icon

Používate samoobslužné pokladne alebo bežné zaplatenie?

petush21
9. jan 2026

Ahojte, všímam si diskusiu na internetoch ohľadom platenia pri samoobslužných pokladniach? Ako to máte vy? Používate ich? Aký na ne máte názor? Sú lepšie samoobslužné alebo bežné podľa vás?

Strana
z5
asemrakova
Dnes o 18:10

Väčšinou využívam skener a samooblužné, tesco, kauf. V lidli bežnú pokladňu, ale tam chodím len raz za čas

pimpa12
Dnes o 18:35

@petush21 iba samoobslužné. Vďaka tomu kto ich vymyslel. Pre mňa bolo otrasné stat v rade kde má za mnou stojaci človek trieskal košíkom, vozíkom a potom rýchlo rýchlo hádzať tovar do tašiek lebo " zdrzujes".

anonym_056501
Dnes o 19:17

Mozem sa tak do plena spytat, preco sa tato tema tak strasne pretriasa? Vsade? Nastavaju nejake zmeny v suvislosti s tymito samoobsluznymi, ktore som nepostrehla?

modra_kolobezka
Dnes o 19:18

Chodim raz do tyzdna na velky nakup ku klasickej pokladni. Okrem toho na mensie nakupy do malych potravin MilkAgro, CBA a Jednota. Tam sanoobsluzne nemaju

foxyfox
Dnes o 19:33

Samoobslužné, ja som hyperaktívna a v rade by som pri tej nečinnosti asi vyskočila z kože. Neznášam čakanie, radšej to urobím sama. Odkedy to zaviedli, normálnu pokladňu som použila párkrát. Väčšinou otvárajú len 1-2 a vyzývajú zákazníkov, aby použili samoobslužné, takže tie rady sú dlhé, keď je viac ľudí. A ľudí je vždy dosť 😁

anonym_e269eb
Dnes o 19:45

To máte v Kauflande scener?u nás to nie je 🤔

michaela329
Dnes o 20:14
@mojmacik

@petush21 kaufland, tesco v pohode ..lidl vadí mi to vykladanie a znovu nakladanie.. a inde su tiez také. Proste kde je hand scanner áno inak nepoviem, ze nejdem ale to mám za jedno ci k pokladnicke alebo nie.....aj ked na druhej strane stalo sa mi, že mi pri normálnej pokladni síce akoze zak.kartu načítal a doma som zistila, ze som zaplatila normálne plnú sumu...

@mojmacik nemusíš v Lidli vykladať, môžeš z košíka rovno do tašiek.

anonym_dc382f
Dnes o 20:24
@anonym_056501

Mozem sa tak do plena spytat, preco sa tato tema tak strasne pretriasa? Vsade? Nastavaju nejake zmeny v suvislosti s tymito samoobsluznymi, ktore som nepostrehla?

@anonym_056501 pravdepodobne len na odpútanie pozornosti od neriešených vážnejších problémov

weronika171717
Dnes o 20:32

Chodím len do klasickej pokladne. Samoobslužné sú len pre hlupákov. 😉

bjnr
Dnes o 20:37

keď čítam tieto príspevky, nepočujem otázku o technológii...počujem vnútorné napätie medzi osobnou voľbou a morálnou zodpovednosťou za systém, ktorý jednotlivec sám nevytvoril...tento vzorec je častý u ľudí, ktorí sú citliví na dôsledky svojho správania a nechcú „žiť na úkor iných“...zároveň však môžu mať tendenciu niesť na sebe viac viny, než im v skutočnosti patrí...mozog sa snaží nájsť morálne správne riešenie v situácii, kde žiadne čisté riešenie neexistuje...systémové zmeny (automatizácia, ekonomika, rozhodnutia firiem) sú však príliš veľké na to, aby ich jednotlivec vyriešil samostatnou voľbou...reálny vplyv jednotlivca je zmysluplný tam, kde má možnosť voľby v medziľudskom správaní, v podpore lokálnych rozhodnutí, v spôsobe, akým sa pozerá na ľudí, nie v tom, či použije technológiu, ktorú už niekto iný zaviedol....odporcom technológií odporúčam sa pýtať: kde v mojom živote si beriem na seba zodpovednosť za dôsledky, ktoré presahujú môj skutočný dosah a čo by sa zmenilo, keby som ju tam vedome pustil/a?

anonym_037ecc
Dnes o 20:38
@weronika171717

@weronika171717 pre hlupáka, každý hlúpy... Forrest gump

weronika171717
Dnes o 20:41
@anonym_037ecc

@weronika171717 pre hlupáka, každý hlúpy... Forrest gump

@anonym_037ecc prečo píšeš ako anonym? 😅😅😅 Ja sa aspoň nehanbím napísať pod vlastným nickom.

anonym_dc382f
Dnes o 20:46
@weronika171717

@weronika171717 daj argumenty pre svoj názor, na základe čoho si to myslíš

anonym_5ab281
Dnes o 20:49
@weronika171717

@weronika171717 toto poprosim vysvetlit ako je myslene. lebo ked porovnam cloveka, co len vylozi veci na pas a potom ich nalozi do tasky s clovekom, co musi rozmyslat popri tom, ako si to sam blokuje, tak mi to skor vychadza opacne...

