nadávky na mňa ako k ,p atď pobožná pani 78ročná ale je to diabol v ľudskej koži.A ešte som zabudla ze keď jej raz ktosi tam dal kočiar tak rovno ho do detského domova odniesla vraj ho kúpila a chce im podarovať 😂hotová samaritánka. No tým chcem povedať že sú medzi nami aj taký ľudia a vedia dobre zahrať na iných či už priamo alebo naznačia

dianka3
1. aug 2023

@kvetinka75 presne to som mala na mysli🙂😉

levandulova111
1. aug 2023

Ja sa nestíham čudovať a rozum sa mi zastavuje... Preboha, ženy, ste vy matky vôbec? Tie ktoré jej tu nakladate a prirovnávate ju s nejakými asociálmi, ktorí si ozaj robia deti len kvôli dávkam a v živote do roboty nepôjdu??? Ako vám to svedomie dovolí, jednu slušnú, pracovitú ženu, ktorá je vo veku, kedy väčšina ľudí v jej veku ešte sedela/sedí doma u matery, takto nechutne odsudzovať?? Ako viete, práve tie ktoré máte takéto "úžasné" názory, že o rok o dva nebudete v oveľa horšej situácii?? Áno, keď je valovček plný, ľahko sa vyskakuje a ukazuje prstom na druhých.. ale viete ako sa hovorí? Človek mieni, život mení... Ja by som až tak sebavedomo na ňu prstom neukazovala..... A aj keď ja beriem a rešpektujem aj iné názory, toto bohužiaľ názory nie sú, to je dopredu bohapusté odsúdenie ženy, ktorá sa rozhodla dať život dieťaťu v dobe, keď iné vrazia tisíce eur do umelých oplodnení a bezúspešne....

levandulova111
1. aug 2023

A kľudne ma tu aj zožerte...

sasa1310
1. aug 2023

@dianka3 ani som to necitala. Nebaví ma čítať o tvojej svokre. Autorkin zámer diskusie bol iný. A keď jej chce niekto pomôcť, je to jeho vôľa.

kvetinka75
1. aug 2023

@levandulova111 nikto ju tu neodsudzuje, pýtala sa na názor a iba jej ukázali aj tú druhú stránku - realitu a nie len ružové obláčiky, ako je všetko v živote fajn. Niekedy mám aký pocit, že niektoré akoby nevedeli čo koľko u nás stojí. Človek , až keď sa dostane do určitej situácie zistí, aká je skutočnosť. Mi to pripomenulo diskusiu, kde si zakladateľka kúpila byt a pýtala sa, koľko a čo bude za byt platiť. Nakoniec zostala veľmi prekvapená, že čo všetko sa platí a aká vysoká suma to bude. Ja jej veľmi držím palce, ak je ozaj v takej situácii ako napísala, nech to dá a hlavne nech je dieťa zdravé

gagik
1. aug 2023

Bud rada, jedno dieta zvládneš sama a budes mat svaty pokoj od nejakeho debila,co by ti robil len zle. Vychovas si ho podla seba v pokoj v zivote je nad vsetky peniaze…

la_dolce_vita
1. aug 2023

Tiez si myslim, ze nikto ju neodcudzuje, naopak kazda sa snazila co najlepsie poradit. Vzdy je viac moznosti a co vyhovuje jednej, nemusi druhej. Su to nase nazory a nikdo z nas ju do nicoho nenutil, sama si uvedomuje zavaznost situacie. Teraz jej prajeme vela sil vsetky..

la_dolce_vita
1. aug 2023

Pardon.. neodsudzuje samozrejme 🙂

dianka3
1. aug 2023

@levandulova111 nikto ta tu nezožere😄 len zase si vezmi, ty jej naozaj veríš? Dáš ruku za ňu ruku do ohňa? Však autor(ka) môže byť aj troll ,ty naozaj veríš každému príspevku co tu kto napíše? Koľký ľudia tak naletia iným práve preto lebo vedia presne co písať a čo hovoriť len aby dostali svoje. Ty nevieš kto je na druhej strane a hneď uveriš? Zato ze niekto popíše pár riadkov tak iste neklame?Dnes nemôžeš veriť nikomu a zvlášť niekomu koho vobec nepoznáš. A ešte je to anonym

drahomirrra
1. aug 2023

@dianka3 A kto povedal, že tie, čo chceme pomôcť si poberateľa pomoci nepreveríme? Akože, o čom vlastne točíš, máš pocit, že sme tu na hlavu padnuté a dáme peniaze niekomu, o kom nič nevieme?

