icon

Ako sa vyrovnať so zradou kamarátky?

11. okt 2020

Stalo sa to dávnejšie ale stále to škrie. Počas materskej som sa skamarátila s ďalšou maminou. Deň čo deň sme spolu kocikovali, navštevovali sa, darovala som jej plnú tašku oblečenia po synovi pre jej kamarátku zo sociálne slabej rodiny. Deti nám chodili spolu do škôlky, všetko super. Až sa to jedného dňa z ničoho nič zmenilo. Začala mi vyčítať, že ona môjho syna ponúkla nakrájaným jablkom častejšie ako ja jej syna, pamätala si kedy mu dala chrumku, či cukrík a dokonca u nich raz zjedol párok. Ja som len pozerala s otvorenými ústami. My sme tiež nosili chrumku, tyčinky a vždy som ich oboch ponúkla. Aj keď prišli na návštevu tak som im napiekla koláče, keď som ja išla ku nim, vždy som jej malému priniesla nejakú maškrtu, ovocie. Nakricala po mne na ulici. Dlho ma to trápilo, skúšala som sa s ňou kontaktovať, vysvetliť si to ale ona mi napísala, že už nemá záujem sa so mnou kamarátiť, doteraz tomu nechápem. Stretávame sa v šatni ale robí sa že má nepozná, ani sa nepozdravime. Veľmi ma sklamala. Mám aj iné kamarátky ale odvtedy moje deti nesmú od nikoho nič zobrať pre istotu. Aby si to niekto nezapisoval.

autor
12. okt 2020

A muža nazvala preto lakomcom lebo raz bol s malým poobede na ihrisku a ona tam prišla s jej synom. Syn hneď natešený bežal za jej a hrali sa spolu. Jej malý mal v ruke sáčok s chipsami a pár dal môjmu malému. Prišiel to ukázať môjmu mužovi a že tato kúp mi také. A muž nato že také nie sú zdravé. Doma máš iné chrumky. A ona mi potom pri hádke vykricala, že môj muž synovi chipsy nekúpil ale dovolil mu jesť od jej synčeka. Vraj sa nenechá využívať.
Deň predtým som jej dala tašku oblečenia a hračiek pre jej kamošku v hodnote minimálne 100 eur, bol tam aj teplý fusak. A ona mi ide vykričať pár chipsov a cukrík.

jana_eyre_2
12. okt 2020

Ono, niektorých ľudí konanie nepochopíš, dá sa len zmieriť s tým že veci vidia úplne v odlišnom svetle ako ty.. v podstate je jedno čo ju nastvalo, je to jej pohľad a nech aj pukne keď ma na to energiu (dufam, že slovo pukne nikoho neurazí, lebo v inej diskusii mi za to vymazali prispevok 😅)

Už minule sme sa s mojou kamarátkou tak bavili - kto má čas riešiť takéto urazacky za totálne hlúposti, asi má šťastný život, tak im ho prajme.. (jedna naša spoločná kamoška sa urazila na podobnu vec, ale už sa aj odrazila)

Čo by bolo horšie keby začala intrigovat.. to som zažila tiež, prestalo má zdraviť viac ľudí (viem že sa navzájom poznajú) neviem v čom som sa previnila, ale evidentne im nesedim na modrom koníku, alebo na FB obce lebo tak nejako sa občas k niečomu vyjadrím (podotýkam vždy slušne, snažím sa tak komunikovať v skutočnosti aj virtuálne slušne, ale zase nezahmlievam podľa toho aby som ulahodila všetkým a tak poviem to čo si myslím, snáď diplomaticky..) pretože keď som to napísala k sebe na blog že teda všimla som si ten odpor, tak ma niektoré z nich začali opat zdraviť.. neviem aké moje názory sú tak strašne extrémne že tak ludom vadim, lebo som liberálne zmýšľajúci človek, ale tak možno práve to ľuďom vadí.. 🤔

autor
12. okt 2020

@jana_eyre_2 neboj, začala ma pred jej aj mojimi kamoškami ohovárať a ona hrala chudinku. Moje kamarátky ale jej rečiam neuverili lebo vedia, že ja by som im dala aj posledné. Jednej z nich som darovala oblečenie, ďalšej kočík 3 kombináciu, ďalšej som požičala na vodičák. Keby som bola lakoma, všetko predám a nič nepoziciam.

