icon

Majú mať svokrovci klúče od nášho bytu?

alena223
1. júl 2015

Dobry vecer, chcela som sa opytat, aky mate nazor na to, že svokrovci chcu kluce od nasho bytu.Uz na zaciatku nasho spolocneho byvania som sa vyjadrila, že si nezelam aby svokra ani mama nemali kluce od nasho bytu. Svokra, totiz nerespektuje slovo sukromie. Nanestastie sme sa vymkli a nemali od koho zavolat klucovu sluzbu. Ona to hned vyuzila, vraj nam to aj zaplati, ved teraz potrebujeme kazde euro a kluce si jedny necha, vraj keby sme sa zasa vymkli. Par krat si vraj odomkla, ked som nebola doma. To mi hovoril muz. Potom sme sa prestahovali do rodinneho domu a zasa pytala kluce. Tento raz som povedala, že ak chce prist mame zvoncek. Kym sa nam nenerodili deti bol klud. Potom k nam zacala chodit pomahat, za co som jej bola vdacna. Raz som ju nepocula zvonit, lebo mi mali plakali, tak sa otocila a isla domov. Bolo mi jej luto, tak som jej kluce sama dala. Po case prestala zvonit uplne a uz si len odomykala aj ked vie, ze mi to vadi. Snazila som sa to ignorovat, az mi pretiekol pohar trpezlivosti. Moji mali, zle spavaju cez obed a ked si k nim nelahnem su po pol hodine hore a mrzuti do vecera. Tak si s nimi cez obed lahnem a vecer, ked je s nimi v spalni muz varim a upratujem do noci. Moja svokra zacala chodit k nam cez obed, odomkne si a asi zistuje ci spim. Dnes mi povedala, ze sa zastavila, len na pohar vody...Rozumny dohovor je nemozny, skonci vzdy jej urazenim sa.

olivka26
1. júl 2015

kluce?svokre?aby si odomkynala sama dvere??NIE!teraz bud vymen zamok,alebo jej dohovor,alebo nechavaj kluce v zamku alebo sa prestahujte a kluc uz jej nikdy nezver 😀

lenbea
1. júl 2015

@alena223 Nechaj klúč v zámku... A neskôr zámok vymeniť a normálne povedať, že takto ste sa nedohodli, tiež im nechodíte do bytu len tak.

p_etrisha
1. júl 2015

Moji svokrovci kluce maju (pre uz tolko omielany pripad, ze sa vymkneme). Nechapem na co, kedze byvaju uplne v prdeli daleko a keby sa ozaj vymkneme, skor vymenim cele dvere, ako oni pridu (alebo ja tam). Moji rodicia maju kluce tiez, byvaju blizko. Ale ked nieco chcu, idu k nam, bezne navstevy vzdy zvonia, klopu. Nedavno mi mama niesla dake veci a neboli sme doma, tak vravi, ze ci si moze otvorit a dat to dnu, vravim jasne, este 3x sa ma opytala ci nie su ti a henti susedia doma, ze mi to necha u nich, co jej bolo hlúpe si sama otvorit.
Ani jedna, ani druha "mama" k nam nechodia svojvolne a nezneuzivaju kluce ANI ked mi mala spi. Takze ak sa da, nechaj kluc vo dverach, vezmi jej ich, vymen zamok, urcite je to neprijemne a bolo by to neprijemne kazdemu normalnemu cloveku. Ako si pisala svagrinej nevadi, no je to ich dcera, ty si "len" nevesta, nemozu ta porovnavat ani odsudzovať, ak si to neprajes. Nemaj vycitky, konaj, aby ti bolo dobre. Ked na navstevy chodit moze, neni to, ze by prisla a ty ju nepustila nie je dovod na kluce... Ona ohlad neberie, nemusis ani ty. V tomto nie, nech je to ake "krute" alebo neslusne

danna85
1. júl 2015

@alena223 za mna nemaju mat svokrovci kluce. Nech jej muz dohovori, resp. mozes i Ty, nech sa aj urazi. A ked je to pre Teba osemetna situacia, vymen zamok a je (to Ta ale bude nieco stat 🙂). Pre mna nepredstavitelne, aby mi chodila co i len moja rodina do domacnosti sama si odomykajuc a bez ohlasenia sa. Niet nad sukromie vo vlastnom byte/dome!

