icon

Tehotná a výpoveď dohodou. Čo teraz?

26. sep 2026

Ahojte, stala sa mi taka vec... Pracujem vo firme pekných pár rokov, všetko v poriadku, až pred troma týždňami sme dostali niektoré výpovede, dohodou. Je tam aj výpovedná doba 3 mesiace, nakoľko sme boli zamestnané viac ako 5 rokov. Keď som sa pytala, prečo nám nedajú normálnu klasickú výpoveď, tak preto, lebo tu sa to robí takto a hotovo, že keď chcem prerobiť dohodu na výpoveď, tak nech narovinu očakávam v priebehu týždňa 3 paragrafy za porušenie a pôjdem skôr, než možnosť dostať ešte tri platy. No a včera som zistila, že som tehotná.... V tomto prípade sa už asi nedá nic robiť, však? Takú mam zlosť, sklamanie... Prosim neosocovat, majster sveta vie byť každý, ja som si tu dohodu aj vzala domov, že si to potrebujem v kľude prečítať, uz to bolo zle, že som si to dovolila...

Strana
z2
anonym_1cedf4
•
26. sep 2026

Ty čo? Otvor si zákonník prace, však ak robíš dlhšie a uvádzaš 5 rokov tak výpoveď doba je fakt 4 mesiace

anonym_f69216
•
26. sep 2026

@anonym_autor vypovedná doba sa prerušuje, lebo si v ochrannej lehote. Treba si to všetko pozisťovať.

rachel36a
•
26. sep 2026
@anonym_f69216

@anonym_autor vypovedná doba sa prerušuje, lebo si v ochrannej lehote. Treba si to všetko pozisťovať.

@anonym_f69216 lenže ona nemá výpoveď, ona podpísala dohodu o skončení PP

anonym_9cf1d8
•
26. sep 2026

@anonym_autor nevyznám sa v tom na 100% ale ak si s týmto ešte nestihla súhlasiť, tak nestačí oznámiť zamestnávateľovi písomne tehotenstvo a vtedy si v ochrannej dobe a nemôžu ťa vyhodiť? Akože ak sú takýto neprijemni tak si asi nejaký dôvod nájsť môžu ale ja by som sa nedala. A do budúcna by som od takého zamestnavatela sama rada odišla.

anonym_95e8b1
•
26. sep 2026

Ach, zase "podnikanie na karpatsky sposob"😬
Vypoved dohodou neexistuje. Vsak to je oxymoron.

autor
•
26. sep 2026
@anonym_95e8b1

Ach, zase "podnikanie na karpatsky sposob"😬
Vypoved dohodou neexistuje. Vsak to je oxymoron.

@anonym_95e8b1 ved áno, chápeme sa, ukončenie pracovného pomeru dohodou. Jednoducho sme nemali na výber, bud podpíšeme a ešte budeme mat 3 platy, alebo vydupem výpoveď a dajú 3 paragrafy a letíme hneď....

anonym_9cf1d8
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_95e8b1 ved áno, chápeme sa, ukončenie pracovného pomeru dohodou. Jednoducho sme nemali na výber, bud podpíšeme a ešte budeme mat 3 platy, alebo vydupem výpoveď a dajú 3 paragrafy a letíme hneď....

@anonym_autor takže si to už podpísala? Lebo to mi z tvojho príspevku nebolo jednoznačné.

anonym_24b798
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ak si to uz podpisala, tak uz nic no

anonym_9cf1d8
•
26. sep 2026
@anonym_24b798

@anonym_autor ak si to uz podpisala, tak uz nic no

@anonym_24b798 jedine mi napadlo, či nie je možnosť ak by mala dôkazy- mail, sms… že to podpísala pod nátlakom a pri vyhrážkach tak sa s nimi možno pustiť do sporu? Ale to je veľmi neprijemna vec a zrejme jej to nestojí za to. Na toto by lepšie odpovedal právnik, to ja nie som.

autor
•
26. sep 2026
@anonym_9cf1d8

@anonym_24b798 jedine mi napadlo, či nie je možnosť ak by mala dôkazy- mail, sms… že to podpísala pod nátlakom a pri vyhrážkach tak sa s nimi možno pustiť do sporu? Ale to je veľmi neprijemna vec a zrejme jej to nestojí za to. Na toto by lepšie odpovedal právnik, to ja nie som.

