icon

Plánované prerušenie tehotenstva v 17. týždni

smallbubu
14. sep 2017

Ahojte, prosím je tu niekto kto podstúpil prerušenie tehotenstva v takomto stadiu? Za každú odpoveď vopred ďakujem

charlie1980
20. sep 2017

@montemotherone S tym absolutne suhlasim !
Desi ma myslienka, ze raz pukne z toho v tej mojej hlavicke😉

drobcek11
20. sep 2017

@charlie1980 prepac ale nesuhlasim s tebou ...tolko z mojej strany

charlie1980
20. sep 2017

@sue Vlastne prichadzam na to, ze diagnoza nema ani vahu, ze vsetko je v najlepsom poriadku a vlastne diagnostikovani ludia su diagnostikovani zo srandy a vlastne im ani nic nie je 😀 Dokonca sme to my, ktore to nezvladame a este si aj myslime, ze tito ludia nemaju tie iste schopnosti a moznosti 😅 Ze sa vlastne nic nedeje, ze vsetko sa to da zvladnut lavou zadnou 😀

No budis....nikomu tieto iluzie neberiem. Aj ja ich mam. Akurat s tym rozdielom, ze si plne uvedomujem, co nas caka (v najhorsom pripade)😉 A nebudem tu skraslovat "problemy", lebo to mi realne nepomoze. Pomoze mi urobit maximum pre to dieta a zysok jeho zivota....netusiiiiiiiim. Verim v to najlepsie. Mozno prekvapi😉

andrejzbb
20. sep 2017

@smallbubu Držím päste. Je to najťažšie rozhodnutie...ale myslím,že ak to tak cítiš,tak je to tak SprÁvne.

iceprincess
Autor odpoveď zmazal
lalenka33
21. sep 2017

Niektorým veriacim ,,fanatičkám" by som dala takú facku,že by im najbližšia stena dala druhú!! Vy sa tu oháñate Bohom a bibliou a čo robite?Súdite a útočíte na mamičku,ktorá je na tom určite psychicky veľmi zle!!! Kto vám dal právo ju súdiť?To právo má len Boh,vy nie.Všetko iné viete len toto nie?Všetky ju súdite,deptate,ale ani jedna jedna z vas jej nenapisala,že je ochotná si to dieta vziať a starať sa oňho.Prečo? Ktorá z vás je bez viny a môže hodiť kamenom? Koľke z vas denne pachaju hriechy z vedomim,že ved pojdem na spoved a Boh mi odpusti? A prečo Boh dovolil aby mala postihnute dieta?Ved musel vediet,že nieje silná aby ho vychovala a dá ho preč. Prečo dovolil aby niekto objavil interupciu a zabijal tym deti? Preco dovolil aby niekto vymyslel kondomy,antikoncepciu? Som veriaca,ale v tomto pripade by som sa zachovala presne ako autorka príspevku.

xxxkatka
22. sep 2017

@lalenka33 to vymyslel diabol nie boh 😀 😀 😀 no vies uhol pohladu 😉

chovancova27
22. sep 2017

@anjelicek26
@smallbubu Anjelicek to krásne napísala a ja sňou súhlasím... tiež mám dve deti a keby som čakala tretie s postihnutím - akýmkoľvek, rozhodla by som sa rovnako ako ty. Dnešný svet je ťažký. Život je len jeden. Treba si ho užiť... užiť si deti, manžela, dom, dovolenky... je to materialistické, ale je to tak. Všetci máme len jeden život. Je veľa matiek, ktoré svoj život obetujú chorým deťom. Ja taká niesom. Každá sme iná, nikto nemá právo niekoho súdiť, obviňovať... väčšinou tie čo súdia sú horšie ako tie súdené. Mať dve deti v tomto dravom svete je veľká výzva. dať im všetko čo potrebujú, či už lásku, pozornosť, ale aj vzdelanie, materiálnosť... nehrajme sa tu na dobrodejky čo spasia svet. V mojom okolí je kopec matiek starajúcich sa o choré a postihnuté deti. Väčšina ostali na deti samé, chlapi tieto situácie väčšinou nezvládajú a utečú od rodiny. Chlapské ego nepustí, česť výnímkám. to nieje len bábätko, to je dieťa ktoré treba dať do špeciálnej škôlky, ktorá nieje v každom mieste, hľadať si prácu tak aby som sa mu mohla venovať, čiže vo výrobe na smeny, v horšom prípade musieť sním ostať doma a nepracovať... príjem len od chlapa, chlap nervozny lebo peňazí nieje, hypotéky, žiadne dovolenky, starším deťom nemôžeš nič kúpiť, nemáš na nich čas... oč om je takýto živoť? ja by som ho nechcela takto prežiť... A neviem či obdivujem matky ktoré toto chcú... to ani nieje obdiv, vždy ma to skôr prekvapí... ale to je o tom, že každá sme iná, máme iné hodnoty, iné presvedčenia, inú vieru v niečo... v každom prípade, ak príde postihnuté dieťa, trpí celá rodina...

