icon

Rodičovstvo je naozaj voľba?

Včera o 20:54

ach jaj... dávnejšie bolo že, ! Predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok na sobotnom sneme strany (21. júna) vyhlásil: „Byť matkou je to najviac, čo vie žena urobiť.“ ...
No a tento týžden na umeleckom kurze sme sa dosť rozkecali aj o kultúre a historii tých krajín s ktorými súvisí a tak. A už ani neviem ako presne k tomu došlo, ale vedúca kurzu spomínala kultúry kde sú ženy viac tlačené do materstva, hlavne mať deti a tak a zrazu len... "U nás nikto nikoho netlačí do toho mať deti!" začala tvrdiť... chvíľu sa debata krútila
okolo toho a potom som ja spomenula, že keď som ešte bola na výške, všetky baby sme si mysleli, že isto musíme mať deti, ale máloktorá moja spolužiačka povedala, že to ozaj CHCE, že sa na to teší... a tá vedúca kurzu že "aaaale, žiadna ani v tej dobe do toho nebola nútená!"
Ostatné baby jej začali hovoriť, že no, ako ktorá rodina.... niektoré rodiny nútia..a ona furt že nie,že to sa nedeje... A potom jedna hovorí, že veď aj televízia na akej sme vyrastali bola taká ... skoro každý happyend bol o tom, že hurá, budeme mať deti.... postavičky zo seriálov aj telenoviel vždy mali deti nakoniec.. a ona výhovorky, že nad tým nerozmyšla keď pozerá TV... no a zrazu len
tresla hlášku , že... "Ale veď to je prirodzené, chcieť byť mama!!"..🙄🙄😒

...akože pokrytectvo ..vraj nieeee, nikto vás nenuti ,naša kultura nás nenuti a zrazu ten postoj sama od seba dá nahlas, dá tvrdenie, že ved je toprirodzené......a všetky čo nechcu byť rodičmi sú teda neprirodzenééé??? 🙈 .. no a tak
som sa ozvala a hovorím ,že je dosť ludí čo sa ponáhlali a nechali sa dotlačiť a dnes
priznávajú, že ĽUTUJÚ že sú rodičmi, že si to mali lepšie rozmyslieť...
A ona:
"Tak to je ale potom nezrelý človek!!!"... bože... tak najskôr vraj nás nikto do materstva nenúti, potom vraj je to prirodzené chcieť byť mama a kto nechce je asi teda neprirodzený, a nakoniec že ak sa niekto
dal takýmito rečami donutiť, tak je to celé jeho vina, bol nezrelý!!...

😒 a celé na kurze ktorý ani nemá byť o takej téme.
Tuším, že to, čo je "prirodzené" je hlavne pokrytectvo..........

anonym_83bbf9
Včera o 21:00

@anonym_autor Ja som napríklad veľmi proti tomu, aby sa rozmnožovali duševne chorí jedinci. A malo by sa im v tom zabrániť hoci aj násilím. Keby bolo na mne, tak ty nemáš problém. Na základe tohoto nezmyselného elaborátu by si bola sterilizovaná v záujme zachovania zdravej populácie.

a0
Včera o 21:04

@anonym_autor máš zvláštny pohľad na veci, lebo v každom druhom filme sa aj vraždí a berú drogy. Koľko ľudí si teda zabila a aké drogy berieš? Ja keď niečo nechcem, tak sa zameriam na to, čo chcem. Ja viem, že ľudia majú čoraz horšie kritické myslenie, ale až takto? A v 21.storočí nevedieť, že nemusíš mať deti? Wtf? Čo ste robili celé roky?

mauduska
Včera o 21:28

Ja napíšem niečo kontroverzné a som v pohode s tým, že ma niekto za to roznesie na kopytách. Vopred poviem, že nebudem reagovať na odpovede, lebo to bude lem bludný kruh rozličných názorov, emócií stratených v písanom texte a nedorozumení.

Ženy určite nie sú na Slovensku dnes tlačené do materstva. Ale (!) to neznamená, že pre bežnú ženu nie je materstvo prirodzená vec. Keby sme vyhodili nezdravý feninizmus von oknom, ostali by nám sebavedomé ženy, ktoré by sa nesnažili rovnať chlapom v takých hlúpostiach, ako je nezávislosť od detí. Ženy majú srdce pre ľudí, sú jemnejšie, prirodzene empatickejšie, sú lepšie opatrovateľky. Smola je, že feminizmus dotlačil materstvo do momentu, kedy je nevyhovujúce, dieťa je príťaž a bremeno. Dieťa a materstvo stoja feministke v ceste k tomu, aby sa rovnala chlapovi. Ale vieš čo? My SME rovné chlapom. Len nie sme rovnaké. Naše roly sú rozličné, naše telá sú rozličné, naše uvažovanie je rozličné. Feminizmus bol skvelý, keď chcel matkám umožniť pracovať. Dnes feminizmus blahosklonne občas umožní žene byť matkou.

