Potrat deň po vyšetrení u gynekológa

mima12e
9. mar 2022

Ahoj te chcem sa opýtať vo štvrtok som bola u gynekológa, vo štvrtok večer som mala slabulinke krvacanie ale hneď to prestalo ale na druhý deň okolo pol 1 poobede som začala silno krvácať a bežala som na pohotovosť..... ale tam mi oznámili ze som potratila bola som len v 4 týždni
Tak sa chcem opýtať myslíte si že by mi mohol doktor nejako poškodiť niečo a kvôli tomu som potratila lebo bral mi vyteri mi robil aj preventívnu prehliadku....
Veľmi sme sa na to tešili keďže pred 3 mesiacmi som mala samovolny potrat.. ale to som bola len v druhom týždni ďakujem za každú odpoveď...🙂

ummimaryam
9. mar 2022

@mima12e ja osobne si myslim ze vsetko je mozne. Pokial doktor stimuloval nieco,co nemal... kazde telo reaguje inak. Kazdopadne je mi to velmi luto a dufam,ze sa z toho coskoro dostanes. Ja som tiez bezala na pohotovost par dni dozadu s krvacanim, tiez som v 4. tyzdni.

maminkadeticiek
9. mar 2022

Tak skoro sa nema sprtat vo vnutri,ani vysetrovat nejako,preco si tam bola vlastne tak skoror?.Ale na druhej strane ak je to silne,tak ononje tondobre chranene,to nie je len tak.Riziko potratu vvtakomto rannom stadiu ale je naozaj 50% takze by som sa asi v hlave nenastavila ze za to moze on.V 4tt to este nemusi vydrzat naozaj casto ani najblizsiu menstruaciu.

miskamicha
9. mar 2022

@mima12e mrzi ma to velmi. Ale polopate..v 2.tyzdni si nemohla byt taky cas este len ovulujes kedze tehu sa rata od 1.dna poslednej menstruacie
4.tyzden to este zeny ani nevedia ze su tehotne a taky cas prichadza resp.neprichadza menstruacia. Lekar s tym pravdepodobne nema nic aj ked sprtat do teba nemal kedze si uz potratila, mne lekar v tehotenstve prehliadku nerobil a aj keby chcel tak mu to nedovolim.
stava sa to velmi casto ☹ velakrat je na vine genetika ale ma to xy pricin. Mal by ta poslat minimalne na henatologiu a vysetrit hormonalny profil.

moonlight1210
9. mar 2022

@mima12e mozno prichadza na radu aj otazka, nakolko ste vy dvaja geneticky kompatibilni. Zvazila by som to. Aby za potratmi nestala nejaka porucha, ked obaja ste nevedomky nositelmi chybnych genov.

pragmaticka
9. mar 2022

Nechápem načo ide človek tak skoro na vyšetrenie. Mne vyšiel test v 4.tyzdni, tesne potom som začala krvácať. Volala som doktorke a ona nato ze ona s tým tak skoro aj tak vôbec nič urobiť nevie. Ze mam cakat do 7/8tyzdna, ak bude test stále pozitívny mam prísť!

julie19
9. mar 2022

V takomto skorom štádiu to nie je absolútne nikoho vina, ani tvoja ani doktorova… veľmi ma to mrzí čo sa ti stalo ale ak nebolo malé dosť silne a zdravé stalo by sa to tak či tak aj bez lekára… ja som bola v 6tt ani som nestihla byt u gynekologicky a víkend pred kontrolou som potratila, bez akéhokoľvek zásahu 🤷‍♀️… na druhej strane keď som otehotnela s dcérou bežala som ku gynekologicke oveľa skôr a ta ma teda riadne vyšetrila aj od spodu aj preventivku rovno spravila a mala je zdravá ako repa už ma 16 mesiacov ;) … nabudúce to vide 🤞

domka222
9. mar 2022

Nemyslím si, že by za to mohol Dr. Hádam vie, čo môže a čo nie. Mne tiež vždy robila rovno aj preventívnu prehliadku+ster.

evatko
9. mar 2022

Presne ako píše vyššie.
2. tyzden ešte nie si ani tehotná. Zacina ovulácia, v pripade ucebnicoveho cyklu.
4 týždeň akurát zistis, že si tehu v prípade ucebnicoveho cyklu.
To ti len začína ukazovať test. Doktor v 4tyzdni ešte nic nevidí. Preto bere len krv na potvrdenie tehu. Preto sa k doktorovi tak skoro ani nechodí. Nemal podľa mňa ako sposobit potrat, ked sa este len vak tvoril.

