icon

Menzes mi mešká 3 dni. Kedy mám oznámiť tehotenstvo?

lujzinka000
23. dec 2017

Ahojte maminky. Vyzera to tak ze cakam bábätko, robila som si 4baby testy a vsetky vysli pozitivne.Menstruacia mi meska iba 3.den., vychadza mi to tak ze som v nejakom druhom tt. Velmi sa z toho tesime lebo.sme bábätko velmi chceli.Mam obcasne bolesti v podbrusku.(krce ako ked idu kramy)'K lekarovi tak skoro este nemozem ist, musim pockat este nejkaky ten mesiac. Mam strach ci je vsetko vporiadku a ci je babo.na spravnom mieste. Chcem.sa opytat kedy ste vy oznamili vase tehotenstvo rodine. Najradsej by som to vykricala do celeho sveta no nechcem nic zakriknut,predsa je to velmi skoro..

Strana
z2
deti95060810
23. dec 2017

rodine som nič neoznamovala....prišli nato sami, že sa akosi mením.....😀

ettie
23. dec 2017

Ak ti 3 dni meskaju kramy, pri normalnom cykle si uz v 5tt ,) tehu sa rata od poslednej ms... gratulujem inak. Do 2 tyzdnov je uz na sone i srdiecko vidiet inak ;)

vcielka24
23. dec 2017

Ahoj, ak ti meska menzes a mas normalny cyklus tak si uz v 5tt 🙂 uplne chapem tvoje pocity ja som bola na tom vzdy rovnako
Pockala by som vsak aspon do prehliadky u lekara kym vsetko potvrdi
Drzim palce... krasny vianocby darcek 😉

katkakovac
23. dec 2017

Gratulujem. Predpokladám že si v 4-5tt, nie v druhom. Počíta sa to od poslednej menštruácie.
Prvých 8-9 týždňov sa môže stať čokoľvek. Ja osobne som čakala na tehotenský preukaz, teda do 8tt. A čakala by som aj dlhšie, ale bývalo mi tak strašne zle, že sa to nedalo utajiť. Vedel to len muž, potom len rodičia. Do 12tt mali zakázané o tom rozprávať rodine. Ja som sa tešila, podarilo sa po dlhšom snažení, ale bola som opatrná. Nie je nič horšie, ako keď to nevyjde a všetci sa vypytujú, kedy máš termín a ty už termín vlastne nemáš😢 Nechaj si to potvrdiť od lekára, tešte sa z mužom a potom uvidíš čo a ako. Prajem bezproblémové tehotenstvo.

ettie
23. dec 2017

My sme to najblizsej rodine co sme kazdy den spolu oznamili hned..oni uz mali tusaky ze som ina :D zvysku rodiny sme pockali do potvrdenia lekarom po usg, a inym zas az po kritickom prvom trimestri... osobne som nazoru ze co sa ma stat sa stane a aj keby nedaj boze nieco aj tak zistia ze nieco nie je vporiadku...my sme o druhe prisli, v podstate vedeli ze som tehotna, aj sme im to potvrdili a bum... boli aspon opora. kazdopadne prajem krasne tehulkovanie a nech je je vsetko ok ;) pohodove sviatky

janinah
23. dec 2017

Čo by ženy robili,keby koníka nemali😉 však to je na tebe,chceš vykričať,tak vykrič,nechceš,tak čakaj. By ma však piclo,ak by moja dcéra takú info najprv na net zavesila a ž potom kedysi sa uráčila mne povedať.

lujzinka000
autor
23. dec 2017

Dakujem Vam skusene maminky ...❤ ani.neviete ako ste ma potesili. CIze v 5,6tt je uz vidiet bábätko aj na sone vsak? Moc dakujem

livia341
23. dec 2017

Ja som oznamovala rodičom až po 3mesiacov,ked som vedela ze je všetko ok lebo sa ti moze hocico stat a nikdy nevieš.Aby si potom sklamana nebola.Radšej sa tes sama so sebou a potom ostatnym oznam.Buď trpezlivá.

akynka
23. dec 2017

Mne meskali kramy 21 dni a lekar mi povedal ze som 2tt 😀 a to som mala pravidelny cyklus..tak ja uz neviem 🙂 ale malinka je na svete zdravunka. 🙂
Ja som to oznamila hned v den ako mi prisla sms ze mam hcg pozitivne 😀 najkrajsia sms aku som kedy dostala ❤

lenakiss
23. dec 2017

@lujzinka000 nie je ešte v 5 tr vidieť bábätko na sone ...mne bolo v 6 tt vidieť gestacny vak...čiže 2 týždne od meskajicej ms ....začiatkom 8 týždňa už bolo aj srdiečko 🙂 som v 15 tt a doteraz to priateľovy rodičia ani nevedia

misinka0611
23. dec 2017

Po 1trimestri.

