Snaženie po missed abort
Ahojte dievčatá, viem, že takýchto tém je tu možno už dosť, ale predsa nedá mi to urobiť možno ešte jednu🙂 v marci 25.3. som musela podstúpiť kyret po MA. včera som presne mesiac po dostala menzes, mam dilemu či sa začať snažiť o miminko už teraz alebo ešte jeden cyklus počkať, aký máte na to názor? Ďakujem za odpovede.🙂
@babydesire Ahooj, dostala som sa k odpisaniu az teraz, to bola na nas dlha pauza 🙂 Tak snazit sa uz teraz je moje rozhodnutie, nieje to preto, ze aha ved nejakej babe sa to podarilo tak idem aj ja. Na prvy krat sa nam to ani vlastne nemusi podarit ved vraj prave ak je maternica este slaba vajicko sa neudrzi . No citim sa nato, citim sa fyzicky vyborne a nevidim dovod cakat a psychicky mi zas pomaha predstava byt cim skor tehu. Len sa zaoberam tym, aby som si to nevycitila ak by sa nieco stalo, ale zas mas uplne ale ze uuuplne pravdu, ze ani to nieje zarucene , ze ked zena pocka tak bude vsetko v poriadku. Kolko je pripadov, ze zeny pockali aj pol roka a stalo sa im to opat, presne ako pises ak sa to ma stat z dovodu zdravotneho stane sa to aj ked su pripady ktorym sa to stalo raz, druhy krat pritom boli zdrave a do tretice to dopadlo dobre. Len je to take horsie, ze doktor ta presviedca ako pockat a ja si v hlave hovorim, ze nech si porozprava lebo co rozpava nepreferujem, ale zas presne je tolko doktorov alebo krajin kde odporucaju hned, dokonca to opisuju, ze cim skor lepsie, lebo telo si tehu pamata a po prvom je tam vsetko pekne pripravene pre dalsie. Len skoda, ze prave moj mi nepovedal, ze mozme ist hned nato pre ten moj dobry pocit, ale tak nevadi. Ja sa neviem dockat dalsieho snazilkovania a cas mi ide vecne teraz do prvej mrsky tak to by ma "zabilo" cakat tri mesiace 🙂 Ja ta chapem, ako si pri kazdej kontrole nedockava a chces pocut ako je vsetko v poriadku a tesim sa velmi s tebou, ty uz mas vlastne to najrizikovejsie obdobie za sebou vsak 🙂 Uz pekne rastiete a brusko je vidno? Vidno, ze aj tvoj partner ta miluje a zas urcite vydrzi, ved vie, ze je to potrebne pre vas poklad co mas v brusku a teda prvy trimester ste nemali sex absolutne a v druhom trimestri uz to budes brat s kludom a nebudes to brat tak prisne ? A mas pravdu, tak isto drahemu hovorim vsetko, moje pocity, ake vitaminy idem brat naco su dobre a podobne, len tu je to o inom s kockami ktore si to prezili, lebo muzi to s nami prezivaju sice ale my zenusky sa chapeme najlepsie 🙂
@guga79 Si zlata, tak super, ze neotravujeme :D
888petka888 Vies co?praveze sa stale bojim..tu na mk je vela pozitivnych pripadov ale su tu aj take ked o babatko prisli v neskorsom stadiu tehu..takze do porodu urcite kludna nebudem,aj ked uznavam,ze som teraz uz pokojnejsia od 10tt..o prve sme prisli v 10tt tak ma tak nejako vnutorne upokojuje,ze sme dalej..12tt tiez uz mame za sebou a tak ano,najrizikovejsie je uz zanami..sex nemame,ja sa stale obavam,snad este toho pol roka vydrzime 🙂 ...Brusko ani neviem,lebo ja uz par rokov trpim na nadvahu a dost velku,takze ja ako tehu vyzeram uz par rokov..priatel hovori ze sa mi zvacsili prsia aj brusko,tak snad budem mat aj ja o par mesiacov velke tehu brucho 🙂 A tebe prajem vela odvahy a sil a vela stastia aby si uz o mesiac,dva patrila do skupin tehuliek 🙂
888petka888 Vies co?praveze sa stale bojim..tu na mk je vela pozitivnych pripadov ale su tu aj take ked o babatko prisli v neskorsom stadiu tehu..takze do porodu urcite kludna nebudem,aj ked uznavam,ze som teraz uz pokojnejsia od 10tt..o prve sme prisli v 10tt tak ma tak nejako vnutorne upokojuje,ze sme dalej..12tt tiez uz mame za sebou a tak ano,najrizikovejsie je uz zanami..sex nemame,ja sa stale obavam,snad este toho pol roka vydrzime 🙂 ...Brusko ani neviem,lebo ja uz par rokov trpim na nadvahu a dost velku,takze ja ako tehu vyzeram uz par rokov..priatel hovori ze sa mi zvacsili prsia aj brusko,tak snad budem mat aj ja o par mesiacov velke tehu brucho 🙂 A tebe prajem vela odvahy a sil a vela stastia aby si uz o mesiac,dva patrila do skupin tehuliek 🙂
Ahojte,chcem sa vas opytat kedy po MA ste dostali menzes,a kedy ste sa opat zacali snazit?
