icon

Rozdielne názory na potrat

5. nov 2022

Ako by ste vyriešilo moju situáciu? Nechcene som otehotnela a neplánujem si to nechať. Môj partner je opačneho názoru a dieťa by chcel. Povedal, že ak si to nechám zobrať tak som u neho skončila, že by nedokázal žiť s vrahyňou. Ja na ten potrat teda určitě pôjdem, nenechám si zničit život len pre to že to niekto iný chce. Ale nechcem stratiť priateľa. Máte nejaké rady ako to medzi nami urovnať?

ahhola
5. nov 2022

Co ked svet potrebuje viac tvoje dieťa, ze ako tvoju VS?
Nechceš len toto dieťa, alebo aj budúce, keď sa ti napr. podarí o rok, o dva dalsie.
Keď budes pripravena, vyburena, usadena v 35 a už to nepôjde?
Co vaši, neprijali by vnúča? a u tvojho frajera? 👶

hylary
5. nov 2022

Asi to tak malo byť že si mala otehotnieť.. nič sa nedeje len tak.. pouvazuj nád tým.. škola sa dá dokončiť kedykoľvek ale dieťa už možno nebudeš čakať nikdy...... A potratom neprídeš len o dieťa ale aj o partnera.. stojí ti to za to?

domculik
5. nov 2022

@hylary suhlasim.
@autorka to tak jednoducho napises, ze vztah sa uz zachranit neda, len preto, ze partner nechce prist o dieta ? Toto mi pride velmi zvlastne. Ak ti za to partner stoji, mali by ste si sadnut a rozumne pouvazovat nad kompromisom.

vroni
5. nov 2022

Tento vzťah nezachránis. Nech by si urobila hocičo, bude to stáť medzi vami. A pravdu povediac - keď je zrazu chlapec taky plný princípov, čo si nenatiahol gumu? Prečo dofrasa ma byt vždy zodpovedná len a len žena? A tie nekonečné voloviny, čo ti tu píšu, že dieťa porod a nechaj mužovi - to sa len v absolútne chorej hlave taka konina môže zrodit, na také kydy sa rovno vykašli. Asi nikto normálny nejde na potrat len tak, z dlhej chvíle, ale treba si zrátať, že keď by sa čokoľvek stalo, ten tvoj hrdina si kľudne zbali svojich sedem slovak a pôjde o dum dal. A tebe ostane na krku dieťa a život oveľa ťažší ako si si kedy predstavovala 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

tykat
5. nov 2022

Tak este mozes vynosit, porodit a odovzdat do vychovy priatelovi, ked s nim chces byt kamaratka ale dieta nechces.

medea2003
5. nov 2022

kokos, antikoncepcia je ucinna cca na 98 percent. A vsetky tie zvysne dve percenta z celeho sveta su asi zo slovenskeho modreho konika, inak to nijako nevychadza. To nie je normalne, ze kazde nechcene tehotenstvo tu na tomto koniku vzniklo popri uzivani antikoncepcie. Asi to treba nahlasit tym firmam, ze ich ucinnost je tak odhadom maximalne 40 percent podla skusenosti slovenskych zien..

heln
5. nov 2022

ahoj, ani ja ti neporadim, ale toto neurovnas. nechces ho stratit, ale stratis ho ked pojdes na potrat. nie som proti tomu aby si sla na potrat, len ma zarazilo, ze nechcene tehotenstvo povazujes za znicenie svojho zivota, keby si napisala ze si v zlej zivotnej situacii, ze nemas kde byvat alebo z coho zit, ale ty napises, ze si nenechas znicit zivot. mat dieta je to najkrajsie spojenie medzi dvoma ludmi, z dvoch cudzich ludi sa stava rodina.

dennissa16
5. nov 2022

Ved ok, ale sa nevyhovaraj na nedokončené školu a iné dristy

autor
5. nov 2022

@ahhola a čo mňa po tom co potrebuje svet?

autor
5. nov 2022

@ahhola a ešte lepšie, čo mňa po tom kto chce vnúča? Tak snad nebudem niekomu rodiť vnúčatá len pre to že to oni chcú a ja si budem dojebavat život?

