Menzes mi mešká 3 dni. Kedy mám oznámiť tehotenstvo?
Ahojte maminky. Vyzera to tak ze cakam bábätko, robila som si 4baby testy a vsetky vysli pozitivne.Menstruacia mi meska iba 3.den., vychadza mi to tak ze som v nejakom druhom tt. Velmi sa z toho tesime lebo.sme bábätko velmi chceli.Mam obcasne bolesti v podbrusku.(krce ako ked idu kramy)'K lekarovi tak skoro este nemozem ist, musim pockat este nejkaky ten mesiac. Mam strach ci je vsetko vporiadku a ci je babo.na spravnom mieste. Chcem.sa opytat kedy ste vy oznamili vase tehotenstvo rodine. Najradsej by som to vykricala do celeho sveta no nechcem nic zakriknut,predsa je to velmi skoro..
Ak ti 3 dni meskaju kramy, pri normalnom cykle si uz v 5tt ,) tehu sa rata od poslednej ms... gratulujem inak. Do 2 tyzdnov je uz na sone i srdiecko vidiet inak ;)
Ahoj, ak ti meska menzes a mas normalny cyklus tak si uz v 5tt 🙂 uplne chapem tvoje pocity ja som bola na tom vzdy rovnako
Pockala by som vsak aspon do prehliadky u lekara kym vsetko potvrdi
Drzim palce... krasny vianocby darcek 😉
Gratulujem. Predpokladám že si v 4-5tt, nie v druhom. Počíta sa to od poslednej menštruácie.
Prvých 8-9 týždňov sa môže stať čokoľvek. Ja osobne som čakala na tehotenský preukaz, teda do 8tt. A čakala by som aj dlhšie, ale bývalo mi tak strašne zle, že sa to nedalo utajiť. Vedel to len muž, potom len rodičia. Do 12tt mali zakázané o tom rozprávať rodine. Ja som sa tešila, podarilo sa po dlhšom snažení, ale bola som opatrná. Nie je nič horšie, ako keď to nevyjde a všetci sa vypytujú, kedy máš termín a ty už termín vlastne nemáš😢 Nechaj si to potvrdiť od lekára, tešte sa z mužom a potom uvidíš čo a ako. Prajem bezproblémové tehotenstvo.
My sme to najblizsej rodine co sme kazdy den spolu oznamili hned..oni uz mali tusaky ze som ina :D zvysku rodiny sme pockali do potvrdenia lekarom po usg, a inym zas az po kritickom prvom trimestri... osobne som nazoru ze co sa ma stat sa stane a aj keby nedaj boze nieco aj tak zistia ze nieco nie je vporiadku...my sme o druhe prisli, v podstate vedeli ze som tehotna, aj sme im to potvrdili a bum... boli aspon opora. kazdopadne prajem krasne tehulkovanie a nech je je vsetko ok ;) pohodove sviatky
Čo by ženy robili,keby koníka nemali😉 však to je na tebe,chceš vykričať,tak vykrič,nechceš,tak čakaj. By ma však piclo,ak by moja dcéra takú info najprv na net zavesila a ž potom kedysi sa uráčila mne povedať.
Dakujem Vam skusene maminky ...❤ ani.neviete ako ste ma potesili. CIze v 5,6tt je uz vidiet bábätko aj na sone vsak? Moc dakujem
Ja som oznamovala rodičom až po 3mesiacov,ked som vedela ze je všetko ok lebo sa ti moze hocico stat a nikdy nevieš.Aby si potom sklamana nebola.Radšej sa tes sama so sebou a potom ostatnym oznam.Buď trpezlivá.
Mne meskali kramy 21 dni a lekar mi povedal ze som 2tt 😀 a to som mala pravidelny cyklus..tak ja uz neviem 🙂 ale malinka je na svete zdravunka. 🙂
Ja som to oznamila hned v den ako mi prisla sms ze mam hcg pozitivne 😀 najkrajsia sms aku som kedy dostala ❤
@lujzinka000 nie je ešte v 5 tr vidieť bábätko na sone ...mne bolo v 6 tt vidieť gestacny vak...čiže 2 týždne od meskajicej ms ....začiatkom 8 týždňa už bolo aj srdiečko 🙂 som v 15 tt a doteraz to priateľovy rodičia ani nevedia
Po 1trimestri.
hmmm, ja som bola v 6+2, čiže 7 týždeň a už bolo i srdiečko, ofi podľa MS (28dnovy cyklus) som bola (len 5+6tt) v 6tt teda🙂 asi zaleží aj od dlžky cyklu?
