Prváčik -september 2011. Na čo sa pripraviť?
Sup sem vsetko co treba vediet
my sme kupili tuto tiez je vystuzena ako topgaly http://www.koh-i-noor.cz/produkty/batohy-a-pena...
@syslica Aj moja dcérka ide v septembri do školy a spravila som to presne tak ako píšeš. najprv ja prieskum a potom ona dostala na výber a teraz sme obidve maximálne spokojné. taška je už doma v skrini a čakáme na september. 🙂
My už máme tašku. Dnes som bola vybavovať čipovú kratu na autobus. Ešte, že som sa opýtala. Sú teraz nové, ktoré sú zdarma a s vyššou zľavou. Ešte musím zistiť, či sa dá vybaviť aj pre už existujúce karty. Aspoň jedna dobrá správa.
ahojte, my tiež od septembra ideme do školy 🙂 tašku máme ale inak nič, teda zoznam čo treba pokúpiť. Peťko sa vcelku teší, len sa obávam chorob, kedže s imunitou na tom nie je nijak extra dobre a chodíme už dva roky na logopediu a nehovorí r, len hrdelné....také francúzske 🙂 aké prezuvky budete deťom dávať? klasické papuče alebo nejaké tenisky?
ahojte, aj ja budem mat od septembra skolaka doma 🙂 aktovku este nemame, chystame sa na to ked budem mat dovolenku a budeme doma... po skusenostiach s prvorodenou kupim aktovku asi len nejaku obcajnu, lebo po prvom roku skoncila dcerina taska v kosi, tak ju ponicila, zaspinila... a okrem toho mne sa zdaju tie "lepsie" tasky strasne tazke, takze budeme sa obzerat po niecom jednoduchom a "frajerske" tasky budu v neskorsich rocnikoch...
@alysea Ahoj, problém výslovnosti sme práve riešili s nikonkou tu: https://www.modrykonik.sk/forum/mame-doma-skolkara-3-5-rokov/nechce-cvicit-vyslovnost-ako-ho-motivovat/
Papuče môžu byť aj klasické s klenbou, ale ja sám asi sandálky s uzavretou pätou, lepšie držia nohu.
A tašku si syslík pôjde vybrať so starými rodičmi na konci leta, keď budú akcie. Dôležité je, aby si ju vyskúšal ten, kto ju bude nosiť 😉 .
co sa tyka papuc, tak detom kupim slapky od protetiky. ked isiel syn do skoly zhanala som nieco, co by drzalo aj patu a boli aj tvarovane. teraz uz to nejden riesit a stracat cas. syn zvladol aj papuce - slapky. moje deti su vysoke, maju velke cisla a kupit tvarovane papucky s patou je takmer nemozne. sandalky by bola moznost, ale slapky od protetiky mi koli lepsiemu tvarovaniu pridu vhodnejsie.
cele tenisky alebo cele platene papucky neodporucam, je lepsie ked sa detom vetra noha.
moja dcera nosi do skoly ako perzuvky crocsy, mame take co sa im da pripnut dnu aj kozusinka, takze ked je chladnejsie, tak ma vypln, inak ich ma vzdusne... a tak isto to poriesim aj s druhorodenym...
Ďakujem za typy prezuviek, uvidím čo nakoniec zvolím pre Peťka. Tešia sa Vám drobce do školy? Peťko najnovšie plače ráno v školke, tak si neviem predstaviť čo bude robiť v škole 😕
Moj Matko sa uz tesi, zatial aspon 🙂 chce sa naucit citat, aby si mohol citat svoje oblubene knizky... Buduci tyzden ideme kupovat aktovku a je cely nadseny... tak hadam sa nam podari vybrat taku, co budeme spokojni obaja 🙂
ahojte. rada by som sa k Vám pridala. akurát som hľadala takúto tému. my tiež v septembri nastupujeme do školy a riešim dilemu ohľadom písacieho stola a stoličky.. atď. určite toho bude dosť, čo si tu môžme písať.... najskôr vás ale musím dočítať od prvého príspevku až sem. našťastie iba tri strany 🙂 .
a moja budúca prváčka sa volá Sofia a v júni mala 6 rokov. ideme na súkromnú základnú školu v Trenčíne.
my už máme tašku 🙂 od EMIPO. Celé papučky kupovat nebudem, malému sa v tom strašne potí noha. V školke mal sandálky.
no, my sme sa dnes vybrali kupovat tasku.... isla som na istotu do bratislavskeho Avionu, ked sme pred troma rokmi kupovali tasku prvorodenej, tak tam boli aspon 3 predajne kde mali aj tasky... a dnes som nenasla ani jednu 😠
takze asi nam ostava len u nas v mestecku v papiernictve, kde teda nie je vyber ktovieaky, ale uz sa mi neche behat jak splasenej kade-tade...
tiez sme isli kupovat aj papuce, ale synator povedal, ze on bude pouzivat crocsy co som mu kupovala teraz na leto, takze sme do skoly nekupili nakoniec nic....
