Odtok plodovej vody v 17. týždni

andrea147
15. jan 2021

Ma niekto skúsenosti s odtokom plodovej vody vo veľmi skorom týždni? Mne odtiekla v 17 tom, približne, bábätko ešte žije, nevieme vsak čo bude ďalej.. Poprípade podstúpil tu niekto amniopatch?

anjelicek26
15. jan 2021

@andrea147 poznam jeden pripad, kde amniopac pomohol, bolo to v 18.tyzdni a potiahli potom do 29ho, maly ale uplne zdravy nie je (ocka) a nejake problemy s plucami, dlho museli cvicit, lebo bez vody tam babo bolo proste stale stlacene a nemohlo sa poriadne hybat. Drzim ti velmi palce, nech lekari pomozu.

karhu
15. jan 2021

skusenosti nemam, no nasla som k tomu clanok, ktory mozno pomoze - amniopac:
https://zdravie.pluska.sk/rodina-a-tehotenstvo/...

pink_lady
15. jan 2021

v minulom /neuspesnom/ tehotenstve v skupine bola jedna mamina, co sa jej urobila dierka vo vaku a postupne oddtekala voda...nakoniec potiahla do 33 ci 34tt...A jedna mamina tu je na MK ale nepamatam si meno, jej odtiekla tiez cca 17-18 potiahli do 24.tt..Babo prezilo, sice bolo vela problemov...

janetinka27
15. jan 2021

@andrea147 je tu aj jedna maminka, vola sa zuzike123, mali tiez problem s plodovou vodou, ale presne neviem od ktoreho tyzdna. drzim vam palce 🙏

mdek
15. jan 2021

Skús kontaktovať docenta vladimira ferianca

marrria1
16. jan 2021

Mne začala odtekat plodová voda v 23tt, po trochach odtekala aj sa dotvarala.. Chcela som ísť na amniopatch, ale bolo mi povedané ze sa to robí iba v skorsom týždni, že máme sa pokusit vydržať do 24t, aby mohli bábätko zachrániť.. Ležala som v nemocnici a počítala každý deň ktorý sme vydržali.. V 25tt+3 sa mi akútnou sekciou narodila dcérka. Vážila len 820gr, čakali nás náročné týždne a mesiace kedy malinka bojovala o život. Dnes už mám doma krásne 7kg, takmer 8 mesačne zlatíčko, zázraky sa dejú ❤️. Držím silno palce aby aj u vás všetko dobre dopadlo 🙏

andrea147
autor
16. jan 2021

@marrria1 ďakujem, ja som žiaľ iba v 19 tom týždni.. Ale verím, že to potiahneme aspon do 24 týždňa.. V ktorej nemocnici si ležala?

marrria1
16. jan 2021

@andrea147 v Novych Zámkoch, tam sa aj malinka narodila a prvé týždne bola tam v inkubatore. Následne bola prevažná do Bratislavy lebo jej museli operovať očká a potom bola ešte mesiac v Trnave takže sme si pochodili.. Ty si v ktorej nemocnici? Verím ze vydržíte co najdlhšie. A voda ti stále odteka? Lebo počula som aj o prípadoch že sa to zastavilo, ako keby sa zalepila ta dierka v plodovom obale

andrea147
autor
18. jan 2021

@marrria1 ja som v rakúsku, v hainburgu, hned pri slovenskych hraniciach. Ved to je to, že ja vôbec nevidím vodu na gatkach, ani na vlozke,odkedy ležím..

marrria1
18. jan 2021

@andrea147 tak v tom prípade je možné že sa ti zastavilo to odtekanie vody. Ja som cítila že mi odteka stále každý deň, a robili mi niekoľkokrát aj taky test ktorým sa dá identifikovať ci sa jedna skutočne o plodovu vodu. Tebe ho nerobili? A taktiež sono kazdy deň, tým kontrolovali koľko vody tam ešte mam a ci je bábätko v poriadku..

veronikao84
31. júl 2021

@andrea147 dobry vecer .chcela som sa len opýtať ako ste dopadli ?tiež som zažila podobný prípad.

andrea147
autor
1. aug 2021

@veronikao84 U mňa to skončila vďaka Bohu dobre. Napriek nepriaznivym prognózam, že nevydržím, atď., som vydržala do 26+2,kedy mi lekári vo Viedni naplánovali cisársky rez, hovorili, že vtedy je tá hranica v tom týždni. Dostala som 2x kortikoidy, raz v 22+5,pre istotu, lebo vtedy už bola tá hranica kedy dieťa zachraňujú. A potom týždeň pred plánovanym cisárskym. Deň pred cisárskym aj v deň cisárskeho som dostávala konské dávky magnezia, ktoré bolo pre maličkú, aby nedostala krvácanie do mozgu. Malička sa nadýchla po cisárskom, dali jej kyslíkovu masku, o 2 dni však bola intubovana na 1 týždeň. Potom už opäť len kyslíkova maska, okuliare. Inak je maličká zdravá. Mala na začiatku zmenšené pľúca, kvôli dlhodobému nedostatku plodovej vody, no dávali jej lieky. Už je to v poriadku. Momentálne ju už mám doma😃🥰🙂. A všetko je v poriadku, mala iba operáciu pruhu, ktorý je bežný u predčasne narodenych detí. Chodíme na kontroly s očkami. Lekári sú z nej prekvapení, ako dobre sa jej darí. Tak sme radi. A ten naplánovaný cisársky bol preto tak skoro, lebo sa obávali infekcie, ktorá mohla kedykoľvek prísť. A to by bolo horšie. Takže radšej malé bábätko, ale zdravé. Riskovať som sa bála.
A komu sa to stalo? , dajte vedieť, ako dopadla..

nikolaslivkova
29. máj 2023

@katy966
@andrea147 zdravím mne odtiekla plodová voda v 16 týždny nemohli mi zachrániť bábätko us 3x

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre