Túžim po bábätku a priateľ ho ešte nechce
Viem že, je nás tu takých veľa. No neskutočne túžim po bábätku... Ja už neviem ako to ďalej vydržím som psychicky na dne. Všetko ma rozplače. Známe majú deti, priateľovi kamaráti majú deti.... A ja čo som vždy túžila mať dieťa, mne sa to nesplnilo....
Problém je, že môj priateľ ho nechce. Povedal, že má čas,že si chce užívať ... A že mám počkať. No ja to takto cítim a neviem sa premôcť.
V poslednej dobe odmieta úplne sex. A mne sa len každý mesiac tisnú slzy do očí. Ľúbim ho nadovšetko ale neviem či to vydržím, takto čakať každý rok kým sa on na to bude cítiť. Snažila som sa s ním porozprávať, no on si ide stále svoje.... 😩 Sme spolu 3 roky a vie od začiatku ako mi na bábätku záleží.... Plus ma úplne zlomia otázky rodiny a okolia kedy budeme mať dieťa, keď dobre viem, že to tak skoro nebude 😭
Omg tak Ty mu uz teraz robis sluzku a chces s nim dieta??? Spamataj sa, s dietatom to bude 20x tazsie... A ak budes mat obcas zdravotny problem a nepomoze Ti-no dakujem pekne. Este si mlada aby si si znicila zivot s takym clovekom. Skor mi to pride tak, ze na nom velmi lipnes a on Ta zacina mat na haku, tak si ho poistis dietatom=cesta do pekla. Vela stastia v zivote prajem a vyber si tu spravnu cestu.Kazdopadne dieta je krasny dar...
Kazdy mate na to iny pohlad.Podla mna mate tiez cas. Ja som sa vydala po troch rokoch vztahu v 26rokoch a a az po 5tich rokoch manzelstva sme zacali uvazovat o rodine.Do roka sme mali dceru.
@veronikaszabova ja mam polycysticke vaječníky a nepravidelný cyklus a snažili sme sa 5 rokov, musela som ísť na laparoskopiu takže trosku aj je dôvod prečo by sa nemohlo dat otehotnieť
??? Akože naozaj si myslela vážne, že on ti VYTÝKA, že niečo si doma nestihla? A doma robíš iba ty? Iba ty varíš, upratuješ, robíš nákupy? A o dieťa sa kto bude starať? Snáď si nemyslíš, že on... Dievča zlaté, v tvojom veku spm už bola vydaná, ale o hentakého by som ani hrdzavý bicykel neoprela. A ešte to, že odmieta sex 😉 to normálny chlap, ktorý miluje svoju ženu nerobí... Podľa mňa ani taký, ktorý ju nemiluje to nerobí. Možno hovoriť že sám neiniciuje, ale určite sa mu nebráni ani ho neodmieta. Každopádne, asi si si veľmi dobre nevybrala. Good luck s mužom, ktorý ťa má za slúžku
tak sa ho rovno opytaj, ci dieta vobec chce, alebo to len oddialuje a pravda je taka, ze mu vyhovuje volnost.
Že nemaš kam ist to si ako na to prišla? Boze chlapske ego.. kasli nanho najdi druheho, ja som mala 22 s mojim sme boli spolu 4mesiace.. a chcel babatko rovnako ako ja.
Asi som staromódna, ale u mna je taka postupnost, že nie priateľ, ale manzel najskôr, až potom dieťa. Ísť bezhlavo za túžbou po dieťati, keď ma ten dotyčný ani nepožiadal o ruku a teda, rozmyslat nad tým ako ma vníma mi príde cudne. Si si istá, ze vôbec chce s tebou stráviť cely život? Alebo si to len chceš poistiť dieťaťom? Lebo keď ani zásnuby, ani dieťa s tebou nechce, načo tlačíš na pílu?
Takze jednej tvojej vete nechápem.
“ Stále je v práci, veľa cestuje a keď má voľno ventiluje sa von s kamarátmi...“
Čiže je všade inde, len nie s tebou a preto chceš dieťa, lebo si myslíš, ze dieťaťom sa to zmení a bude chciet ten čas konečne tráviť aj inde ako v praci a s kamarátmi? To by si ešte len bola utrapena, keď by si zistila, ze nemáš čas na nič, ani na spánok, na poriadok už vôbec nie pri dieťati a chlap s kamošmi ruka hore.
