icon

Skúsenosti s odtokom plodovej vody po amniocentéze

juliana12345678
5. dec 2024

Odtok plodovej vody po amniocenteze, vyvolavany porod v 5 mes., nízky estriol

kvôli downovmu a SLOS -u som podstupila amnio a vecer po amnio mi odtiekla plodova voda, o babatko sme do tyzdna prisli. Výsledky z genetiky mi dali vedieť neskor, všetko tam bolo v poriadku. Všetky hodnoty na tych parametroch z krvi som mala relativne ok, akurat ESTRIOL bol velmi nizky 0,17 myslim. Zaujima ma, či je tu niektora ktora mala/ma tento estriol nizky a čo vam k tomu bolo povedané, prípadne skúsenosť s potratom alebo odtokom plodovej vody po amnio. Viem ze situaciu mi to uz nevyriesi, ale snažím sa ziskat o tom info aby som vedela do pripadneho dalsieho tehotenstva, a trosku aj vypatrat preco sa to vlastne stalo ked vysledky dopadli dobre, xi je mozne ze estriol mohol sposobit nieco, preco boli plodove obaly oslabene.

Ďakujem vam za vaše skusenosti

klara1205
5. dec 2024

Ja pre Teba síce nemám odpoveď ale chcem Ťa podporiť v tak ťažkých časoch,a držať palce k vytúženému babatku a popriať veľa štastia do budúcna a hlavne zdravia 🍀🍀

jaga18
5. dec 2024

Ahoj, k výsledkom sa vyjadriť neviem, ale žiaľ toto sa stáva. Spolužiačka takto prišla o zdravé bábätko , ďalšie tehotenstvo jej už dopadlo dobre, má zdravú dcérku. Držím palce, nech aj u vás to najbližšie dobre dopadne.

kiki68
5. dec 2024

@juliana12345678 je mi to velmi luto, taka velka strata musi byt tazka. Ja by som skusila napisat email/ pripadne spravu na email Prof. Caldovi z Prahy. Mozno by sa k tomu vedel vyjadrit. On je kapacita v tomto smere. Ja som ho nasla na Facebook po tom ako som s nim videla nejake rozhovory. Podla mna to chce nejakeho takehoto odbornika, mozno uz nieco take videl a vysledky boli podobne. Velmi drzim palce

stanulienkat
5. dec 2024

Fuha.. vela sil a zdravia prajem.

bbalin
24. dec 2024

Mne genetička povedala, že estriol hormón je veľmi citlivý aj na zmenu teplôt, že stačí, že sa podrží dlhšie v ruke skúmavka a hodnota môže byť skreslená... Veľa som vtedy o tom googlila, a vraj nízky estriol môže predznamenávať aj problém s nie celkom funkčnou placentou (toto sa neskôr aj mne ukázalo ako problém v tehotenstve, že prietoky neboli optimálne)

juliana12345678
autor
24. dec 2024

@klara1205
Ďakujem veľmi pekne, vážim si to ♡

juliana12345678
autor
24. dec 2024

@jaga18 po odbere jej tiez odtiekla voda ? Nezistili nič čo by mala oslabené, nejaky zapal alebo nieco podobne ?

juliana12345678
autor
24. dec 2024

@kiki68 ďakujem

ceresna17
24. dec 2024

@juliana12345678 Ahoj mne povedali ze aj napríklad pri posunutéj ovulácii už nesedí hodnota na daný týždeň a takisto ze je nestabilný tento hormon

denisa0504
24. dec 2024

Je mi to ľúto. Ja chcem len poradiť ďalším, čo si tento príspevok prečítajú. Nedávajte si robiť amniocentézu keď vám výjde toto. Je to zbytočné ohrozenie tehotenstva. Je tam vysoké riziko potratu a toto všetko sa dá predsa skontrolovať aj inak, či už lepším sonom, opakovanými krvnými testami... Naozaj pri týchto testoch, čo veľa krát sú mylné, netreba riskovať život dieťaťa. Aj mňa doktor tlačil do amnio, že to je najpresnejšie a kraviny... Urobili mi poriadne sono u dr Grochala kde to vylúčil a až potom bol doktor ochotný zopakovať testy a zrazu už žiadny SLOS nevyšiel

magnus020
24. dec 2024

@juliana12345678 ja som mala tiez zvysene riziko na SLOS, pri Trisomy teste sa to da potvrdit alebo vyvratit-povedal mi to genetik. Mne moj dr navrhol Nifty PRO kde sa to netestuje☹
Nasledne som bolq na genetickej konzultacii v Medirexe - zobrali mne aj muzovi krv a tam sa prenasanie tohto genu u nas nepotvrdilo, amnio mi nespominali.
Pre istotu som bola aj u MUDr.Grochala v MT na morfoultrazvuku.
Vyzera byt vsetko v poriadku verim a modlim sa ze bude.🙏
Mrzi ma tvoja strata😔