Ja som mama a je to najlepšie zamestnanie, aké by som mohla mať. Dúfam, že si to raz uvedomia aj iné ženy a že pre ne nebude neskoro.

anonym_47fb13
Včera o 21:35

Sukaj Piskot vyhlasuje len to, co chcu pocut dochodci a dochodkyne a nech si hlasi, co chce, vdakabohu! ze mozeme o nasich telach a zivotoch rozhodovat samy a nepotrebujeme na to ficka ani nikoho a uz vobec nie dochodcov, na ktorych bude treba este dlho robit a rodit (o to sa dufam postaraju pracujuci hahaha romovia a ukrajina na slovakistane) a posledny nech zhasne.

anonym_ea0480
Včera o 21:40

že čo?

sara07
Včera o 22:28

podprahovo nepriamo je žena tlačená do materstva , očakava sa to od nej
nie vždy je to jej volba
a niekedy to ide za hranice ,kolkokrát tu bola téma ako reagovat ked sa všetci pytaju na deti kedy ich budeme mať ...
ano rozpravky , niektoré romany su vyslovene pisane a žili štastne spolu až do smrti a mali kopu deti ...
naše matky , babky aattd boli v tom vychovavane, beru to ako prirodzene , neuvedomuju si to
to je to isté ako musíš kojit, a ked to nejde uplne, no musiš ☹😒
tiež tu máme model všetko totálne obetovať pre deti , komplet, vzdat sa uplne všetkého
kolko sme tu mali diskusii že sa vybrala bez deti a manžela a rodiny na víkend
čast bola proti, čast že je krkavčia mať, čast neviem si predstavit bez deti ale pokrok čast ano chod ano bola som - čo ma osobne potešilo
matka musi fungovat aj ked je totalne vyhorena a ked sa rozhdone na vikend do kupelov tak sa nu divaju ako na vraha, daju jej to vyžrat, zazeraju atd -- osobná skusenost ..
suhlasim s autorokou
a to od eštoka ako zdvihlo mi to tlak
nehovoriac že maju plnu hubu materstva ale matke samoživitelk nepomôžu nijak, aby sa dostala k vyššiemu vyživnemu nie, ani rychlejšie , podpora matiek žiadna a rodin už žial tiež ... takže od neho , nich to "sadlo"

simona20201309
Dnes o 06:15
@sara07

podprahovo nepriamo je žena tlačená do materstva , očakava sa to od nej
nie vždy je to jej volba
a niekedy to ide za hranice ,kolkokrát tu bola téma ako reagovat ked sa všetci pytaju na deti kedy ich budeme mať ...
ano rozpravky , niektoré romany su vyslovene pisane a žili štastne spolu až do smrti a mali kopu deti ...
naše matky , babky aattd boli v tom vychovavane, beru to ako prirodzene , neuvedomuju si to
to je to isté ako musíš kojit, a ked to nejde uplne, no musiš ☹😒
tiež tu máme model všetko totálne obetovať pre deti , komplet, vzdat sa uplne všetkého
kolko sme tu mali diskusii že sa vybrala bez deti a manžela a rodiny na víkend
čast bola proti, čast že je krkavčia mať, čast neviem si predstavit bez deti ale pokrok čast ano chod ano bola som - čo ma osobne potešilo
matka musi fungovat aj ked je totalne vyhorena a ked sa rozhdone na vikend do kupelov tak sa nu divaju ako na vraha, daju jej to vyžrat, zazeraju atd -- osobná skusenost ..
suhlasim s autorokou
a to od eštoka ako zdvihlo mi to tlak
nehovoriac že maju plnu hubu materstva ale matke samoživitelk nepomôžu nijak, aby sa dostala k vyššiemu vyživnemu nie, ani rychlejšie , podpora matiek žiadna a rodin už žial tiež ... takže od neho , nich to "sadlo"

@anonym_autor takže ked ta niekto donúti vziať pervitin tak to urobíš? Vezmeš drogy lebo to niekto od teba bude chcieť.
Ty nie si svojpravna? Lebo len nesvojoravna zena porodi deti len preto lebo jej to prikázala mamička....