Inak, nemal by chciet milujúci partner tráviť čas hlavne so svojou priateľkou? A kamosi by už mali byt iba take pozlátko, či? Koľko času potom spolu realne trávite? Si si istá, že s tebou naozaj počíta do budúcnosti a naozaj nie si len taký doplnok, aby ho mal kto doma vždy čakať? To preto to dieťa tak veľmi chceš?
Ja nechápem, prečo pol roka odmieta sex s tebou. To chlapi nemajú vo zvyku. Nemá náhodou nejakú bokovku?
Co chces tomu dietatu dat? Co ho chces naucit? Dieta ma mat laskyplny domov a nie mamu, ktorej stastie zavisi od niekoho ineho.
Dieta nie je na to, aby ti vyplnilo cas a aby si sa citila stastna, tvoje stastie nezavisi od dietata.. Ani od partnera.. Ty musis byt stastna sama so sebou.. Kedy si bola na kavu s kamoskou naposledy? Kniznica, vylet, wellnes.. Ale bez muza... Sama, s kamoskou alebo rodinou... Prilis sa upinas na muza.. Moze mat ta chalupa aj bazen, ale bez lasky je to o nicom..
Co on dosiahol tym rozhovorom? Akurat to, ze ty ho nebudes otravovat.. To naozaj nevidis, ze o teba nema zaujem, ze ta nelubi? Zacni sa rozhliadat, ake mas miznosti, spor si, chod za pravnikom.. Podelte si majetky.. Ten tvoj ta nelubi. Preco ho vlastne lubis ty? Ako ti on robi radost? Ked ta nechce ani vidiet, lebo je s kamaratmi a vela cestuje...
Skus sa zbalit a ist na tyzden prec. Kedze ste zabezpeceni, ako pises, isto to nebude problem.. Alebo je to vlastne tak, ze len on je zabezpeceny?
Ale nehovor mu, ze ides prec... Schvalne, kolkokrat ti zavola? Kedy zisti, ze si prec? Ale hlavne.. A nemusis odpisovat mne.. Sama si odpovedz.. Zavola ti, ze kde si? Ze mu chybas? Alebo preto, ze nema navarene/oprate??
Necitala som vsetko... Ale vazne sa zamysli, ci s nim chces dieta. Manzelia nieste, mate spolocny majetok (ano v urcitom zmysle je to zavazok) ale aby to nedopadlo tak, ze naozaj ho zlomis, budete mat babo a on si bude dalej zit svoj zivot a ty ostanes ako si pisala. Doma ako sluzka + budes behat okolo dietata, ktore ti on bude vyhadzovat na oci, ze ho nechcel. Na tvojom mieste sa poobraciam po nejakom byvani a ked budes mat kde byt dohodnite sa na nejakom vyrovnani majetku. V tomto je vek velmi rozhodujuci. Si mlada kocka, mas cas najst si partnera co si ta bude vazit a bude s tebou na rovnakej vlnovej dlzke. Nerada niekomu takto radikalne radim, ale z tych par prispevkov na zaciatku by pre mna bolo jedine vychodisko toto. Verim, ze ho urcite lubis, no poloz si otazku ci aj on teba stale lubi, ci to u neho neprerastlo skor do modu fullservis zadarmo. Myslim, ze sa brani dietatu aj kvoli tomu. Ze nebudes mat cas skakat mu okolo zadku.
Nečítala som celú diskusiu, ale ak môžem poradiť, chlapa do ničoho netreba tlačiť! Ak je sprostý a nepochopí ťa, tak od neho odíď. Možno si potom uvedomí, o čo prišiel a možno aj nie. Nechceš predsa pre dieťa otca, ktorý sa cíti sám ešte ako dieťa, bude to mať veľký dopad na všetko. Naozaj, viem veľmi dobre o čom vravím. Ublížiš tým nielen dieťatku ale aj sebe ak budeš žiť po boku s mužom, ktorý sám nie je pripravený na život. Ste vôbec manželia? Čítam že priateľ... Žiadal ťa o ruku vôbec? Naozaj, netlač na pílu, u mňa to zle skončilo a mala som rovnaký rozum kedysi. Ak to tak cítiš že si pripravená počať dieťa (nepozeraj sa na iných, to nič neznamená) tak to tak aj je, telo ti naznačuje že je na to plne pripravené a ak sa to tomu tvojmu nepáči, naozaj ho nechaj tak, nemá to žiaden zmysel tlačiť ho do niečoho. Úprimne sa spolu podebatujte a príďte na záver, žiadne psychické vyhrážky.
