Žena bez detí po 35-tke má mačku alebo psa
Viem ze toto forum je plne mamiciek ale mozete mi prosim povedat (objasnit ako zeny) preco v dnesnej dobe ked sa snazim niekde zoznamit tak narazim vo velkej vacsine na zeny po 35-tke ktore nemaju deti, no "zarucene" maju svoju milovanu macku alebo psa a spravaju sa k zvieratu ako k dietatu? Je to vobec normalne ze s mackami alebo psami jedia, spia, tahaju ich vsade so sebou? Uprimne, ked si hladam partnerku tak si hladam cloveka s ktorym mozem mat spolocne zaujmy, zaluby, pohlad na veci okolo nas, no dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne.
tiež som nečítala všetky komentáre.Doma mám tiež cicu namiesto dieťaťa🙂 ale nerobim zas z nej dementa že by som ju do niečoho navliekala ako oblečenie a tak.Na mačke som to ani nevidela.Ale keby mám psíka tak toho obliekam🙂 tam sa mi to nejak hodí.A čo si myslíš že každá žena sa chce množiť a mať deti a stáť pri sporáku a byť žienka domáca? ja teda nechcem.Nikdy ma nebavilo a pri tej predstave mám z toho husinu.No asi hladáš na zlých frontoch..nás čo nechceme je skôr pomenej ako tých žien čo chcú a majú deti.
@janinah lenze ako tu uz bolo spomenute pes/macka je v takychto pripadoch skor uz len vysledok a nie pricina. Zena nemusi chciet mat deti, to predsa nie je povinnost. Pripadne nemusi mat chciet ani muza (ci uz kvoli x sklamaniam alebo inym dovodom) alebo nema stastie... Nepredpokladam, ze niekto ma zo psa vyslovene dieta 🤦♀️ To, ze ten kto to nechape to prirovnava k dietatu neznamena, ze aj ta zena si vecer liha do postele s pocitom, ze ma vedla seba svoje dieta 🤦♀️🤦♀️ Skor je to v takych pripadoch spolocnik v boji proti samote. A nie dovod, ze mam psa a PRETO nechcem nikoho ineho. Za mna je to podobne ako ked single clovek buduje karieru alebo vela cestuje alebo vela sportuje alebo cokolvek ine. Venuje cas tomu co ho bavi...
Takto.Zviera je zviera.Clovek je clovek.Neist niekomu na svadbu,lebo nasa Micinka neostane tak dlho sama doma,je proste cez ciaru.Ano,realna skusenost.Toto by mi vadilo.Mat domacich milacikov je podla mna uzasne,ale povysovat ich nad ludske vztahy je pre mna neakceptovatelne.A tvarit sa,ze dnes sa to nedeje je velmi naivne.Myslim,ze zvieratko sa proste da milovat ako zvieratko.
Ja mám dvoch psov. Mala som zvieratká od malička, sú súčasťou môjho života. Vedia dať nezištnú lásku a nefalšovanú radosť. Nuž, úprimne zvieratká mám radšej než niektorých ľudí, ktorých poznám😂 Na druhej strane, stále je ten psík psíkom, spí v pelechu, papá z misky, chodí na prechádzku nevozi sa kočíkom. Dokonca som videla už aj v šatke ako bábo 🤦🏻♀️ Mne je tých psov ľúto keď ich vidím. Aj navlečenych v handrach kvôli móde. 🤦🏻♀️ Môj má tiež svetrík, ale iba do mrazov a do dažďa a vtedy ho znesie
Autor nemáš rád zvieratá, v poriadku. Hľadaj osobu, ktorá to má rovnako. Za mňa by si mohol byť aj Brad Pitt keď by si nemal rád psov. Takže toto je obojstranné.
Ja mam deti aj priatela so psom. Pre mna to bol plusovy bod. Nebyvame spolu, ale po psovi som davno tuzila, tak sme si zaobstarali psa aj my, takze vencime 2 psikov. A ano potvrdzujem bez vahania, pes u mna nahradza tuzbu po dalsom dietati, ktore uz po 40 z racionalnych dovodov nechcem, no materske pudy robia svoje 😬. Ale som z tych triezvych psickarov, co psa nepusta na gauc ani do postele, ani mu nedavam od stola a pekne ho cvicime. Mojim detom velmi pomaha prejavovat city, maznat sa, buduju si zodpovednost.
@bivanko dajsi rovno do profilu na zoznamke, ze nechces zenu s domacim milacikom, je to ferova poziadavka a vyhnes sa obojstrannemu sklamaniu.
@anonymanonym chápem to veľmi dobre...pes nikdy nenahradí dieťa.tak by sa k nemu ako dieťaťu nemalo správať....stále je to zviera aj keď niektoré majiteľky to majú trochu pomýlené a o jednej takej píšem....a máloktorý chlap toto bude rešpektovať...zas jeden známy sa rozviedol.lebo roky medzi nimi v posteli spal pes...tak mu to skrátka prestalo vyhovovať...a žena radšej prišla o muža ako o psa...tak toto už asi ťažko považovať za normalne
@bivanko a aby som odpovedala na tvoju konkretnu otazku, je to tak preto, lebo zviera casto nahradza ludsku blizkost, posobi dobre na osamelost, vies si ho pomojkat a vyplavuje sa pri tom oxytocin. Proste ma velmi vela benefitov na dusevne aj fyzicke zdravie, takze preto. A ano, nemozes cakat od zeny, ze bude chciet mat s tebou vztah, ked neakceptujes jej zviera. Ved ako si to predstavujes do buducna, takyto vztah?