belasakobylka Je mi luto,ze aj ty si si tym presla.My sme sa zacali snazit uz par dni po kyrete..prvy menzes bol na 26dc a druhy na 27dc a treti neprisiel 🙂 Viac si precitaj v mojich prispevkoch vyssie,su tam moje skusenosti,co som uzivala,ako som sa citila,moje nazore a diskusia o vsetkom co sa tyka MA,a pocitov...pozor,snazenie po potrate zavisi od teba a tvojho partnera,od tvojho fyzickeho i psychickeho stavu..vela stastia
@babydesire dakujem ti idem si to precitat.
@belasakobylka ahoj ja som dostala mrsku na 31dc (ako normalne) a potom sme sa zacali snazilkovat, cely mesiac po MA som pila alchemilkovy caj dr mi odporucila aj pyridoxin a femibion, drzim palce 🙂
belasakobylka Je mi luto,ze aj ty si si tym presla.My sme sa zacali snazit uz par dni po kyrete..prvy menzes bol na 26dc a druhy na 27dc a treti neprisiel 🙂 Viac si precitaj v mojich prispevkoch vyssie,su tam moje skusenosti,co som uzivala,ako som sa citila,moje nazore a diskusia o vsetkom co sa tyka MA,a pocitov...pozor,snazenie po potrate zavisi od teba a tvojho partnera,od tvojho fyzickeho i psychickeho stavu..vela stastia
@babydesire To ti verim, ze strach budes mat cely cas . Teda mozno by mal prejst uz aj po 36 tt nie, uz vtedy je vraj babo plne vyvinute akurat ma nizsiu porodnu vahu. A chapem aj to, ze radsej si s tym sexom zdrzanlivejsia. Sice vela krat som citala, pocula, ze niekedy zena potrati a dalsie tehu potom sa absolutne neberie ako rizikove, lebo je vsetko v poriadku a vsetko sa klasicky moze, ale ked vies co ti asi moze urobit zle tak sa vyvarujes radsej 🙂 Urcite zachvilu budes mat krasnu brusko tehulkovske 🙂 A mas nejake potiaze uz teraz ? Myslim ze ta nejak bolia klby, je ti zle a podobne ? Ja zas vazim okolo 50 kil, co mi niektori hovoria aka som vychudnuta . Preto som si len precitala ake su nazory nato spolu s tehotenstvom a teda ci preto nemoze zena donosit babo, ale to som hned vyvratila lebo x zien vazia malo a maju deticky a teda ani jediny doktor to nepripisoval tomu, cize toto problem nebol. Mne ale bolo strasne rychlo vidno brusko, tak mi ho po vsetkom aj akoby naduvalo a mam usedenu robotu sice, ze to na chrbat nieje ziadna slava lebo ma vela krat boli preto ako pokrutena tu sedim, preto aj cvicim ale ovela viac ma bolel chrbat co je zvlastne zeby tak skoro z tehu ale ktovie 🙂 Tesim sa ale, ake tehulkovanie bude to buduce a dakujem moja zlata, ze mi tak pekne prajes, ja tiez vam zelam vela zdravicka, tak to duplom s tebou prezivam 🙂
@belasakobylka Ahoj, ja som dostala menzes po 31 dnoch, ale pár dní prdtým som mala silnejšie špinenie, myslela som, že to je menzes ale mýlila som sa :D :D prišiel až včrea a silnejší ako obvykle, ešte po menzeese idem na kontrolu ku gynekologičke... počkám na dalšiu mrchu a potomked bude všetko OKi, tak sa budeme snažiť.. takto mi to odporučila aj moja lekárka, že počkať dva cykly a potom kludne začať
Ahojte, mam po prvom menzese po MA a obcas citim take palenie, pobolievanie v podbrusku. Nemali ste aj vy take? Neviete preco to moze byt?