A svadba kde je?
Nuz... Milujes ho, a on teba, je to tvoj pan vyvoleny? Tak so zobranim o dieta si daj pauzu a pockaj... Nuz chce si este uzit slobodne roky. Kludne sa ti moze stat, ze lepsieho muza od neho uz nenajdes, skoncis s nejakym obstojnym, porodis mu dieta a zistis ze zivot s nim je nahovno, a ze priniest dieta do takej rodiny bol zly napad.
@nini1010,, postaraj o nehodu " 🙈🙈🙈🙈🙈 pomoccc , fakt rada za všetky drobné 🤔 chlap rodinu nechce , takže autorka by sa takto stala slobodnou mamičkou a po druhé , partner s ňou nespavava .... A keby aj otehotnela ....,,nehodou " je to úbohé takým spôsobom sa snažiť niekoho si k sebe pripútať a väčšina takých vzťahov konci rovnako ...rozchodom
Nemá čas na dieťa, lebo pracuje, cestuje, beha za kamarátmi, a ventiluje sa s nimi... Inak povedané, má čas na úplne všetko, len nie na teba, vás vzťah a vašu potenciálnu rodinu. Spracoval ta recickami, že svadba a dieťa, to isté, ako predtým. V zásade sa mu nič nezmení. On si dákej užíva, možno aj s inou, to nevedno, ako sa ventiluje s tými kamarátmi a kde...a ty budeš čakať ďalšie roky...možno sa dockas, možno sa skôr prebudís, odhodis ružové okuliare a pohladas v iných vodach.
No nečítam tu všetky komentáre, ale niektoré sú katastrofa...
Ja mám taktiež 23 (našťastie už dieťa na ceste), ale mala som ten istý problém s mojim ex s tým rozdielom, že môj ex dieťa mal... takže to ma ubíjalo o to viac, ja som po dieťati túžila a on to neriešil a stále oddialoval len preto, lebo jemu bolo jedno, či vôbec sa nám niekedy podarí... našla som sa v tom tvojom opise... túžila som po dieťati neskutočne už pár rokov, teraz to zázemie mám, dokonca aj milujúceho chlapa, ktorý po dieťati túžil rovnako ako ja a nato, koľko zdravotných problémov som mala, že mi odborníci tvrdili, že s otehotnením budem mať problém, podarilo sa nám to ani nevieme ako a máme pocit že hneď prvý týždeň snaženia 😀 len sme sa nato nezamerali, že ideme robiť dieťa, iba sme sa tomu prestali brániť...
Takže chce to možno len čas. Keďže ho ľúbiš a máš s nim niečo vybudované je zbytočné ti tvrdiť rozíď sa s nim a podobne. Proste len počkaj, porozprávaj sa s nim o nejaký čas o tom znovu, prípadne už potom mu daj fakt ultimátum alebo ako si to predstavuje. Držím ti palce 🙂
@claire0611 tak ak by si prečítala všetko zistila by si ako dopadol rozhovor autorky s partnerom a teda povedala by som, že nič moc 🙈 on je na koni , voľný život mu vyhovuje s ňou nespava a deti nechce 🙂 ty milujúceho partnera máš ona podľa všetkého nie tak celkom, tak načo má čakať keď sama cíti , ze to nie je to práve a síce ho ľúbi, ale ich predstavy o živote sú úplne iné !? Fakt nechápem a keď ty si ex nechala z podobných dôvodov tak načo jej píšeš nech čaká ? Ty si prečo nečakala ďalších 10 rokov ?
