icon

Rozdielne názory na potrat

5. nov 2022

Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?

biolady
6. nov 2022

Mne je len luto, ked to cita niekto, kto v zivote nemoze mat vlastne dieta..takto lahko narabat s novym zivotom mojho dietata. Nebudem si do** len kvoli tomu ze mi zlyhala antikoncepcia? Uplne hnusny sebecky postoj, mozno raz ked kvoli interupcii nebudes moct mat vlastne tak by ma zaujimalo ako budes reagovat potom. Mat dieta je dar! Nech uz sa na to pozeras akokolvek. A niekto by za ten dar dal cokolvek. Ja tvojho partnera chapem a suhlasim s jeho nazorom. A myslim ze ani on by nechcel zit s takym sebcom. Tento vztah uz nezachranis. A to bez urazky. Takto to je 🙂

zuzanockamt
6. nov 2022

@linki90 Prečo je teda UPT normálne zákonom povolené? Dokonca zo zdravotných dôvodov aj po 20. týždni? Hm? 🤔 Viem, že logických argumentov sa nedočkám tu na tejto socke.

elenka.k
6. nov 2022

Ak si nazačiatku bola presvedčená, že to dieťa nechceš, nemala si mu to vravieť.
Poznám jedných, ona dala preč dieťa, on ostal tvrdý alkoholik doteraz
Prepač, nemám pre teba asi dobrú radu. Prečo by ti dieťa malo zničiť život?? Ja som na vytúžené dieťa, čakala dlhých nekonečnych 5 r. Dieťa je niečo krásne, ale ak si presvedčená , daj si ho preč, ale tak či tak vzťah je zničený. Lebo ak si ho nechaš, vždy budeš citiť nútenie od partnera

antonka
6. nov 2022

Ahoj, čítala som zopár strán ale úprimne nechce sa mi to fakt všetko.
Prvá vec čo má zaujala bolo, že teba sklamal priateľ lebo ste sa na niečom dohodli. No to je fakt, ale jedna vec je hovoriť "nechcem to" lebo to nemám a druhá vec je dať to reálne preč, keď už viem ,že to existuje... Myslím si že tvoj partner to reálne tak myslel, keď ste žiadne dieťa nečakali. Bohužiaľ, už dať to dieťa (verím že partner to už tak berie) preč keď vie, že tam rastie a žije a je to aj časť z neho, je trošku ťažšie, takže by som mu až tak bekrivdila v Tom ako tá zradil a sklamal. Sme ľudia, riadime sa podľa emócií a nikdy nemôžeme presne odhadnúť ako sa zachováme v situácii ktorá je pred nami, hoci pred tým, sme si mysleli že to dobre vieme...
Druhá vec ma zaráža ,že hovoris o detskom domove, preco? Dieťa má otca, ktorý ho chce aj napriek tomu že podmienky nie sú ideálne, z akého dôvodu by malo skoncity v detskom domove? Ak by sa otec dieťaťa nezvládal postarať, vzhľadom na jeho výchovu je jasné, žeby sa do toho zapojili starý rodičia to len keď si spomínala detský domov.
Ďalšia vec je, že hovoria stále ako tá zradil a neviem ako klamal pričom chceš zachrániť vzťah. Načo, prečo? Ten človek u teba reálne skončil,rovnako ako ty u neho , neexistuje aby sa dokázal on pozerať na teba a tým,že si vedomé išla a odstránila dieta ktoré je aj jeho, lebo v momente ako o ňom vedel, ho chcel. Tak ako vsetci ľudia ktorí majú nadosah niečo o čom ani netušili, žeby naozaj chceli, zrazu o to nechcú prísť.
Rozhodla si sa ísť na potrat, ukončiť svoje "trápenie" a chceš rady na zachránené vzťahu, načo? Sama sa vyjadrujes že priateľ ťa sklamal a skončil j teba, čo chceš vlastne zachrániť?

