icon

(Ne)očkovanie na Modrom koníku

martinjasen
10. jún 2013

Táto téma je o Očkovani. Na rozdiel od mnohých iných, jej hlavným cieľom je dokázať, že sa o tejto ťažkej téme dokážeme rozprávať so vzájomnou úctou k sebe aj k našim názorom.

* Pridajte slobodne svoj názor s dobrým úmyslom a umiernene.
* Čítajte s otvoreným srdcom, príjmite iny názor, rozmyšľajte o ňom.
* Pýtajte sa s dôverou, ak máte otázky k tejto téme.
* Odpovedajte na otázky iných s úprimnou snahou pomôcť, bez snáh manipulovať a presviedčať.
* Nevyjadrujte súd nad niekým za jeho zmyšľanie, alebo správanie.

Kto je presvedčený, že jeho názor je bezchybný a správny, nech radšej do tejto témy nevstupuje. Je pre tých, ktorí hľadajú, zvažujú, pochybujú a vážia si každý názor. Ďakujem

Tema súvisí s článkom: Téma (ne)očkovania na Modrom koníku ( https://www.modrykonik.sk/fotoblog/martinjasen/... )

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
bmuller
12. nov 2017

@toskanka no dobre, vieme si zdovodnit, ktore ockovania vobec nepotrebujeme? 😉
ja teda nie som zastancom "hura" ockovania proti vsetkemu, na co sa vynasli vakciny (chripka, hpv), ale je dobre vediet dovody, preco ano a preco nie. a zratat benefity a rizika. a u tych rutinnych teda z mojho pohladu prevazuju rozumne hladiska prevencie.

prevenar
12. nov 2017

ludia , prosim OCKUJTE ! fakt to funguje !! lekari a farmabiznis maju zne. 😀

toskanka
13. nov 2017

@bmuller To som spomenula na margo toho cestovania, ako matky s malymi detmi cestuju do exotických krajin s kludom anglicana, nezaockovanymi proti cudzokrajnym vírusom, ale matku, ktora privedie nezaockovane dieta do skolky, by zniesli rovno zo sveta. Tak je potom ockovanie potrebne, alebo nie?

bmuller
13. nov 2017

@toskanka Samozrejme, ze cestovat s malym dietatom do exotiky je absolutne zbytocne riziko, a zas ockovat ho proti cudzokrajnym pliagam len kvoli tomu, ze rodicia tuzia ist kdesi na dovolenku, je nefer voci malemu dietatku - naco zatazovat krehky imunitny system este aj kvoli rodicovskym nepotrebnym napadom 🙄
A ano, a zatial teda nie je potrebne ockovat deti voci vsetkym "domacim" pliagam, to je fakt. Ale len kvoli tomu, ze vdaka plosnemu ockovaniu sa tu tie choroby nevyskytuju, takze sa nam nezdaju ako realne nebezpecenstvo... Ale ako bude klesat miera zaockovanosti a zaroven napriklad "vdaka" volnemu pohybu osob (dovolenky, gastarbeitri...) sem tie choroby budu skor-neskor prenikat ... takze realne mozno ovplvynia az generaciu nezaockovanych o 10-20-50 rokov 😕 Ale co uz bude nas po tom, vsakano 😒

PS. A potom este individualne zalezitosti typu tetanus. Zhodou okolnosti som sa dnes sikovne pichla v zahradke akymsi trnom v zemi... dufam, ze mam este dost antitetanovych protilatok 🐭 😀

senta_sofia
13. nov 2017

@prevenar aj tu strasis? A kde mas ten druhy graf s tvojou uzasnou najzaockovanou skupinou 0-0?
K tomuto len tolko, nastuduj si nieco o pneumokokoch a to, co je vidno na krivke je dosledok najma naduzivania antibiotik, co ma za nasledok vznik novych rezistentnych kmenov pneumokokov. Je to trend vsade vo svete a kazdy si podobne grafy dohlada lahko z inych statov.

prevenar
13. nov 2017

@senta_sofia dik za radu 🙂 ..to hej, kedze vakciny su neucinne globalne , nie len na slovensku.