petra7777
1. júl 2015

@alena223 Nech sa urazí...kašlať na ňu...ak nerešpektuje súkromie, tak čo s ňou? Kľúče zobrať...vidíš, že s ňou nie je rozumná reč, alebo ako už spomínali dievčatá...vymeniť zámok a hotovo....to bude prekvápko, ak príde na "kutranice" a nedostane sa dnu....fúúúúú, ale by som sa nasmiala, keby som videla ten výraz jej tváre 😀

martinella1
1. júl 2015

Nie, určite nie! Mať kľúče v prípade, že sa vymknete,či odchádzáte na dovolenku, aby Vám mal kto poliať kvety, tak to je pohoda. Ale až to prekročí hranice a človek, či už svokra, mama alebo ktokoľvek iný si začne otvárať sám dvere, či už vo vašej prítomností alebo neprítomností, tak to je NEPRÍPUSTNÉ !!! V žiadnom prípade, súkromie je súkromie. Unáhlene vymeň zámok.

alena223
autor
1. júl 2015

Ďakujem vam za podporu.

ukulela
1. júl 2015

@alena223 kluce by si mal vypytat tvoj muz naspat (ak nechces ty este viac vyit rodinnu hladinu) ... dovtedy by som ozaj na tvojom mieste zamkynala a kluc nechavala zasunuty, aby si nevedela odomknut ... po par razoch by urcite pochopila.

krissy1
2. júl 2015

my sme dali svokre kluce,keby daco.a tak,ako sme ich zavesili na stenu na chodbe,tak tam uz visia ca 5 rokov...

cailinevelyn
2. júl 2015

ak rodicia ani svokrovci sukromie maldych nezneuzivaju, tak ano, pre pripad potreby. ale ak zneuzivaju, co je aj Tvoj pripad, tak rozhodne NIE.

ivett1
2. júl 2015

naši svokrovci majú kľúče od nášho bytu, majú ich aj moji rodičia..."kdyby neco" ... 😀 ...
samozrejme, že nechodia k nám, keď nie sme doma a keď doma sme, kľúče nepotrebujú ...😉 ...
PS: ak by chodili k nám len tak - bez ohlásenia alebo keď nie sme doma, tak by som si tie kľúče bez váhania vypýtala späť...

ichbinich
2. júl 2015

Moji svokrovci maju kluce od bytov vsetkych ich deti - u nich je "klucova centrala" 😉 😀
Chodime si navzajom polievat kvety a vyberat postu, ked sme na dovolenkach. Takze kazdy vie, ze kluce su u svokrovcov. Nemusime si kluce davat osobitne pred odchodom 😉
Svokra si otvori sama nas byt vtedy, ked mi ide pre deti do skolky a pride s nimi k nam domov. Nie vzdy deti chcu ostat na ihrisku, kym sa vratim ja, alebo niekedy prsi. Ja som stastna ako blcha, ze je ochotna mi pre deti ist, a ze mi na deti dozrie, kym pridem.
Nikdy by ju nenapadlo si k nam chodit na spacir len tak a uz vobec nie kontrolovat. Preto nemam s tym ziaden problem.

V pripade zakladatelky temy by som ale odporucala odobranie kluca, kedze jej svokra jednoznacne nerespektuje sukromie.

evica01
2. júl 2015

Kluce do obalky a zalepit. Pre pripad. Inak nech sa paci klopat.

maria1989
2. júl 2015

@alena223 no. jednoznačne ty alebo muž sa so svokrou porozprávať, ak vám to tak vadí. raz a navždy si to vydiskutovať. je to váš byt. keď chce prísť na návštevu, dohodnite sa, nech sa telefonicky ozve dopredu. proste nastaviť pravidlá. ona bude musieť súhlasiť!! po rozhovore, ak nebude tak, ako ste sa dohodli, vymeniť zámky a koniec bodka. urobili ste, čo ste mali, slušne, ak sa nedá, tak po zlom. inak mne tiež občas svokra vojde do bytu, zo dva razy som aj nebola oblečená... ale tak keď jej to nepríde blbé, tak mne je to tiež jedno 😀

meusicka
2. júl 2015

@alena223 nasi maju kluce od nasho domu, dkonca maju kluce aj k nasmu zvlast vchodu do domu svokry..... ale ako sa vravi, pre pripad nudze. to znamena ak niekam idem a viem ze su domaci doma, tak zazvonim. tvoja svokre nerespektuje vase sukromie takze jej by som kluce nedavala.

