icon

Mám si nechať priezvisko, ktoré sa mi nepáči?

patka242
23. máj 2015

Ahojte,,začala by som asi takto, som vydatá a mám priezvisko po manželovi ale mne sa to priezvisko strašne nepáči,máme jedného synčeka a bojím sa že keď vyrastie tak sa mu budú vysmievat,chcela by som to priezvisko zmeniť ale manžel nechce on vravy že by sa cítil biť ponížený ak by som to urobila má niekto nejaký podobný problém ?? ,to priezvisko je vidličkova

gionella
24. máj 2015

vidlicka je nahodou mile ...vobec to neries ....spoluziak bol povalač ....a mam znameho a vola sa bahno....a jeho zena bahnova to je horsie ale vidlicka je zlate nik to nebdue riesit

lilimoni
24. máj 2015

Nie je to take strasne a kazde meno sa da "skomolit" 🙂

srnka3
24. máj 2015

To priezvisko je uplne v pohode 😀 Su aj horsie, nebudem radsej menovat 😀 Vidlicka je v pohode, take slovenske 🙂

me_to_you
24. máj 2015

Aké pekné slovenské priezviská tu odzneli 🙂 myslím, že to nie je priezvisko za kt sa treba hanbit v dospelosti a deti sa keď tak vysmievajú za hocičo 🙂 toto by som neriešila a na mieste muža by ma toto zmýšľanie mrzelo, strečkovať takto po svadbe už s dieťaťom..ja som v práci prišla do kontaktu so všakovakými a skor som sa pozastavovala nad krkolomnými priezviskami kym som ich prečítala a potom aby som ich v telef a mailoch neskomolila, ale nikdy mi nenapadlo nič posmešné. A to ja som mala za slobodna veľmi kuriózne priezvisko a doteraz si všetci robia srandu, že si mal moj muž zobrať moje priezvisko a nie naopak 🙂 a ako decku - ja som asertívna, kto chce, zhovadí každé meno :

nasta197
24. máj 2015

podla mna to nieje skarede priezvisko skor by sa mi nepačilo POTKAn takeho poznam a nesmiali sa mu deti 😉 je to aj o tom ako to ty vnimas a davas to vidiet synovi ak vidí a pocuje je sa ti nepáči ani jemu sa to nebude páčit a naopak

mirka49
24. máj 2015

Ty vazne nevies co s volnym casom.je to nezvykle ale uplne normalne.ten moj je kralik a aj nas syn.v robote ma este kolegovcov s menom macko,misiak,straka,on je kralik a este vela zvieracich mien .zo zaciatku mi to prislo komicke,ze kolko ludi zo zvieracim menom robi na jednom mieste.ale teraz mi to pride normalne

fra
24. máj 2015

Máš úplne normálne priezvisko, prechazdajú mi cez ruky stovky priezvisk a ver, aspon tretina priezvisk je rovnako zvláštnych ako to vaše a existuje veľké množstvo podstatne pejoratívnejších a smiešnejších priezvísk 🙂 Tak ak ho manžel chce, nech ho má on aj váš syn ... toto naozaj nie je vec, v ktorej by ste sa mali hádať, urážať sa a tvoriť si zranenia 🙂

vinifred
24. máj 2015

Vatrt...to by si sa ani nevydala,čo??? 😀

elanor
24. máj 2015

mas uplne normalne priezvisko, co z toho robis divadlo? A okrem toho, ked si sa isla vydavat, to si nevedla ako sa budes volat? Ved na matrike ste vyplnali s muzom papiere k sobasu, tam si predsa podpisala, ze suhlasis s priezviskom po sobasi pre teba aj deti.
Dievca, ty sa musis na tej "mareskej" strasne nudit, kd vymyslas takeho nezmysli.
Ja som mala spoluziacku na VS napr. Trubirohovu. Co mala povedat ona, alebo jej mama? Ked maju otca/manzela Trubiroha???
Spoluziaci z gymla - jeden Zelina, druhy Bobok. A co? Nikomu to navadilo.
Ocinovi kolegovia v robote? Vidlicka, Jedlicka, Hrcka...

