icon

Prečo sú ženy proti interrupcii?

24. nov 2025

nedá mi pochopiť prečo sú toľké ženy proti interupciam 🤦‍♀️samozrejme jedna vec je keď slečna rozťahuje nohy pred iným mužom každý druhý deň a potom chodí na kliniku ako na klavír to samozrejme nezastávam ale pokiaľ sa uz stane niečo a žena si je vedomá že dieťa neutiahne (nemá na to financie, zázemie , mentalitu alebo akýkoľvek iný dôvod) nevidím prečo by ju za to mali iné odsudzovať.. veď lepšie je vziať si plod ktorý tu bolesť ani cítiť nebude nemá ešte vedomie nevie o sebe ani nič ako zničiť mu celý život tým že bude mať zlu výchovu poprípade ho matka nebude schopná uživiť atď.. verte že takéto deti potom končia drogovo závislé s psych. problémami a veľa ďalších zlých veci (samozrejme nie všetky ale veľká väčšina) .samozjreme kľudne napíšte svoj názor a môžme sa rozumne pobaviť

anonym_a6aab5
27. nov 2025

@anonym_autor a na tvoju otazku, preco su zeny proti interrupcii ti odpovedat asi tak celkom neviem..ale netyka sa to len zien…tyka sa to ludi (zien, muzov), asi sa im najlepsie vyjadruje k situacii druheho jedinca, o ktorej nevedia nic a mozu moralizovat, ze je taky a hentaky..porovnavat situaciu so svojou vlastnou, kedy sa jedna o zeny, ktore dieta uprimne chceli a tesili sa na kazdy pohyb, tlkot srdca, milnik v tehotenstve a dokazali tomu obetovat vsetko, nepohodu v tehotenstve, pripadne zdravotne problemy tahajuce sa celym tehotenstvom aj v priebehu porodu, pripadne po porode, uvedumuju si, ze vychova dietata je narocna, ze je tu moznost poporodnej depresie a napriek tomu vsetkemu sa rozhodnu do toho ist opat a hned niekolkokrat…ale ony to chceli…a potom su tu aj zeny, ktore dieta nemali, potratili, chceli a nemohli mat a tie taktiez moralizuju zeny, ktore tento zakrok podstupili, lebo ony su v opacnej situacii…
Cele je to nesmierne narocna tema a kazdy ma nejaky “osud” ale su aj veci a zivotne okolnosti, ktore nie celkom stastne urciti ludia vykonali, ale to je mimo mna. Ja nemozem inym rozkazat co maju robit, ako maju nalozit so svojou buducnostou, zdravim a potomstvom a tie zeny co na interrupciu idu, tie tiez podstupuju zdravotne riziko..najlepsie si kazdy hladiet svoje a neodsudzovat inych..lebo sudis, budes sudeny, ale to sa asi nikdy nikoho netyka ked tu moralizuje a filozofuje o tom, co by ini ludia mali robit a co mali robit inak a lepsie atd.

pribinak
27. nov 2025
@cyneric

@pribinak Hej, bežne si môže žena “pauznúť” život na 9 mesiacov kvôli dieťaťu ktoré nechce, odrodiť si a potom prísť naspäť do práce ako keby sa nechumelilo. Predstavuješ si to s prepáčením ako Hurvínek válku…

@cyneric ale prosím tá, neprehanaj, akých 9 mesiacov? Stačia jej posledné 3 mesiace

pribinak
27. nov 2025
@anonym_a6aab5

@pribinak ano, vsetko sa da, ALE…ale vzdy je tam nejake ALE a budme k sebe uprimni…ci uz musi riesit situaciu v priebehu tehotenstva alebo po porode, ak nema zena dostatocne zazemie a podporu, tak ci tehotenstvo, aj vychova dietata bude pre nu narocna..ono to nie je vzdy v praxi take jednoduche, ako ked to napisem na diskusne forum v hypotetickej rovine.