daniela2202
5. nov 2022

Tak toto je úbohé, s niekym drichmávať, priateľa áno, dieťa nie.... máš asi skončenú zš a základ z rodiny nulový... 👎👎👎

autor
5. nov 2022

@hylary myslím, že skôr to malo byť tak že my dvaja sme sa ani nemali dávať dokopy. Keď si to tak celý deň premietam, s takým človekom by som dieťa asi ani mať nechcela. Otvorilo mi to oči v opačnom smere

dennissa16
5. nov 2022

Myslím, ze to isté si hovori aj tvoj priateľ..

autor
5. nov 2022

@domculik neviem aký kompromis sa tu dá nájsť. Ja si dieťa nenechám. Nie je to pre mňa jednoduché rozhodnutie ale mám priority. A partner teda asi už bývalý to vedel l

mima172
5. nov 2022

Tvojho priateľa chápem. Keď si to otočím naopak, ja by som taktiež ukončila vzťah, keby odomna partner vyžaduje zabiť si dieťa. Koniec koncov by som bola rada, nakoľko by mi to dalo jasnú odpoveď, či je to ten pravý partner do života 🙂

autor
5. nov 2022

@vroni no na to že porod a nechaj mu ho na to ani nereagujem, ved na tom sa dá len zasmiať

autor
5. nov 2022

@heln ja tomu rozumiem, ale nechcene dieťa nebude nikdy tak milované ako by si zaslúžilo. Nechcem priviesť dieťa do sveta kde mu nebudem ochotná dať všetko čo si zaslúži

martinapn
5. nov 2022

Určite by si nechcela zostat s mužom,ktorý by ti tvoje rozhodnutie neustále vyčítal.Takže ano,zmier sa s rozchodom.

A k tvojmu rozhodnutiu: radsej ist teraz na potrat a zariadit si zivot tak,aby si dieta mohla priviest na svet,ked budes na to emocne a aj materialne pripravena,nez nasilu porodit a lutovat to.Pretoze nakoniec si to odnesie najviac prave to dieta.

A to co je za radu preboha,ze porod,nechaj mu dieta a utec? Sa trosku niektore zamyslite nad sebou.

autor
5. nov 2022

@martinapn myslím si, že keby si to teraz nechám tak by najviac trpelo to dieťa.

hylary
5. nov 2022

Tak je možné aj to.. aby to bolo aj tak ako si mi napísala.. a ako dlho ste spolu?

anickabasnicka
5. nov 2022

@heln a kde mas jistotu,ze to nejkrasnejsi spojeni,urvane usoplene vecne hladove mimino,bude i zarukou,ze ten vztah bude dobry a bude jim to klapat az do smrti. to jsou takove kecy,co tady nektere moralistky vypoustite z ust.

at se rozhodnes jak se rozhodes,tak to budes jen a jen ty,kdo si ponese cely zivot nasledky.jakekoliv.takze se zvysoka vykasli na rady a reci o super poslani zeny byt matkou,a udelej vse podle sveho presvedceni.nejsi jedina zena na svete,ktera nechce mit deti,a je jedno z jakeho duvodu.a okoli to muze byt u zadku,proc ses tak rozhodla. nejsi povinna nikomu nic vysvetlovat ani se obhajovat.jediny clovek,kdo te muze soudit,je tvuj obraz v zrcadle.a jestli pujdes na potrat treba i trikrat,tak je to opet jen a jen tvoje vec.
pritele posli do haje. tohle neni tema na vydirani,dite nebo rozchod.jakym pravem si toto dovoluje? to,ze je otcem jeste neznamena,ze se mu to za par mesicu nerozlezi v kebuli,nezmeni opet nazor a nezdrhne. pak budes delat s deckem co? uz vidim,jak ti tady ty chytre moralistky posilaji penize na obzivu. navic,jestli te dokaze podrazit v takoveto veci,tak neni moc spolehlivy......

janinah
5. nov 2022

Si neskutočné sebecká mrcha.Neberies ohľad na nikoho a na nič.A pritom by si mohla niekoľkých ľudí urobiť šťastnými.vratane seba.len ti to nedochádza.Chlapovi zlomiš srdce ale sex s ním by ti vyhovoval naďalej lenže on nie je robot ako ty. Nestitiš sa zabiť vlastné dieťa.lebo mať titul ti je prednejšie .Že ľudia majú tituly aj deti si ešte asi nepočula.Verim.ze dostaneš od života presne to.co si zaslúžiš.

fem
5. nov 2022

radit niekomi potrat aj ked je pravne dovoleny do urciteho terminu podla zakona daneho statu, je amoralne. vzdy ostane amoralne ako kazde konanie voci vznikajucemu zivotu zarodku . Takto bolo aj za nacistickeho Nemecka. To ze je to pravne umoznene je ina vec. Radit niekomu potrat je nezmysel akehokolvek ohladu.