@ivlo. Ja mam tiez po menzese ale nic take necitim..navyse.mne kazala gynekologicka prist po prvom menzese na kontrolu..tebe nie?
ahojte, mali ste niekto sex po kyrete aj bez kondomu? mala som kyret 7.9. A vcera sme mali prvykrat sex s kondomom,ale ten sa zosuchol dole...mam obavy kvoli infekcii a pod...tiez by sme sa najradsej uz snazili o babo,ale lekar hovori, ze mame pockat 2az 3 cykli....
@sundance radsej aspon mesiac s ochranou, naozaj nevies ci tam nemas dake ranky...tiez som si tym presla v aprili, ale po 3 mes sa nam podarilo (teda dovtedy som sa bala skusat) takze radsej vydrzte hlavne ty sa musis dostat do poriadku, a potom to pojde 🙂
@dasenkabb ahoj, ja som mala prist na prvu kontrolu ked som mala vysledky z histologie. Na zaklade toho papiera mi vypisal 4 vymenne listky na endokrinologiu, imunologiu, genetiku a hematologiu. Zatial mam prve dva hotove. V piatok ideme na genetiku a 8.10. Na hematologiu. To idem az do zvolena, lebo u nas mi dali termin az koncom oktobra. Snazit sa mozme az po 3 mes ake teda len za predpokladu ze budem mat vsetky vysledky uz hotove. Co neviem co bude.
Ak ta ma doktor niekam poslat oytaj si to cim skor, lebo vsade su cakacie lehoty. Inak na endokrinologii v roosveltke ma zobrali hned, a tiez na imunologii dr lukac.
@dasenkabb genetika je v roosveltke. Gynekologa mam inde, Vodeckeho.
sundance Ahoj,nechcem ta na nic navadzat,len ti strucne opisem moju skusenost: MA v 9+6tt 27.4.15 + kyret toho dna..ziadne krvacanie (len po kyrete) ani spinenie,ziadne fyzicle bolesti.zacali sme sa snazit asi na 4.den po kyrete.pomaly.opatrne.prvy menzes aj druhy prisli ukazkovo (27. a 26.DC) treti neprisiel,test pozitivny,huraaa! 🙂 mam 29rokov,druhykrat tehu a pevne verim a dufam,ze pred mojou tridsiatkou privediem tohto dlho vytuzeneho drobca na svet (aktualne 14+0tt) V tehu i po kyrete som uzivala volne dostupne vitaminy,co presne to tu uz som pisala.ak sa ti chce citaj,je tu toho dost podrobne rozpisane/opisane/vypisane 🙂 Este je mi luto co sa stalo... Vela stastia v dalsom snazeni a novom tehu
sundance Ahoj,nechcem ta na nic navadzat,len ti strucne opisem moju skusenost: MA v 9+6tt 27.4.15 + kyret toho dna..ziadne krvacanie (len po kyrete) ani spinenie,ziadne fyzicle bolesti.zacali sme sa snazit asi na 4.den po kyrete.pomaly.opatrne.prvy menzes aj druhy prisli ukazkovo (27. a 26.DC) treti neprisiel,test pozitivny,huraaa! 🙂 mam 29rokov,druhykrat tehu a pevne verim a dufam,ze pred mojou tridsiatkou privediem tohto dlho vytuzeneho drobca na svet (aktualne 14+0tt) V tehu i po kyrete som uzivala volne dostupne vitaminy,co presne to tu uz som pisala.ak sa ti chce citaj,je tu toho dost podrobne rozpisane/opisane/vypisane 🙂 Este je mi luto co sa stalo... Vela stastia v dalsom snazeni a novom tehu