@anonym_a6aab5 toto nie je v hypo rovine, toto mam od ľudí, ktorí s touto problematikou pracujú

Ale chápem navazat sa ako anonym to je tu mimoriadne populárne

anonym_365f29
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Ja som ti len povedalo, že keď tu v Európe bude islamská väčšina, tak si demokratický odhlasujú sadou a nikto sa ťa na názor na interrupcie pýtať nebude.

simsalabim
27. nov 2025
@pribinak

@cyneric ale prosím tá, neprehanaj, akých 9 mesiacov? Stačia jej posledné 3 mesiace

@pribinak urcite nestacia posledne 3 mesiace, je vela zien, ktorym brusko vidno podstatne skor. A keby aj islo iba o 3 mesiace, aj to je dlha doba chybat v zamestnani, v rodine (co so starsimi detmi, co chodia do skolky/skoly)? Skor sa to da asi studentke, ktora prerusi studium a svoju absenciu okoliu vysvetli cestovanim ci brigadou. Ale pracujucej zene s detmi - tazko. Ano, ked sa chce, mozno sa najde sposob, ale nie je nic neobvykle, ani nepochopitelne, ked si niekto zvoli inu cestu.

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@pribinak urcite nestacia posledne 3 mesiace, je vela zien, ktorym brusko vidno podstatne skor. A keby aj islo iba o 3 mesiace, aj to je dlha doba chybat v zamestnani, v rodine (co so starsimi detmi, co chodia do skolky/skoly)? Skor sa to da asi studentke, ktora prerusi studium a svoju absenciu okoliu vysvetli cestovanim ci brigadou. Ale pracujucej zene s detmi - tazko. Ano, ked sa chce, mozno sa najde sposob, ale nie je nic neobvykle, ani nepochopitelne, ked si niekto zvoli inu cestu.

@simsalabim pracujúca žena s deťmi keď sa dopracuje do takejto situacie tak vyhľadá organizáciu a určite sa nájde riešenie aj pre ňu

Čo viem tak toto riešia mladé neskúsená kocky, študentky, milenky ….nepojnam prípad pracujúcej s deťmi
Alw zas nepoznám všetky

simsalabim
27. nov 2025
@pribinak

@simsalabim pracujúca žena s deťmi keď sa dopracuje do takejto situacie tak vyhľadá organizáciu a určite sa nájde riešenie aj pre ňu

Čo viem tak toto riešia mladé neskúsená kocky, študentky, milenky ….nepojnam prípad pracujúcej s deťmi
Alw zas nepoznám všetky

@pribinak no mylis sa, interrupciu u nas najcastejsie podstupuju zeny s 2 detmi. Aspon pred par rokmi bola takato statistika. Mohlo sa to zmenit, nesledujem to.

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@pribinak no mylis sa, interrupciu u nas najcastejsie podstupuju zeny s 2 detmi. Aspon pred par rokmi bola takato statistika. Mohlo sa to zmenit, nesledujem to.

@simsalabim keď to nesledujes tak ako vieš že sa mýlim

simsalabim
27. nov 2025
@pribinak

@simsalabim keď to nesledujes tak ako vieš že sa mýlim

@pribinak Ok a ty teda ako vies, ze toto riesia mlade neskusene kocky? Nepoznas pripad pracujcej zeny... myslis, ze to kazdemu vesaju na nos? Ja zas taku jednu poznam, aj podstupila interrupciu a so svojim riesenim je spokojna aj roky po. Riesi to vela zien, ktore su uz matky, len o tom verejne nehovoria. Mlade zeny si dieta skor nechaju, lebo ich podporia rodicia, ale zena-matka s detmi uz velakrat nema v kom mat oporu a casto je aj v nefunkcnom vztahu a financnej tiesni. Ale ... nechce sa mi hadat. Nechcene tehotenstvo nema jedine spravne riesenie, vybrat si musi iba ta, co je tehotna, tak, aby s tym bola stotoznena. Nikto iny by sa do toho nemal miesat a velmi nerada citam kategoricke vyhlasenia typu "nemala co nohy roztahovat". Pozor - nehovorim, ze si to pisala ty, len to tu v tejto diskusii odznelo.