evatko
9. mar 2022

Ja si myslím, že to bolo normalne biochemické tehotenstvo. A to krvacanie bola menstruacia.

zuzka565
9. mar 2022

Mňa dr ani pri prvom ani pri druhom tehotenstve nevysetroval. Už si nepamätám do kolkeho týždňa ale viem že som už mala bruško.

elementissa
9. mar 2022

Potrat v druhom týždni??? Pánečku..no to je strašné veru, že to vajíčko sa neoplodnilo a zišlo dolu aj s menštruáciou. Keď toto počítaš za potrat :D tak potom si zrátaj, koľko potratov si už mala od tých 12/13 rokov, čo ti začali krámy 😅

hapkova
9. mar 2022

Mohlo sa to stat, tiez som v tychto zaciatkoch chodila na kontrolne sono, ktore doktori robia zo spodu pretoze inak by nic nevideli. Ale tazko povedat, ci to mohol alebo nemohol zapricinit on, dovodov je vela.

gabu_lienka
9. mar 2022

@mima12e nemylim si, ze by to bolo sposobene vysetrenim. A ked to bol druhy potrat, urcite by som isla na vysetrenia: hematologia, endokrinologia, reprodukcna imunologia, pripadne genetika.

A zas tie pripecene reci 🤦‍♀️ Autorka pise 2 tyzden mozno preto, ze jej tak ukazal test - clear blue ukazuje 1-2 tyzden co je vlastne od ms 4-5tyzden.
A tie co sa cudujete a vysmievate na co tak skoro isla k Dr - no si predstavte, ze niektore zeny hned ako im vyjde pozitivny test musia zacat brat lieky a pichat injekcie ( u mna to bolo od 30 DC, co niektore este len cakaju na MS a jansom uz mala potvrdene hcg a liecbu). Ale tak pre niekoho, co nema problem otehoteniet a donosit tazko predstavitelne a pochopitelne.

monkabohdalova
9. mar 2022

@mima12e ja som mala podobný prípad, v pondelok som bola na vyšetrení všetko ok už aj srdiečko bilo a v utorok večer som letela do nemocnice, kvôli silnému krvácaniu, bola som cca v 7 týždni:(

miriam11
9. mar 2022

@mima12e je mi ľúto, čo sa ti stalo, ale vína lekára to určite nebude.

sense
9. mar 2022

V 4 TT 50%perc. Tejotenstiev konci ako biochemických a veľa žien ani len netuší že boli vôbec tehotné. Pretože sa nestresuj testovaním už x dní pred ms. Berú to len ako ms. V tomto týždni ani lekár nič na Sone nevidí, max ti vezme krv aby sa potvrdila prítomnosť hcg a nemyslim si ze je to jeho chyba. Ale nie je to ani tvoja. Žiaľ v takomto skorom štádiu to ma v rukách príroda.
Inak tiež ma zaujíma ako si v 2tt mohla mať samovoľne potrat keď to. Nastáva ešte len ovulácia.

Ak si už mala viackrát potvrdene tehu lekárom aspoň z krvy, a následne potrat možno by nebolo za škodu absolvovať aj iné vyšetrenia ako hématologie, genetiku atď.na na to posielal lekár po 2MA a po 2 takýchto biochemických tehotenstvach.
Mne vždy po prvých presmutenVh dňoch pomáhala myšlienka ze ak nebolo dosť silné a nemalo by byť zdravé radšej nech to odíde takto na. Začiatku ako ku koncu tehotenstva, nedajbože krátko po pôrode.

alanko20
9. mar 2022

Tu na MK stale citam, ake je zbytocne, priam nevhodne ist k lekarovi okolo 5-6 tyzdna tehotenstva, ja si to ale nemyslim. Je.dost dolezite vylucit mimomaternicove tehotenstvo, ja sama som z toho mala obavy, a ked ma lekar vysetril a potvrdil tehotenstvo v maternici, velmi som sa upokojila. Velmi ma mrzi autorkina strata babatka. Urcite si neurobila chybu, ze si isla na vysetrenie k svojmu doktorovi.

janinah
9. mar 2022

Pozri si anatómiu a biológiu a zistíš.ze dr.s tvojim potratom nič nemá.