ettie
23. dec 2017

hmmm, ja som bola v 6+2, čiže 7 týždeň a už bolo i srdiečko, ofi podľa MS (28dnovy cyklus) som bola (len 5+6tt) v 6tt teda🙂 asi zaleží aj od dlžky cyklu?
a teraz čo som bola na pohotovosti v 5tt. tak tiež potvrdili tehu... (aj keď teda bol tam len gest. váčok, plodik ešte nie, ani srdiečko...) lekári ak nie je problém i tak tak skoro veľmi usg robiť nechcú...niektorí berú krv na začiatku 🙂 silno držím palce

lenakiss
23. dec 2017

@ettie no mne dal kontrolu 7tt+1 aby si bol istý ...neviem od kedy tam srdiečko reálne bolo

sofinka156
23. dec 2017

Ja by som to nedokázala 3 mesiace našim tajiť ... Okoliu ok ale rodičia si to zaslúžia vedieť ale samozrejme ide aj o to aký máte vzťah

domichrumi
23. dec 2017

@lujzinka000 ahoj 😉 ja som sla k doktorovi asi ked som bola v piatom tyzdni ako ty. menzes mi meskal odkedy si pamatam tak by som to neriesila ale v tej dobe ako mi zasa meskal som menila gynekoga a sestra ma prehovorila aby som si spravila test. urobila som si a bol pozit 😂 ostala som v soku a aby som zistila ci je to fakt sla som k doktorovi a ten mi potvrdil ze maternica je vysoko postave a uz bolo vidoet aj gestacny vacok 😍 cize kludne chod za doktorkom 😊 a oznamila som to v praci hned nadriadenej a doma na Vianoce presne pred rokom 😍😍😍 ale kamaratom a znamym a okolitej rodine az na zaciatku stvrteho mesiaca. prve tri mesiace by sa malo tajit... ak nahodou... ale dalsie mesiace uz sa len tesit 😉 vela stastia a zdravicka prajem 😊

sense
23. dec 2017

5-6tt vidiet tak vacok ake plod nie , v 8tt uz vidiet srdiecok, muzovi som povedala hned, moja mama nadhodila ci nie som tehu ked vzdy ked volala som povedala ze mi je zle od zaludka a svokre to povedal muz potom co sme prisli na svk a prvy vecer som skoncila na pohotovosti kvoli krvacanie to som uz bola 11tt

lujzinka000
autor
23. dec 2017

@ettie dakujem velmi.pekne. problem.je aj v tom ze akurat menim gynekologa lebo sme sa prrstahovali idu vianocne sviatky a ten.moj novy robi az 4.1 tak mu musim dat svoj vykaz karty a on ma zevraj moze vysetrit az mesiac po.obdrzani mojej karty kvoli poistovni ci co 🙈, no.nechcem nyt vysetrena prvykrat niekedy v 10,11 tt

elizita
23. dec 2017

Skor ako to nemas potvrdene lekarom, by som si to nechala pre seba... my sme inak oznamovali, ked som bola v 17tt 🙂 cakali sme na vhodnu prilezitost 🙂 aspon pre nich to cakanie nebolo take dlhe 🙂

misinka0611
23. dec 2017

@lujzinka000 A keby si si sám zaplatila to vyšetrenie? Ja som to tiez tak mala a platila som si prvé sama 🙂

lujzinka000
autor
23. dec 2017

@misinka0611 ak by sa dalo zaplatit tak si zaplatim. ☺ kolko ta vyslo to vysetrenie?

misinka0611
23. dec 2017

@lujzinka000 35 EUR. V tom bolo aj sono 🙂

aska181
23. dec 2017

@lujzinka000 ja som v 10tt a chceli sme to oznámiť zajtra, ako darček pod stromček, no nakoniec sme sa s manželom dohodli, že počkáme. Začiatkom februára má narodeniny, tak dúfam že dovtedy vydržíme a povieme to rodine až potom. To budem v cca 16tt...

cecilia68
23. dec 2017

@ettie Slečna o tom evidentne nemá ani páru....ale je dôležité, že sa "teší" 😂

michaelamedova
23. dec 2017

my sme tajili do 4mesiaca ,potom som zo sona dostala obrázok kde bolo krásne vidieť bábo a to sme dali staršiemu synovi do ruky a povedali mu, nech povie starkovcom, že bude mať súrodenca 😀 mne v 6tt robila sono a tiež videla len gestacny vak kazala mi prísť o 2tyzdne a uz bolo vidieť aj srdiečko .. držím palce a príjemné tehulkovanie.

nikusiak9
23. dec 2017

Rodicom po potvrdeni lekarom ze je tam plodik a gestacny vak. Zvysok neskor postupne.
Skus nech ta tvoj vysetri este pred odchodom alebo si zaplat u noveho vysetrenie

lujzinka000
autor
23. dec 2017

@cecilia68 samozrejme priblbly komentar nesmie nikdy chybat☺ pokial viem modry konik je hlavne pre neskusene maminky a pre maminky ktore sa chcu poradit s ostatnymi skusenejsimi. Ano tesim sa , je to nase prve vytuzene bábätko , a skusenosti nazbieram prave s nim a s tymito uzasnymi maminkami ktore mi poradia ked je vsetko pre mna take nezname nove...

cecilia68
23. dec 2017

@lujzinka000 Myslím, že nie je priblblý, ak si usúdila, že si "už" tehotná a to dokonca 2 týždne😉

miadi
Autor odpoveď zmazal
ettie
23. dec 2017

A stary lekar nemoze pozriet? Alebo ako pisala kocka hore, tak zaplatit ako samoplatca..podla mna u tehotnych musia byt dale vynimky ci je vsetko ok, ci?
Lebo.pamatam si ze kocky menili gyndosov aj pocas tehu a tam je vzdy starostlivost raz.do.mesiaca.minimalne ;)
A zase ak by si sla az po novom roku tak uz by to srdiecko.malo byt vidiet..ak by nedajboze daco tak na pohotovost.
Ale silno drzim palce nech je vsetko ok ;) krasm

ettie
23. dec 2017

* krasne sviatky ,)

Strana
z2