icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

smallbubu
autor
14. sep 2017

@majtnerova
Ja som sa všade dočítala že amnio je 100%. Chytam sa každej slamky som zúfalá, partner plakal a to by som o ňom nikdy nepovedala...myslíš že keď nám to v špecializovanej ambulancii na genetike potvrdili tak to tak nemusí byť? Vraj je to určite spoľahlivejšie ako morfologicky ultrazvuk. Výsledky z krvi som mala vysoké 1:3

magin
Odpoveď bola odstránená
mimik79
14. sep 2017

este by som sla na nejake kvalitne 3d sono, doporucujem tiez dr. grochala v MT, presne pozrie tie priznaky ktore ma dieta s downovym syndromom, vidi to na nosovej kosticke, srdiecku, mozgu...presne to co treba vidiet vidno na sone, uvidis co z toho sa potvrdi a ci vobec nieco, aj take su pripady

nightrover
14. sep 2017

@magin Boze, daj jej pokoj, prosim ta a chod radsej robit vycitky niekomu, kto si to zasluzi.

jankaga
14. sep 2017

Amnio nie je 100%, ani screeningove testy, tie duplovane nie su

smallbubu
autor
14. sep 2017

@mimik79
Myslíš že je to spoľahlivejšie ako amnio?

loginexistuje
14. sep 2017

@smallbubu pozri pokial ti to vyslo z odberu amnioncentezy tak to tak bude na jedenj strane si ale treba povedat ze nejde o zivotohrozujuce ochorenie pre dieta a dieta moze fungovat v nasej spolocnosti pomerne samostatne na druhej strane si musis povedat co sa udeje pocas toho ak sa rozhodnes pre UPT v tomto tyzdni dostames latky na vyvolanie porodu porodis a budete cakat kym dieta zomrie bez poskytnutia pomoci u nas nie je pripustna eutanazia

magin
Odpoveď bola odstránená
bobulazelena
14. sep 2017

@bona_dea jaaaj. Tak som to nejako nepochopila 🙂

lula313
14. sep 2017

Je mi z vás zle, ako moralizujete, bez toho, aby ste sa vcitili do role autorky. Ako končia rodiny, čo majú takto choré deti? Väčšinou sa každá jedna rozpadne, alebo sú tieto rodiny nešťastne cely život. A to už je nápad porodiť choré dieťa a dat ho na adopciu. aký to má zmysel? aby bolo dieťa pohadzovane ako horúci zemiak? Autorka má dve deti a má povinnosť postarať sa o ne, či už po časovej alebo finančnej stranke a nie byt utrápena a venovať sa len jednému dieťaťu, ktoré nikdy nebude žiť plnohodnotný zivot. Má priviesť na svet dieťa, ktoré bude cely zivot trpieť, pretože väčšina deti s ds má aj zdravotné problémy? Čo ste to za neľudské bytosti, že si dovoľujete zasahovať do jej rozhodnutia a vyvolávať v nej výčitky?

tama321
14. sep 2017

@majtnerova tiež som počula že amnio nie je 100%, takže mali ste aj také prípady??? A čo trisomy test ten je spolahlivý? Dakujem

smallbubu
autor
14. sep 2017

@magin
Držte už hubu láskavo...som zrelá na psychiatriu aj bez vašich úžasných komentov. Dajte mi pokoj vy tela

anjelicek26
14. sep 2017

@magin daj jej pokoj fakt.
@smallbubu robi sa este geneticke vysetrenie z krvi matky, stoji okolo 400e. To je ano - stopercentne. Ale ak vysli zle tripple, sono aj amnio, je to fakt len strasne tenucka slamka :( A na vysledky zas cakat a babo rastie a o chvilu bude kopkat, ci to ustojite :(

http://naseporodnice.cz/maternit21-geneticky-te...

sisaka
14. sep 2017

@majtnerova ako lekárka potom musíš vedieť, že spoľahlivosť amniocentézy je 98-99% . Tým pádom šanca, že si sa stretla s množstvom chýb je štatisticky značne nepravdepodobná.

Zakladatelke držím palce, nech to ma čím skôr za sebou a odporúčam tému zamknúť, lebo už sa tu zhlukuju matky hrdinky, čo presne vedia ako sa "správne" rozhodnúť

smallbubu
autor
14. sep 2017

@tama321
A čomu potom veriť? To amnio som si aj zaplatila v špecializovanej ambulancii.

tomiholjubavi
14. sep 2017

ja len dejepisnu pikošku pridám:
Vedeli ste, že Charles de Gaulle mal veľkú rodinu, tri deti, kopu obdivovateľov, ale on mal zo všetkých najradšej svoju najmladšiu dcérku Annu, ktorá bola Downík?
iba pri nej sa dokázal smiať, uvoľniť, šaškovať a hovoril, že ona je svetlo jeho života. Vždy nosil so sebou v saku jej zaramovanú fotku a ramik raz dokonca zastavil guľku, ktorú na neho vystrelil atentatnik. keď zomrel bol pochovaný vedľa nej presne tak, ako si to vždy prial? 🙂
možno nemala plnohodnotný život v zmysle názorov dnešnej "totalitárnej" spoločnosti, ale za to spravila plnohodnotným život niekoho druhého.

magin
Odpoveď bola odstránená
majkabr
14. sep 2017

@smallbubu Doktor Grocháľ je fakt odborník v MT . Asi by som šla k nemu. A vravim Vám že moje dieťa malo byť postihnuté povedali mi to mesiac pred porodom a mám zdravého syna 4 ročného.

magin
Odpoveď bola odstránená
sisaka
14. sep 2017

@smallbubu tu tzv. Pani doktorku si nevšímaj amniocentéza je 98-99% čo je takmer 100, na výsledky sa môžeš spoľahnúť a tieto Google doktorky si nevšímaj

magin
Odpoveď bola odstránená
smallbubu
autor
14. sep 2017

@majkabr
A boli ste aj na amnio?

mimik79
14. sep 2017

@smallbubu myslim, pretoze tam vidí tie fakty ktore to urcuju alebo nie.

magin
Odpoveď bola odstránená
tama321
14. sep 2017

@smallbubu ja neviem len sa pýtam ako to je s amnio, skusenosti nemám, ale skus ešte tie trisomy testy no ale tie sa platia, pre klud by som skusila.

jankaga
14. sep 2017

Ano vidi tam markre pre downa, napr nosovu kosticku maju inu a podobne

ragulca
14. sep 2017

@magin čo ty si za cloveka???? Robí ti to radosť, alebo čo? Daj jej pokoj, preboha, ty 100%. matka moralistka

bersi757
14. sep 2017

@smallbubu naozaj skúste este toho dr. Grochalu. Je to top. Ja som tam bola. Prečítajte si o ňom aj na nete. Tiež som o amnio počula že nieje 100%. Uvidíte podľa výsledku potom sa rozhodnite podľa seba.

magin
Odpoveď bola odstránená
anjelicek26
14. sep 2017

@magin omg ty si riadna psychoska, daj jej pokoj, ma toho aj tak dost. Najlepsie sa usmernuje a moralizuje, kym si to nezazijes, ze? Hrdinka fakt.