a teraz čo som bola na pohotovosti v 5tt. tak tiež potvrdili tehu... (aj keď teda bol tam len gest. váčok, plodik ešte nie, ani srdiečko...) lekári ak nie je problém i tak tak skoro veľmi usg robiť nechcú...niektorí berú krv na začiatku 🙂 silno držím palce
Ja by som to nedokázala 3 mesiace našim tajiť ... Okoliu ok ale rodičia si to zaslúžia vedieť ale samozrejme ide aj o to aký máte vzťah
@lujzinka000 ahoj 😉 ja som sla k doktorovi asi ked som bola v piatom tyzdni ako ty. menzes mi meskal odkedy si pamatam tak by som to neriesila ale v tej dobe ako mi zasa meskal som menila gynekoga a sestra ma prehovorila aby som si spravila test. urobila som si a bol pozit 😂 ostala som v soku a aby som zistila ci je to fakt sla som k doktorovi a ten mi potvrdil ze maternica je vysoko postave a uz bolo vidoet aj gestacny vacok 😍 cize kludne chod za doktorkom 😊 a oznamila som to v praci hned nadriadenej a doma na Vianoce presne pred rokom 😍😍😍 ale kamaratom a znamym a okolitej rodine az na zaciatku stvrteho mesiaca. prve tri mesiace by sa malo tajit... ak nahodou... ale dalsie mesiace uz sa len tesit 😉 vela stastia a zdravicka prajem 😊
5-6tt vidiet tak vacok ake plod nie , v 8tt uz vidiet srdiecok, muzovi som povedala hned, moja mama nadhodila ci nie som tehu ked vzdy ked volala som povedala ze mi je zle od zaludka a svokre to povedal muz potom co sme prisli na svk a prvy vecer som skoncila na pohotovosti kvoli krvacanie to som uz bola 11tt
@ettie dakujem velmi.pekne. problem.je aj v tom ze akurat menim gynekologa lebo sme sa prrstahovali idu vianocne sviatky a ten.moj novy robi az 4.1 tak mu musim dat svoj vykaz karty a on ma zevraj moze vysetrit az mesiac po.obdrzani mojej karty kvoli poistovni ci co 🙈, no.nechcem nyt vysetrena prvykrat niekedy v 10,11 tt
Skor ako to nemas potvrdene lekarom, by som si to nechala pre seba... my sme inak oznamovali, ked som bola v 17tt 🙂 cakali sme na vhodnu prilezitost 🙂 aspon pre nich to cakanie nebolo take dlhe 🙂
@lujzinka000 A keby si si sám zaplatila to vyšetrenie? Ja som to tiez tak mala a platila som si prvé sama 🙂
@misinka0611 ak by sa dalo zaplatit tak si zaplatim. ☺ kolko ta vyslo to vysetrenie?
@lujzinka000 35 EUR. V tom bolo aj sono 🙂
@lujzinka000 ja som v 10tt a chceli sme to oznámiť zajtra, ako darček pod stromček, no nakoniec sme sa s manželom dohodli, že počkáme. Začiatkom februára má narodeniny, tak dúfam že dovtedy vydržíme a povieme to rodine až potom. To budem v cca 16tt...
my sme tajili do 4mesiaca ,potom som zo sona dostala obrázok kde bolo krásne vidieť bábo a to sme dali staršiemu synovi do ruky a povedali mu, nech povie starkovcom, že bude mať súrodenca 😀 mne v 6tt robila sono a tiež videla len gestacny vak kazala mi prísť o 2tyzdne a uz bolo vidieť aj srdiečko .. držím palce a príjemné tehulkovanie.
Rodicom po potvrdeni lekarom ze je tam plodik a gestacny vak. Zvysok neskor postupne.
Skus nech ta tvoj vysetri este pred odchodom alebo si zaplat u noveho vysetrenie
@cecilia68 samozrejme priblbly komentar nesmie nikdy chybat☺ pokial viem modry konik je hlavne pre neskusene maminky a pre maminky ktore sa chcu poradit s ostatnymi skusenejsimi. Ano tesim sa , je to nase prve vytuzene bábätko , a skusenosti nazbieram prave s nim a s tymito uzasnymi maminkami ktore mi poradia ked je vsetko pre mna take nezname nove...
@lujzinka000 Myslím, že nie je priblblý, ak si usúdila, že si "už" tehotná a to dokonca 2 týždne😉
A stary lekar nemoze pozriet? Alebo ako pisala kocka hore, tak zaplatit ako samoplatca..podla mna u tehotnych musia byt dale vynimky ci je vsetko ok, ci?
Lebo.pamatam si ze kocky menili gyndosov aj pocas tehu a tam je vzdy starostlivost raz.do.mesiaca.minimalne ;)
A zase ak by si sla az po novom roku tak uz by to srdiecko.malo byt vidiet..ak by nedajboze daco tak na pohotovost.
Ale silno drzim palce nech je vsetko ok ;) krasm
* krasne sviatky ,)

rodine som nič neoznamovala....prišli nato sami, že sa akosi mením.....😀