V prom rade by si sa mala zamysliet sama nad sebou, lebo ocividne nieje problem v priezvisku...

caoli
24. máj 2015

hovadiny riesies, muzovi sa necudujem.
ja tiez nemam prizevisko zrovna slachtickeho povodu, ked sa predstavim, zakazdym su k nemu viac ci menej vtipne poznamky, myslene v dobrom. a za slobodna som mala priezvisko, ktore sa ludia museli ucit vyslovovat aj napisat, na hocijakej listovej zasielke snad ani raz nebolo napisane spravne. ale v zivote by mi nenapadlo ani jedno ani druhe menit. meno si nesieme so sebou ako nasu sucast a manzelovo meno aj ako tradiciu, jeden zo znakov rodiny a vobec… proste hanbit sa za meno, ani keby to zrovna bola Pičníková, mi pride nizke.

lenkakrcahova
24. máj 2015

Môj ocko je Hrča a manžel Krčah :D..Tak som šla po svadbe z blata do kaluže..Hrčová je Krčahová :D..No a čo,však sme Slováci a Vidlička je úplne super priezvisko..

natinecka
24. máj 2015

My sme v škole mali chlapca a volal sa Geňo (prepačte za slovo)......naozaj....ale ako to brali žiaci to neviem.....

macka334
24. máj 2015

Počula som naozaj hrozné priezviská, ale toto medzi ne nepatrí. Nie je to problém.

zvonilka111
24. máj 2015

to priezvisko je úplne normálne,,,nie je hanlivé,,,nemá sa za čo hanbiť,,,nie je to nadávka,,ani nič škarené,,,určite to nemeň a buď naň pyšná,,, tak bude aj malý 🙂

elis1985
24. máj 2015
Používateľ elis1985 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od elis1985.

nič hrozné, normálne priezvisko

jaruska8
24. máj 2015

A čo potom Volopich?😊 Ake fakt-tu na juhu nemáme také pekné slovenské priezviská.😊

peneloppe
24. máj 2015

Mne sa to priezvisko vobec nezda take zle, naozaj.

Poznam taky pripad ze si dvojica ponechala priezvisko manzelky lebo manzelovo bolo Kapusta.

smajlik323
24. máj 2015

Ja poznam jednu za slobodna sa volala Bľachová a ked sa vydala Handrova .myslim,ze tvoje priezvisko je normalne

reni1512
24. máj 2015

Moj nazor je, ze si nechaj obe priezviska.... nepaci sa mi ako tu niektore na teba utocia, ze ci nemas ine starosti ako toto riesit... no a? ked sa ti raz toto nepaci, proste ti to nie je srdcu blizke tak co teraz?! nie kazdy musi byt stotozneny so vsetkym v zivote, priezvisko je dost blizka osobna vec, pouzivas ho vsade, denno denne pomaly... Ale ak si uz beries svojho milovaneho za manzela tak si daj obe a mas to vybavene 🙂 ved aj deťure sa budu volat po nom 🙂 A co sa tyka vysmievania, mozno budu, mozno nebudu... decka si vzdy najdu nejaku blbost a o par dni ich to omrzi, musis to brat s rezervou, su aj horsie priezviska ako to tvoje

