Je možné ostať tehotná po sterilizácii?
je možne ostať tehu po sterilizacii ??? a potreba este nejakej antikoncepcie (ochrany)... dakujem za akekolvek odpovede
Ja mám sterilizáciu 15 mesiacov a nič nepoužívam...cyklus mám presne 28 dní,čo som veru nikdy nemávala,až po sterilke....ja som kludná a spokojná.... 😉
Je to mozne, ale podla tych percent je to velmi malo pravdepodobne.
"Spoľahlivosť sterilizácie je pomerne vysoká, ale nie stopercentná. Ak sa robí sterilizácia podviazaním vajíčkovodov, otehotnenie môže nastať v 1,4 percentách prípadov, pri preťatí vajíčkovodov je to v 0,01 až 0,5 percentách, pri „spálení“ vajíčkovodov v 0,1 až 0,6 percentách, pri sterilizácii svorkami je to do 1 percenta a pri sterilizácii prstencami z plastickej látky je to 0,1 až 0,6 percent prípadov otehotnenia." (Zdroj http://www.dieta.sk/index.php?page=7&theme=662)
mama mala 17 rokov po sterilizacii, a otehotnela. v 44 rokoch. no bolo to mimomaternicove.
dievcence a da sa napr. sono skontrolovat, ze ci lekar zenu naozaj podviazal???

vravi sa ze hned po sterilizacii je este moznost tehu, ale len kym nepride normalny cyklus, potom to uz ma byt bezpecneee...a nemyslim si ze treba nejaku dalsiu ochranu 😉 😉