vlastosk
14. nov 2017

Poslednu dobu sa stretavam viac s ludmi co maju a co nemaju ockovane deti. Aj ja som nedal svojho ockovat a zatial nebol vobec chory. Naokolo vsetci co maju deti do 2 rokov uz boli niekolkokrat chory....navyse je rozdiel medzi vakcinami u nas a v Nemecku..podobne ako aj Nutrilonom..kde nas obsahuje karcinogenny palmovy olej...

peter952
Odpoveď bola odstránená
prevenar
15. nov 2017

@vlastosk cim dalej , tym bude viac neockovanych deti. najvacsi boom pride o +/- 20 rokov, ked dospeju nase deti a zacnu mat svoje neockovane deti.

aristka
15. nov 2017

@bmuller vies co je ironia ,ze hpv virus nemame s cim liecit a mame jedine ockovanie ...genitalne bradavice su jeden hnus ,nehovoriac o Ca krcku maternice.

aristka
15. nov 2017

@toskanka matky cestuju do exotickych krajin s detmi bez ockovania ,to vazne ....to mas odkial tu info.

aristka
15. nov 2017

@prevenar aby si sa neukvapil s tym ockovanim ,ci neockovanim ...inak tvoje dieta je ockovane ....

prevenar
Odpoveď bola odstránená
prevenar
15. nov 2017

ak niekto hlada informacie o rizikach ockovania tak ich najde tu - https://www.modrykonik.sk/group/1799/

bmuller
16. nov 2017

@aristka
https://www.aktuality.sk/fotogaleria/509073/vla...
mozno to nebola choroba, na ktoru je ockovanie - ale je naozaj potrebne tahat niekam deti deti do 3 rokov, travit hodiny a presuvat sa po medzinarodnych letiskach zaplnenych ludmi s mikrobmi z celeho sveta? 🙄
a ak aj rodicia daju deti zaockovat, zas je fer zatazovat dieta "nadbytocnymi" vakcinami? (lebo rodic chce ist na dovolenku do exotiky... ved nestacia Tatry 😝 ...)

aristka
16. nov 2017

@bmuller toto bol pripad ,kedy neslo o dg.preventabilnu ockom ...jej som jej pisala na margo toho ,ze do exotiky je vzacnostou ,ze beru deti ,bez ocka ....uprimne s tym neockovanim to nie je take katastroficke ako pise prevco ...kedze nepracuje v zdr.ma dost skreslenu realitu o ocku .

adsumus
17. nov 2017

Jeho přátelé od kumštu ve středu šokem oněměli: Jaroslav Šmíd (✝47), jeden z nejpozitivnějších lidí v divadelním prostředí, totiž zemřel opravdu náhle, nečekaně a docela šokujícím způsobem. Přitom byl ve skvělé formě a měl spoustu plánů do budoucna. Jak na věčného optimistu vzpomíná režisér Doktora od jezera hrochů Zdeněk Troška (64)? A co bylo podle něj příčinou smrti herce?

https://www.super.cz/537751-smrt-doktora-od-jez...

lauritka
17. nov 2017

@adsumus oh.teda aj ja som v soku 😱 inak skvela komedia to bola.

daduska3
17. nov 2017

@adsumus jediné, čo z toho vyplýva je, že chrípku netreba podceňovať a treba ju vyležať s dostatočným prísunom vitamínov.

adsumus
17. nov 2017

@daduska3 mne z toho vyplýva, že som sa dala zaočkovť, nie je čas poležkávať zbytočne.

evittam
17. nov 2017

@daduska3 Súhlasím. Zaujímavé, že ja s mojim muzom 20rokov ziadna chripka aj vez ockovania, moje deti tiez, rodina,znami.....
Btw.kolega herec si mysli,ze iny herec zomrel kvôli chrípke a vlastne uz tu mame informaciu,ze keby sa dal ockovat tak by nezomrel.😎😉

evittam
17. nov 2017

*bez

adsumus
17. nov 2017

@evittam taku informáciu tu dávaš len ty a že si zdravá, teším sa, ale nie všetci ludia maju silnu imunitu, su aj oslabení medzi nami. možeš byť rada, že takých nemáš v okolí, možno aj máš, len nevieš, ale hlavne že si spokojná.