mrs1ssim
6. nov 2022

ahoj Autorka, mozno by ti v tvojej tazkej situacii mohli pomoct v Poradni Alexis https://alexisporadna.sk/tu-najdes-pomoc/ . Urcite sa skus na nich obratit. Vela sil prajem 🙂

anickabasnicka
6. nov 2022

@biola proč si každy myslí, že je dítě dar. a že to tak musí mít povinne všëchny ženy na světě. ne, není to dar, je to prostě dítě, které se někomu narodí, někomu nenarodí, někdo ho má, někdo nemá, někdo ho chce, někdo nechce... pořád se tady oháníte, že je dítě živá bytost a najednou je to dar, věc,kterou dostanu nebo nedostanu. ..proč se pořád snažíte té ženě, která už tak toho má až nad hlavu, ještě naložit řečmi, jak je dítě dar a jak ho zabíjí. tak je to žívý tvor nebo dárek z obchodu, si to ujasněte...

fineta
6. nov 2022

Len toľko k Tvojmu príspevku, autorka... Poznáš pesničku od Olympicu, kde sa spieva "já, já, já, jenom já"? Totálne mi to k Tebe pasuje. Strašný egocentrizmus a sebectvo z Teba ide.
Je mi ľúto priateľa, otca dieťaťa. Pevne verím, ze sa z bolesti, ktorú mu spôsobuješ raz pozviecha a nájde šťastie po boku empatickej ženy s hodnotami na správnom mieste.

marlenuska
6. nov 2022

Nemam pravo ta sudit, mrzi ma, ze si v takejto situacii.....len mozno si skus precitat, cim prechadzaju zeny po potrate, ake neuveritelne rany na dusi im to necha...takuto tazobu si budes niest cely zivot

lunademonica
6. nov 2022

Najdes si noveho frajera ;) drzim palce. Ale chod do zahranicia na zakrok, tam ti daju tabletku, na SR to robia drasticky.

zoeeoz
6. nov 2022

Zodpovednw je nenechat sa nabuchat a nie tvoje akoze rozumne vyhovorky

rebeka25
6. nov 2022

@fem mam dosť z tvojich príspevkov. Ty si Zaborskej vnučka alebo čo? Totalny fanatik....

zuzanockamt
6. nov 2022

@anickabasnicka Naša spoločnosť je veľmi skostnatená. Tu sa stále čaká, že žena rovno od maturitného stola pobeží rodiť a bude rodiť, kým bude vládať, samozrejme, nevzdelaná, nesamostatná, závislá od muža a štátu. Veď dieťa je dar.
Ak nevysedáva s dieťaťom 3 roky doma, je krkavčia mater a načo chcela vôbec dieťa. Ideálne je byť doma aspoň na trojnásobnej reťazovke.
Ja mám deti dve - obe dôkladne naplánované. Ak by niečo zlyhalo a nedajbože by som ostala tehotná, idem na UPT a môžu mi vieš čo. Len teda, o mne by to nikto ani len netušil. A nie, nehanbím sa za to.

fem
6. nov 2022

@anickabasnicka mozno preto, dar, ze nad zivotom a smrtou nemame uplnu kontrolu a ani nebudeme mat nikdy. Cim skor si to uvedomujeme , tym lepsie. Pre zdravy dusevny zivot a boj proti uzkosti. Vznik Zivota ani smrt nie je na rozkaz. Je to nieco aj mimo nas.