kakakina
12. okt 2020

Netráp sa.Ja som mala od detstva veľmi dobrú kamarátku ,keď som odišla pracovať do zahraničia prestala sa mi zdraviť ,a keď som sa vrátila snažila som sa s ňou stretnúť,v tom čase som bola už tehotná,ona má doslova druhou stranou cesty obchádzala.Ked sme boli dievčatá veľmi sme si rozumeli,aj pracovali sme spolu.A dnes si ani nezdravime,byvame v tom istom meste

veronikakos
12. okt 2020

Kamoška to v sebe pekne dlho dusila až to buchlo, len sa ukázalo aká naozaj je, musíš to len prijať a ísť ďalej.....pusti to z hlavy, selektuj si ľudí, ja to robím takto, inak by som sa asi zbláznila
Preto ja kamošky nemám. Bojím sa niekoho pustiť si takto blízko.... Postačujú mi známe, pokecame, deti sa pohrajú a dovi, žiadne kamarátske väzby a tým pádom žiadne sklamania....

erka21
12. okt 2020

Pridam sa aj s mojim pribehom ako som stratila kamošku. Našla som si ju ako slobodna mamička no ja som pracovala a mala som sa lepšie. Jej nemal kto pomocť ani s deťmi tiež bola slobodná mamička a nepracovala. Jej deťom som darovala veci, mikuláša nakúpila, darčeky na Vianoce, požičala peniaze keď potrebovala až kym som si neuvedomila že požičiavam a požičiavam a nič nevracia. Tak som sa jej slušne spýtala kedy mi vráti peniaze ( predsa ja zarábam na svoju rodinu nie na jej) a ona že sa nepamätá žeby si odomňa požičiavala peniaze, to bolo akoby mi dýku vrazila do chrbta lebo to bolo spolu vyše 200€ a ona si to nepamatá? Samozrejme ja som bola najhoršia ale ako sa hovorí za dobrotu na žobrotu. Odvtedy sa bojím pustiť nejakú kamošku ,,k telu". Bohužial ju stále stretávam v meste a keď ju vidím s nejakou mamičkou tak len dufam že ju nevyužíva ako mňa.

rainee
12. okt 2020

Ja som prišla o najlepšiu kamošku po strednej škole, je to cca 20rokov dozadu a ešte stále si na to niekedy spomeniem. Ona išla na Vs, ja pracovať. Tak mi začala závidieť že mám peniaze lebo ona bola odkázaná na rodičov a ti ani na kino jej nechceli dat. Potom som si našla frajera a ona nič. A takto sa jej to postupne nabalovalo. Cele dni nemala žiadnu starosť len školu, ja som sa už musela komplet starať o seba a zarábať a to som si vždy na ňu nasla čas, pozvala ju na kávu, ale ona čas nemala lebo sa vraj musela učiť. Nakoniec sa mi prestala ozývat, ja som si povedala ze sa vtirat nebudem keď nemá zaujem a bolo. Odvtedy takú naj kamošku nemám, len známych. Ja celkovo ľuďom moc nedôverujem, tak aspoň nie som sklamaná. A hlavne neplytvajte energiou na ľudí čo za to nestoja. Žiaľ ľudia nám prichádzajú aj odchádzajú zo životov a málokto stojí ozaj za to.😔

sardinka32
12. okt 2020

Asi ma pocit, ze Ti nepriamo, tym ze si usetrila na sladkostiach pre Tvoje dieta, dopomohla k bytu a autu...zartujem. Skratka zavist, to je cele. Alebo nejake klebety, niekto ju nahuckal. Ak sa ale takto hnusne zachovala, mozes byt rada, ze uz to mas za sebou. Bude Ta to stvat, kym je to cerstve, ale prejde to casom.

cacianka
12. okt 2020

@erka21 falosna zmija ako ta moja...
200 e som jej predsa darovala lebo sa má zle.
A to sme jej chceli cez jednu nadáciu pomoct s kurenim. Nasa super kamoska nam navrhla ze keď pôjde jej dcera do USA zo skoly na brigádu, tak zoberie aj tej exkamosky dceru a aj jej zaplatia poplatky.dcery tak uz boli, vedeli do čoho idu a ze si dobre zarobia ,tak by mala z coho vratit a velmi pekne by jej zostalo vreckove takmer na rok.
A mm jej zacal vybavovat pracu v ich meste, o 40%vacsi plat. Lebo mala maturitu ale makala ako upratovacka za par šupov...
Nemali sme vela € ale chceli sme pomôcť prakticky.
Doteraz sme svine hnusne