@sara07 uplne od veci, mimo témy. Ty píšeš o tom aké je pre niekoho materstvo náročné a ktorá ako to materstvo vníma, nie o tom, ze je niekto donútený rodiť deti.

Nikto nikoho nenúti, to len niektore ženy rodia preto, lebo sa nad tym ani chvilu nezmyslia- co to obnasa, koľko to stojí a pod.

anonym_83bbf9
Dnes o 06:16
@mauduska

Ja napíšem niečo kontroverzné a som v pohode s tým, že ma niekto za to roznesie na kopytách. Vopred poviem, že nebudem reagovať na odpovede, lebo to bude lem bludný kruh rozličných názorov, emócií stratených v písanom texte a nedorozumení.

Ženy určite nie sú na Slovensku dnes tlačené do materstva. Ale (!) to neznamená, že pre bežnú ženu nie je materstvo prirodzená vec. Keby sme vyhodili nezdravý feninizmus von oknom, ostali by nám sebavedomé ženy, ktoré by sa nesnažili rovnať chlapom v takých hlúpostiach, ako je nezávislosť od detí. Ženy majú srdce pre ľudí, sú jemnejšie, prirodzene empatickejšie, sú lepšie opatrovateľky. Smola je, že feminizmus dotlačil materstvo do momentu, kedy je nevyhovujúce, dieťa je príťaž a bremeno. Dieťa a materstvo stoja feministke v ceste k tomu, aby sa rovnala chlapovi. Ale vieš čo? My SME rovné chlapom. Len nie sme rovnaké. Naše roly sú rozličné, naše telá sú rozličné, naše uvažovanie je rozličné. Feminizmus bol skvelý, keď chcel matkám umožniť pracovať. Dnes feminizmus blahosklonne občas umožní žene byť matkou.

Ja som mama a je to najlepšie zamestnanie, aké by som mohla mať. Dúfam, že si to raz uvedomia aj iné ženy a že pre ne nebude neskoro.

@mauduska Súhlasím so všetkým okrem posledného odstavca. Na deťoch nie je nič výnimočné a dá sa spokojne žiť aj bez nich. A to je presne to, či si dnes niektoré ženy uvedomili. Existujú aj iné forny radosti a šťastia, ktoré kedysi neexistovali, prípadne neboli dostupné. Zatiaľ máš malé dieťa, takže prežívaš fajn obdobie, keď príde do puberty, skončí sa akýkoľvek dobrý pocit z materstva.

sara07
Dnes o 06:24
@simona20201309

@anonym_autor takže ked ta niekto donúti vziať pervitin tak to urobíš? Vezmeš drogy lebo to niekto od teba bude chcieť.
Ty nie si svojpravna? Lebo len nesvojoravna zena porodi deti len preto lebo jej to prikázala mamička....

@sara07 uplne od veci, mimo témy. Ty píšeš o tom aké je pre niekoho materstvo náročné a ktorá ako to materstvo vníma, nie o tom, ze je niekto donútený rodiť deti.

Nikto nikoho nenúti, to len niektore ženy rodia preto, lebo sa nad tym ani chvilu nezmyslia- co to obnasa, koľko to stojí a pod.

@simona20201309 myslim že na myšlienku že žena ma mat musi mat dieta a je tu len a iba na to ste si tak zvykli že ani nevnimate čo píše autorka alebo ja
s tým že máš mať dieta sa spaja další tlak , zasahovanie ale aj to sa považuje za normalne
od eštoka čo povedal by sme kludne mohli brat ako uražku , znevažovanie ...

anonym_02337e
Dnes o 06:35

Ale veď byt matkou je najviac, všetko ostatné zvládne aj chlap.

simona20201309
Dnes o 06:47
@anonym_83bbf9

@mauduska Súhlasím so všetkým okrem posledného odstavca. Na deťoch nie je nič výnimočné a dá sa spokojne žiť aj bez nich. A to je presne to, či si dnes niektoré ženy uvedomili. Existujú aj iné forny radosti a šťastia, ktoré kedysi neexistovali, prípadne neboli dostupné. Zatiaľ máš malé dieťa, takže prežívaš fajn obdobie, keď príde do puberty, skončí sa akýkoľvek dobrý pocit z materstva.

@anonym_83bbf9 dúfam ze nemas deti a ak ano, je mi ľúto akú majú matku. To co si napísala moze napísať len emocionálny psychopat