icon

Prečo ľudia stále veria na plochú zem?

30. dec 2023

Toto ma zaujíma ak aj tu je niekto kto na to verí, nesúdim. Ale prečo na to ľudia veria? Bolo to milión krát vyvrátené elementárnou fyzikou. Ale dajme tomu, že to odignorujeme a tie dôkazy o tom že zem nie je plocha nie sú. Prečo si niekto mysli, že nejaké elity nám maju potrebu klamať o tom? Čo tým získajú? Ja som dnes narazila na taky instsgramovy profil, kde sa zdieľajú rôzne konšpirácie a som totálne zhrozená akým veciam ľudia dokážu veriť. A to boli fakt veci, že mne sa zastavil rozum. Ako napríklad to, že o covide sa vedú rôzne konšpirácie ani neriešim, ale tam to povýšili na úroveň takú, že neexistujú ani vírusy ako také. Ale to už som odbočila, hlavne ta plocha zem ma zaujíma lebo nechcem aby sa to tu zas zvrhlo na debatu o covide a očkovaní.

stanulienkat
30. dec 2023

Ano, ani ja nemam nic proti sugescii. Mnohokrat placebo efekt pomoze. Ale nemam rada, ked niekto tvrdi, ze homeo.. pomaha. Nepomaha. Pomaha psychika.

dominikamacakova
30. dec 2023

@petronelag aj mne pomáhajú homeopatiká aj keď si uvedomujem, že je to (podotknime slovo "možno") placebo efekt

minenkak
30. dec 2023

Prečo si ľudia myslia že sú to najlepšie vo vesmíre

vevesh
30. dec 2023

Autorka, to, ze niekto ma vs, neznamena automaticky vysoky intelekt a/alebo kriticke myslenie. Mala som docinenie s kooopec ludmi, ktori mali aj niekolko doktoratov a boli tupi ako taga s prepacenim. Ale vsetci mali jedno spolocne- mali skvelu pamet- dokazali sa naucit kvantum informacii v kratkom case, ale uplatnit do reality, alebo byt uplatnitelni mimo zauzivani nauceni ramec nehrozilo. Takyto ludia aj velmi lahko podlahnu takym typom konspiracii ako plocha zem, pastafarian a zidojasterstvo etc...

paradajkova
30. dec 2023

Pozri si doument na tuto temu https://www.imdb.com/title/tt8132700/

vanilkovazmrzka
30. dec 2023

@autorka ten chlap, o ktorom pises, na toho by som si dala dobry pozor, alebo sa mu oblukom vyhybala, lebo to je presne ten typ, ktoremu skor ci neskor prepne a vsetkych v dosahu tym samopalom vystriela..

marianarem
30. dec 2023

Tak za upinanim sa na taketo teorie je podla mna nejaky skyty problem. Napriklad ludia s nizkym sebavedomim sa k tomu niekedy upnu preto, ze maju pocit, ze vedomost o tychto tajnych faktoch z nich robi niekoho vynimocneho, ze su mudrejsi ako vacsina. Ludia s uzkostami zase niekedy tazko znasaju, ze by sa zle veci mali diat len tak z nicoho nic. To je hrozna neistota. Ovela prijatelnejsie pre nich je, ze to robia nejaki "vyvoleni". S tym sa da aspon nieco robit - odhalovat ich, robit im napriek. Potom su ludia, ktorych v minulosti sklamali autority, hlavne rodicia. Taky clovek samozrejme nebude verit nicomu oficialnemu. A tak by som mohla pokracovat.

marca12
30. dec 2023

A nie je? Srandujem 🤣 netusim preco ludia veria podobnym nezmyslom a odmietaju akekolvek fakty na vysvetlenie.
@aylinn cozeee? Toto sa siri a niekto tomu aj veri? Tak ja mam dost na dnes.

aylinn
30. dec 2023

@marca12 áno toto a iné nezmysly si ide “známa” , druzinarka mimochodom🙈🙈

viestta
30. dec 2023

Ked veria v boha, preco by nemohli verit v plochozem?

majamat
30. dec 2023

neverim, ze zem je plocha, kym ma niekto nepresvedci, neverim, ze neitko riadi pocasie, ci neriadi, lebo to netusim.

no ja zas nechapem, preco niekto veri tomu, ze v mainstreame vyhlasia, kto je konspirator, ktora teoria je konspiracna a mnozstvo ludi to vezme ako fakt.
konspiraciu totiz treba potvrdit a dokazat a hlavne na to musi mat dotycny opravnenie. no v nasich mediach to vyhlasuje kde kto a vyjadruje svoje osobne nazory a pocity, a to aj v pripade, ze by mal byt nestranny, co je u novinarov hrube porusenie novinarskej etiky.

autor
30. dec 2023

@vanilkovazmrzka neboj sa, tomu chlapovi sa veľkým oblúkom vyhýbam. Len mi jej ľúto jeho ženy, ona je taká kresťansky založená že by ho neopustila ani keby s tou zbraňou spí

tetapetra
30. dec 2023

Môžem ťa zoznámiť s mojou kolegyňou. To by si cumela 😏

vanilkovazmrzka
30. dec 2023

Ach to je strasne… tieto tradicne rodiny :(

katkazocele
30. dec 2023

Do dnešného dňa som nestretla človeka, ktorý by na toto veril . Podľa mňa to je také klišé, ktoré sa hovorí len v Online diskusiách

tetapetra
30. dec 2023

@aylinn áno áno jared leto patrí k tým čo pijú krv detí 😁. Za 30rokov sa ale, že vôbec nezmenil.