erka21
12. okt 2020

@cacianka presne, aj ja ako slobodná mamička jej len tak darujem 200€ ja niesom charita. Bolo mi lúto jej detí. Stale sa cítila ukrivdená aby ju každý lutoval. Nemala peniaze ale vyfintena chodi akoby 1000€ zarabala, nechtiky gelove. Som rada že je preč s mojho života. Ja som sa už poučila dosť. Ale na tie jej spravy nezabudnem normálne ma hecovala k tomu aby som sa jej začala vyhražať aby mohla ist na policiu že sa jej vyhrážam, ešte že som ju dobre poznala a nedala sa vyhecovať. Davala som pozor nato čo jej píšem. Ale svoj boj som vyhrala a peniaze vratila

basska_b
12. okt 2020

Takéto správanie mi pripomína 12ročne dieťa 😂 ale takéto hádky som za svoj život párkrát zažila, väčšinou to bola nahromadena frustrácia z niečoho úplne iného. Myslím si, že cesta späť nie je. Ľudia a priatelia sa v našom živote objavia, zahrajú svoju rolu a zasa odídu... málokto ma kamaráta od základnej školy do 80tky

bettie
12. okt 2020

@erka21 inak by ma zaujimalo, ako sa ti podarilo, aby ti vratila peniaze, ked si nepamatala, ze si jej nejake pozicala.

andreatytler
12. okt 2020

@cacianka No riadne hnusna baba... zevraj svine ste...
Niektori ludia su "hrabaci" proste len od inych hrabu a beru a nikdy nic nedaju. Mala som taku znamu... po 1. tyzdni ked nastupila u nas v praci, vedela kazdy detail o tom kolko ma narok na marodku, dovolenku, dochodok, zdravotne poistenie, spolocne vozenie sa do prace s kolegami, prispevky, zlavy... proste kazdu jednu vyhodu, ktora v tej firme bola a kedze je to obrovska firma tych veci je neurekom. Ja este aj teraz po 16 rokoch vela veci neviem. Potom sa skamaratila s jednou kolegynou... boli nerozlucne, chodila k nej na vykendy. Ked po 8 mesiacoch tato znama dala vypoved som sa pytala tej kolegyne ci od nej pocula ze ako sa ma... a ona ze uz nie su kamaratky. Stalo sa to v momente ked si od nej chcela pozicat peniaze a kolegyna odmietla a odvtedy ju uz nepozna.

erka21
12. okt 2020

@bettie už sa nepamatam presne čo som jej napísala bolo to uz davnejšie ale zazrakom si asi spomenula že si predsalen odomňa nejaké peniaze požičala.

elufa
Odpoveď bola odstránená
lenka1441
12. okt 2020

By som sa na ňu vykasalal toto není kamarátka ..

rainee
12. okt 2020

@andreatytler toto som si presne všimla v pár firmách. Všetci boli akože mega super kamoši, chodia spolu piť, grilovať a neviem co ešte a keď 1 dá výpoveď zrazu o ňom nič nevedia 😂 Skončí vo firme, skončí aj kamarátstvo. Totálna faloš.

simculllka
12. okt 2020

@siasis haha neboj sa,ja si všetko starostlivo zapisujem a po pár rokoch si to vypytam naraz,aby to bola pekná suma a samozrejme aj s úrokmi a s pripocitanou infláciou 😁😁😁😁

lune
12. okt 2020

@veronikakos Podobne kamosky dost sklamali v tazkom obdobi...teraz mam susedy, sidliskove kamosky, pokecame o detoch o problemoch ale tak vseobecne, zasmejeme sa, vinko dame aj oblecko po malej posuniem, darujem...ale nik nikomu nevidi "do kuchyne"...tym padom sa nesklamem a hoci sa nestretavame pravidelne je to fajn 😉

lacibo
12. okt 2020

podľa toho, čo si napísala, je to takmer 100 % žiarlivosť na Vás, že sa Vám darí, a nedokáže to ovládať!! no čo už.. nech sa jej darí.. ty buď rada, že nie si pod jej vplyvom, lebo kontakt s ňou by ti len škodil (negatívna energia..)..