@katka17787 vyjadrila som sa niekde, že som sa s ex rozišla z dôvodu, že sa k deťom nemal? 🙂 pretože tam boli dôvody úplne niekde inde, toto len spomínam, že som sa v tom našla a ver či nie, ľúbila som ho dosť nato, aby som s takouto vecou ešte čakala a naivne dúfala, že sa zmení/rozhýbe.... Prečítala som ďalšie komentáre, slúžku som mu chvalabohu robiť nemusela, nebola som na ňom nijak závislá, aj keď spoločné bývanie, do ktorého som investovala aj ja sme mali tiež...
No dievča sa očividne rozísť nechce a myslím si, že aj keby jej tu 100 žien píše aká je hlúpa a nech to skončí, tak to nespraví 😀
Ja dokým som sa neuvedomila sama mohli mi hovoriť kamarátky, rodina a proste som si to musela najskôr vyriešiť sama so sebou a vzchopiť sa na takú vec.
Preto jej rozumy typu rozíď sa s ním dávať nebudem, ale práve z toho dôvodu som spomenula, že som mala podobného ex (v tomto) a teraz mám priateľa, s ktorým je to tak, ako som si vysnívala...🙂
@claire0611 tak ja neviem , ale väčšina báb si najprv vysniva prácu, svadbu, bývanie a potom dieťa, ale ok 🤔 či je hlúpa alebo nie nemáš právo súdiť...aspoň ja by som si takéto vyjadrenia nedovolila. To , že pravdepodobne robí chybu je iná vec a baby hore sa jej k tomu vyjadrili každá podľa vlastného úsudku ...nakoľko sa na to autorka pýtala , mala čakať aj negatívne reakcie a nech sa zariadi sama, ale čo má zaráža ... Ste malé žaby a bečíte tu, že nemáte deti , nie ste tehotné a podobne sračky a vôbec vám nenápadne , že sú tu ženy ktoré môžu mať aj 4o r. + majú všetko okrem dieťaťa pre ktoré by urobili čokoľvek a nemôžu a potom tu napíšem žaba ktorá nemá nič akurát plodiť 🤔🤣 ja tento problem našťastie nemám, ale tym ženám sa to určite dobre nečíta. Ja som asi fakt staromódna , ale toto nechápem . Budúcnosť žiadna, ale hlavne, že deti bude plna izba a zodpovednost žiadna ved babky sa postarajú 🤔
@katka17787 no a predstav si, že pracujem už 4 roky 😁 bývanie mam VLASTNÉ, dokonca som si ho zaobstarala bez partnera. Svadba je myslím, že každého úsudok ci ju chce, nechce a aké má nato dôvody.
Ja som nikdy nenapísala, že je hlúpa, prečítaj si to ešte raz a snáď pochopíš.
A ďalšia vec, že nedovolíš si o niekom tvrdiť že je hlúpy a prečo tu súdiš nás mladé žaby? 😁 40 ročná žena, ktorá nemôže mať deti ma hádam nemusí zaujímať. Čo nebude vychádzať na ulicu len aby tam nevidela mladé mamičky s kočíkmi? Do toho ako my žijeme nevidíš, takže láskavo veci typu babky sa postarajú a podobne si nechaj, pretože toto nie je náš problém. Môj partner už má najvyšší čas na dieťa, sám to uznal, vzťah máme taký ako možno polovica tých strašne zasadovych žien, že najskôr kariéra, svadba a až potom dieťa nemá 😁 takže ja som ok s tým čo mám a hádam nemusím čakať na povolenie tuto paničiek, ktoré si myslia, že deti by sa mali robiť po 30tke 😁. Možno súdiš podľa seba, že si bola v našom veku nevyspela, to sa stáva, ale sú ženy, ktoré napríklad mali detstvo, v ktorom sa museli dokázať postarať samé o seba a tým pádom nabrať skôr aj zodpovednosť do života.