anonym_fc8b5e
Dnes o 20:54

Využívam len tie ktoré sa dajú odrbat..treba šetriť

nijepodstatne
Dnes o 20:58

Klikni a vyzdvihni alebo scanner..Co najmenej casu v obchode..Si to rovno scanujes a davas do tasky..A nie ako dilino ..Do kosika potom na pas a zase to tasky…Ľudia ktori aegumenruju tym ze tam niesu na to aby to robili za pokladnicku..No jej to prejde cez ruky raz…Človeku co vkladá do kosika potom vykladá na pas a zase do tasky …3 krát…Tak tie komentáre tipu ze ti co to urobia sami sú hlupaci je ďaleko od pravdy…Zoberieš z výkladu oscanujes,vlozis do tasky ktorú mas v košíku zaplatíš a odchadzas…Načo tam byt dlhsie len by som viac minul 😅

anickaaa6aaa
Dnes o 21:04

Využívam aj aj… ale minule som sa naozaj zamyslela v Kauflande… keď ku tej malej samoobsluznej pokladni prišiel pár s troma plnými košíkmi minerálnej vody… potom im asi došlo, že to nebol dobrý nápad… jednak ten nákup nemali kde vyložiť a jednak ani s troma košíkmi sa pomestit.

6mia6
Dnes o 21:11
@anonym_307042

@dota6 ano pekne si to napisala, tak chapajuco a tolerantne, tak by to mohlo fungovat, suhlasim s tebou
na druhej strane, technika ide milovymi krokmi vpred a veci co su nepredstavitelne dnes, budu o par rokov uplne bezne
chapem, ze niekomu to naozaj robi problem naskenovat si ten tovar, ale vela sa da naucit, natrenovat, moji rodicia zvladaju samoobsluznu kasu a maju pred 80, skratka sa chceli naucit, tak sa naucili a ani im sa problemy nevyhnu jasne, ale vsetko sa vzdy vyriesi

ked odbocim, ja poznam terajsich styridsiatnikov, co nie su schopni si kupit letenku cez apku a ani sa to nemienia naucit a otravuju s tym ludi v kancli alebo musia ist do cestovky - to je potom tazko s takym clovekom sa bavit o samoobsluznej kase, on to nema za potreby a podobne reci - ale to je uz ina tema

@anonym_307042 mam 40 a kupit si letenku je pre mna jadrova fyzika a to naozaj nemam problem s internetom ani s vyhladavanim, rsp. Nakupovanim. Mam trebars adresu v nemecku ked na sk nedodavaju nejaky tovar. To len sko priklad viem si vselico zariadit. Samoobsluzne pokladne su pre mna ako hracka pre dieta, chodim sa tam zabavat. Naucila som to muza aj deti. Len tie letenky. Aj to naklikam, vyplnim a bojim sa kupit 😂😂😂 nechapem tym kufrom, ci nas rozhadzu po lietadle ci o co tam ide. A nakoniec je to aj strach ze by sme museli letiet 😂😂 nie je mi pomoci.

mojmacik
Dnes o 21:43
@michaela329

@mojmacik nemusíš v Lidli vykladať, môžeš z košíka rovno do tašiek.

@michaela329 ano môžem ale tecso , kaufland nakupujem priamo do tašky, a pripadne sem tam kontrola par produktov....a fakt je že väčšinou hneď začnem v Lidl skenovať tovar a potom ma trkne, ze vlastná taška najprv .

raffaella
Dnes o 21:49

My používame celá rodina appku Kaufland, čiže ani scanner netreba a nakupujem rovno do tašiek, aj moje deti takto nakupujú od cca 10 rokov keď idú samé na nákup. Ušetríme tým čas a zbytočné nakladanie a vykladanie, takisto sa vyhneme nechcenej interakcie s pracovníkmi pokladní. Takisto samoobslužné pokladne využívam úplne všade, kde sú - dm drogérie, Lidl, Pepco, Hornbach, Tesco.
Darmo sa tu ľudia nadrapujú - dobu a vývoj nikto nezastaví. Keď sa blokovanie nákupov plne zautomatizuje a budú iba samoobslužné pokladne/scanneri, tak nič iné ako prispôsobiť sa ľuďom nezostane. Otázne vôbec nie je či sa tak stane, ale kedy.

raffaella
Dnes o 21:59

Inak aj v Zare využívam samoobslužné pokladne a úplne blaho zažívam pri vrátení tovaru - aj to už majú zautomatizované 👌

anonym_a69213
Dnes o 22:11

Uprednostnujem obchody so samoobsluznymi, do normalnych pokladni chodim len v nevyhnutnom pripade.

anonym_ac7a03
Dnes o 22:18

ja samoobsluzne ignorujem uplne. nutia nas ich pouzivat, aby mohli prepustit predavacky. odmietam sa zucastnovat tohto procesu, ktoreho vysledkom bude len znizenie poctu pracovnych miest a vyssia nezamestnanost.
dalsi level bude co? ze si kupime vstupenku k lekarovi, prejdeme turniketmi, zvesime si z hacika fonendoskop, popocuvame sa aj si crp rovno urobime sami a lekarne budu nove supermarkety typu kup si, co uznas za vhodne?

nika185
Dnes o 22:42

@petush21 ano, všade kde sú okrem lidla, no a v Kauflande a Tescu skenujeme nákup hned pri vkladani do košíka, potom len zaplatime, sem tam máme kontrolu nákupu, je to rýchlejšie

Strana
z5