lintu
12. okt 2020

Asi by som sa na ňu ani nehnevala. Je to zjavne nešťastný a nespokojný človek. Skôr ako tvoje lakomstvo ju naštartovalo niečo doma. Jeden problém sa nabaluje na druhý... Ak si nad tým niekto nedokáže udržať nadhľad a všetko dusí v sebe, potom sa ľahko stane takouto časovanou bombou, ktorá vybuchne aj pri tom, kto si to najmenej zaslúži. Čo už.... Nechaj tak. Ona je stratová. Nie ty.

chuandavid
12. okt 2020

Och, to ani nieje kamarátka keby bola tak by sa tak nesprávala, možno to spravila kvôli niečomu, možno žiarli na teba, možno máš to čo ona nie

katie23
12. okt 2020

Tiež domsla kamarátku, ktorá

vanilka83
12. okt 2020

Vole dospela zena toto vazneeeee???!!!! 🙄🙄🙄 Odpadnem! moze to byt bud zamienka teda ze na teba žiarli alebo ti niečo zavidi a vymyslela si toto... Alebo ju toto naozaj smrtelne trapi a potom jebto emocne dosť divna bytost a bola by som rada ze som sa jej zbavila nema ti byt co luto fakt ale este by som si ju odchytila a povedala kedy si ich ty a cim vsetkym ponukla ked zabudla 🙈 no ak vie kvoli tomuto pochovat na pohlad super kamaratstvo tak je to polutovania hodne a to by som jej vykricala a hodila jej do ruk balik cipsov 😂😂😂

katie23
12. okt 2020

Preto mám len zopár kamosiek...a na ihrisku a susedstve si nepripúšťam k telu🙈. Nemám záujem sa stretávať s osobou, ktorá za chrbtom by ma bodla do chrbta...určite už boli signály aj skôr, len Ty si to
nevsimla...nadýchnuť, vydýchnuť a ísť ďalej so zdvihnutou hlavou...takých ľudí v živote nepotrebuješ❤️❤️❤️

red_cat
12. okt 2020

Mala som kamosku co mala nejaku manicku poruchu.. bola to uplne normalna baba, len sa par krat za obdobie co sme sa kamosili vedela urazit, nakricat na ulici, hodit po cloveku co drzala v ruke a odist.. az neskor som zistila ze je v tom diagnoza. Nehladaj za tym nic.. nechaj to tak, to bude najlepsie

ilaryja
13. okt 2020

A takuto osobu nazývaš,, kamarátkou??? Netráp sa nad ňou,, nemysli na ňu... Kamošky si také veci nevycitaju... Moje deti bežné jedavaju u mojej kamošky jej deti zase u mňa a to mam počítať paanecky ved to je choré...No síce boli aj také ze dali ale videla som ze tak nasilu že čakali že to dieťa samo povie ze si neprosi😆 tak asi sem by som zaradila tu Tvoju bývalú kamarátku.... Ale to je skôr faloš a pokrytectvo ako priateľstvo.... Ked si jej dala oblecko tak bo to fajn asi očakávala že budeš pravidelne dávať, preto si ostala zrazu zla... Záhoď to za hlavu,, usmej sa život ide ďalej.... A netráp sa nad tým.. 🙂😉

tom_i
13. okt 2020

Ak ťa (vás) má toto trápiť, tak neviete čo sú skutočné starosti a problémy

mimi1983
13. okt 2020

Ak jej vadilo len toto, tak nemusis ľutovať, že si ju "stratila" lebo to normálne nie je. Ale myslím si, že jej vadilo možno niečo iné, ale vykričala Ti zrovna len takúto blbosť.

kulumulu123
13. okt 2020

@kakakina poznám čosi podobné tiež mame susedu u nás doma s jej deťmi sme spolu vyrastali ja som po skole odišla do zahraničia keď som sa po 15r vrátila viac ma pani nepoznala keď sme išli na ulici oproti sebe tak keď som ju už už išla pozdraviť tak sa otočila a tvárila sa ze ma nevidí minule som bola u našich aj s deťmi na návšteve keď som odchádzala a išla na výťah kde bol jej muž ten keď zbadal že idem sa otočil ani mu ani bu išiel o poschodie nižšie peši a tam nastúpil do výťahu... Doteraz netuším čím som sa previnila úprimne ma to ani nezaujíma len je to dosť trápne ale im asi nie.... Nemyslím si ze by išlo o závisť lebo som ju pár krát počula ako každému vytrubuje že jej dcéra zarába toľko koľko ona nikdy ani len nedufala a aký super dom si s mužom postavili v rakúsku.... No co už starkým ostal iba byt v paneláku napriek všetkým prachom ktoré majú....