(Ne)očkovanie na Modrom koníku
Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.
* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.
Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem
Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )
@aristka materske mlieko je to o com sa bavime, je plne bielkovin, roznych zlucenin a vraj obsahuje tiez aj stopove mnozstvo hlinika. Pocas latkovej premeny zivin vznikaju odpadove latky, tie vo vode rozpustne sa vylucuju oblickami. Na rozdiel od ockovacej latky, kde sa nachadza hlinik v takej zlucenine, ktora sa nemetabolizuje lahko, je ziaduce, aby sa nerozpustal a vylucil sa z tela pomaly, lebo v ockovacej latke ma funkciu uputat imunitny system, kedze antigen by ho neuputal dostatocne, ja neviem co sa robis, ze tomuto nerozumies...
@monca1982
@monca1982 o hliniku a jeho metabolizacii podaval relevantne informacie @petot tu napriklad https://www.modrykonik.sk/forum/ockovanie-deti/nazor-lekara-na-ockovanie-v-casopise-mama-a-ja/
Stale si mi neodpovedala,napisala ,ze hlinik z krvičky sa uklada v mozgu a kostiach a hlinik z trav traktu sa vylúči obličkami a keby si ovladala anatomiu aj tu zakladnu by si vedela,že čo sa vstreba v trav trakte ide krvnou cestou tj do krvičky a v obličkách sa tiež uplne jednoducho povedané filtruje krvička....takže to či sa hlinik alebo hocičo ine dostane do organizmu rôznov cestou ,či per os a vstrebe sa ,či pluc.ventiláciou ,či inj.formou tam su tiež rôzne špecifiká,vsetko to ide do krvičky ....takže som ti odpovedala na moju otazku...
@dazdovka mám pocit, že nemáš ani ponatia, čo píšeš, navrhujem dostudovať tematiku, hliník ti ide do krvi bez ohladu natom akým sposobom ho príjmeš, takže čo? prestaneme teraz dýchať, jesť, piť, lebo hliník je podla antivax neurotoxický jed? ale výlučne len ten vo vakcínach? iný hliník v krvi neškodí? http://www.sprievodcaockovanim.sk/myty-a-famy-o...
Jasné, že to neni jedno 🙂 ale to je nekonečná debata, kto nechce nech neockuje, kto chce nech ockuje a ešte si aj priplati 😀 bodka. :-P
hliník ide do tela aj cez kožu, som zabudla cez antiperspiranty, kolko tehtoných poznáš, že sa nestriekali?
@dazdovka Musí tam byť kvôli tomuto:
"Za prvé – prilákať k miestu podania vakcíny bunky imunitného systému, čo umožní vytvorenie imunitnej odpovede organizmu a teda vytvorenie ochrany pred daným ochorením. V podstate ide o vytvorenie slabého zápalu, ktorý povie imunitnému systému, kde a ako ma zasiahnuť (to sa navonok prejaví ako slabé začervenie alebo opuch v mieste podania vakcíny).
Za druhé – postupným uvolňovaním udržať dôležité zložky vakcíny (tzv. antigény) v mieste podania, tak aby ich imunitný systém stihol rozpoznať. Antigény by sa samy osebe z miesta podania vytratili tak rýchlo, až by na ne nestihol organizmus zareagovať. Častokrát je práve hliník predmetom konšpiračných teórii antivakcinačných hnutí pre jeho spájanie s toxicitou pre organizmus."
Asi to momentálne nevedia urobiť inak.
@adsumus neboj ja mam svoj zivot pod kontrolou a uz dlho aj moje kozne problemy, ale kludne ti dam tip 😉 dokonca neobsahuju ani ziadne chemicke primesy a polovica z nich ani moc nestoja - altera, lavera, santos, weleda, dufam, ze 4 stacia kazda z tych znaciek ma niekolko druhov a daju sa zohnat v pohode na Sk ci v Cz, ak by sa ti malilo mam este par v zalohe, ale tie som na Sk este nestretla 😉
@saska.t aby to splňalo funkciu antirespirantu a potlacalo tvorbu potu ,plus eliminovalo zapach nejakú latku ten antirespirant obsahuje a bolo by zaujímavé vedieť o aku latku ide
@adsumus chcu byť bio a daju na seba bio bordel....ale ma značku bio...
@saska.t rakovinu prsníka už spôsobuje asi všetko...kostnice v podprsenke ,hak ,dokonca najnovšie aj prsné implantáty,no uvidíme ,čo sa ešte dozvieme v budúcnosti...
@aristka keby si citala co som napisala , nekecala by si do luftu a kedze nedosahujem tvoju inteligencnu uroven, nemozem a nemam zaujem s tebou diskutovat, ak si sa ma snazila urazit oznacenim bio matka, pretoze si nestriekam antiperspiranty kludne si posluz a nech ti padne na uzitok.
@saska.t no tak máš tam v zložení Benzyl Benzoate, ktorý môže sposobovať alergie, som ti hovorila, z mláky pod odkvap. 😒 http://www.theremustbeabetterway.co.uk/lavera-b...

@aristka taketo medzery? Vo vode rozpustne toxiny sa vylucuju oblickami.