icon

Nechránený styk v 27. deň a menzes mi mešká už 4. deň

ovecka44
11. apr 2013

Ahojte. Chcem sa spýtať a poradiť. Menštruácia mi mešká 4. deň. S priateľom som mala nechránený pohlavný styk (s vyvrcholením do mňa) deň predtým, ako mi mala menštruácia prísť. Mávam zväčša pravidelný 28 prípadne 29 dňový cyklus. V deň kedy som mala pohlavný styk som sa úplne cítila, ako keby mala menštruácia prísť ďalší deň. Teraz stále čakám a neviem či je možné, aby som bola tehotná.

emakiki
12. apr 2013

@nibiru mna nemusis o tom poucat... ja viem ako to funguje... len ste tu niektore strasne mudre, nie ste gynekologicky tak klud...

emakiki
12. apr 2013

@soldi to, že ty pochybujes o ovu testoch je tvoj problem, ja som vdaka nim otehotnela na treti pokus... podarilo by sa na prvy krat, ale na dovody preco sa nepodarilo sme prisli az neskor... o tom ze to funguje svedci aj fakt, ze som v 34tt... 🙂 nasnaz sa byt najmudrejsia, je to trosku trapne... pekny den

soldi
12. apr 2013

@cawes ono na sone to nie je vzdy dobre vidno a doktor je predsa len clovek, moze sa pomylit 🙂
zrovna minuly tyzden mi pisala jedna kocka, ze jej doktor povedal, ze ziadna ovulacia nebola, ani nebude (pritom podla bazalnej teploty bola ovulacia) a pred par dnami si nasla pozitivny test 🙂
symptotermalna metoda je spolahliva na 99% a je uznavana aj vo svete, preto jej verim viac nez doktorom 🙂

@emakiki a ako vies, ze nemam vystudovanu medicinu? 😉

napis mi prosim v com konkretne sa mylim, najdem Ti nejake odborne clanky, tie Ta mozno presvedcia .

soldi
12. apr 2013

@emakiki niekde som pisala, ze pochybujem o ovulacnych testoch???

mam o nich dokonca clanok 😉

pravda vsak je, ze samotny ovulacny test neznamena, ze ovulacia skutocne prebehla.
kludne sa moze stat, ze vzostupi hladina luteizacneho hormonu, test ukaze pozitivitu, nasledne vsak hladina opat klesne a ovulacia neprebehne, resp. prebehne o nejaky cas neskor.

pokial poznas svoje telo a ovulacne testy pouzivas a vies ako na ne reagujes, tak ano, mozes sa riadit len podla nich.

ale urcit ovulaciu na zaklade jedneho pozitivneho ovulacneho testu a to este z ranneho mocu!, sa skutocne neda povazovat za spolahlive.

nesnazim sa byt najmudrejsia, to, co pisem su nastudovane fakty a nie nejake moje domnienky 😉

libela
12. apr 2013

@soldi môja gyn. potvrdila, že sa dá otehotnieť aj mino plodných dní. a verím, že ti to potvrdí aj veľa žien. a aj ja som príkladom.otehotnela som mimo plodných dní. ešte ideme diskutovať???? inokedy som otehotnieť nemohla lebo môj mnž. nebol doma. 🙂. každá máme svoj názor, každá má svoju pravdu, za ktorou si stojíme.....

libela
12. apr 2013

@soldi a mimochodom, ja tvoje argumenty príjmam...., prečo nie? ale ja ho mám doma zhmotnený v podobe 2 a pol ročenej dccéry. to je skôr opak. to tu asi len ty tvrdíš svoje 🤐 🤐

soldi
12. apr 2013

@libela vies, tu ide o slovickarenie. ako Ti uz ktosi pisal, plodne dni neznamena, ze su uprostred cyklu. asi na Teba Tvoja gynekologicka hovorila zjednodusene, kedze sa v tom ocividne nevyznas 😉

cize, ano, da sa otehotniet mimo OCAKAVANYCH plodnych dni, ale neda sa otehotniet mimo ovulacie 😉

a toto je jedina pravda. nie je to moj nazor, je to proste medicinsky fakt. preco to tak je, som uz vysvetlovala predtym. bez vypudeneho vajicka sa otehotniet neda, rovnako ako sa neda otehotniet bez pritomnosti spermii.

ovecka44
autor
12. apr 2013

@nibiru oukej, tak čo vyplýva z toho čo si napísala? pretože nechápem, že také niečo sa môže stať, že žena môže otehotnieť tesne pred menštruáciou...