katche
24. máj 2015

Ja som neznasala priezvisko za slobodna..vzdy mi ho spotvorili, takze som bola hruskova, haluskova jiruskova, janouskova a neviem este aka, aj to len kvoli blbemu hlaskovaniu, skratka pismenka J a E za sebou v priezvisku nijdy dobre nevynikli, teraz mi to uz ani nejde do ust, ale nechapem, vidlicka je normalne, poznam halusku, piznam strasiftaka, sokola, orlickeho a dokonca kittnerovcov mam v rodine (ano, spievajuci kadernik) a mama mi vravela, ze jej bratranec si zmenil meno po svadbe na manzelkine, ze tetka skoro odpadla, hold, parimucha sa mu nepacilo...takze s vidlickom by som si hlavu nelamala, to, ze ty sa s tym nevies stotoznit sa este ako tak da pochopit, ale dieta to nesmie pocitit, ak to bude brat normalne, nic sa nestane a prezyvkam sa nevyhnete, ze zmenite meno, deti aj pubertaci su schopni spravit prezyvku z cohokolvek

mircalla
24. máj 2015

Podla mna to priezvisko nie je ziadna tragedia....moj kolega sa volal Brano Cecko....to uz by som s tym asi daco robila🙂 kebyze sa volam Cecková a dieta tiez Cecko
ozaj sa mi nezda ani hrozne, ani smiesne...keby hej, ti to rovno napisem
Moj kolega je Rainer K..T ale je to nemec, tam mu to je asi jedno

liv1
24. máj 2015

V zivote ma nic viac nerozosmialo ako tema vtipne priezviska na mojasvadba.sk. Ale baby, vy tiez davate sa tu rehocem a autorke, priezvisko je v pohode neries 😉. Moja byv kolegyna v prahe este ked bola Jebalova volala Šoukalovi 😀

magic08
24. máj 2015

@tykat splakala som sa z tvojho prispevku 🙂 karma ju dobehla, slecnu Skorcovu 😀 😀 😀 inak mas moje sympatie, tiez som za slobodna mala priezvisko,ze ja, moja rodina a pol ciganskej osady a moj svokor, reagoval rovnako ako mama tvojho frajera 🙂
rehlime sa s muzom, az nas brucha bolia a slzy tecu 🙂

bianca
24. máj 2015

ved Vidlička je take milé.Na druhej strane sa nedivim Verešovej.A pritom je Volopich i napriek priezvisku tazko za vodou

dzejn80
24. máj 2015

Ale ved to je ake mile priezvisko 🙂 mala som super spoluziaka jozka sarkozyho, a on si kvoli tomu priezvisku zobral priezvisko manzelky .... vravel, ze s takym priezviskom jeho CV vsade automaticky vyradili ☹

denise.v
24. máj 2015

Ja mám známu,volá sa Hrušková,čiže jej manžel Hruška.Raz sa stretol s jedným pánom. Predstavil sa " Ja som Hruška" a ten druhý " Ja Slivka " a zasmiali sa 😀

mateson
24. máj 2015

Kolegyňa bola za slobodna Mrňová. 🙂 Má aj brata dvojičku ten je stále Mrňa. ☹

janinah
24. máj 2015

Dobrý deň,chcem si zmeniť meno......A ako sa voláte?....Ján H.o.v.n.o....To samozrejme si môžete zmeniť.A ako sa chcete volať?.....Jozef H.o.v.n.o

mirkave
24. máj 2015

Tesi ma 🙂 ,Veverková 😀 . Moj muz Veverka ma kolegov s menom Líška,Sova,Zobák 😀 😀 😀 . Ja mam kamosku za slobodna Sokolovú 😀 . Sestra mala spoluziacku tusim Lopatkovú... mozno tieto mena pripadaju niekomu smiesne a trapne. Osobne som sa schuti smiala,ked sa mi moj vyvoleny predstavil ako Veverka 😀 😀 😀 . Teraz mi pride sympaticke,ak ma kamosky a kamosi oslovuju vevericka/veverica. A svoje deti tiez obcas oslovim veverka,veverko,vevericky 😀

minutka
24. máj 2015

Poznam mnoho vidlickovcov,no nikdy mi nenapadlo,ze maju zvlastne priezvisko. Co by si robila pri priezvisku Kripel? Kamos sa tak vola 🙂