Niekto to proste respektuje takto.

bykaterina
6. nov 2022

Z prvé neviem či veriť že si robíla v ded dobrovoľníctvo ale ok. Ak by si robíla tk by si vedela že také detí ako by si dala ty po pôrode ide n adopciu kde je očakávané chcene niekoľko rokov, nebude v decaku do 18. To len na ozrejmenie.
Keďže si zdravotak vieš je sú Plus mínus umelého prerušenie tehotenstva.
To či vzťah ustojite ako pár uvidíš časom.
Buď si partner uvedomí že je nereálne mať dieťa momentálne a ostanete spolu Alebo sa rozidete a pôjdete svojou cestou.

vvrka
6. nov 2022

@zuzanockamt neprehanaj, zbytocne vytahujes druhy extrem (rodit hned po maturite, zavislos na muzovi, nevzdelanost). Spravna cesta je niekde medzi, tak nezhadzuj zeny, ktore sa s laskou rozhodnu byt doma tri roky, hoci aj trojnasobne.
Zjavne to nemas v hlave az tak dokladne usporiadane, ked tak prskas.

vvrka
6. nov 2022

A autorke: co uz chces nariesit? Chod na potrat, dieta by aj tak malo smutny zivot a psychicky problemy, keby sa narodilo matke, co ho nechce. To su traumy, co si ludia nevedome nesu cely zivoty.
A s partnerom uz tiez nic neurovnas, neviem, ake zlate rady tu ocakavas.

rebeka25
6. nov 2022

@autorka sa ti normálne čudujem, ze si na tejto stranke pýtaš radu. Je tu par normálnych žien to ano,ale väčšine bachlo mlieko na hlavu.
Na chlapa sa vykašli to uz po tomto nedáte do kopy. Tvoje rozhodnutie ist na potrat je rozumné.

zuzanockamt
6. nov 2022

@vvrka Usporiadané to mám tak, aby som viedla taký život, aký chcem. A mojou prioritou nikdy nebolo rodiť v 20-ke, byť finančne závislá od muža a sedieť doma na RD x rokov. Všetko sa mi splnilo.

elenka.k
6. nov 2022

@antonka super napísané 👏

elenka.k
6. nov 2022

@anickabasnicka ty si chladná .... Určite nie si kresťanka

terezka1947
6. nov 2022

@zuzanockamt no....trošku pokory pred životom.

martinapn
6. nov 2022

@elenka.k 😂😂😂😂

davidofff
6. nov 2022

Takýmto ženám ako ty prajem.aby už v živote nemohli mať žiadne deti .....takýto človek si och nezaslúži.a dúfam že výčitky budeš mať dokonca svojho života čo si urobila...trtkat je ľahké veľmi.ale niesť následky to už nie

bamblbi
6. nov 2022

Je to v prvom rade tvoje telo a hlavne tvoj život🖕! Držím prsty nech vsetko dobre dopadne hl po zdravotnej stránke, aby sa nieco nepokafralo a raz ked bude pravy cas mohla babo mat. ✊❤️

fineta
6. nov 2022

@rebeka25 prečo fanatik? Váži si ludsky život, ktory je nadovšetko. Na druhom brehu sú teda fanatici, ktorí obhajujú právo ženy a tlieskajú jej na ceste na interrupciu? Vieme veľmi dobre, ze je to totálne polarizujuca téma, v ktorej tieto dve rozdielne skupiny ľudí nikdy prienik nenájdu. Zdôrazňujem nikdy. Pretože tak ako jedných irituju výroky o podpore ľudského života od počatia, tak druhých naopak slová o zhluku buniek a obhajobe vylúčeného práva rozhodnutia matky. Nech si autorka spraví čo uzná za vhodné, následky si bude niesť.... Len nech sa nesnaží vytrieskat pre seba kapitál v podobe záchrany vzťahu. Radsej treba zmiznúť z očí co najďalej od otca dieťaťa a v živote mu neprísť do cesty.