soldi
12. apr 2013

@libela este raz opakujem: to, co pisem ja, su medicinske fakty. nie moj nazor.
moja znalosti o fungovani zenskeho cyklu su podstatne komplexnejsie nez Tvoje, takze v dobrej voli sa Ti ich snazim co najjednoduchsie objasnit. ale Ty si stale dookola hudies to svoje, miesto toho, aby si si proste vygooglila nejaky odborny clanok a sama sa presvedcila ako to skutocne je 🙂

nibiru
12. apr 2013

@emakiki no ked niekto nemôže otehotnieť tak sa zaujíma študuje radí sa s gynekologmi,endokrinologmi takže asi to mam z dôveryhodného zdroja a nie s internetu,for alebo jedna pani povedala až sa ty budeš snažit otehotnieť 3roky a konzultovať to s odborníkmi beriem tvoje argumenty ale kedže toto je základ cyklu prvá fáza,ovulačná a lutealná tak by si mala vedieť že lutealna je nemenná ano dá sa predlžiť B6 liečivami a svoj ton si odpusti ja som reagovala na to že si napísala že nieje možné mat posunutú ovuláciu a kôli tomu aj ms každý gynekolog ti povie to čo som napísala ja ta tu nepresviečam ani nepoučujem ,lebo takéto neoverené informácie potom mätú užívateľky a každá začínajúca tretia snažilka je tu presvedčená že aj ked má mrchu je tehotná a neviem čo......bud štastná že si zdravá a dieťa sa vám podarilo hned a nemusela si zájsť až tak daleko že si každy mesiac sedela u gynekologa poprípade v car! pekný den

emakiki
12. apr 2013

@soldi hahaha, boze ty sa musis strasne nudit, to ze najdes nejaky clanok na nete, este neznamena, ze je to pravda... len sa hraj dalej na pani doktorku z netu 😀 😀 😀 asi ti z toho netu uz hrablo...ani sa necudujem..co keby si pre zmenu skusila nejakeho konicka...co ja viem, napr. prechadzku na cerstvom vzduchu, určite ti to pomoze....

libela
12. apr 2013

@soldi ako som už raz písala. ja viem presne kedy mám ovuláciu... nebudem sa tu na túto tému s tebou baviť. lebo ma to už nebavý. z toho čo čítam mi pripadáš ako keby si mala vyštudovanú medicínu... a ja sa veľmi nerada hádam... tak teda končím a prajem ti pekný zvyšok dňa 😉

soldi
12. apr 2013

@ovecka44 tesne pred menstruaciou otehotniet nemozes. ale mozes otehotniet tesne pred OCAKAVANOU menstruaciou.
to znamena, ze Ty si myslis, ze menstruacia ma prist napr. 28dc, ale ovulacia sa Ti posunula napr. o 10 dni, o com pravdaze nevies pokial nepouzivas techniky na zistenie ovulaciae.
cize v skutocnosti ma menstruacia prist az 38dc.
ak sa ovulacia posunula o 10 dni, tak plodne dni mas okolo 24dc. Ty si myslis, ze mas pred menstruaciou, ale v skutocnosti mas prave ovulaciu. vysledkom moze byt bud to, ze otehotnies, a nasledne sa budes mylne domnievat, ze si otehotnela v neplodnych dnoch, kedze menstruacia uz nepride.
alebo neotehotnies a menstruacia pride o tych 10 dni neskor.

neviem, ci som to napisala dost zrozumitelne 😅

emakiki
12. apr 2013

@nibiru a kde som napisala ze nie je mozne mat posunutu ovulaciu? aj tebe by sa asi zisla prechadzka, skoda reci......pekny den

libela
12. apr 2013

@soldi 🙂🙂🙂 a čo si študovala, že ma presviedčaš o tvojich infomáciách?????? môžem to brať ako urážku.. 😠

ovecka44
autor
12. apr 2013

@soldi ano napisala, vdaka.

soldi
12. apr 2013

@emakiki ano, ked primitivnemu cloveku dojdu argumenty, tak sa uchyli k urazkam 😉

a nie, moje vedomosti nie su z internetu, ani nie su typu jedna pani povedala.
ja sa snazim v dobrom objasnit ako funguje zenske telo, lebo to by mala kazda zena ovladat. pokial o to nestojis, je to Tvoj problem a Tvoj omyl.
ja byvam nerada za hlupu, takze studujem vela 😉

nibiru
12. apr 2013

emakiki @soldi no ja si nemyslim, ze ked ma ovulaciu o tyzden neskor, ze by jej musela aj menstruacia tyzden meskat...to je blbbost, kedze niektore zeny ovuluju napr. pocas MS...to by potom nemohli mat menstruaciu nikdy...