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@pribinak Ok a ty teda ako vies, ze toto riesia mlade neskusene kocky? Nepoznas pripad pracujcej zeny... myslis, ze to kazdemu vesaju na nos? Ja zas taku jednu poznam, aj podstupila interrupciu a so svojim riesenim je spokojna aj roky po. Riesi to vela zien, ktore su uz matky, len o tom verejne nehovoria. Mlade zeny si dieta skor nechaju, lebo ich podporia rodicia, ale zena-matka s detmi uz velakrat nema v kom mat oporu a casto je aj v nefunkcnom vztahu a financnej tiesni. Ale ... nechce sa mi hadat. Nechcene tehotenstvo nema jedine spravne riesenie, vybrat si musi iba ta, co je tehotna, tak, aby s tym bola stotoznena. Nikto iny by sa do toho nemal miesat a velmi nerada citam kategoricke vyhlasenia typu "nemala co nohy roztahovat". Pozor - nehovorim, ze si to pisala ty, len to tu v tejto diskusii odznelo.

@simsalabim pozri si môj predchádzajúci príspevok a presne sa dozvieš odkiaľ to viem

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@simsalabim možno si to písala ty

simsalabim
27. nov 2025
@pribinak

@simsalabim možno si to písala ty

@pribinak co som pisala ja? A asi mi musis znovu napisat, odkial to vies, lebo som to zjavne prehliadla.

pribinak
27. nov 2025
@simsalabim

@pribinak co som pisala ja? A asi mi musis znovu napisat, odkial to vies, lebo som to zjavne prehliadla.

@simsalabim prečítaj si diskusiu, zas toho nie je až tak veľa

abbey1
27. nov 2025
@simsalabim

@simsalabim Prečo žena v nefunkčnim vzťahu ma styk s partnerom? Možno by pomohlo, aby ženy rozmýšľali trochu vopred a nemuseli sa do takej situácie dostať. Píšeš, že len dotyčná žena je tá, ktorej sa to týka. Len akosi sa po zabúda, že sa nebavím o kúpe kabelky, ale o možnom živote dieťaťa. A prevencia je najjednoduchšie riešenie
Ja nie som za zákaz potratov. Vždy si ľudia tak či onak cestu k nej nájdu. Mňa len zaráža, ako sa potrat považuje za čosi úplne normálne. Nemalo by sa. Malo by to skutočne byť krajne riešenie v ťažkej situácii. A tu si snáď všetci otvorené povieme, že takých je pri interupcii minimum. Napr prípady znásilnenia, ťažkého poškodenia dieťaťa, ohrozenia zdravia a života ženy. To sú prípady, kde drvivá väčšina ľudí chápe a je danej žene oporou.

simsalabim
27. nov 2025
@abbey1

@simsalabim Prečo žena v nefunkčnim vzťahu ma styk s partnerom? Možno by pomohlo, aby ženy rozmýšľali trochu vopred a nemuseli sa do takej situácie dostať. Píšeš, že len dotyčná žena je tá, ktorej sa to týka. Len akosi sa po zabúda, že sa nebavím o kúpe kabelky, ale o možnom živote dieťaťa. A prevencia je najjednoduchšie riešenie
Ja nie som za zákaz potratov. Vždy si ľudia tak či onak cestu k nej nájdu. Mňa len zaráža, ako sa potrat považuje za čosi úplne normálne. Nemalo by sa. Malo by to skutočne byť krajne riešenie v ťažkej situácii. A tu si snáď všetci otvorené povieme, že takých je pri interupcii minimum. Napr prípady znásilnenia, ťažkého poškodenia dieťaťa, ohrozenia zdravia a života ženy. To sú prípady, kde drvivá väčšina ľudí chápe a je danej žene oporou.