saoirse
6. nov 2022

Ahoj, dieťatko donos.
Neboj sa, život Ti nezničí, ale ho zmení a naplní radosťou, aj keď to tak teraz nevidíš a chceš si presadiť svoje práva na možno jednoduchšiu cestu. Máš však 8-9 mesiacov. Počas nich môžeš neuveriteľne dospieť. Ak to tak nevnímaš, odporúčam Ti kontaktovať poradňu Alexis 0911 350 200. Pracuje tam skvelý tím ľudí, ktorý Ti pomôže vidieť aj veci, nad ktorými si ani nerozmýšľala.
Každý z nás sa raz za čas ocitne v situácii, z ktorej nevidí východisko. Ty túžiš, aby priateľ zostal s Tebou. Ale dieťatko nechceš, ani ak už je tu. Viem, že v tejto situácii myslíš teraz najmä na seba a ako z toho elegantne vykorčuľovať tak, aby všetko zostalo ako predtým. Niektoré veci sa však späť vziať nedajú a čas sa nedá vrátiť. Nezostáva iné, iba prijať tento fakt. Preto Ti radím, poraď sa v Alexis.
A ešte Ti poviem jednu vec: Mali sme ťažkosti otehotnieť. Predtým, ako sa nám narodili naše dve deti, som dve detičky spontánne potratila v 9 týždni. Obe som si ich oplakala a nebolo to jednoduché. Vždy, keď som videla kočík, prišlo mi veľmi clivo... Manžel stál pri mne - boli sme na to dvaja. Píšem Ti to preto, aby si vedela, že nie každá žena môže otehotnieť, kedy si zmyslí a nie každá môže dieťatko donosiť..
Váž si, že máš po boku muža, ktorý sa nebojí prevziať zodpovednosť a chce sa o vás postarať - takí sú čím ďalej tým viac nedostatkový tovar.
Keď sa neskôr obzrieš za svojím životom, budeš vidieť, že to, na čom najviac záleží sú láska, rodina a zdravie.

sisaka
6. nov 2022

@fem dobre si to uzavrela. Citujem ta: “ Niekto to proste rešpektuje takto.”
Tak si rešpektuj, nikto ťa neťahá ani na potrat, ani na eutanáziu.
Niektorí ľudia to majú inak, embryá pre ne nie sú deti, nevnucuj im svoj postoj, staraj sa o seba a svoje telo, zvlášť keď tu nezaznela otázka či ísť/neísť na potrat.

dankuk
6. nov 2022

Myslim si, ze priatel Ta miluje a vie si predstavit s Tebou zalozit rodinu. Preto nechce, aby si isla na potrat, aj ked Ti to na zaciatku vztahu slubil. Nemozeme to takto kategoricky brat, ze Ta zradil. Vztahy sa predsa vyvijaju. On si vie predstavit posun vo vztahu, ale ty nie si na to pripravena. Asi by ste sa nemali dalej navzajom trapit.

fem
6. nov 2022

@sisaka asi si necitala moje prispevky, kym nesla na ten potrat , je stale pod ochranou statu a prava,
skutok sa este nestal, do okamihu potratu ona ma vsetky prava a ochranu z toho plynuce, ako tehotnej zeny.
Preto k nej spolocnost , ludia, lekari, pristupuju ako k tehotnej zene .

Druha vec co som spominala, nikto nemoze rozhodovat ani povzbudzovat k ukonceniu k zivotu cudzieho dietata, zarodku a podobne.

Hlavne kvoli tomu, ze ona je stale tehotna zena s plnou ochranou z toho plynucou, skutok sa proste este nestal.

Anonymne fora jej proste na to odpoved nedaju, ani pocty lajkov , aj ked vnutorne ju tu ocakala, inak by tu nenapisala nic. Jednoducho je to tak.

Ide o jedinecny osud cloveka a kopu ludi zainteresovanych, ktorym sa ten zivot zmeni , tak ci tak. Povzbudenie k potratu mi pride viacmenej len v totalitnych spolocnostiach normalne, ako bol komunizmus a fasizmus. Lahko sa rozhoduje o ukonceni, o rozhodnuti cudzieho zivota.

Toto nie je fiktivna debata , ale osudy ludi, palec hore a palec dole.

Ona je stale teraz tehotna zena. Mala by si viacmenej predostriet moznosti a poradit sa pokojne s odbornikmi,ked hlada tu odpovede.

linki90
Odpoveď bola odstránená