natalym
2. júl 2015

Nikdy by som im kľúče nedala. A ani môj muž.

luciferkax
2. júl 2015

maju kluce...ale nepouzivaju..len ak nieco surne potrebuju..napr.nade naradie a my nie sme doma...a ked sme doma sa aj tak.zamykam a kluc nechavam v zamke

timea7
2. júl 2015

@alena223 NIE!

sosanna88
2. júl 2015

@alena223 Zalezi od povahy svokry/mami....ak si vedela, ze nema ,,chochmes,, tak si kluce nemala davat. A ked si uz dala, vymen zamok a vybavene.
Nasi kluce maju, takisto svokrovci, ale len pre pripad tzv ,,nikdy nevies,,.
No nikdy by si nedovolili len tak otvorit. Vzdy sa dopredu ohlasia a vtedy im sami povieme, ze ked pridu nech si otvoria...ku nam sa ide cez 3dvere a mne sa nechce trepat otvarat, tak nech si odomykaju 🙂
Ale sa raz za uhorsky rok stane, ze pridu neohlasene, ze napr. isla mama okolo a ze donese mi maliny, tak vyzvana, vyklopkava...neotvori si. Alebo otvori, polozi tie maliny pri dvere, ani nevojde dnu a potom mi vyvolava aby mi o tom povedala. Hoci mne to nevadi...ale preto, ze to nerobi 🙂 Ak by som mala taku drzu svokru ako ty, tak jej to vysvetlim raz dva.

zibi
2. júl 2015

u nas ma aj mamina aj svokra a nikdy si neotvaraju dvere k nam . kluce maju odlozene pre pripad , ze by sme stratili , mame bezpecnostne dvere tak sme nasim hned podavali kluce keby daco, ..lebo by sme sa do bytu ani nedostali 😝 nikdy ani mamu a ani svokru nenapadlo vojst k nam do bytu a ani si otvorit, aj ked kluce maju, stale zvonia ...raz si mamina mala otvorit dvere sama, ked som mala zlomeny prst na nohe a zle sa mi chodilo...tak tie dvere ani poriadne otvorit nevedela 😀 😀
ja osobne, keby ze mame dom a niekto mi vojde bez ohlasenia a nepocujem ho, tak asi rovno dostanem infarkt a museli by zachranku volat 😀 , by som sa zlakla, kto mi to lozi po dome 😀
nevies to svokre normalne vysvetlit? ze ti to vadi ? nechapem, co na tom nemoze rozumiet, ved predsa uz nie ste soplave deti a mate svoje sukromie...mozes behat hola po byte, moze vas in flagranti nachytat to ju ako nenapadne ... 😀 😀 a ty mas od nich kluce? vojdi im ty do domu len tak a rob to pravidelne .. mozno by sa im to tiez nepacilo..

bubinko1506
2. júl 2015

moji svokrovci maju kluce od nasho bytu, rovnako aj my kluce od ich bytu. byvame kusok od seba, takze pre pripad nudze sme im ich dali. chodievaju si vzdy pred vikendom pre psa, takze ked idu po neho, zavolaju, ze su na ceste a ak nie sme doma, tak si odomknu a vyzdvihnu ho.
nechodia k nam neohlasene, ani by im to nenapadlo, a ked vedia, ze sme doma, tak zvonia.

anjelik2509
2. júl 2015

ja myslím, že keď tvoja svokra nevie čo je slušnosť, tak jej žiadne kľúče od vášho bytu/domu nepatria... Aj moja mama má od nášho bytu kľúče, ale použije ich len v prípade núdze a keď ja o to viem.... Keď ide k nám, vždy zazvoní... čomu sa aj naše baby veľmi tešia, vždy jej spolu utekáme otvoriť 🙂

knossos
2. júl 2015

moja svokra je rovnaka a vlastne cela muzova rodina. Od manzelovho bytu mali kluce a chodili k nam ako domov, ziadny telefonat, klopanie, nic. Kukam telku a zrazu je pri mne svokra a svagrina. Riadne ma to sr.lo.
Nastastie sme sa prestahovali, kluce maju len nasi, odomykali si asi 4 tyzdne, ked som dosla z porodnice. Ale zakazdym telefonovali, ze idu k nam, potom tichucko zaklopali az potom vosli. Nic im nebolo treba povedat. Inak zvonia a stoja pri dverach, kym neotvorime. Stahujeme sa do dediny kde ziju svokrovci, tipujem, ze si budu pytat kluce. Dostanu viete co 😝 😉

