icon

Ako oslovujete svokrovcov?

cuculiatko88
18. feb 2015

Ahojte mamicky,ako oslovujete svojich svokrovcov?myslite ze je to neucta voci nim ak ich nevolate mama a otec?dakujem za nazory 🙂

axelina
18. feb 2015

Nie su to moji rodicia, tak odmietam tak ich volat. Vykam im, a ked neide inak tak babka a dedo. Inac v neurcitom rode sa snazim 😀

silvia123
18. feb 2015

Svokrovcov mám dobrých, ale napriek tomu ľuďom ktorým vykám nebudem predsa hovoriť mama a otec 🙂 . Buď som sa osloveniu vyhla formou priamej otázky, alebo keď sa nedalo tak svokor, svokra, teraz už jednoznačne babka a dedko. Môj švagor používal oslovenie gazda, gazdiná 🙂

zuzinka18
18. feb 2015

Mamina ocino ale snazim sa neoslovovat je mi to divne ved rodicov mam, uz aby bol drobec na svete budu babka dedko🙂 a vykam im. Moj muz si s mojimi rodicmi tyka a vola ich ocino a mami, mamička 🙂 ale tak s nasimi mame otvoreny kamaradsky vztah tak je to take prirodzene pre neho.

applede
18. feb 2015

...babka, dedko... babička,deduško...ešte že mám spojku....malú 😀 ..oni ma tiež nevolajú...drahá dcéra 😎 😀 ..inak máme super vzťah, dobre si rozumieme... 🙂

lady511
18. feb 2015

svokru som za 7 rokov videla 4x..býva v inom štáte takže som z tohto "oslobodená" 😀 ale ked už k tomu dojde tak vikám ,,a aj keby ma požiadala aby som ju volala mam,,tak určite nie,,pri vikaní aj ostanem,,svoju maminu mam len jednu 😉

majulino
18. feb 2015

Svokru nemam svokor mi v prvy rok navrhol hovorit mu stevo. Druhy rok tykanie treti rok opat volat stevo a tykat. Potom to vzdal a niekedyinuly rok som ho zacala volat otec ale vykam. Svagrina mu tyka a oslovuje menom. Mne to pride divne a nevhodne

zabina27
18. feb 2015

ja sa osloveniu tiez vyhybam, nevolam ich pred nimi nijako, pred mm je to tvoja mama, tato, pred ostatnymi svokra svokor. tykanie ani oslovenie mi nikdy nenavrhli, tykat si ani neviem predstavit. som zvedava, ci nejakej buducej svagrine navrhnu 🙂 moj mm mojej mamine aj "otcimovi" tyka - neberiem ho ako otcima, proste je to Lubo pre mna 😀

ena70
18. feb 2015

pred malym poviem "babka"....a inak jej vykam a neoslovujem nijak. svokra uz nemam. osloveniu sa vyhybam a muzovi o nej vravim ze "tvoja mama"..... nikdy by som ju neoslovila "mama"...lebo to mi proste nejde cez usta....mama je len jedna 😉

miska333
18. feb 2015

ja tykam, kazali mi to hned po svadbe a volam ich babka a dedko kedze uz mame deti, predtym som sa vyhybala oslovovaniu

michaela80
18. feb 2015

Hned po svadbe mi navrhli tykanie a volam ich mama otec..takziez aj moj manzel vola mojich mama a oco a tyka... svagrina este stale vyka svokrovcom i ked su uz 3 rok svoji..a moja nova svagrina od augusta tyka nasim.. oslovenie jej este ta nejde.. vzdy tak neutralne..

sarinka2012
18. feb 2015

Ja svoju svokru velmi lubim,ale mama by som ju nikdy nevolala,moja mama je len jedna,svokru volam krstnym menom a mame vyborny vztah,rovnako ako moj manzel s mojou maminou 😉

pepca28
18. feb 2015

..😀 svokruša a Jožtík...😀DDDDD

rachel36a
19. feb 2015

ja im tykam a oslovujem ich menom, nikdy by som im nehovorila mama a otec, tak hovorim len mojim rodicom

tinaaa84
19. feb 2015

Ja tykám a oslovujem menom a môj priateľ mojej mame tiež tyká a oslovuje ju menom, ocina už nemám a on tiež nie.

ivett1
19. feb 2015

Tak ja mám mamu len jednu aj otca ... svokrovci nie sú moji rodičia ... keď sme nemali deti, tak som sa osloveniu vyhýbala a vykala som ...od narodenia detí sú pre mňa babka a dedko a vykám stále ...

zuzin78
20. feb 2015

mozem sa ta spytat, preco by si ich mala volat mama a otec? to je pre mna chore, podla mna dieta ma vlastnych rodicov, a nik iny nie je mama a otec. ja svorku nevolam nijak, ani stara mama, proste nijak. a vykam jej.

trubelka13
20. feb 2015

nevlastnemu tatkovi mojho chlapa tykam a oslovujem menom no jeho mamu bud baba alebo pani jana a vykam..neviem no oslovovat ich otec mama to by som nevedela..

btus
20. feb 2015

oslovujem ich krstným menom a tykáme si. Tak isto aj môj manžel.

snehulienka33
Odpoveď bola odstránená
barbika16
24. feb 2015

ja vykám, keďže mám o dosť starších svokrovcov. A oslovujem mama a otec hneď od prvého dňa po svadbe. Je mi to už úplne prirodzené, a neviem si predstaviť , žeby som ich volala inak.

michala.s
24. feb 2015

Ja zatial nijak, ked pride na svet babo tak budu babka a dedko. Bohuzial mame velmi zle vztahy a oslovenie mama otec v nasom pripade nepripada do uvahy, nakolko ja som uz mala tolko titulov a oznaceni, ze sa to ani spocitat neda

montemotherone
24. apr 2019

@marcelatje je to stará téma, ale kým neboli babka a dedko, ako si ich oslovila?

marcelatje
24. apr 2019

@montemotherone vyhýbala som sa priamemu osloveniu.... 😁

terezka1947
24. apr 2019

No.....tazko sa to vyslovuje,ale volam otec

saxana000
24. apr 2019

Za slobodna teta ujo.za vydata resp.odkedy mame malu tak babka a dedko.. Mamu a tata mam len jednych ani by mi to z huby nevyliezlo..

montemotherone
24. apr 2019

@saxana000 ale nie sú to ani TVOJI babka a dedko 😉

nada847
24. apr 2019

@montemotherone to je pravda, ze nie su. Ale skrz deti mnoho rodin to ma tak zauzivane, aj v mojom okoli co pozorujem 🙂

0martina0
24. apr 2019

volam ich mama a oco,a tak aj môj manžel mojich rodičou a vykame

papywest
24. apr 2019

Ja volám svokrovcov tiež menom a tykám im...

montemotherone
24. apr 2019

@nada847 mne zas by ako svokre vadilo, keby ma nevesta (zať) osloví babka a vnúča nie je prítomné... Keď nie som jej (jeho) babka 🤔 Ja svokru oslovujeme mama. V mojej generácii aj okolí je to bežné. Týkajú skôr mladšie ročníky. Niektorí moji rovesníci ešte výkajú aj vlastným rodičom 😉