tin007
17. nov 2017

Vzhladom na pomer tych, ktori maju "akoze chripku" cize chripke podobne ochorenie alebo akutne respiracne ochorenie a ozajstnu chripku sposobenu chripkovym virusom volim urcite vitamin, pohyb a pod.
Od začiatku chrípkovej sezóny 2017/2018 bolo vo virologických laboratóriách úradov verejného zdravotníctva celkovo vyšetrených 235 vzoriek biologického materiálu (97 nazofaryngeálnych výterov a 138 dvojíc sér), z toho sa potvrdil:
- 3 x vírus chrípky typu A bez bližšej špecifikácie,
- 3 x vírus chrípky A/H1pdm09,
- 1 x vírus chrípky typu B bez bližšej špecifikácie,
- 7 x adenovírus,
- 2 x respiračný syncyciálny vírus a
- 2 x Mycoplasma pneumonia
Z vysetrenych vzoriek iba 7 obsahovalo virus chripky ale CHPO ci ARO su hlasene desiatky tisic.
Podobne je to aj v EU: 1% vysetrenych vzoriek (cize nie hlasenych, ale laboratorne vysetrenych) pozitivne testovalo na pritomnost chripkoveho virusu (http://flunewseurope.org/)

UVZ SR radi: "Nechcete mať jeseň pokazenú nepríjemným kašľom a kýchaním? Pripravte si účinné zbrane proti vírusom a baktériám. Doprajte si každý deň vitamíny, aspoň pol hodinu venujte pohybu, dodržiavajte pitný režim, otužujte sa, pravidelne vetrajte doma i na pracovisku a často si umývajte ruky."

adsumus
17. nov 2017

Prečo je dobré dať sa zaočkovať proti chrípke?
Co hovorí URAD?

Očkovanie je najdostupnejšia a najúčinnejšia prevencia proti chrípke. Štatistické údaje dokazujú, že pri súčasnej nízkej zaočkovanosti celkovej populácie u nás, sa vyskytnú menšie alebo väčšie epidémie každý rok. Očkovanie pomáha jednotlivcom, ale aj kolektívom, ak sa zaočkuje väčší počet ľudí, napríklad v školách, v škôlkach, či na pracoviskách. Vytvorí sa kolektívna imunita, ktorá eliminuje riziko šírenia ochorenia.

http://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_conten...

tin007
17. nov 2017

Teoreticke zelania UVZ SR, ktore zjavne bezmyslienkovito prebera z WHO akosi narazaju na realitu; napr. v podobe nizkej az ziadnej ucinnosti vakciny proti chripke a tiez na to, ze realne tvori ochorenie sposobene chripkovymi virusmi len male percento z toho, co je za chripku oznacovane.

evittam
17. nov 2017

@adsumus Áno, sme spokojní a zdraví a aj bez vakcín. 😉

adsumus
17. nov 2017

@evittam
MACKAY - Štrnásťročnú Austrálčanku Mercedes Kingovú museli lekári uviesť do umelého spánku po tom, ako dostala na konci augusta chrípku. Tá spustila v jej tele silnú infekciu, ktorá jej napadla najskôr pľúca a neskôr aj ďalšie vnútorné orgány. Viac ako dva mesiace bola napojená na prístroje. Rodičia veria, že jej pomalé a postupné uzdravovanie bude mať šťastný koniec a ich dcéra bude opäť úplne zdravá. Zázračný obrat v stave dievčaťa by vraj mohli mať na svedomí anjeli.

http://www.topky.sk/cl/13/1667735/FOTO-Tinedzer...

nie všetci ale maju take štastie ako vy, bohužial. a práve preto netreba bagatelizovať, ono sa to vie zvrtnuť aj za pol sekundy.

lenadka
17. nov 2017

@prevenar že sa vôbec opovažuješ znova vytiahnuť ten graf, aj keď dobre vieš že k nemu dávaš nesprávny výklad!

evittam
17. nov 2017

@adsumus A?! Kde je napísané,ze by jej pomohla nejaka vakcina?! Taka neexistuje co ti zaručí,ze chorobu nedostanes-ano, viem opakujem sa a budem sa opakovať lebo je to tak. A proti tym kmenom chripky,ktore pridu toto obdobie este aj tak vekxiny nie su, budu na buduci rok, mozno. A nikde nebagatilizujem.