maria123
2. júl 2015

@alena223 nech sa urazi,mozno jej to chcvilu potrva,kym pochopi,ze je to vas dom a vase sukromie,mal by sa do toho viac zaangazovat tvoj muz,nie je to len tvoj problem,mne uz len predstava,ze mi ktosi vojde do bytu ako k sebe domov a robi si co chce je neprijatelna,moja sestra tiez mala kluc od nasho bytu,ale menili sme zamok/nie len kvoli nej/a novy kluc sme jej uz nedali, a ani ona svoj nam/nepouzivali sme ho vobec/ tiez sa jej nepacilo,hoci sme sa o tom nebavili,aj moja matka chcela kluc pre seba atd,nic sme nedovolili ani ty nedovol,ak chcete mat zarucene sukromie,jej to dojde,ak ma trocha rozumu

taniellita
2. júl 2015

Ahoj to iste som mala aj ja, prisla do bytu vtedy , ked vedela ze nie sme doma, kluce mali ,pre istotu keby sme sma vymkli, nno zacalo mi to fest vadit, hlavne ked som raz prisla z prace a nasla otlacky prstov na nabytku v obyvacke (sklo), asi prehladavala stav mojej vkl.knizky. Nechcela som ale aby bol manzrl medzi nami dvoma, tak som mu nic nevravela a len prehltla, raz som to uz nevydrzala a po jednom konflikte som mu to povedala, on to sanozrejme doma odprezentoval, ze sa to nepatri , ze ak chcu prist nech zatelefonuju, chvilu klud a potom opat a vlastne sa to vyriesilo akosi samo tym, ze sme sa pochytilu vymenili zamok a nahr.kluc sme dali mojim rodicom , ti si nedovolia prist bez zatelefonovania aj ked su od nas 10m.
No a tym som ti chcela povedat, ze jej povedz , zr ak chce prist nech sa ozve, lebo ty si niekedy zdriemnes s detmi niekedy ich uspavas a potrebuju ticho a co by robila v dome ?

yarnie
2. júl 2015

Z mojej skusenosti patria kluce do ruky len tomu, kto je schopny ich nezneuzit... a odomykat si cudzi byt/dom ked idem na navstevu je absolutna drzost a takemu cloveku by boli moje kluce odobrate po prvom takom pripade.

tom_i
2. júl 2015

Ja mam kluce od rodicov, ony od nas, mam aj od sestry a dokonca od susedy, ale doveru nikdy nikdo nezneuzil.Treba si jasne vysvetlit hranice. Samozrejme so zretelom na hranice. Ja aj ked idem k rodicom zazvonim, otvorim si branku a, kym sa doteterim k dveram otvoria. Aj ked vzdy hovoria naco zvonis si tu doma. No nie som, domov sme si vytvorili s manzelom toto jgmiesto kde, sa rada vraciam

skoricaxx
2. júl 2015

Ja by som na trvalo kluce nedala, ano mame spravene jedny nahradné klúče, ked nám varujú deti niektorý z rodičov aby si mohli zobrať klúče ked idú s nimi von, ked má ísť moja mama pre syna do škôlky že nie som doma, tak jej nechám kluče v skrinke v škôlke aby neostali vonku.......
P.s. ked sme išli na dovolenlu dala som našim klúče a susedom na nich tel.č. že keby niečo stalo aby niekto mal klúče, už sme prišli z dovolenky naši prišli vrátiť klúče, a kedže sme ich nepočuli zvoniť tak si otvorili a vyrušili nás v intímnej chvíli........

adrialinka
2. júl 2015

Nie, nemaju mat kluce.

gretocka
2. júl 2015

za okolnosti, ktore opisuje autorka temy by som kluce svokre nenechavala. U nas maju kluce aj svokrovci aj svagrovci a my mame od nich, ale vsetci si vzajomne sukromie cenime a kluce su len ako zaloha pre pripad vymknutia, pripadne obcas sa stane ze ked niesme doma potrebuje manzel poslat niekoho z nich k nam aby nieco zobrali, takze fungovat to moze ale za predpokladu, ze vsetky strany sa navzajom respektuju a kluce nezneuzivaju. Nikdy sa nestalo ze by niekto z nich k nam dosiel a otvoril si sam klucami. Ked sme doma, tak vzdy zvonia a tak isto aj my.