Rozdielne názory na potrat
Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?
@anickabasnicka....... super cteni k nedelnimu kafičku..........
TOTO si napísala......a tak si len čítaj a nepiš...tvoja logika vtáčika mŕtveho by ti bolo ľúto ale živé dieťa nie.
Je to vaše rozhodnutie , ja som momentálne prišla o dieťa v 22 tyzdni a niekto si len tak ho pôjde zobrať , viete čo by som ja za to dala :( prosím Premyslite si to poriadne
Prosim nechodte na potrat.Aj ked sa Vam skomplikuje studium a zivot uz nebude ako pred tym,nerobte to. Studovat sa da aj s babatkom, urcite je to nie je lahke,ale ide to.. Dieta je pri interupcii kuskovane za ziva, neda sa to nazvat inak ako vrazdou vlastneho dietata,navyse velmi krutou,bolestnou vrazdou a budte si ista,ze dieta citi ohromnu bolest,nie je to len nejaky zhluk buniek. Aj vašu dusu to poznaci na cely zivot.Navyse aj vas partner vam to jasne povedal,stanete sa e neho vrahynou jeho dietata,ako chcete zachranit takyto vztah? Čo si clovek zaseje,to bude aj žať. Tu nejde o moralizovanie,tu ide o zivot 3 ludi,aj o Váš večný život.Raz sa kazdy clovek bude za svoj zivot zodpovedat Bohu,ktory mu ho daroval,bez ohladu na to ci v Neho veri,alebo nie.
Ahoj. Na potrat, prosím, nechoď. Môžeš mať traumu na celý život. Moja kamarátka išla na interupciu a ďalší rok nemohla pozerať na mamičky s deťmi, lebo psychicky kolabovala.. Už je jej lepšie ale stále sa s tým nedokáže vyrovnať.. Štát podporuje rodinu, budeš mať rodičovský príspevok, prídavok na dieťa, príspevok pri narodení 800e. Žiadne dieťa nebude nikdy milované dostatočne.. ani chcené, ani nechcené.. Sme veľmi slabí na to aby sme milovali dokonalo.. A ani okolnosti nebudú vždy ideálne.. Možno teraz čakáš celkom zdravé dieťatko a neskôr, keď sa rozhodneš, že "už" chceš, narodí sa ti choré.. Je to ťažké.. Ale život nemá byť ľahký.. Držím ti palce.. Verím, že sa rozhodneš najlepšie ako budeš môcť.
@esterka13 Mrzí ma, že ty teraz prežívaš takúto bolesť.. To, že niekto iný bude mať, vás neovplyvní. A to, že nie každý to dieťa má mať, kvôli pristúpu k nemu, je bohužiaľ faktom...
Tiež som prišla o dieťa, ale ani na sekundu mi nenapadlo to brať ako niečo, čím môžem argumentovať žene, ktorá o dieťa nestojí, niekedy to je lepšie akoby dieťa malo byť týrané... 🙁
Držím ti palce aby to u vás prišlo znova ale už so šťastným koncom... 🙏🏼
@anickabasnicka tu si to pekne vystihla, radšej si žena zabije dieťa, nech aby mu dala šancu žiť, hoci aj bez nej, ale bude šťastné v inej rodine. Najvačší problém podľa teba bude, že druhý budú šťastní z jej dieťaťa a ona si bude trhať vlasy. Tento číročíry egoizmus ľuďom už zatemnil myseľ, nečudujem sa, že svet speje ku koncu.
@anickabasnicka prosím prečítajte si môj príspevok ešte raz. Nikde sa tam nedočítate, ako jej radím, aby porodila a dala dieťa preč, alebo aby ju nepodstúpila. Len jej radím, aby si to dobre premyslela, lebo aj interupcia môže mať do budúcna dôsledky. A to, že práve nie je jej problém, že nemôže mať deti, neznamená, že ten problém nemôže mať v budúcnosti po interupcii.
Mam kamaratku, ktora po velmi kratkom case s novym partnerom otehotnela, dieta sa narodilo, oni sa vzali, narodilo sa druhe dieta, z manzelovych reci ako vsetko zvladnu ostalo cast ako ona vsetko zvladne, lebo on sa nema ani moc co do domacich prac, jeho revirom je dvor, on sa moc nema ani do vychovy deti, lebo ma zakodovane, ze starat by sa mala primarne matka, kamaratka je totalne vyhoreta a premysla, co dalej. Zena by sa mala rozhodovat podla toho aka je situacia, ako pozna partnera, ako pozna seba ano mali si davat vacsi pozor, ale davno som tu citala diskusiu zeny, co mala panicky strach z otehotnenia, urcite mala doma skveleho partnera, a pisala, ze kombinuju ochrany a tych par komentarov sa nieslo v style, ci to az velmi neprehana…
Autorka: toto s partnerom uz asi nijako nezachranis.
Tak zaprve si mala byt zodpoveda uz vtedy,ked ste spolu spali.