ahojte babule. aj ja sa chcem podelit o svoju skusenost. v 04/2015 som samovolne potretila v 10tt. bola som len na pohotovosti pre silne krce a krvacanie. dostala som injekcie od bolesti, cistila som sa sama. ani na kyret ma neposlali, vraj netreba. prva ms prisla po 4 tyzdnoch, a dalsia uz neprisla. na pohotovosti mi vraveli ze nemusime na nic cakat, moja doktorka chcela aspon 2 mesiace cakat. my sme sa ani nejak extra nesnazili, a sup. som tehotna, v 18tt, cakame druhe babo a dufam ze to vsetko dobre dopadne. po potrate som pila alchemylku. nakupila som aj vitaminy mne aj manzelovi ale nestihli sme si ich ani nasadit. verim, ze aj vam sa coskoro zadari ... držím vám všetkým palce. 🙂
@dasenkabb no on ti len povie, ze mas ist ja endokrinologiu, nepovie na ktoru. To uz si musis pozistovat sama. Na endo v novamede mi chceli dat termin na marec, skoro som spadla z noh.
Ano z tychto dvoch uz mam vysledky. Endo uplne v poriadku. Imunologia som mala jednj hodnodtu hranicju, predpisal mi na to imunor, mam ho brat 2 mesiace a prist na kontrolu. Ale tvrdil, ze by to nemalo mat s potratmi nic spolocne.
Tak uvidime, len dufam, ze kym to doberiem, uz budem mat vysledky zo vsetkeho.
jankastubka mne zas na endokr.povedala ze moje telo vytvara protilatky proti st.zlaze..vraj to potrat nemohlo sposobit.nasadila liecbu zatial ok.aj ked osobne si myslim,ze aj to mohlo sposobit potrat,bo moje vlastne telo zabija moju st.zl. A bez nej byt tehu? To asi tazko.
Baby kolko ste oili tej alchemilky, ja som uz vypila dve balenia tej sackovej alchemilky, neviem ci kupovat dalsiu, abo to staci.
@jankastubka ja som pila už 6týdnov, od dalšej menštruácie si zasa nasadím , na dva týždne a potom už končím :D verím,ž e bude m tehotná :D
@katka14 ahoj, dakujeme aj za "milú " skúsenosť, ktorá skončila napokon dobre, je zvláštne,ž e ťa na kyret neposlali, aj ked, je supuer, že si nebola, kedže to šlo prirodzene.. moja dr. je názoru, že po potrate bez kyretu sa nemusí čakať vôbec, po kyrete odporúča čakať dva mesiace.. :D držím palce nech to dotiahneš do šťastného konca... ale prvé tri mesiace si bola v streese, či jet o všetko OK? Ja ešte ani nie som tehotná a už sa bojím :D
@babydesire ahoj, dakujem ti velmi pekne za odpoved 😉a gratulujem k tehotenstvu 😉 ja mam trojrocnu dcerku, ktora sa nam podarila na prvykrat, tehotenstvo bezproblemove.teraz sme prenu chceli surodenca aj sa podarilo na prvykrat ale potratila som v 6+6tt. Robili mi kyreta. 7.9. A po desiatich dnoch som mala asi ovulaciu aj my to tak vychadzalo...a teraz xcakam na rvy menzes,pijem alchemiku a davam si aj femibion. Sex sme uz s muzom maly, a vy ked ste sexovali nebala si sa infekcie? Ja dufam ze mi teraz cyklus pekne nabehne,podla ovulacie to tak vyzera, a po prvom menzese asi pojdeme na to...aj ked sa bojim,ale ten strach tam bude stale, utorok idem na kontrolu a som zvedava co mi lekar povie...on mi hovoril ze po dvoch az troch mesiacoch mozme ist nato...

@luciferkax Ja som to mala takto isto a o týždeň to prešlo do menštruácie.