Ak je tam zdravotna indikacia povie to lekar,
Potrat nikdy nie je ok ani zo psychologickeho anizdravotneho hladiska.

mimka1402
5. nov 2022

@janinah Bože tak ty si hnusná posledné dni neskutočne na ľudí. Sa ti niečo deje v živote a preto si nešťastná, že každému praješ iba to zlé v každej druhej diskusii?
Sa spamätaj ženská. Prečo si každý myslí, že dieťa je záruka šťastia? To, že to ty tak vnímaš neznamená, že to tak naozaj je pre všetkých ľudí. Sú ľudia, ktorí nikdy nemali byť rodičmi a ani nie sú dobrými rodičmi lebo na to nemali. A potom taki, čo si myslia, že sú dobrými a dopadne to katastrofou...
Myslím, že autorke tu nejde o školu, ale o to, že to dieťa nechce a nemá k tomu vzťah, ona mu povedala aký ma postoj a on s tým súhlasil! Je sebecké, že s ňou spával vedel o jej rozhodnutí keby k tomu dôjde a to mu nevadilo. Teraz keď to nastalo, tak zrazu zmenil postoj a chce dieťa silou mocou, hoc na to nemajú podmienky. Tak hold smola, chcel dieťa mal urobiť aj dobre zázemie. Očividne autorka u neho nemá istotu a preto ju ani to dieťa s nim neláka. Dieťa je záväzok, toto je najlepšie čo môže urobiť. Keď to nechce. Hlavne nedajbože by dieťa malo postihnutie... Viete aké je to náročné už pre ludi, ktorí dieťa chceli, vymodlili sa a teraz majú častokrát také myšlienky ako by šli na potrat keby mali možnosť? A to vravím z vlastnej praxe. Takých rodičov je extrémne veľa.

raja95
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
5. nov 2022

Ja nechápem, či tu väčšina z vás nerozumie čítanému textu. Ona sa neprišla radiť, či má ísť na potrat. Na ten pôjde, aj keď sa tu na hlavu postavíte všetky. Prišla sa poradiť, či je možné ustáť vzťah. Takže vaše citové výlevy si môžete nechať.

martinapn
5. nov 2022

@raja95 to nie je podpora,ale ultimatum.

fem
5. nov 2022

Mali ste spolocny sex. zivot z lasky spolocneho naplnenia emocionalnych potrieb , nie pre fyzicke uspojenie jeden druheho, to by sa asi dalo zariadit inac nie?
Ked ste spolocne zili z lasky, z danej lasky vznika a prijima sa novy zivot.
jednoducha logika, ak ste chceli len akesi ukojenie pudov, da sa to zariadit inak. Toto postrada logiku akukolvek.

Ono pre uspesny zivot potrebujes zdravu psychiku, a vnutornu moralku a dostojnost, vola sa to aj integrita, peniazky to nezariadia. Ono, ked tlaci tu psychiku nieco, bude mat viac strategii, zavisle konanie, potlacovanie do nevedomia a ine strattegie, kolko vydrzis pri tejto narocnej dobe je otazne. Niektore koncia a zrutia po zakroku.

Jedine co nikdy si nekupis a ani neodpracujes je moralna dostojnost a integrita osobnosti, ktora ta "drzi pokope" dovoluje ti zit zmysluplny a uspesny zivot.

Asi ta ma ten chlapec naozaj rad.

anickabasnicka
5. nov 2022

@raja95
@martinapn presne,on ji vydira,bud dite nebo rozchod.a s takovym chlapem by jste chteli zit? a co kdyz mu opet prepne v hlave a zdrhne,tak tady zustane s urvanym hladovym deckem nasrana jeste vic?

zuzanockamt
5. nov 2022

@fem ten chlapec na začiatku súhlasil, že ak sa niečo stane, skončí to potratom, tak sa dohodli, teraz dohodu nedodržal, oklamal ju...takže aké, že má ju rád