Ako oslovujete svokrovcov?
Ahojte mamicky,ako oslovujete svojich svokrovcov?myslite ze je to neucta voci nim ak ich nevolate mama a otec?dakujem za nazory 🙂
Svokrovcov mám dobrých, ale napriek tomu ľuďom ktorým vykám nebudem predsa hovoriť mama a otec 🙂 . Buď som sa osloveniu vyhla formou priamej otázky, alebo keď sa nedalo tak svokor, svokra, teraz už jednoznačne babka a dedko. Môj švagor používal oslovenie gazda, gazdiná 🙂
Mamina ocino ale snazim sa neoslovovat je mi to divne ved rodicov mam, uz aby bol drobec na svete budu babka dedko🙂 a vykam im. Moj muz si s mojimi rodicmi tyka a vola ich ocino a mami, mamička 🙂 ale tak s nasimi mame otvoreny kamaradsky vztah tak je to take prirodzene pre neho.
...babka, dedko... babička,deduško...ešte že mám spojku....malú 😀 ..oni ma tiež nevolajú...drahá dcéra 😎 😀 ..inak máme super vzťah, dobre si rozumieme... 🙂
svokru som za 7 rokov videla 4x..býva v inom štáte takže som z tohto "oslobodená" 😀 ale ked už k tomu dojde tak vikám ,,a aj keby ma požiadala aby som ju volala mam,,tak určite nie,,pri vikaní aj ostanem,,svoju maminu mam len jednu 😉
Svokru nemam svokor mi v prvy rok navrhol hovorit mu stevo. Druhy rok tykanie treti rok opat volat stevo a tykat. Potom to vzdal a niekedyinuly rok som ho zacala volat otec ale vykam. Svagrina mu tyka a oslovuje menom. Mne to pride divne a nevhodne
ja sa osloveniu tiez vyhybam, nevolam ich pred nimi nijako, pred mm je to tvoja mama, tato, pred ostatnymi svokra svokor. tykanie ani oslovenie mi nikdy nenavrhli, tykat si ani neviem predstavit. som zvedava, ci nejakej buducej svagrine navrhnu 🙂 moj mm mojej mamine aj "otcimovi" tyka - neberiem ho ako otcima, proste je to Lubo pre mna 😀
pred malym poviem "babka"....a inak jej vykam a neoslovujem nijak. svokra uz nemam. osloveniu sa vyhybam a muzovi o nej vravim ze "tvoja mama"..... nikdy by som ju neoslovila "mama"...lebo to mi proste nejde cez usta....mama je len jedna 😉
ja tykam, kazali mi to hned po svadbe a volam ich babka a dedko kedze uz mame deti, predtym som sa vyhybala oslovovaniu
Hned po svadbe mi navrhli tykanie a volam ich mama otec..takziez aj moj manzel vola mojich mama a oco a tyka... svagrina este stale vyka svokrovcom i ked su uz 3 rok svoji..a moja nova svagrina od augusta tyka nasim.. oslovenie jej este ta nejde.. vzdy tak neutralne..
Ja svoju svokru velmi lubim,ale mama by som ju nikdy nevolala,moja mama je len jedna,svokru volam krstnym menom a mame vyborny vztah,rovnako ako moj manzel s mojou maminou 😉
..😀 svokruša a Jožtík...😀DDDDD
ja im tykam a oslovujem ich menom, nikdy by som im nehovorila mama a otec, tak hovorim len mojim rodicom
Ja tykám a oslovujem menom a môj priateľ mojej mame tiež tyká a oslovuje ju menom, ocina už nemám a on tiež nie.
Tak ja mám mamu len jednu aj otca ... svokrovci nie sú moji rodičia ... keď sme nemali deti, tak som sa osloveniu vyhýbala a vykala som ...od narodenia detí sú pre mňa babka a dedko a vykám stále ...
mozem sa ta spytat, preco by si ich mala volat mama a otec? to je pre mna chore, podla mna dieta ma vlastnych rodicov, a nik iny nie je mama a otec. ja svorku nevolam nijak, ani stara mama, proste nijak. a vykam jej.
nevlastnemu tatkovi mojho chlapa tykam a oslovujem menom no jeho mamu bud baba alebo pani jana a vykam..neviem no oslovovat ich otec mama to by som nevedela..
oslovujem ich krstným menom a tykáme si. Tak isto aj môj manžel.
ja vykám, keďže mám o dosť starších svokrovcov. A oslovujem mama a otec hneď od prvého dňa po svadbe. Je mi to už úplne prirodzené, a neviem si predstaviť , žeby som ich volala inak.
Ja zatial nijak, ked pride na svet babo tak budu babka a dedko. Bohuzial mame velmi zle vztahy a oslovenie mama otec v nasom pripade nepripada do uvahy, nakolko ja som uz mala tolko titulov a oznaceni, ze sa to ani spocitat neda
@marcelatje je to stará téma, ale kým neboli babka a dedko, ako si ich oslovila?
@montemotherone vyhýbala som sa priamemu osloveniu.... 😁
No.....tazko sa to vyslovuje,ale volam otec
Za slobodna teta ujo.za vydata resp.odkedy mame malu tak babka a dedko.. Mamu a tata mam len jednych ani by mi to z huby nevyliezlo..
@saxana000 ale nie sú to ani TVOJI babka a dedko 😉
@montemotherone to je pravda, ze nie su. Ale skrz deti mnoho rodin to ma tak zauzivane, aj v mojom okoli co pozorujem 🙂
volam ich mama a oco,a tak aj môj manžel mojich rodičou a vykame
Ja volám svokrovcov tiež menom a tykám im...
@nada847 mne zas by ako svokre vadilo, keby ma nevesta (zať) osloví babka a vnúča nie je prítomné... Keď nie som jej (jeho) babka 🤔 Ja svokru oslovujeme mama. V mojej generácii aj okolí je to bežné. Týkajú skôr mladšie ročníky. Niektorí moji rovesníci ešte výkajú aj vlastným rodičom 😉

Nie su to moji rodicia, tak odmietam tak ich volat. Vykam im, a ked neide inak tak babka a dedo. Inac v neurcitom rode sa snazim 😀