icon

Zvolili by ste si radšej interupciu či utajený pôrod?

sweetgame
8. jún 2011

Ahoj. Chcem sa spýtať, či by ste si niekedy zvolili utajený pôrod, ak by ste si mali vybrať medzi interupciou a utajeným pôrodom? Nájde sa tu nejaká ktorá to už zažila??

Strana
z2
flopo
21. sep 2012

preco si vlastne otehotnela ked dieta za ziadnych okolnosti nechces?nedala by som dieta za nic na svete od seba,nech sa deje co sa deje,bo patrim k tym co si deturence vymodlila 🙂 to musi byt strasne rozhodnutie.felinda ma pravdu,v tom musis rozhodnut sama :(

mamkabeika
21. sep 2012

@sweetgame Stojíš pred ťažkým životným rozhodnutím, ktoré sa nedá urobiť len tak zo dňa na deň. 😔

Interrupcia je voľbou, ktorá je z ľudského pohľadu možno jednoduchšia, ale treba sa spýtať: čo sa skrýva za interrupciou, je to naozaj jednoduchšia možnosť? To, že sa zbavíš dieťatka; nikto nebude vidieť tvoje rastúce bruško a nebudú ťa ohovárať (iba v prípade ak sa nedozvedia o potrate), je síce fajn, ale
To rastúce bruško a ohováranie nebude trvať večne, ale tvoje výčitky svedomia, bolesť pri pohľade na detičky, riziko, že už nikdy nebudeš mô cť mať dieťa tu bude do konca tvojho života. Zváž to 😔 Človek má slobodnú vôľu, ale za svoje rozhodnutia nesie doživotne zodpovednosť.

Nepoznám tvoj príbeh, ani čo bolo pred otehotnením, ale stalo sa to, čo sa stalo, ty si otehotnela!!! Ten malinký človiečik ti dôveruje, momentálne si jediná, na koho sa môže spoľahnúť, je bezbranný a nevinný, on sa na svet nepýtal, ale ty a muž, ktorý ho splodil, ste ho povolali na svet, nehľadiac na podmienky, ktoré máte pre výchovu vášho dieťatka.

Počaté dieťa nie je kus papiera či odpad, ktorý zmetieme zo stola a máme pokoj a poriadok. Je to ľudský život, ktorý sme pohlavným aktom privolali na svet. Potratom nič nevyriešime, práve naopak, narobíme si kopec zranení na duši a možné psychické problémy.

Moja rada znie:
Keď sa chce, všetko sa dá! Ak budeš chcieť a za svojím rozhodnutím si budeš stáť, nebudeš musieť ísť ani na potrat, ani na utajený pôrod. Sú tu mnohé organizácie, ktoré sa starajú o slobodné matky bez strechy nad hlavou. Len zapri samu seba, vykašli sa na ohováračky a zachovaj sa ako matka svojho dieťaťa, lebo v momente jeho počatia si sa stala jeho matkou! Vytvorilo sa už medzi vami puto, ktoré nikto nikdy neprestrihne. A kým sa narodí, hľadaj pomoc, kde sa dá. Situácia sa ešte môže 100-krát zmeniť, ale tvoje dieťatko bude rásť a potrebovať ťa stále.

minnie55
21. sep 2012

interrupciu

jenny2009
21. nov 2012

nechaj si to uvidis ake je to uzasne drzat to nadherne vonajuce babatko v ruke, ver ze budes stastna !!! budes stastnejsia ako si teraz , nezahod tu sancu lebo si dostala dar ktory ma neskutocnu hodnotu dokonca nevycislitelnu a ty ho chces zahodit..............
drzim ti palce

kveta
21. nov 2012

Neverim na utajene porodu, zdravotnici su prilis ukecani. Zvolila by som bud anonymny porod v zahranici /v Cechach bezplatne/ alebo rovno porod s naslednou adopciou mnou vybranym parom v USA.