maaaaaaaria7
22. sep 2017

@chovancova27 veľmi výstižné, súhlasím...

martinkojakub
22. sep 2017

Ahoj.Ako ja toto nepochopim asi nikdy v zivote,chcela si dieta predpokladam,otehotnela,a teraz keď si otehotnela a zistila ze má DS ho ideš takpovediac zabiť?Prečo mu nedať šancu na život?Ono za to nemože.Keď sa nechceš starať o dieťa s DS tak ho daj na adopciu,to podľa mňa tiež nebude ľahké ale rozhodne ľahšie ako potrat v 17.týždni.No ale je to na tebe ty budeš s tým žiť.Snáď sa rozhodneš správa.Hodne síl.Ahoj

tinaa64
22. sep 2017

@martinkojakub no neviem ci to bo dobre napisat taky koment...tie co obhajuju jej rozhosnute si do teba vwlmi rady kopnu...ale co uz taky je zivot...ona sa tak rozhodla..ona s ttm bude zit nie my...treba respektovat jej rozhodnutie aj ked je to smutne rozhodnutie....snadvto male najde pokoj tam hore..tam mu bude ovela lespie...mozno ma tu vsetci budu mat za blazna ale ak by sa kazdy zaujimal aspon troxhu o dochovny zivot kazdy by pochopil ze vsetko co sa deje nedeje sa len tak a preco sa rodia take deticky...atd atd....ja verim v boha ale tak toxhu inak a v ine veci verim nie v cirkev ...tu bu som zahubila hned...

marion09
22. sep 2017

@martinkojakub tak tak.pravdu mas.

martinkojakub
22. sep 2017

@tinaa64 tak nech ma pre mna za mna aj ukamenuju...Ja mam na to taky nazor aky mam a nic na nom nebudem menit

marion09
22. sep 2017

@martinkojakub sa priprav,mna tu uz ukamenovali🙂

chovancova27
22. sep 2017

@martinkojakub
@marion09 prečo by ťa mal niekto kameňovať🙂 každá máme svoj názor, svoj život, svoje životné podmienky, štandardy, ciele, možnosti, financie, plány... 🙂 každá máme svoju predstavu o tom, ako chceme prežiť svoj život. Či doma pri chorom dieťati, alebo si ho užiť naplno so zdravou rodinou... Každá podľa seba. nikoho netreba súdiť. A hlavne asi netreba zakladať takého témy ako sa mi javí🙂

xxxkatka
22. sep 2017

@martinkojakub dieta s DS na adopciu? 😀 😀 😀 uz vidim tie zastupy co si ho budu chciet adoptovat. A samozrejme pocitam aj teba, ze sa zapises do poradovnika na adopciu dietatka s DS.

marion09
22. sep 2017

-ironia v tejto teme nie je na mieste...

babulkomale
22. sep 2017

Mudrujete, mudrujete iba tie, co ste nezazili. Ani vo sne vas nenapadne, ake veci zvazuje zena, ked sa ocitne v takejto situacii! Aky obrovsky tlak je na nu vyvijany z kazdej strany! To su situacie a zazitky za zblaznenie, vy teoretizujuce mudrlantky!
Uplne zbytocne si deriete klavesnicu, vase argumenty su uplne smiesne a ziadnej zene, ktora je v takejto situacii, nic nedaju. To si mozete hovorit a pritakavat akurat tak medzi sebou, v spolocnosti takych, co v zivote nemuseli nic riesit a dostali zdrave deti na podnose.
Prajem vam do zivota len len lahke alebo radsej ziadne rozhodnutia, lebo by ste ich nezvladli.

xxxkatka
22. sep 2017

@marion09 ironia? kde vidis ironiu?

ewellina
22. sep 2017

@babulkomale Asi si necitala uplne celu diskusiu. Na strane zivota bola aj diskutujuca, ktora podobnu situaciu zazila a dieta s DS si nechala a tesi sa, ze to babulko male ma. A takych zien je viac. 🙂

charlie1980
22. sep 2017

Tot cennik posudkov, terapii, ktorych bude mozno 20,30,50,100, milion a mozno neuspesne.
Seria terapii 300€, mozno 2 roky.
A to sa jedna o pomerne lahsiu dg.
Ale bolo tu spomenute, ze tieto deti vlastne nic nepotrebuju. Nie, 1r deti nic nepotrebuju, staci hracka do ruky. Tie skutocne problemy pridu casom 😉 Ked matke zdupka muz, asi jej pridete vsetky na pomoc, vsakze.

babulkomale
22. sep 2017

@ewellina to je uplne v poriadku. Ale nic to nemeni na tom, co som napisala.
A "na strane zivota" je velmi zvlastne pomenovanie. Ale ako som napisala, skusenost je neprenosna a preto by aj pre mna bolo stratou casu tu pisat blizsie o tom, co prezivaju zeny, ktore sa musia rozhodnut tak ci tak.