slovakboy
30. dec 2023

@viestta neexistencii boha nikto nedokázal. Ale guľatú Zem vidí aj pilot lietadla

viestta
30. dec 2023

@slovakboy jeho existenciu tiez nikto nedokazal. Vsak aj tych bohov, v ktorych ludia veria je viac ako dost, takze tam je to tiez na dlhu debatu, kto ma toho spravneho... Kazdy veri v co chce.

iwesska
30. dec 2023

@lelelienka Preco potom ak to dokazu, nezabrania kazdorocnemym rozsiahlym poziarom v Grecku,ci Australii,ale vynakladaju mnozstvo fin.prostriedkov na ich hasenie pomocou vrtulnikov? 🤔 Inak ona hovorila o systeme HAARP, akoby ho nasla jedina na Googli a pritom je to davno zname, aj jeho lokacia a nepodlieha ziadnej tajnej operacii.

dominikamacakova
30. dec 2023

@viestta 😀😀😀 presne

slovakboy
30. dec 2023

Ja si myslím, že je to niečo podobne ako sú predsudky, alebo ako sú náboženské sekty. Poznám minimálne 4 ľudí vo svojom okoli. Spochybňovanie veku Zeme. Aj krestania museli nakoniec skloniť sa pred vedou a prestať veriť blbostiach. Ale niektoré sekty nie. Poznám vysokoškolský vzdelaných ľudí technického smeru ktorí prešli fyzikou. Jeden verí že Zem je plochá, druhý dvaja, že Zem ma len 15.000 rokov, a ďalších cela kopa čo sú presvedčení že USA nebolo a Mesiaci. Viacerí veria v mimozemšťanov, to ešte chápem je to podobne ako s Bohom. Ale keď si technik mysli, že svety s bytostami lietajú aj na elektrónoch, toto nepochopím. Lebo vraj elektrón sa točí okolo jadra rovnako ako planéta okolo slnka. To je logika.

iwesska
30. dec 2023

@aylinn Este nie, asi sa inspirovali Bathoryckou😁

slovakboy
30. dec 2023

@viestta ano každý verí v Boha v akého chce a to je aj správne. Preto je to viera, lebo ho nik nedokázal. Ak by že áno, aj tak by bolo kopec ľudí? Ktorí by neverili. Je správne že ľudia veria v niečo čo je za hranicami nášho chápania. Len to zas nesmie byt tmarstvo. Náboženstvo sa dalo a dá hrozne zneužiť. No sú náboženstva ako je Budhizmus, kde ja aspoň neviem, že by bolo zneužívané.

j_m
30. dec 2023

Hmm, a zem nie je plochá? 👀…😂😂😜

marianna581
Odpoveď bola odstránená
viestta
30. dec 2023

@slovakboy viera je rozhodnutie cloveka. On sa rozhodne ci bude v nieco verit a v co bude verit. Akceptujem kazdeho rozhodnutie. Ak sa rozhodol verit v plochozem, nech si veri. Mne osobne je to rovnako jedno ako ked veri v nejake bozstvo. Kym ma nezacne presviedcat k svojej viere... A ked zacne, tak ma smolu. Mna neobrati.

slovakboy
30. dec 2023

@ciernysokol som rad, že je tu človek ktorý verí takým veciam. Hoci to nie je plocha Zem. Mohol by si prosím vysvetlit, ako by mohli ľudia spustiť cielene zemetrasenie? Alebo si nemyslíš, že to bolo cielené a je to len podobný efekt ako otepľovanie? Aký je tam mechanizmus?

slovakboy
30. dec 2023

@viestta viem čo chceš povedať ale viera v Boha nie je to iste ako viera v plochu zem. Áno aj v tom je sloboda. Vporiadku. Ale to, že Zem je guľatá je dokázaný fakt a je dokázaný mnohými spôsobmi. Videl som krásnu prednášku jedného Čecha, ktorý sa pokúsil pochopiť plochozemcov a vysvetlit gulatost Zeme jednoduchými spôsobmi. Keď ju nájdem pripojím to tu.

ciernysokol
30. dec 2023

@stanulienkat kazdy mame svoj nazor.na rozdiel od teba druhych zan neurazam.myslim,ze sa nam uz kazdemu stalo,ze sme o niecom boli skalopevne presvedceni,co sa nakoniec ukazalo ako nepravdive.nemyslim si,ze okolo nas existuje len to,co dokazeme vidiet a chytit.napr.som hlboko presvedcena,ze tu nezijem svoj prvy zivot a ze po smrti dusa ide dalej,nerozculuje ma ale,ked ludia tento nazor nezdielaju,ani na nich neutocim.kazdy mame inu uroven vedomia,sme inak znali,vedomi,viac ci menej vidiaci,co z nas ale nerobi horsich ani lepsich.nevnucujem ti svoj nazor,snazim sa len poukazat,ze sa mi nezda spravne druhych ludi kritizovat a utocit na nich,lebo vidia veci inak.jedneho dna sa aj tak vsetci zhodneme na vyssej univerzalnej pravde,nech to potrva akokolvek dlho.

ciernysokol
30. dec 2023

@slovakboy a to je presne ono.mame limity v mysleni.kazdy inde.jednemu sa zda,ze Boh ano,mimozemstan nie,dalsi neveri ani v Boha,dalsi veri vede - ano,tej vede,ktora skuma javy okolo nas tiez len pristrojmi,ktore mame k dispozicii,vsetci si trvame na svojej pravde,a sme schopni sa aj pohadat.pritom ani jeden z nas nepozna,ako je to naozaj,mozeme len mysliet,citit,verit,domnievat sa.staci byt otvoreny,vypocut si,ked sa mi nepaci,pustim z hlavy,ked ma to zaujme,venujem sa tomu viac.