@abbey1 no preco asi? Strach? Nedostatok financii? Nadej, ze sa to zlepsi? Konkretne moja byvala kolegyna bola v nefunkcnom vztahu s nasilnikom a manipulatorom, v jeho dome. Odchod chystala niekolko rokov, v case, ked jej dvaja synovia uz boli na SS, na prahu dospelosti. Otehotnela po nedobrovolnom styku a dokonca s Danou (ano, predstav si!) Ako som pisala, na potrat isla a povazuje to za najlepsie riesenie aj po rokoch, v inom, stastnom manzelstve, uz s vnucatami.
A ja si myslim, ze v prvom rade ide o zivot tej zeny, nie o plod. “Tazka situacia” sa velmi zle definuje, co je pre niekoho tazke, pre druheho byt nemusi. Potratov je coraz menej, takze funguje osveta ma nemyslim si, ze ich treba limitovat ci zakazat.

dooodka
27. nov 2025
@anonym_2f90fc

Lebo je tu aj iné riešenie, napr utajený pôrod a následná adopcia dieťaťa

@anonym_2f90fc jasné je to riešenie, ale za potrat ťa v podstate nikto neodsúdi, kedže to nikomu nepovesíš na nos, ale si predstav, že žena bude tehotná, bude chodiť do práce, odskočí si porodiť, vráti sa domov a funguje ďalej? Dieťa nikde? To by ešte len bolo odsudzovania

kiki68
27. nov 2025

@anonym_autor mame aj anonymny porod a babybox. Kolko tisic ludi caka na novorodenca

kiki68
27. nov 2025
@dooodka

@anonym_2f90fc jasné je to riešenie, ale za potrat ťa v podstate nikto neodsúdi, kedže to nikomu nepovesíš na nos, ale si predstav, že žena bude tehotná, bude chodiť do práce, odskočí si porodiť, vráti sa domov a funguje ďalej? Dieťa nikde? To by ešte len bolo odsudzovania

@dooodka a co? Nikomu este v 40tt neposlo dieta? Stava sa to casto. Nikto sa nebude pytat ked povie “ nedopadlo to dobre. Ja by som sa nikdy nepytala takto, nevies co sa stalo. Kopec tehu konci zle. Mozes sa spytat na porodnici

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
blackcat8885
27. nov 2025

Ja nie som ani za ani proti. Za istých okolností by som to vedela pochopiť, ja by som to urobiť nedokázala.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
evkatk
27. nov 2025

Je to silný zásah do organizmu ženy. Podľa štatistík onkolog. ústavu až 97 % žien, ktorým po 60 - ke diagnostikovali karcinóm (rakovinu ) maternice, absolvovali aspoň raz v živote interupciu.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
kiki68
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova kazdemu ide o prachy, myslite, ze moj gyndos , co ma tri auta a tri vily okolo Viedne to robi pre lasku boziu a povolanie? To Podla mna nie. A co je zle na medine/ prave, ma ist robit upratovacku?

kiki68
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova Pozri si cakacky na novorodenca, vacsinou to trva roky, nie, deti, co su pravne volne je malo a hlavne tych malych. Vacsina ludi chce novorodenca, lebo je to male babatko a dnes pomaly zatvaraju porodnice, nakolko sa rodi strasne malo deti vobec. U nas je tak malo porodov, ze sa porodnice biju medzi sebou, aby ich nezatvorili a neprerobili na geriatriu. To je realita.

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená
kiki68
27. nov 2025
@viktoriakrajnakova
Odpoveď bola zmazaná

@viktoriakrajnakova kde zijes? Ty robis za pekne oci? Dievca, zobud sa …

viktoriakrajnakova
Odpoveď bola odstránená