velvet26
21. nov 2012

ani jedno ani druhe...dieta by som si nechala!!!!!!!!!!

zonjushe
21. nov 2012

vidim, ze vacsina je za utajeny porod..ale realita je bohuzial ina..pocet interrupcii vysoko prevysuje pocet utajenych porodov..myslim, ze vacsina z Vas by sa inak rozhodla, keby ste si to skusili na vlastnej kozi..vyhlasujem, ze som radsej za utajeny porod ako interrupciu, ale nemozem to 100 perc. tvrdit, ked som v takej situacii nebola a dufam, ze ani nebudem..

ladyka8
21. nov 2012

ANI JEDNO NIKDY V ZIVOTE!!! EXISTUJE ANTIKONCEPCIA!

zuzin78
21. nov 2012

ani jedno ani druhe ,na utajeny porod neverim, a utajit tehotenstvo sa neda, brusko rastie....

monikkak
21. nov 2012

To najlepsie musis vediet ty co chces...ako sa citis...potom ked male porodis a budes ho vidiet tak to bude tazke sa ho vzdat ja by som to nezvladla predsa je v tvojom brusku 9 mesiacov citis ho ako sa hybe a ked sa narodi tak sa ho vzdat ? A preco si ho nechces nechat ?

zaza218
21. nov 2012

ja by som nikdy nesla na interupciu a keby som uz nisila to dieta pod srdcom 9 mesiacov tak by som ho uz asi nikomu nedala

elfka.elfka
21. nov 2012

nema zmysel tu pisat co ine by sa dalo ,otazka znie jasne, vyber z dvoch moznosti a tak by som volila utajeny porod. ale urcite sa velmi tazko zije aj s jednym aj s druhym rozhodnutim. dufam ze budes mat to stastie a zmeni sa tvoja zivotna situacia natolko, aby si si babatko ak sa da, mohla nechat.

evinka400
Autor odpoveď zmazal
emily_666
21. nov 2012

dievcata, otazka je este z roku 2011, neviem, ci uz tu ma zmysel prispievat 😀

kris557
21. nov 2012

Baby bola by som zvedavá ako to dopadlo, keďže príspevok je starý z r. 2011 a dieťatko už by malo takmer rok 🙂

monikajaco
21. nov 2012

urcite by sa necitila ako vrahyna ..preboha to co za slova ? ... kazdeho osobna vec a kazdy pristupuje k tomu uplne inak pretoze ma ine zivotne situacie ... niektore prispevky su fakt pritiahnute za vlasy ....ja som rada ze nemusim taku situaciu riesit ... musi to byt riadne silna kava ...

malenocka
4. dec 2012

Netuším aké okolnosti ťa dohnali až k tomu, že uvažuješ nad zabitím vlastného dieťa, ALE
Hoci situácia v ktorej si teraz sa ti môže zdať absolútne neriešiteľná, keby si sa na ňu pozrela späť po rokoch, možno by si sa až veľmi čudovala, že si vobec premýšľala nad interupciou alebo nad utajeným pôrodom. Myslíš, že v živote už nemôže byť horšie než je ti teraz?
Never tomu, bude ti len a len horšie ak sa toho dieťata vzdáš akýmkoľvek spôsobom. Hľadaj spôsoby, aby si mohla ostať s dieťatkom a nie také, ako sa ho zbaviť. Ono nemá totiž nikoho - len a len teba. Predstav si samú seba, že celý tvoj život závisí len od jednej osoby a aj tá by ťa odvrhla? Kruté a tragické. NEDAJ SA ANI SVOJE DIEŤA. BOJUJ ZA VAS OBOCH
Nechaj plynúť život, tvoj aj dieťatka, uvidíš že sa nájde riešenie.