@juliana12345678

juliana12345678
autor
25. dec 2024

@denisa0504
@magnus020
Ahojte, odpovedam vam spolu nech nepisem to iste. V prvom rade som rada, ze sa to nedeje kazdej ,, a ze su aj babatka ktore stastne preziju tieto zbytocnosti ... totizto ja by som tiez na to nesla .. lenze to bolo tak ze mne vysli testy zle, doktorka mi ken zavolala ani mi nepovedala co,alw ze sa mam objednat na genetiku, tak som sa objednala .. ale objedmali ma vtedy snad o 3 tyzdne ..a zrazu na druhy den rano mi volaju ze sa im uvolnilo ze mozem prist za hodinu tak som tam letela a po konzultacii o rodokmeni na mna vysypala ze slos je katastrofalny syndrom, babo by aj tak neprezilo, a ze komercne testy to netestuju, ze keby mi vysiwl len twn down tak ma posle na tie krvne ale ze toto tam nezistia .. a do tyzdna som mala termin na amnio cize popravde v tej rychlosti som uz vobec nechcela zistovat a stresovat sa verila som jej. A az nedavno som zistila ze aj trisomy ttie drahsie testuju slos... takze co vam poviem, vsetko si overit a neverit slepo doktorom lebo to moze dopadnut zbytocne zle. A aj ore zeny co si to citaju a rozhoduju sa, pokial sa to da vylucit testami nechodte zbytocne, ale pokial je to nieco co sa da zistit tam, zasa to nwznamena ze sa to stane kazdej, je isto viac pripadov kedy sa nic nestane. Ale toto by sa stavat nemalo, som mlada 25 rocna zdrava zena, babo bolo zdrave ocividne taktiez a kvoli jednej vete "komercne testy to netestuju" sme dopadli takto, a zmenilo to nas s partnerom aj cele nase zivoty nic neni ako sme sa tesili a planovali.

magnus020
25. dec 2024

@juliana12345678 mrzí ma to veľmi, ja som sa tiež o tom SLOS teste z krvi že sa to dá dovyšetriť pri Trisomy- dozvedela až na genetike. Môj gynekológ mi to ani nespomenul -určite o tom musia vedieť…A tiež keď som si pozerala tie detičky zo SLOS tak mi nebolo všetko jedno -preto ten Grochal ešte pre moju istotu.
Držím Ti palčeky a verím že tieto info a skúsenosti sa dostanú aj k ďaľším maminkám ktoré tripple testy vyplašia a nemajú všetky info od lekára.

bbalin
25. dec 2024

@juliana12345678 autorka, ešte dodám, že mne na genetike tiež stále tvrdili, že slos sa nedá zistiť inak ako z amnio, že žiadne krvné testy to nezistia.... A tiež som až po amnio zistila, že trisomy complete to majú, dokonca, že aj na genetike vedia zobrať krv obom partnerom a zistiť, či nie sú prenášači syndrómu.... Je to hnus ako tlačia silou mocou do tej amnio, vraj aj kvôli tomu, že to majú žiaľ z poisťovní lepšie preplácané, ale ktovie.... Celé vyšetrenie na genetike bolo za mňa doslova k hovnu, lebo človek sa nič nedozvie a len ho doslova tlačia do amniocentézy, ktorú prezentujú aspoň mne ako úplne bez rizík... Mne vtedy povedali doslova, keď som to odmietala, že veď ak by tam bolo riziko, tak to nerobíme, že to sa musí len štatisticky nejaké riziko uviesť... No zároveň ja som to nejako tak prijala, keďže mi povedali, že len amnio je 100%, že som chcela mať "istotu", že je bábo geneticky zdravé.... Veľmi ma mrzí tvoja strata, prajem veľa síl a bezproblémové ďalšie tehotenstvo 🙏 drž sa

juliana12345678
autor
26. dec 2024

@bbalin och, ani tomu nechcem verit ze to takto funguje .., je to hnus. A verim tomu, ze to tak je lebo keby im ide o nase dobro tak nam ten test trisomy odporucia, a nenazyvala by ich citujem "komerčné " - (rozumej z nich nezarobíme) .. takze verim ze na tuto konverzaciu narazi kazda ktorej to vyjde a neurobi taku chybu ako my
Ďakujem za podporu ešte raz všetkým

lucia147852
26. dec 2024

Bohužiaľ rizikom amniocentézy je aj potrat. Aj keď je to len okolo 1%, u niekoho je to stále viac, ako že dieťa bude choré. Vy ste vychytali čierneho petra. Je mi to nesmierne ľúto. Do budúcna by som si radšej dala robiť platené krvné testy ako amnio

monicatko20
7. apr 2025

@juliana12345678 ahoj, je mi ľúto tvojej straty 🙏 ešte viac, keď vieš, že bábätko bolo zdravé 😔
Ja len na margo tej amnio, nechápem postup tvojej geneticky.. Pred 2 rokmi sme si prešli niečím podobným.. Nám tiež vyšiel najprv DS, už na základe toho mi lekárka odporučila odbery trisomy, nechápem, prečo teba posielali na genetiku.. Žiaľ tam sa nám objavila iná diagnóza, a až po nej sme išli na genetiku kde som musela teoz podstúpiť amnio, žiaľ to v našom prípade odhalilo ďalšie diagnózy 🙏
Ono mne vtedy vysvetlila genetička, že trisomy sa môže mýliť, keďže sa vyšetruje krv matky.. Kdežto plodová voda nesie všetky informácie priamo bábätka, preto odporúčajú amnio.. Nám trisomy neukázalo napríklad poškodenie ktoré videlo len amnio, a to bolo žiaľ dôvodom prerušenia tehu 😔

juliana12345678
autor
8. apr 2025

@monicatko20 ahoj, aj mne je veľmi ľúto čim si si prešla. Ja rozumiem vsetkemu, ze amnio je preciznejsia, ale bohuzial v tomto pripade bolo to babo zdrave tak by tie trisomy stacili v podstate,

kiki68
8. apr 2025

@monicatko20 Mozno ist rovno do nifty 200, tam su veci, co trisomy vobec neponuka, je to ta najvyssia rada nifty, stoji nieco okolo 1k, ale ked uz treba nieco zistit, tak je to super vec. Ja som mala iba nifty pro,cize tu strednu vyssiu radu.