Pozitívny test, na sone nič nie je vidno a krvácanie
Ahoj baby som zúfalá. Chcela vy som sa opýtať či máte niektorá skúsenosti. Pred pár dňami som si robila tehotensky test lebo mi 5dni meškali. Vyšiel pozitívny. Tak som išla ku gynekológovi zobral mi krv ale na sone nič nevidel. A keďže som začala mierne krvácať hneď mi povedal že to bude potrat. Zobral mi ale aj napriek tomu krv na hladinu HCG ktoré mi z výsledku vyšlo pozitívne. Na druhý deň mi kázal prísť znovu, pri sone povedal že už vidno “dieťa”. Zas mi kráľ prísť o deň neskôr znovu mi zo tak krv na HCG a povedal že som potratila. Že to bol samovoľný potrat. Že sa to niekedy stáva. Keď som prišla domov urobila som si znovu tehotensky test a bol pozitívny dokonca písal 2-3 tt tehotenstva. Prosím o radu máte skúsenosti ? Alebo čo mám robiť ? Zmeniť lekára ? Ďakujem
Mne bude vrelo stačiť keď bude jedno a zdravé ale si zlata ďakujem zajtra sa ozvem
Ahoj no ako si dopadla?? Ja som bola u mojho dr na začiatku tehotenstva,v piatok HCG som mala 474 ale on na sone nevidel ani len gestačny vak..v pondelok odber opakoval, HCG 2811 kde už musí byť niečo vidieť, ale on zase nič nevidel , chcel mat dať do nemocnice lebo mal podozrenie na mimomaternicove, tak som od neho išla k inemu dr., ktory ma vyšetril na druhy den, hned sme videli vak, o týžden aj srdiečko.... Takže kludne sa skus dať aj inde pozrieť keby je zle... 🙂
Takze dnes som bola spravil mi sono...povedal že vidí gestacny vacok ale nie veľmi dobre lebo že mám veľkú vystelku maternice a keď som si teraz volala kvôli výsledkom tal mi povedal že nič s toho lebo že HCG išlo dolu...tak mi niekto povecte čo tam videl lebo ja už naozaj nemám na takého debila nervy
@klaudia12345678 bola si?
@klaudia12345678 aha už čítam
@klaudia12345678 a teraz čo? aký je postup?
Nič povedal mi že mám čakať že už nemám ani chodiť
Že to už nemá význam že som potratila že to pre mna stačilo a že sa mám ďalej snažiť o dieťa...ale ako sa mám snažiť ? Keď ani menzes podľa mna nedostanem tal skoro
@klaudia12345678 zial toto je bezny postup..krvacanim telo vyplavy zostatky...ak by si krvacala moc tak ti v nemocnici urobia kyret.,ale vzdy je lepsie ked si s tym poradi same, ako invazivny zakrok
Jasne určite lepšie len teraz sama neviem čo mám čakať ...a čo robiť
@klaudia12345678 aku si mala hodnotu hcg? Od toho sa odvija dalsi postup...ak bolo menej ako 10 tak sa vacsinou nerobi nic, len pickas na mrchu...ak bolo vyssie tak by ho mal lekar sledovat ci nerastie..ja som mala MMT, hcg na 10 den 9,9...o tyzden 50... Za dalsi tyzden 500... Urobili mi KPS ake mimco nenasli...hcg zacalo klesat, a potom opätovny narast...uz som bola na nervy...negativne hcg som mala az 2,5 mesiaca po oplodneni...
@klaudia12345678 zavisi od hodnoty hcg, lebo stale sa moze jednat o mmt. U mna dokonca vzorovo stupalo, kazdy druhy den sa hodnota dvojnasobila ale ked pri hodnote 10000 stale nic nebolo vidno tak laparoskopicky zistili zebislo o mmt v lavom vajcovode
Hodnota mi klesla z 762 na 300
Nemám ani bolesti ani nič ...len mi povedal že už nemám chodiť tak si pôjdem po kartu a pôjdem niekde inam
@klaudia12345678 no pri takomto pristupe by som asi aj ja radsej zmenila lekara za takeho, ktory dokladne vsetko vysetri a urci dalsi postup co a ako
Ja by som sa pre istotu dala vyšetriť u iného lekára, poprípade by som si rovno preniesla kartu
@klaudia12345678
Ano aj si pôjdem po kartu len najpru musím si nájsť druhého lekára
Ale ako baby rozumiete tomu ?? Ráno na sone mi povedal že vidí gestacny vačok a po odbore krvi po tom ako mi kleslo HCG mi povedal že už nemám chodiť že som potratila ...
@klaudia12345678 no pri hodnots 300 je velmi nezodpovedne ta nevolat na kontrolu kým bude hcg negativne
Veď práve písali mi baby že HCG sa musí až merať kým je menej ako 5
@klaudia12345678 To mi je velmi luto ze ma ten doktor takyto blby pristup. Pre nich si ty len dalsie cislo v kartoteke... im to asi nedochadza ze pre teba je to hrozna rana a stres ked nieco nevychadza. Stacilo by len trochu vysvetlit a utesit.
Urcite skus ineho lekara, aj keby uz toto nemal byt uspesny pokus, lepsie uz k nemu neist do buducna.
Dufam ze budes OK.
@klaudia12345678 ano, az ked je 5 a menej tak sa považuje za negativne
Ahojte baby. Chcem vedieť váš názor. Okolo 23.8. som mala s manzelom pohl.styk 30.08 co je o tyzden som zacala spinit menzes som mala dostat o 4dni neskor. Tak som si vcera urobila test a bol pozit. Dr. ma objednala na sono, no nic tam nebolo vidiet a hcg mam 65. Myslite ze je este skoro na to aby bolo nieco vidiet na sone? V pondelok mam ist na kontrolny odber a zajtra si urobim test ci ciarka silnie
Bojim sa ale ci to nebude mimomaternicove ked na sone nebolo nic vidno
@1212katka1212 na sone je vidiet plod az ked je hcg okolo 1000...takze klud...ale ak si od oplodnenia dva tyzdne, tak je to hcg dost nizke
@rachel36a aj ja si myslim ze je dost nizke na to...pred rokom aj nieco som bola na umele oplodnenie a na 19ty den som mala hodnoty hcg okolo 1500 a teraz po tych cca 14tich dnoch je iba 65... aj som si dnes robila test a ciarka bola slabsia..tak uvidim v pondelok ake bude hcg ale velku sancu uz tomu nedavam
@1212katka1212 pravdepodobne to bude biochemicke 😭😭
@1212katka1212 Ahoj, to je veľmi skoro aby bolo niečo vidno na sóne ... Ja keď som bola tehu test som si robila 15.9. bol pozitivny a Dr ma objednala až na 6.10. že skôr by tam aj tak nič nevidela. Menštruácia mi vtedy meškala 2 dni.
@rachel36a tak ja uz som pripravena na vsetko uvidime v pondelok 😕
@tandariatko aha, no tak uvidim aj ja co bude na dalsom sone a hlavne vysledok z krvi ci to hcg stupa alebo klesa ale podla testu co som si robila a ciarka je slabsia, myslim ze asi bude klesat

@klaudia12345678 len tak zbezne som pozrela rozne diskusie o ryclo stupajucom Hcg a nenasla som nic zle. Zopar komentarov vravelo ze ked sa to troj aleb stvornasobi v priebehu 48 hodin, tak to mozu byt dvojicky ale az sono ukaze.
Tiez drzim palce nech to pekne rastie