ja som nenapisala že si písala že nieje možné mať posunutú ovulaciu ale to o tom že posunutá ovulacia o pár dní je aj dôsledok meškajúcej menštruacie takže hrabe asi tebe nie mne.alohaaaa 😀

soldi
12. apr 2013

@libela este raz opakujem, to nie su MOJE informacie, to su medicinske fakty 🙂

emakiki
12. apr 2013

@nibiru prosim ta precitaj si to poriadne... 🙂

emakiki
12. apr 2013

@soldi medicina z internetu....este stastie ze ti nedaju titul.... 😀

nibiru
12. apr 2013

@emakiki čítam čítam to by si asi mala skôr ty prečítať čo si nápísala!

libela
12. apr 2013

je to také obmedzené, myslieť si, že otehotnieť môžeš len počas ovu. a človek môže študovať do bezvedomia, ale keď prax neovláda, nemá zmysel baviť sa sním o skutočnosti......

magimi
12. apr 2013

@libela @emakiki pridavam sa k @soldi..ma naozaj pravdu...zena moze otehotniet len pocas plodnych dni..ten uryvok z internetu vlastne hovori to iste...zena moze otehotniet len pocas plodnych dni.....lenze...tieto nemusia byt vzdy v strede cyklu ale aj tesne pred menstrucaciou, tesne po nej alebo pocas nej...ale musia to byt plodne dni, teda musi tam byt ovulacia.

Myslim, ze je to len hra so slovickami, lebo vela zian oznacuje za plodne dni proste dni v strede cyklu. A potom je jasne, ze povedia "otehotnela som mimo plodnych dni" ale je to len zla interpretacia.

A tiez je pravda ze VACSINOU ma zena lutealnu fazu (teda obdobie od ovulacie po menstruaciu) konstatnu, a aj ked byvaju poruchy cyklu tak tie vacsinou postihnu proliferacnu fazu (teda od MS po OVU) ale lutealna faza ostava rovnaka. Vravim VACSINOU lebo v medicine je vsetko mozne.

libela
12. apr 2013

@magimi ako som napísala, každá z nás má svoju pravdu..

emakiki
12. apr 2013

@soldi argumenty mi nedosli len si trapna a nemam naladu sa znizovat na tvoju uroven... 🙂

magimi
12. apr 2013

@emakiki ...a mam titul 😉

magimi
12. apr 2013

@libela tak nam napis svoj pribeh ze ako to bolo...mozno ta publikuju ako raritny pripad samooplodnenia spermie 🙂 alebo ze vajicko vyckavalo 2 tyzdne na "tu pravu spermiu" 🙂

nie fakt..prepac...ozaj ma to zaujima...lebo fakt musi prebehnut ovu na oplodnenie 🙂

ovecka44
autor
12. apr 2013

@magimi takze ak sa jedna o mna konkretne, tak? nikdy sa mi toto nestalo a vzdy som mala pravidelny cyklus s tym, ze pohlavny styk tesne pred menstruaciou... no spoliehala som sa na to, ze nemozem otehotniet a zatial to fungovalo. neverim tomu, ze teraz by to mohlo byt inak...

soldi
12. apr 2013

@libela jezisi maria, co je na tom obmedezene???

ked si taka mudra, prosim Ta, vysvetli mi ako moze dojst k otehotneniu bez vajicka?
ver tomu, ze mam z praxe omnoho viac skusenosti nez Ty, kedze sa tomu venujem uz niekolko rokov.

ono to totiz nie je len o vajicku. velmi zjednodusene:
cyklus sa zacina v hypofyze, ktore zacne vylucovat folikulostimulacny hormon. ten stimuluje rast folikulov vo vajecnikoch. na zaciatku rastie folikulov viac, neskor sa vygeneruje jeden dominantny folikul, tzv. Graafov folikul.
ked dosiahne urcitu velkost stupne v tele luteizacny hormon (ten je prave detekovany ovulacnymi testami) a sucasne stupa aj estrogen, ktory ma za nasledok zzvysene znaky plodnosti. ked luteizacny hormon dosiahne peek, tak do 48 hodin praskne graafov folikul a vypudi vajicko. zo zbytku folikulu vznika corpus luteum, ktore vylucuje hormon progesteron. estrogen aj luteizacny hormon klesaju.

od ovulacie po zaciatok dalsieho cyklu prebehne vacsinou 12-16 dni, tzv. lutealna faza, pocas ktorej rastie sliznica maternice, do ktorej sa uhniezdi vajicko.

cely tento proces je dolezity. cize neexistuje, aby si otehotnela bez toho, aby pracovali vsetky tieto hormony.
takze logicky nemozes otehotniet bez vajicka, bez corpus luteum, bez narastu sliznice maternice, atd...

okrem tychto hormonov su este mnohe dalsie, ktore maju vplyv na cyklus, ale to uz sa mi skutocne rozpisovat nechce.

takze prosim Ta, ak si skutocne presvedcena o svojej pravde, tak mi napis, ako sa da otehotniet bez ovulaciee, kedze ja som taka obmedzena podla Teba