basska_b
9. mar 2022

Mne robil preventivku pri 1. dcerke v 3tt, ale neposkodil nic. Robil aj sono zospodu. Kedy si mala dostat MS? Fakt si bola v 4tt? Ved tam by nebolo nic vidno a krvacanie by si si mohla zamenit s MS... ono ten potrat vacsinou je kvoli vyvojovej chybe :( moc ma to mrzi, tiez som si tym presla v 9tt, som spinila a az v 11tt bola kontrola a tam sa ukazalo, ze 2 tyzdne uz nezilo 😢

mima12e
autor
9. mar 2022

@basska_b ahoj áno bolo to také maličké mala som aj foto potvrdil mi doktor xe je to 4tt ale nevadí uvidíme

slniecko_12
9. mar 2022

Mne sa to stalo..je to velmi pravdepodobne

luccija
9. mar 2022

@elementissa dá sa to napísať aj empatickejsie
@mima12e podľa mňa nie, ale keď sa to stalo 2x treba komplexnejsie testy

maminkadeticiek
9. mar 2022

Este by som chcela povedat,ze potrat naozaj nie je v poriadku zvalovat v takomyo pripade na doktora.On ta naozaj nema ako inak vysetrit v takomto extremne skorom stadiu ako vaginalne.Navyse neviem co tam mohol v 4tt vidiet,ale teda ok...Ooakujem,sanca ze sa plorik udrzi je na zaciatku 50%.Az postupom tyzdnov sa pravdepodobnost udrzania zvysuje.

aliaray1
9. mar 2022

@mima12e na toto by vedel odpovedat gynekolog, ze ci je to mozne.
Ja by som uz z opatrnosti nesla na vysetrenia v 4 tt alebo ak by som mohla byt tehotna.

Velmi ma mrzi, cim si prechadzas, no hlavku hore a nevzdavaj sa 🤗. Na buduce by ti proti krvacaniu mohli zvazit predpisat progesteron, napr.utrogestan.

Ja som v 5+0tt zacala vecer krvacat, sli sme na urgent a tam spravili krv. Hcg 10.000. Poslali ma hore a lekar mi oznamil, ze mam prist rano na vyvolanie potratu, lebo nevidel bit srdce, lebo som mala hematom a vraj hydrops (opuch plodu). Za ziadnu cenu mi nechcel predpisat progesteron, nic...vraj to nema ziaden zmysel. Moj gynekolog nasledujuci den ma poslal naspat na potrat bez zaujmu, bez vysetrenia-vraj lebo nemocnica povedala, tak to tak je a vypocula som si zasa sproste reci.

Nesla som na potrat, lebo som si nacitala veci a obratila sa online na kliniku v USA a sukromnu v SR. 3 dni som nespala a sla im len oznamit, ze na potrat nejdem - boli odporni, arogantni, mali sproste reci a vysmievali sa mi atd., ja som bola ticho a odisla.

Ak by som slepo pocuvala toho blba a sla na potrat, nebola by som dnes v 33tt s krasnym zdravym dietatkom. Samozrejme ambulantneho gynekologa som vymenila.

Som zvedava kto z nich sa bude vyskierat ked to budu riesit urady...oni su lekari, ja zas pravnik...karma je zdarma 🤷‍♀️

nika_val
9. mar 2022

@aliaray1 ja keď som bola v nemocnoci (jemné špinenie ale krčove bolesti) tak mi tiež povedali hneď potrat, ja v šoku a oni hneď začali plánovať vyšetrenia, kedy zákrok atd.. išla som domov a potom k svojej tá tiež po ani nie 1min čo ma pozerala povedala potrat lebo nebije srdiečko
Na druhý deň som išla ešte k 3 gyn a ten s kludom povedal že netreba sa hneď na všetko pozerať negativne on tam šancu ešte pekne vidí
Totalne iny pristup, ochota, snaha
Ano dobre nakoniec to potrat bol po par dnoch ale ide o to že nedali tomu žiadnu šancu len kvôli tomu že v danom týždni (8tt podla ms a 6tt velkosť plod) nebilo srdiečko .. to že mali pravdu je druhorade ide o prístup
Tvoj prípad je samozrejme o milion krat horší kedže nemali pravdu a na tvojom mieste dobre robíš že chceš bojovať za to ako sa k tebe zachovali.. držím palce aj nech tehu dopadne len dobre a nech sa ti podari aj "potrestat" nespravodlivych dr

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre