Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni
Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem
este by som sla na nejake kvalitne 3d sono, doporucujem tiez dr. grochala v MT, presne pozrie tie priznaky ktore ma dieta s downovym syndromom, vidi to na nosovej kosticke, srdiecku, mozgu...presne to co treba vidiet vidno na sone, uvidis co z toho sa potvrdi a ci vobec nieco, aj take su pripady
@magin Boze, daj jej pokoj, prosim ta a chod radsej robit vycitky niekomu, kto si to zasluzi.
Amnio nie je 100%, ani screeningove testy, tie duplovane nie su
@smallbubu pozri pokial ti to vyslo z odberu amnioncentezy tak to tak bude na jedenj strane si ale treba povedat ze nejde o zivotohrozujuce ochorenie pre dieta a dieta moze fungovat v nasej spolocnosti pomerne samostatne na druhej strane si musis povedat co sa udeje pocas toho ak sa rozhodnes pre UPT v tomto tyzdni dostames latky na vyvolanie porodu porodis a budete cakat kym dieta zomrie bez poskytnutia pomoci u nas nie je pripustna eutanazia
@bona_dea jaaaj. Tak som to nejako nepochopila 🙂
Je mi z vás zle, ako moralizujete, bez toho, aby ste sa vcitili do role autorky. Ako končia rodiny, čo majú takto choré deti? Väčšinou sa každá jedna rozpadne, alebo sú tieto rodiny nešťastne cely život. A to už je nápad porodiť choré dieťa a dat ho na adopciu. aký to má zmysel? aby bolo dieťa pohadzovane ako horúci zemiak? Autorka má dve deti a má povinnosť postarať sa o ne, či už po časovej alebo finančnej stranke a nie byt utrápena a venovať sa len jednému dieťaťu, ktoré nikdy nebude žiť plnohodnotný zivot. Má priviesť na svet dieťa, ktoré bude cely zivot trpieť, pretože väčšina deti s ds má aj zdravotné problémy? Čo ste to za neľudské bytosti, že si dovoľujete zasahovať do jej rozhodnutia a vyvolávať v nej výčitky?
@majtnerova tiež som počula že amnio nie je 100%, takže mali ste aj také prípady??? A čo trisomy test ten je spolahlivý? Dakujem
@majtnerova ako lekárka potom musíš vedieť, že spoľahlivosť amniocentézy je 98-99% . Tým pádom šanca, že si sa stretla s množstvom chýb je štatisticky značne nepravdepodobná.
Zakladatelke držím palce, nech to ma čím skôr za sebou a odporúčam tému zamknúť, lebo už sa tu zhlukuju matky hrdinky, čo presne vedia ako sa "správne" rozhodnúť
ja len dejepisnu pikošku pridám:
Vedeli ste, že Charles de Gaulle mal veľkú rodinu, tri deti, kopu obdivovateľov, ale on mal zo všetkých najradšej svoju najmladšiu dcérku Annu, ktorá bola Downík?
iba pri nej sa dokázal smiať, uvoľniť, šaškovať a hovoril, že ona je svetlo jeho života. Vždy nosil so sebou v saku jej zaramovanú fotku a ramik raz dokonca zastavil guľku, ktorú na neho vystrelil atentatnik. keď zomrel bol pochovaný vedľa nej presne tak, ako si to vždy prial? 🙂
možno nemala plnohodnotný život v zmysle názorov dnešnej "totalitárnej" spoločnosti, ale za to spravila plnohodnotným život niekoho druhého.
Ano vidi tam markre pre downa, napr nosovu kosticku maju inu a podobne
@magin omg ty si riadna psychoska, daj jej pokoj, ma toho aj tak dost. Najlepsie sa usmernuje a moralizuje, kym si to nezazijes, ze? Hrdinka fakt.

@majtnerova
Ja som sa všade dočítala že amnio je 100%. Chytam sa každej slamky som zúfalá, partner plakal a to by som o ňom nikdy nepovedala...myslíš že keď nám to v špecializovanej ambulancii na genetike potvrdili tak to tak nemusí byť? Vraj je to určite spoľahlivejšie ako morfologicky ultrazvuk. Výsledky z krvi som mala vysoké 1:3