Pekný večer prajem 🙂
Akože že nemáš kam ísť? Však píšeš, že máte spolu majetky, dom. Tak? Predpokladám, že dom je aj na Teba písaný keď to prezentuješ, že "máte majetky", tak čoby si nemala kde ísť? 🙊
@katka17787 ty si pekne ustipacna, pritom sa to teba konkretne ani nijak netyka. Ved kazdy si je strojcom vlastneho stastia, ako si ustelie tak si lahne. My s @claire0611 sme tu autorke diskusie napisali nase osudy, kedze sme boli v podobnej situacii ako autorka a ty sa tu do kazdej len navazas....a predstav si, su aj zeny, ktore v 20+ veku maju vyriesene byvanie, pracu, svadbu aj su dostatocne vyzrete na dieta a dokonca maju skoncenu aj vysoku skolu. A to ci nejake zeny vo veku 40+ mozu alebo nemozu mat dieta s touto diskusiou absolutne nesuvisi, neviem co to tu pleties. A ked uz sme pri babkach, tak si myslim, ze pomahaju s vnucencami v kazdom veku same pokial chcu, to s vekom a zodpovednostou matky toho dietata az tak nesuvisi. Samozrejme, bavime sa o dospelych zenach.
@liduska12 to či to súvisí, alebo nie chcela dom tým len povedať , že sú tu ženy ktoré majú oveľa väčšie problémy, ale ok nebudem mrhať časom, ani jedna z vás pointu nepochopila takže myslí si čo chces . Váš názor a ani vaše ,,životné skúsenosti" autorke aj tak nepomôžu keďže každý vzťah je iný a v jej prípade asi tento nebude posledný 😉 pekný deň
@liduska12 súhlasím 🙂 ale vieš ako...niekedy sa tu nájdu ženy, ktoré si potrebujú vybijat svoju zlosť, lebo im nevyšli veci v ich životoch podľa plánov. Takže to ani neriešim, lebo táto diskusia nemala nič spoločné somnou a hlavne som tu nikoho nežiadala o názor na môj pohľad a môj život 😁 čiže z toho vyplýva, že potrebu vyjadriť sa a podpichovat majú len zatrpknute ženy 🙂
@claire0611 ďakujem , ale mám všetko takže zatrpknutost nehrozí 🙈🥰 @liduska12 sama priznala, že svojho chlapa má len vďaka ultimátom ktoré mu dala a, že nie je na seba hrdá, ale dosiahla co chcela tak , že nevadí , že ich vzťah nie je ideálny ...cize vie, že to nebolo správne , ale radi to autorke 🙈☝️😡 rada nad zlato 🙈a k tebe , teba tu nikto neriešil akurát to, že ak by si mala trocha triezveho úsudku tak povieš resp.napises autorke nech možno ešte chvíľu počka, ale po Tom všetkom čo popísala asi ich cesty pôjdu opačným smerom ,,porozprávaj sa s nim o nejaký čas o tom znovu, prípadne už potom mu daj fakt ultimátum" tvoje riadky , len chudera chlapa vydiera lebo chlap ktorý ženu ľúbi vezme si ju aj bez toho . Túto diskusiu s vami dvoma končím , lebo ste totálne mimo a taktiež vypínam takže kľudne sú nedávajte ☝️🤣 čítať to nebudem 🙂 PS: autorke prajem aby našla partnera s ktorým bude taká spokojná ako ja a to , že to nebude v 23 nie je tragédia 🙂 krásny deň🥰
@katka17787 Ziaden vztah nie je idealny, ani ten co sa javi ako najlepsi pod slnkom 🙂 a to, ze nie som na to hrda ale neznamena, ze by som to nespravila znova preto to pisem 👌 a hej, sme asi mimo lebo necakame kym budeme mat 40+ a az potom mali deti...a to teraz nemyslim v zlom, kazdy mame zial iny osud, ale niekedy tych chlapov treba posurit inak by boli oni sami deti este aj v 50tke 🙈 mne moj muz aj napriek ultimatu uz viackrat povedal, ze je rad, ze sme sa dali na deti a svadbu v takom skorom veku 🙂
@claire0611 aha vdakabohu, ze sa uz vypla 😂🙏

Dieťa nechce lebo nema čas 😂 ja odpadnem. Veru pracujte na vztahu, ale nie zbytočne dlho 😂 je to sebec.
@modrazaba neviem prečo by to mal byť problém v 23 chcieť dieťa... Upl a nirmslka. Mne je smutno keď sa preberú 30+ a často musia riesit všetko možné, aby dieťa vôbec mali.