Nechránený sex a riziko tehotenstva
Ahojte,
Mozno to niekomu pride smiesne ale … skusim
S partnerom mame uz par rokov nechraneny sex (antikoncepcia, kondom a pod nie) ale zaroven si “dava pozor” co asi vsetci rozumieme. Vela som vsak pocula uz o detoch z “kvapky lasky” a ako vsade momentalne citam poslednu dobu o tazkostiach s otehotnenim, zacalo som rozmyslat, ci moze byt niekde zdravotny problem ak nam sa po rokoch takto este nepostastilo? Momentalne to nie je pre nas prirorita ale ak by som otehotnela, tak by nam to nevadilo, aj ked idealne by sme mali deti trocha neskor po tom, ako si vsetko ostatne zariadime. Ale trocha ma zaujima, ci to neznaci, ze v buducnosti mozem mat probem otehotnier. Alebo je naozaj “kvapka lasky” len minorita nechcenych tehotenstiev?
Predejakulačná tekutina často obsahuje dostatok zdravých spermií na oplodnenie a veľa detí tak vzniklo. Nie je to o tom, či si chlap vie dať pozor. Ťažko povedať, prečo to Vám zatiaľ vychádza. Ale je aj dosť párov, ktorí tak fungujú roky a nemajú problém s plodnosťou.
Tazko povedat, sestra funguju tiez takto 13 rokov a teda dve deti maju na prvy sup a vtedy, ked ich chceli..
Tak my sme si tiez len davali pozor a aj tak som otehotnela... Na 4.rok chodenia. Ale ja som citila, ze mu uslo, len som netusila, co sa stane 🤣🤣. Samozrejme, az po sparnom prehravani som si to uvedomila..
Asi je to vysoko individuálne. My sme takto fungovali cca 9 rokov. Nemali sme žiadne "kvapky lásky". Deti sa nám podarili po 9 mesačnom, 9 mesačnom a 6 mesačnom snažení sa.
moze byt a nemusi. niekde som citala, ze nie kazdy muz ma spermie v predejakulate, ale nemam tuto info overenu, len sa to okolo mna mihlo na nejakom fore.
ja som sa tiež nad tým veľakrát zamýšľala ale či máš problémy s otehotnením nikdy nezistíš až kým sa nezačnete snažiť :D možno je tvoj chlap jednoducho šikovnejší ako tí čo dali kvapku lásky
My si “dávame pozor” už vyše 10 rokov, deti máme 3- všetky plánované. Takže u nás to funguje.
Ale teda áno, sme si vedomí toho, že sa pri tomto spôsobe “môže pritrafiť” aj neplánovane, boli by sme s tým ok
S mužom som 20rokov, máme tri deti.. s deťmi sme zacali po 8mich rokoch vztahu, prvé plánované podarené hneď, druhé podarené neočakávane (neznášam ten pojem ktorý sa používa "kv.la") tretie opäť plánované, čakali sme na podarenie asi pol roka .. antikoncepciu som brala len prvé tri roky vzťahu..
Žiadny problém, fungujem tak roky rokúce a dieťa bolo na prvý šup, proste keď chlap vie tak vie 🤣
S mužom takto fungujeme dlho, asi 4 roky, a teda neotehotnela som. Potom keď sme dieťa chceli mať, vyšlo to na prvý raz. Sestra takto s mužom tiež fungujú už dlho, prvé dieťa sa im podarilo hneď, o druhé sa rok snažili.
Je to individuálne.
Nie, nemáš sa obávať.
Je to vysoko individuálne, mám kamošku ktorá mala aj teliesko ak si dávali pozor a predsa sa pošťastilo, a ďalšiu kde si nedávali pozor /chceli dieťa , a predsa sa druhé dieťa podarilo až s 20 ročným vekovým rozdielom
Ahoj, ja s mojim mužom odkedy sme spolu sme fungovali len takto prvých 7 rokov. Potom prvý syn sa nám podaril na prvú šupu keď sme chceli.
Medzi prvým a druhým synom sme znova takto fungovali a nič. Potom sme sa začali snažiť o druhého ale skrz moj zdravotný problém sa nám podaril až po 4 rokoch od začatia snaženia.
Takže ak tvôj muž ovláda to čo má medzi nohami, a zrejme áno keď toto proaktizujete už dlhšie a nič, tak sa nemusíš báť.