No baby úprimne už sem píšete zbytočne priznám sa že som to včera přestala čítať lebo som nečakala že tu rozvasnim toľko ľudí a vytvorím dva tábory ktoré tu budú do seba skákať. Úprimne je mi jedno, čo si myslíte o potratoch, čo si myslíte o mne a ako by ste túto situáciu riešili vy. Na nič z toho som sa nepýtala. Chcela som radu ohľadom vzťahu. Takže som sa rozhodla. Priateľovi som povedala že bude najlepšie, keď to ukončíme a obaja si nájdeme pre seba lepšieho partnera. Nevzal to moc dobre, čo ma mrzí ale verím že keď sa na to pozrie sa dlhší čas tak pochopí že my dvaja sme budúcnosť nemali.
Daj zmazať túto diskusiu, zase sa to zvrtlo neprimeraným smerom, rozvasnilo davy a 14 strán konfliktu . Ja som už nahlásila.
To male ma iba teba, nedokaze sa branit, doveruje ti, ze ho ochranis, je uplne bezbranne a uz teraz ta miluje.... stale mas ine moznosti, ako mu dat taku sancu na zivot, aku si dostala aj ty.... nemusis ho zabijat, si silnejsia ako si myslis
@vecicky1805 ešte pred tým ako som mu povedala že chcem aby sme išli od seba som sa ho opýtala, že nech mi povie ako by si to představoval. Či už hlada lepšiu prácu, či vie kde budeme bývať, či je ochotný všetky svoje financie a všetok svoj čas obetovať dieťaťu. Lebo ono to znie strašne romanticky, že muž chce dieťa a tvrdí že sa postará. A vy ho tu všetky ospevujete do nebies aký je dokonalý. Ale nic o ňom neviete. Ale to je už jedno
Už ti je asi jasné, že toto sa zachrániť nedá, čiže ti to nemusím písať ešte aj ja, ale píšem preto, aby som ťa podporila. Každý vzťah má stáť na zhode v základných otázkach, aj v otázkach či a kedy mať deti a koľko ich mať. Vy ste sa porozprávali a dohodli, že deti nechcete a že v prípade, že otehotnieš aj napriek ochrane, zvolíte potrat. To, že sa on teraz rozhodol meniť pravidlá je nefér. Právo na zmenu názoru má každý, ale v takejto vážnej otázke si treba naozaj dobre premyslieť, aký ten názor vlastne máme. A keď už ho zmeníme, tak nemáme čakať od partnera, že ho automaticky zmení aj on, a dávať mu za zlé, keď ho nezmení. Ty si bola vo svojom názore konzistentná, jasne si povedala, čo nastane, ak otehotnieš. On mal teda všetky informácie k tomu, aby sa rozhodol, či s tebou vo vzťahu chce byť. Rozhodol sa pre vzťah a tvrdil, že má na deti a potrat rovnaký názor. Ten teraz zmenil. Problém je teda u neho, nie u teba. Už nie ste kompatibilní partneri.
Prirovnala by som to k situácii, keď sa partneri dohodnú, že deti v budúcnosti budú mať, a zrazu, keď príde na lámanie chleba, jeden z nich povie, že on si to rozmyslel a deti nechce. Z toho sa nedá vymotať. Je to nezhoda v tej najzákladnejšej veci vo vzťahu a je nesmierne nefér toto partnerovi v dlhodobom vzťahu urobiť. To platí aj pre tvoju situáciu.
P.S. To, že on daroval genetický materiál na splodenie, mu nedáva právo rozhodovať o tvojom tele. To máš len ty sama.
Ono keď začneš spávať s mužom musíš rátať s tým ,že otehotnieš či už berieš antikoncepciu alebo nie to je proste príroda. Ale prosím ťa veľmi ťa prosím nechoď na potrat to dieťatko si vás vybralo a je tak nevinné...predstav si že by toto rozhodnutie urobila tvoja mamka s tebou? Nebola by si tu...neurob tu chybu do konca života sa nezbavis toho pocitu viny, že si niekoho zabila....keď budeš staršia zrelejsia pochopíš..... daj bábo na adopciu výnos ho dopraj mu tu možnosť prosím ťa. Kašli teraz na chlapa a na všetko veď je ich toľko ....ten ktorý si ťa zaslúži si ťa nájde. Dieťa nieje príťaž dieťa je DAR.
@fineta od malička som bola vychovaná tak, že si mám vážit hlavně samu seba. Je to sebecké? Určite áno. Ale moja mama sa tiež rozhodla pri druhom ísť na upt a popravdě neviem si predstaviť že by si to nechala. Nebola by šťastná a vedela to. Urobila to najlepšie rozhodnutie.
Čo ti poviem drahá autorka, je to sila prírody, ak nechces mať deti tak nesexuj lebo nič není 100%. Vazne, dáko sa uvoľní iným spôsobom ale toto nerob, lebo pôjdeš na upt aj 3x a to tvoje vnútro nerozdycha. Kašli na chlapa, ries seba a DIEŤA áno, ten zhluk buniek je už dieťa, hotové a schopné a mu dáš dostatok času na rast byť prínosom pre spoločnosť. Ok nechceš ho, dobre, ale ho nenic. Je dosť ľudí ktorý chcú a nemôžu mať..., pôrod v utajení a máš vybavené. Predtým odíď od muža aby ťa psychicky nevydieral skrz dieťa, pôrod sama v anonymite a hotovo. Daj dieťaťu šancu, alebo ak nie jemu, daj šancu iným mladým ktorý túžia po vonavom babu a hneď z pôrodnice si ho zoberú.