@nikonka skus pohladat nieco na nete http://www.mall.sk/skolske-batohy-aktovky/?gcli..., urcite je aj viac predajni s aktovkami.. Crocsy pre prvaka nie su asi velmi vhodne, to vam bude prizvukovat ucitelka na prvom rodicku. Odovodnovat to bude tym, ze prvacikovia su este hraví a pri nahanani sa v druzine, prichadza k urazom, ked nemaju nohu pevne obutu... Ale urcite ho nejako presvedcis, aby si nechal kupit nejake vhodne nove papuce 🙂
kokos! isla som kupovat tasku,nasla som paradnu a ked mi predavacka povedala cenu, skoro som odpadla, ze 120 eur!!! az mi zle prislo! preboha, to kto kupuje take tasky??? tak sme kupili taku obycajnejsiu, aj ked aj 59 eur za tasku je dost...
nas viki si vybral tuto: http://www.topgal.sk/tasky/CHI-149/J2---Orange/
ja som povodne chcela inu kvoli (odolnosti) materialu, ale neukecala som ho. proste oranzova
viacere ste kupovali tasku Topgal, aj my taku mame... v pribalovom letaciku bolo napisane, ze obsahuje plastenku a vrecusko na papuce... ale my sme to pribalene nemali.... mali ste to vsetky vramci tasky alebo nie? neviem, ci to mam ist reklamovat...
@nikonka Minimálne by som sa spýtala - ak to bolo napísané ako súčasť setu, mali tam veci byť. Syslíkovi kúpili tašku starí rodičia spolu s ním (Herlitz) a práve preto, že spomínané deklarované príslušenstvo tam nebolo, dostali nejakú zľavu.
Maťko je super na tom obrázku, nech mu to nadšenie len dlho vydrží 🙂 !
Ahojte mamky, aj my mame tento rok prvaka.... 😉 jednu skolacku uz mame, teraz ideme na novo... skolsku tasku dostal od krstnych rodicov...este sme mu ju nedali...ale je presne taka ista ako ma @nikonka 😉 cela ta sada.... dufam ze sa mu bude pacit... dcera ma tiez znacky topgal a ma ju uz tri roky a stale je dobra, este rok by jej mohla vydrzat a na druhy stupen dostane novu...
no uz sa nam to blizi. teraz som aj rada ze su prazdniny, ze nemusime pisat domace ulohy a ucit sa...uz je to ine ako ked sme mali len skolkarov.
@nikonka my sme ju kupovali cez internet, a bola tam cela sada... peracnik s rovnakym motivom ako je taska, plastenka na tasku, vrecusko na prezuvky, taska na vytvarku, plastenka na vytvarku a box na desiatu....a myslim ze vesta pre dieta...
Ahojte, aj nasa Linduska pojde v septembri do 1. triedy. Skoncia nase bezstarostne skolkarske popoludnia bez uloh a povinnosti :o) Ale hlavne je, ze sa do skoly tesi. Som velmi zvedava, ake kruzky budu mat v skole, urcite ju na nejaky prihlasime. Tiez sme mali problem s vyslovovanim pismen L a R, zacali sme navstevovat pani logopedicku, ked mala 4 a pol roka a za 1 a pol roka sme obidve pismena super zvladli.
Taska bude s konikmi, sama si ju vybrala, uz som ju musela odlozit, lebo bola tiez stale pouzivana a naplnana roznymi "vecami do skoly" :o) No a vsetky pomocky zo zoznamu sme uz stihli nakupit minuly tyzden. Tak nech zije 1.trieda!!! 😎
ahojte aj my budeme mať prvaka a už sa nevie dočkať.My už máme zväčša kúpené všetko čo sme dostali pri zápise zoznam aj ked ešte drobnosti ako prezuvky ešte len budeme kupovať.
aj nas synator ide do skoly..mam trochu obavy, je to taky zivsi typ dietata.. 😕
tiez mam strach kvoli tomu, ze on je strasny dobrak...nikdy ziadnemu dietatu neublizil..aj ked sa hra s detmi..on si necha nadavat, necha si ublizit.... ☹ ...no, snad to bude ok.. 😨
@veroveronika Nemusíš mať strach, utiahnutý introvert zjavne nie je 😉 a hoci nerieši všetko päsťami, zrejme si bude vedieť autoritu vybudovať aj tak. K tvojej otázke v krátkych správach: skús pozrieť www.skolaseliem.sk. Viem, že niektorí Jergušíkovi spolužiaci v MŠ tam chodili už ako 5 roční... syslíka by starí rodičia tiež najradšej videli ako Karate Kida, tiež je taký útly ale vytiahnutý, takmer žiadne svaly, vyzerá až podvýživeno (122 cm, 20 kg, tak si to viete predstaviť 😝 ) a rehabilitačná doktorka mu odporúča plávanie na spevnenie svalstva a prevenciu skoliózy a chybného postavenia nôh ... čiže najprv bude isto plávať a až niekedy neskôr poriešime možno aj ten bojový šport (hoci ja si ho vôbec neviem predstaviť).
A čo sa týka jeho útlocitnosti: je schopný prelievať slzy za zabitú muchu... ale s mladším bráškom sa tlčú jedna radosť (občas).
....aj mi 🙂 🙂 🙂... @veroveronika aj nasa princeznicka je taka dobracka,tak mam trochu strach

@renabr http://www.topgal.sk/ako-vybrat-skolsku-tasku/ 😉