Nie, nič to neznači. Ja som roky mala a aj mam sex štýlom že ,,dávame si pozor,, teda bez akejkoľvek antikoncepcie a otehotnela som prvýkrát hneď ako sme chceli a druhýkrát takmer hneď 😃 a odvtedy zase roky rovnako bez antikoncepcie.
ved dava pozor, urcite nemas problem s otehotnenim, keby si skusila naplno a pocas ovulacneho obdobia vtedy by si to vedela objektivne zhodnotit
My takto fungujeme už nejakých 16 rokov, deti sa nám podarili na prvý šup vtedy, keď sme chceli 😉
Ja som si s bývalým partnerom takto dávala 10 rokov pozor 🤣 a neotehotnela som...potom sme sa rozhodli pre dieťa a skúsili raz...potom som si to rozmyslela, že ešte nie...že ešte počkáme aspoň rok...no a o 3 mesiace som sa dozvedela, že som tehotná 🤷♀️
my takto fungujeme vyse 20 rokov 😀 Ked sme chceli babo, zadarilo na prvy krat a odvtedy zase len tak. Dcerka ma 11 rokov a ziadna "nehoda". Ale teda som tak naladena, ze ak sa aj stane, nic sa nedeje 🙂
My si takto frčíme 15 rokov.
Obe deti plánované až keď sme chceli...
Ale ako mám po 40 trocha uväzujem aj o inej forme antikoncepsie, len vôbec neviem sa rozhodnúť do čoho ísť...akéhokoľvek zásahu sa stránim...
lebo úprimne, keby som teraz otehotnela (z kvapky lásky) tak by som to asi nerozdýchala...
S muzom som 16r,sex bez ochrany a nepostastilo sa ani raz. Otehotnela som planovane a hned
My sme mali s mužom nechránený sex 7 rokov. Vždy si dával pozor a nič sa nestalo.
Potom sme sa rozhodli mať dieťa, takže si pozor už nedával a otehotnela som hneď na druhý pokus
Nic to neznaci, my sme si "davali pozor" skoro 9 rokov, co sme spolu chodili, vynimky boli, obcas kondom, ja som pol roka cca brala HAK. A potom mame prirodzene 2 deti, ked sme pozor prestali davat a po druhom sme davali pozor dake 4 roky a prisli dalsie 2 deti. Ani jedno nie je z kvapiek lasky, pisala som to tu uz velakrat.
My tak funguje s mužom už 13 rokov a otehotnela som až keď sme deti chceli.. Tak snáď sa nám to bude dariť aj naďalej, lebo 3-tie dieťa už neplánujem 😂
Moze aj nemusi, to zistite ked zacnete naozaj skusat naplno. Toto je velmi individualne
to, ze si dodnes neotehotnela z kvapiek lasky, za tym by som realny problem s otehotnenim nehladala... z kvapiek sa otehotniet urcite da... neznamena to vsak, ak si doteraz pri tomto sposobe ochrany neotehotnela, ze mas problem...
My sme si dávali pozor cca 5 rokov, aj som cítila "kvapky" ale nič sa nestalo, raz sme sa rozhodli, že skúsime a šup máme dcéru 😁 teraz si ďalej dávame pozor
Asi 8 rokov sme s partnerom mali nechraneny styk, daval si len pozor.. tiež sme dieťa neplanovali ale ak by sa zadarilo nevadilo by nam to.. po týchto 8 rokoch sme sa vzali a rozhodli založiť si rodinu.. obidve deti sa nam podarili na prvý pokus len tým že si už pozor nedal 🙂 takže u nas to žiadny problém nenaznacovalo
My si takto frčíme 15 rokov.
Obe deti plánované až keď sme chceli...
Ale ako mám po 40 trocha uväzujem aj o inej forme antikoncepsie, len vôbec neviem sa rozhodnúť do čoho ísť...akéhokoľvek zásahu sa stránim...
lebo úprimne, keby som teraz otehotnela (z kvapky lásky) tak by som to asi nerozdýchala...
@ejbyk asi by som v tvojom pripade sla do sterilky - odstranenie vajcovodov. Vsetko funguje ako ma, len nemaju sa kde stretnut.

Môže to byť zdravotný problém a nemusí. Niekto tak funguje roky a deti sa im podarili iba cielene a bez problémov.