@anonym_9cf1d8 nič, zavolali nás na poradu, na ktorú sme sa dopredu pýtali, že o com bude, že nič také, len pracovné veci....

tess123
•
26. sep 2026

Choď na pn hneď v pondelok ,potom pošli papiere že si tehotná ,nemôžu ťa potom vyhodiť lebo si v ochrannej lehote . Pochopila som to tak že máš výpoveď doma tak asi si neodovzdal podpísanú či ?

anonym_9cf1d8
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_9cf1d8 nič, zavolali nás na poradu, na ktorú sme sa dopredu pýtali, že o com bude, že nič také, len pracovné veci....

@anonym_autor budeš vedieť do budúcna. Akýmo paragrafmi sa vyhrážali? Že si nájdu na teba závažné porušenie pracovnej disciplíny alebo také niečo? To tiež nie je také jednoduché ako si to páni predstavujú. Škoda že ste sklopili uši.

patrike
•
26. sep 2026

Ak si uz podpisala, tak mas velmi male sance. Mozes sa sudit, tvrdit, ze podpis bol pod natlakom, ale to nebude lacne a bude to na dlho.

billy_jean
•
26. sep 2026

Dohoda je dohoda, je podpísaná a platná. Čiže nemáš čo vziať späť. Tvoj PP skončí dohodnutým dňom.

anonym_33f77e
•
26. sep 2026

No a podpisala si to uz?

anonym_33f77e
•
26. sep 2026

Ak si to nepodpisala, tak ani nepodpisuj. Ak si to podpisala a mas dohodu u seba (zamestnavatel nema rovnopis), tak ju rovno skartuj a v pondelok povedz, ze s nou nesuhlasis.

Vyhodit zamestnanca pre zavazne porusenie pracovnej discipliny nie je vobec take jednoduche. Ak by ti aj nieco take dali, hned v ten isty den im pošli emailom oznamenie o tom, ze trvas na dalsom zamestnávaní a rovno im uz pri preberani okamziteho skoncenia PP povedz, ze to napadnes na sude. Tiez im oznam, ze si tehotna. Ak by ti dali okamzite skoncenie pracovneho pomeru, nechod na PN, lebo za tu dobu, co budes na PN, ti nebudu musiet spatne vyplatit nahradu mzdy.

za7
•
26. sep 2026

mala si sa nechat vyhodit museli by ti zaplatit odstupne

anonym_4c80be
•
26. sep 2026

Vypoved dohodou neexistuje bud si podpisala vypoved -jednostranny akt zo strany zametnavatela alebo zamestnanca alebo dohodu - dvojstranny akt kde sa zamestnanec a zamestnavatel dohodnu ak jeden z nich nesuhlasi s podmienkami tak logicky dohoda sa nikdy nepodpisuje to je prva vec. Druha vec ak je to uz podpisane co teraz chces? Toto si mala pridat pred podpisom a pytat radu a nie az po, teraz uz nic.