Ja nemám skúsenosť ale osobne si myslím, že žiadne upt to nikdy šťastie neprinesie. Máš mamu čo to zažila, pýtala si sa, išla si do hĺbky v rozhovore s mamou či si to nikdy nevyčítala? Či nemá dake depky? Či jej nič nechýba? V hodinovom rozhovore pri káve ti to n povie. Na to treba celú noc a viac...nemyslím že je to také jednoduché. A ty máš možnosť zistiť viac tak zistí a môžeš dať vedieť. Ja som sa nestretla a nepoznám nikoho tak aj mne to pomoze viac chápať taketo ženy ako tvoja mamina 😉
@andreachudova ano, aj ja mam tuto skusenost, kamoska isla na potrat, mala mat ro ro rovnako ako ja..vysledok..moje dieta bola schopna prist pozriet az na 3.krat..aj to velmi zle znasala..priatelstvo prerusila a dnes moja chodi uz do prvej a uz sa vobec nedokaze kontaktovat s nami..to robi potrat so psychikou..velmi smutne je to
@elisebah91 vieš čo rozprávali sme sa o tom aj keď zistila že čaká dieťa, jej prvá reakcia bola že to nedá že ho nechce a že si nevie predstaviť prechádzať znova tehotenstvom a traumatizujucim pôrodom, nechcela sa vzdať vlastnej slobody a financií. Mala skúsenosť s jedným dieťaťom a stačilo jej to na to aby pochopila že viac to už nechce. A to máme skvely vztah len proste si nevedela predstavit tým znova prechádzať. Povedzme si narovinu nech si hovorí kto chce čo chce, vynosiť porodiť a vychovat je drina keď to chcete robiť zodpovedne. Psychické problémy by mala keby si to nechá. A urobila to tak, ako tu aj pár ľudí radilo. Mužovi to ani nepovedala
Ty nemusis konat rovnako..je to TVOJ zivot..a zivot TVOJHO dietata..ty si mozno ovela silnejsia ako tvoja mama
@lacibo uvedomujete si, že ja mám vlastnú hlavu a vôbec nekopírujem nikoho rozhodnutie? Keď sa raz rozhodnem že chcem dieťa budem ochotná sa tomu babu obetovať a urobit všetko pre to aby bolo šťastné. A v momentálnej situácii to u mňa nie je možné. A to si nezaslúžim ani ja a ani to dieťa
Prajem ti vela stastia a pokoja..pekný deň
@vybozka @fineta
Baby, mne zmazali komentár, a to bol ešte slušný. A to som ani autorku nepresviedčala, aby si dieťa nechala. Iba som uviedla, že takéto nešťastnice by nemali mať žiadny sex. Načo? Aby potom pri tehotenstve šli zakaždým na výškrab? Nulová zodpovednosť. Zaujímavé, že úderky, čo tu priamo lobujú za potraty, tie tu nechávajú. Už sa pomaly blížime k USA, kde šialené ženské razia heslo Abortion is a healthcare and basic human right. Potom človek pozerá dokumenty a príde na to, že takmer každá slávna herečka chodila na potraty ako na klavír, lebo veď a čo.
Dovidenia, dopočutia. Ja som plne za rozhodnutie ženy, ale teda potraty z dôvodu pohodlnosti a rozmaznanosti skutočne nepodporujem. Ty kokos, to čo už je?
@drahomirrra Aká nulová zodpovednosť? Ona urobila všetko preto, aby neotehotnela, ale, áno, každá antikoncepcia môže zlyhať. Lenže ľudia nemajú sex výhradne s cieľom plodenia potomstva. Majú ho aj pre radosť. A teraz čo? Nebude mať nikdy sex, lebo časť ľudí má názor, že sa život začína od počatia? Lenže časť ľudí tento názor nezdieľa. Kto má teraz pravdu? Každý nech robí podľa svojho svedomia.
A áno, potrat je zdravotná starostlivosť. Odporúčam pozrieť si na YouTube videá od gynekologičky-pôrodníčky Mama Doctor Jones, že prečo je to zdravotná starostlivosť. Vie to vysvetliť omnoho lepšie než ja.
@rybka16 Určite neurobila všetko. HAK nie je 100%tna. Píše sa to na obale. Mali použiť k tomu kondóm. Vtedy by urobili všetko pre ochranu pred počatím. Takto nechali % volne bežať a tak to aj dopadlo. Na HAK je predsa napísané, že nezaručuje 100% ochranu a ak sa niekto chce chrániť na 100% tak aspoň v ten poondiaty plodný deň, dva, tri kondóm použije. Už by z nich neubudlo.

Jediný komu ničíš život je dieťa. A ono za to skutočne nemôže... Veľa párov čaká na adopciu, ak to s ním tvoj priateľ nezvládne. Ale myslím, že aj ty, by si to parádne dala ❤️