dianka3
1. aug 2023

@drahomirrra to ja vôbec netvrdím, ale myslíš že si ju tu začnú preverovať? keď, ti chcem poslať niečo fajn napíš adresu pošlem,neriešim nejdem sa hrať na detektíva. Budem sa opakovať ak poviem ze co ak to celé je blud? Troll to ty nevieš🤷‍♀️

katkami123
1. aug 2023

@janinah
Neviem či posielaš postieľku aj s matracom, ale ak nie, ja mám k dispozícii 2 v top stave, kľudne jeden pošlem autorke, len nech napíše správu a pribalím aj nejaké vecičky, ak by bolo dievčatko, mám 3 baby.

kvetinka75
1. aug 2023

@dianka3 to by človek s tým druhým musel byť pár dní aby vedel, či je to pravda. Sfalšovať sa dá všeličo a tváriť sa, že nič nemám.

dianka3
1. aug 2023

@sasa1310 Záver je taký že ľudia sú všelijaký,dobrý, zlý,dvojtvárny a aj klamári a ak niekto niečo chce vie ako nato 🫡 Takže asi tolko

katkami123
1. aug 2023

Autorka, napis mi správu, vyskladam ti balíček, mám aj kopu plachiet na matrac do postieľky a iné veci, vyskladám ti balíček aj s hračkami, hrkalkami, teplomerom do vody… my to už nevyužijeme.

sasa1310
1. aug 2023

@dianka3 ja si myslím, že s touto témou to nemá absolútne nič spoločné. Mne je absolútne jedno akí su ľudia - či otŕčajú ruky alebo nie. Autorka sa nevedela rozhodnúť či si má dieťa nechať alebo nie. Tieto vypisovačky, akí su ľudia a aká bola tvoja svokra su dosť mimo. A že jej niečo pošlú (nikde nevidím, ze by autorka niečo chcela alebo vôbec reagovala na darovacia komentáre) je len ich vec.

dianka3
1. aug 2023

@kvetinka75 Presne 👌 presne o tomto hovorím, len niektoré to tu nechápu a idú si svoje🙈 Ako sa vraví nie je všetko zlato čo sa bliští.Inac donedávna som opatrovala bábätko od malinka celych 11 mesiacov a jej rodiča, obaja pracovali keďže nie sú slováci tak im ich šéfova aj známi kupovali veci pre malé,či už letné a či zimné, oni len mlieko a plienky všetko najlacnejšie, len aby ušetrili a pritom obaja i Phone najnovší, on hodinky z 3 a pol zarábajú 3000 mesačne ešte ani nájom neplatia lebo sefova im dala jej druhý byť.Dnešna doba je ...celé zle

katkami123
1. aug 2023

@dianka3
Nezáviď.

zuzanockamt
Autor odpoveď zmazal
dianka3
1. aug 2023

@sasa1310 zatiaľ, nevieš čo bude ďalej. Napísala o dieťati či ísť a či nie na potrat a ďalej preto ze je sama a finančne to nezvládne atd atď čiže? Nakoniec písala ze aj auto má a nakoniec napíše že aj chlapa.🤔🤔🤔
Nabudúce aj ja skúsim niečo anonymné reall story napísať a možno aj ty mi odpíšeš... 😂 to bol vtip na zaver😉

any_soj
1. aug 2023

@dianka3 ja len že viackrát som tu ponúkala pri takomto príspevku finančnú dlhodobú pomoc, nikdy sa nikto neozval. Keď sa ozve, normálne sa zoznámime, možno spriatelime. Prípadne sa to dá riešiť cez Zachráňme životy, kde by sa žienka prihlásila s tým, že by som adresne cez to jej posielala peniaze. Na druhej strane, poslať nejaké veci, ktoré mi už netreba, nemám problém aj bez overovania, aj ak by náhodou dotyčná mama v skutočnosti mala peňazí dosť len chcela takto prísť zadarmo k veciam. Veď napríklad aj my sme kopu vecí dostali po kamoskach, hoci by sme ich mohli aj kúpiť.