anonym_21a5ab
•
26. sep 2026

niektore rady su uplne mimo

ak si podpisala dohodu o skonceni pracovneho pomeru tak uz neni co riesit
bud pojdes na PN ak bude mat lekar dovod ta na nu vypisat alebo pojdes na UP
pracovny pomer normalne skonci, narok na materske mat budes

simca06022011
•
26. sep 2026

Informacie si si mala zistovat pred podpisom dohody. Nemala si ju podpisat. Porusenia vam.nemozu sekat len tak pre nic za nic. Ale pozor pri poruseni pd sa odstupne nevyplaca. Toto je na inspektorat prace, nahlasit a nech ich poriesia. Ty si dohdou podpisala, nie som si ista ci je mozne to zobrat spat. V kazdom pripade nic ine nevyriesi to, ze pracovny pomer k dohodnutemu datumu konci. Bud sa dohodnes znovu alebo skoncis. Pojdes na up, pn... a ano ak mas dost odpracovane (270d v posl.2rokoch) tak normalne narok na md ti vznikne.

billy_jean
•
26. sep 2026
@simca06022011

Informacie si si mala zistovat pred podpisom dohody. Nemala si ju podpisat. Porusenia vam.nemozu sekat len tak pre nic za nic. Ale pozor pri poruseni pd sa odstupne nevyplaca. Toto je na inspektorat prace, nahlasit a nech ich poriesia. Ty si dohdou podpisala, nie som si ista ci je mozne to zobrat spat. V kazdom pripade nic ine nevyriesi to, ze pracovny pomer k dohodnutemu datumu konci. Bud sa dohodnes znovu alebo skoncis. Pojdes na up, pn... a ano ak mas dost odpracovane (270d v posl.2rokoch) tak normalne narok na md ti vznikne.

@simca06022011 dohoda sa nedá zobrať späť. Je to dvojstranný akt dvoch strán a jednostranne to nevieš vziať späť. Tu IP nezakročí, nemá v čom.

simca06022011
•
26. sep 2026
@billy_jean

@simca06022011 dohoda sa nedá zobrať späť. Je to dvojstranný akt dvoch strán a jednostranne to nevieš vziať späť. Tu IP nezakročí, nemá v čom.

@billy_jean myslela som tak, ak sa dohodnu😉

anonym_ae7fac
•
26. sep 2026

Ty si to podpísal? Či si iba zobrala domov aby si to preštudoval? Je to výpoveď? Alebo dohoda?
Lebo výpoveď dohodou neexistuje.
Skus to napísať jasnejšie alebo daj foto

anonym_33f77e
•
26. sep 2026

Autorka sa este nevymackla, ci to vobec podpisala. Alebo ma papier len doma, nepodpisany / podpisany?

anonym_168be7
•
26. sep 2026
@anonym_33f77e

Autorka sa este nevymackla, ci to vobec podpisala. Alebo ma papier len doma, nepodpisany / podpisany?

@anonym_33f77e nejak sa tej odpovedí vyhýba

autor
•
26. sep 2026

Dohoda je podpísaná, musela som ju na druhý deň priniesť

petamich
•
26. sep 2026

Ak uz je podpisana, tak uz zial nic. Kazdopadne matersku budes mat z ochrannej lehoty, o tu neprides.

anonym_95e8b1
•
26. sep 2026
@anonym_autor

Dohoda je podpísaná, musela som ju na druhý deň priniesť

@anonym_autor Technicky vzate nemusela, no ale uz je to jedno.

autor
•
26. sep 2026
@anonym_95e8b1

@anonym_autor Technicky vzate nemusela, no ale uz je to jedno.

@anonym_95e8b1 áno, vravím, že každý je potom múdrejši.ale vyššie píšem, čo by nastalo, to isté, akoby som so vyduoala výpoveď, proste by si našli dáke somariny, aby nás vyrazili tým pádom skôr

anonym_95e8b1
•
26. sep 2026
@anonym_autor

@anonym_95e8b1 áno, vravím, že každý je potom múdrejši.ale vyššie píšem, čo by nastalo, to isté, akoby som so vyduoala výpoveď, proste by si našli dáke somariny, aby nás vyrazili tým pádom skôr

@anonym_autor To, ze robili bu-bu-bu, este neznamena, ze by realne k niecomu prislo. Klasicke vydieracky.

Strana
z2