canerko
22. sep 2017

@babulkomale veru veru pravdu mas.Buduci ze som nevedela ze moj syn bude Down teraz rozmislam vlastne ze preco som ho nedala na adopciju alebo preco som vlastne neurobila plan vrazdy uz narodeneho babatka ved mi otocil zivot naruby.Samozrejme som sarkasticna teraz.A co ma robit teraz matka dietata ked je postavena pred hotovu vec?No najskor sa prebrat a zacat robit to co vie najlepsie pre svoje "ine"dieta.Ake lutovanie samej seba.Treba bojovat do poslednej minuty.Ja keby rozmislam ako niektore tu tak som davno v Pezinku.Moje dieta bolo z laskou splodene,nosene 9 mes.pod srdcom,velmi tazko porodene
presli sme si uz vselicim a najviac sa stretli z ludskou hlupostou a obmedzenostou ale co uz.Zivot ide dalej a ja sakra budem bojovat lebo je to dieta krv mojej krvi a ja niesom ziadna super mama ale len mama.Samozrejme ze su dni ked uz mam vsetkeho dost a spadla som uz aj na chrbat aj na hlavu ale na kolena ma nik nedostane lebo ja mam pre koho zit.

babulkomale
22. sep 2017

@canerko
tvoj nazor respektujem, pretoze mas zazitu situaciu, ktora s temou suvisi, aj ked zrejme nebola rovnaka.
Ver, ze su poskodenia, ked diagnoza Downov syndrom by bola pre mamicku uplne skvelou spravou, znamenajucou aspon to, ze dieta bude zit.
Vela zdravia a stastia prajem.

xxxkatka
22. sep 2017

Ja len taky pribeh. Nad nami byval chalan/muz s mentalnym a fyzickym postihnutim (dni noci vystrajal). Teraz ma cca 35-40 rokov. Do tohoto casu sa starali o neho rodicia. Otec pracoval obcas odbehol z prace pomoct, mama s nim bola doma, bo ho odmietli dat do ustavu. Ked otec prisiel pomahal dvihat, kupat, starat sa. Ine deti nemali, nedalo sa pri nom. Otec nahle zomrel a chalan musel ist do ustavu lebo mama ho fyzicky (a ani financne) nezvladne sama. Chodi za nim casto, ale starat sa o neho nemoze. Teraz sa pytam, ak by mali dalsie deti z coho by zili? Z jedneho platu? Co ak by muz zenu opustil? Musela by ist do prace a dieta do sanatoria, ustavu....bo z opatrovatelskeho ani najom nezaplati. Preto damy, co moralizuje, vy viete v akej su financnej situacii? Vy viete zarucit, ze ju muz neopusti? (a tu rozpravocku o vyzivnom, ktore by musel platit si usetrime, kedze vieme, ake je u nas pravo vymozitelne). Vy viete cim si zena presla? Vy viete ci prve dve deti su ok a netreba im speci starostlivost? Prosim, zamyslite sa, kym zacnete sudit, aby ste odsudenie nezazili na vlastnej kozi.

taami
22. sep 2017

@charlie1980
Ja sa ti čudujem, že si tuto diskusiu ešte nevzdala

martinkojakub
22. sep 2017

@xxxkatka moja zlata su aj taky a je ich sice minimum ale maju aspon srdce...coz sa o niekom povedat neda..

ematko29
22. sep 2017

mne manžel povedal,že by mi v žiadnom pripade nedovolil ist na potrat.neskutocne ma to povybudilo.

xxxkatka
22. sep 2017

@martinkojakub ad 1 nie som tvoja a uz vobec nie zlata, takze taketo pomenovanie si nechaj pre svoje deti or kamosky ad 2 bohuzial nikdy nevies zarucit (ani chlap sam za seba), ze to jednoducho nevzda. ad3 netusim koho si myslela, ze "nema srdce", ale predpokladam, ze tie co sa utokmi pustili do nestastnej zeny, ktora sa potrebovala porozpravat s mamami, ktore boli v podobnej situacii. 😉

vevesh
22. sep 2017

@charlie1980 to nevysvetlis ludom, a ked nemaju, nedaju ....vsak co, nech sa len dieta nauci s tym zit, ono sa chore narodilo, to je jeho osud😠..este stale si pametam, ako 6 rokov sme jedli rozky s pastekou, maso len v nedelu, nikde nesli (ani na blby vylet ci obed do restiky) , dostavali oblecenie iba na vianoce a co lacnejsie (to bol vykupenie cinak..), len aby mal surodenec pomocku za 125 tisic sk (!!) Na ktoru poistovna prispela 20 tisic - a tu pomocku bolo treba kupovat kazde dva roky, ale hold nebolo, tak sme nasetrili az za 5- 6 rokov. Pred rokom ako dospelemu 8 tisic za pomocku a postovna prispela velkou NULOU.A k tomu platit este internaty, opatrovatelky cestovne za lekarmi, posudky , odmiednutne invalidne (vsak je samostatny...) , opakovane posudky, specialne vzdelavacie pomocky....