lucinocka
4. dec 2012

na potrat by som nesla dobrovolne, kedze sme si to prezili a velmi zle som to psychicky niesla, aj ked to nebolo z rozhodnutia...a po celom tehu a vsetkom co som si v nom zazila by som sa jej nikdy nemohla vzdat.. fakt to musi byt silny zaludok prezit 9 mesiacov s babatkom v brusku, citit ho ako kopka , vrti sa a potom ho dat prec..aj jedna aj druha moznost je zlaaa..
Radsej by som sa uskromnila, vyuzila pomoc inych..ale babo by som si nechala..ako zena nebola znasilnena k sexu ju nikto nenutil..treba za to vziat aj zodpovednost..
A na okolie a co si ludia myslia by som sa zvysoka vysrala!

nikoletka_h
9. dec 2012

je mi zle z ludi ktory postupia interupciu...milionkrat radsej utajeny porod ako raz zabit vlastne dieta..pozri si dokumentarny film ,,nemy vykrik" a ak mas srdce tajk uz o tom ani uvazovat nebudes...v tom filme vidiet ako sa len par tyzdnovy plod brani proti ihle --proti smrti :( a tvar sa mu zmrasti a vyzera akoby krical :( cize nemy vykriik..nikto ho nepocuje nikto mu nepomoze...zabiju ho..nemilosrdne mu zoberu sancu na zivot :( ja som na tom plakala... ☹

katika227
9. dec 2012

Takže jednoznačne utajený pôrod. Prídeš porodiť povieš , že chceš rodiť utajene. Nikto sa ťa nič nespýta , budeš registrovaná ako XY po pôrode pôjdeš na gynekológiu. Žiadne deti v nemocnici na odd neuvidíš. A ver , že ťa budú menej odsudzovať ako za UPT. Ak chceš mať v budúcnosti viacej deti a nebude sa ti dariť alebo spontánne potratiš tak si to budeš vyčítať, že je to práve pre UPT.

henika06
9. dec 2012

Tak toto sú veľmi ťažké otázky a témy ale ja by som sa určite rozhodla za interupciu. Veď si len každá z vás uvedomte ako by ste mohli žiť s vedomím celý život,že vám niekde po svete behá dieťa a vy ho nevidíte vyrastať. A spackáte mu cely život,že ste mu odobrali právo žiť so svojími rodičmi. Radšej interupcia......aj jedno aj druhé je zlé rozhodnutie ale myslím , že interupcia je to menej zlé.Môj názor:-/

simca06022011
9. dec 2012

ja by som veru utajeny porod nevolila... trauma do konca zivota, ze moje dieta je niekde v domove/u cudzich.. raz sa to urcite vynori aj v tej najbezcitnejsej dusi... Keby som si ho uz nechcela nechat z akehokolvek dovodu (napr. vek a pod...) tak jednoznacne interupcia.. recicky o tom, ze UPT moze za neplodnost neskor alebo potraty su podla mna velmi zvelicene. Ano su pripady, ale su aj pripady ked zena nemoze mat deti po porode a po normalnom tehotenstve. Existuje antikoncepcia a aj "nemat sex" je riesenie, kazdy co ho ma, ma zodpovedat za svoje ciny.. lenze niekdy sa proste podari a ja to chapem...

zuzi0911
9. dec 2012

Upt neschcalujem.zabit nevinne dietatko nie je premna riesenie.radsej utajeny porod.prides porodis a dietatko si nechaju a ty pojdes domou.

micuchova
9. dec 2012

Na fore pre mamicky a buduce mamicky je otazka interupcii uplne tabu. Nemyslim, ze by sa niekto priznal, ze bol, planuje a uz vobec ze to povazuje za dobre riesenie. Uprimne, kym som sa nestsla mamou mala som na potraty neutralny nazor, ale teraz...nepripustne. Ale t

90
28. feb 2013

Pre tym nez nieco robime a uzivame si slasti zivota aj vtedy musime rozmyslat nad dosledkami .Ked mas nazor taky aky mas -preco si sa nechranila ?Co Ti v tom brani ,aby si vychovala dieta -ked aj sama ?Keby zivot bol len o tom ,ze si vyberieme druhu lepsiu moznost ,myslis ze by to bol perfektny zivot -bez starosti -nebol.Ja mam postihnute dieta-je to uz velky chlapec ,keby som rozmyslala ako ty a bit bez starosti mohla som ho dat do domova .Ved tam sa onho postaraju.Nie- nie som vobec nabozensky zalozena,ak si myslis ,ze to ma drzi pri sile sa starat o taketo dieta ,ktore je uz skoro dospele ,v noci nespim ,otacam ho ,prebalujem boli ma chrbat ,lebo uz nevladzem ho zodvihnut......niekedy uz naozaj nevladzem a davam si otazku do kedy este -ved ja uz nemam silu ?
Aj napriek tomu by som nikdy nemenila ,zacala som si vazit ine veci .Veci ktore su podstatne .....spoznala som ludi ktori ,slovami pomahaju a vedia kedy to potrebujem .Ti druhi ,ze vrak kamarati ,ti uz nie su hanbia sa !A tak mam uz len naozajstnich priatelov ,lebo pri takomto dietati zli ludia nie su ,hned ich spoznas a nevpustis ich do zivota.Moj syn ma vela naucil -aj ked nikdy ,nikdy ma nechyti a nikdy mi nepovie Mama.Mozme si v zivote vybrat priatelov ,zmenit pracu ,kupit nove saty ale nosit v brusku zivot -ten dar musime prijat ,lebo raz sa to proti nam otoci .Prijmi ten dar a uvidis aka budes stastna -budes na seba hrda .Dokazes to !!!!!!!Lebo si Mama

lubkaaa
2. mar 2013

interupciu by som si nevybrala

maribell
17. máj 2013

Je to velmi tazka otazka ..na jednej strane velmi vela parov sa pokusa o dieta a nemozu ho mat .. mat dieta je obrovsky dar a len tak mu vziat zivot je podla mna velmi nespravne ...na druhej strane ked si zena prezije cele tehotenstvo, citila prve pohyby a potom aj zazila porod ( a ked to zena zazila vie ocom hovorim) je podla mna velmi tazke nevytvorit si k nemu vztah a bude velmi tazke vzdat sa ho ... podla mna aj jedno aj druhe mozes do konca zivota lutovat ... a preto je velmi dolezite sirit do sveta dokola to iste ... ked dieta nechcete mat plati jedno pravidlo : OCHRANA ! OCHRANA ! OCHRANA ! a ked aj nahodou zostane zena tehotna, partner ju opusti a ona sa neciti byt mamou neznamena to hned ze to nezvladne !

rora
17. máj 2013

Podla toho akym sposobom by k otehotneniu doslo. Jediny pripad kedy interupciu dokazem (sice zatazko ale predsa) akceptovat je znasilnenie, pripadne este velmi tazke postihnutie ktore by skoro lekari diagnostikovali... Inak ja vpodstate ani neviem ako na tuto otazku odpovedat lebo si to neviem ani predstavit stat pred takouto volbou... a je to myslim zbytocne sa nadtym dopredu zamyslat, clovek sa aj tak najlepsie vie rozhodnut az ked sa (nedajboze) ocitne v danej situacii. Ale ak to pre svoju potrebu potrebujes nutne vediet, tak radsej utajeny porod.

talula
17. máj 2013

ked nieje niekto pripraveny na dieta - nieje pripraveny ani na sex... no co uz, bezne sa to stava. Ked raz clovek spravi nezdopovednu vec nech ju riesi zodpovedne. Interupcia ci utajene tehotenstvo je len zbabelost! Nechcem samozrejme nikoho odcudzovat, ale 9mesiacov je dost na rozmyslanie aj na upokojenie situacie, ktora vedie k podobnym cinom - len aby si nemusela lutovat...

Strana
z2