Mam dvoch psikov. Su to male rasy, jeden ma vela zdravotnych problemov, musi chodit obleceny i v lete kvoli slnku a okrem ineho po amputacii ho casto nosim v nosici, kedze prejde toho pomenej s niekedy situaciu vyzaduje, ze ho musim proste zobrat. A v tom nosici sa mu i pekne milo a s laskou prijovaram.😂Nenahradzaju mi deti tie mam dve ale ked ma niekto s tymi mojimi vidi moze mylne vyhodnotit situaciu a uz hen co z toho moze byt🤣 🙈🙊🙉Moji psikovia spia v pelechu, maju svoje misky ale zaroven si potrpim, aby im na tomto svete bolo skvelo.
@bivanko keby len po 35-ke??? Ano je to normalne, ked je clovek sam, tak ma potrebu sa aj tak o niekoho starat. Pes a macka je jednoduchsie ako mat muza a dieta. Vlastná skusenost 🤣🤣🤣. Co nie je normalne, ze si so psom niekto dava pusinky alebo jedia s jedneho taniera. To je fuuuuj. Ako 30 rocna slobodna som dostala psika od kamosiek, tak uz som sa o nu starala. Chodila so mnou von aj na bike, no co som ju mala nechat samu doma?! Bola dost sama, ked som bola v praci. Na dovolenky som ju nebrala, chodila k sestre. Ale ked psa nemas kde nechat, tak co a tym. Jedine zaplatil hotel ale to psik musi spĺňať podmienky hotela pre psikov. Cize najdes aj take co maju zviera ale vedia sa spravat normalne k tomu zvieraťu. Potom mas take, co to az moc preháňajú. Ale uprimne, skoc k takej domov na rande a uvidis ako dokazu udrzovat domacnost bez chlpov. Lebo ked idem k znamym co maju macky, tie chlpi su aj v tanieroch aj vo vzduchu. Ja som denne musela vysávať aby po psovi neboli chlpi.
@janinah ak sa niekto rozvedie LEN kvoli psovi, tak za mna je to chore z oboch stran 😉
Ja mám rada zvieratá, ale tiež neuznávam tento kult zvieracieho dieťaťa. Jedna povedzme známa sa tiež takto prezentuje dokonca verejne na soc. sieťach, že psa balila 2 týždne na dovolenku, varí len jedlá vhodné pre psy bez soli a korenia a je to ona aj pes za stolom, keď ale pred časom vypustila, že by mal byť rodičák aj na psy, tak som si ju zablokovala, toto mi príde už ozaj choré.
Story time: mal som kedysi znamu, prisiel som k nej domov po prvy krat, mala fenku. Skoncilo to uhryznutim a stekala cely cas. Dalsi den chirurgia, aj ked mala rana, ona veterinar, kvoli potvrdeniu...atd. nasledne ked sme sa stretavali (funkcne stretnutia) tak ju vzdy musela zatvarat do klietky. A ked mlada dama v spalni vydavala iste druhy zvukov, vcelku decentne, tak fenka zavijala a stekala ostosest. Susedia mali radost. The End/Fin/Koniec.
Fuuu, tak takuto nadielku odpovedi som vazne necakal, ale fajn. Su tu v principe dve skupiny ludi: prva co chape kde vidim problem s domacim zvieratkom a druha co domaceho milacika mala/ma a obhajuje jeho pritomnost vo vztahu ako clena rodiny. Za mna drobne zhrnutie: bol som vo vztahu s partnerkou ktora sa rozhodla kvoli detom kupit macku (bez konzultacie so mnou; malo to byt prekvapenie). Fajn, nebol som nadseny ale kedze som videl u jej deti (spolu sme deti nemali) radost z toho ze sa mali o koho starat a travit cas, tak som si povedal OK. Lenze prisli tie klasicke probelmy: v byte bolo po case citit zapach, pravidelne bolo treba riesit macke hazlik (co detom po pr tyzdnoch uz nevonalo), obcas jej zvratky (na roznych aj tazko dostupnych miestach), postupne poskriabanu sedacku, stolicky a pod. Obtierala sa o roh steny na par miestach a zacali tam vznikat dost nechutne flaky. Ked sme isli na den alebo dva prec tak lozila vsade: stol, stolicky, kuchynska linka, postel v spalni, no proste katastrofa (chlpy boli vsade). Pri dovolenke bolo treba riesit kto sa postara o macku, pripadne macaci hotel co islo pekne do penazi (cestovali sme casto). Rovnako tak bolo treba castejsie upratovat, chlpy mali deti na veciach, posteliach, ... . Po par mesiacoch tychto galeji, som si povedal ze stacilo a kedze macka prec z bytu nemohla, lebo sa stala clenom rodiny a domacim milacikom, no tak som sa odstahoval ja do vlastnej a konecne cistej domacnosti, lebo v tomto "hajzliku" ktory som uz nezvladal upratovat som to dalej nedaval. Takze ano, aj ja mam skusenost s domacim "milacikom" a uprimne prave pre tieto dovody si kladiem otazku ci toto vsetko tym co maju doma zvieratka proste nevadi a vyhovuje. Pre mna je to no-go a ziaden další vztah kde bude zviera zatvorene v byte neplanujem. To ze niektore zeny (asi z vypocitavosti) nepovedia ze maju doma 4-noheho milacika, to uz riesit nejdem; ale prijal som dobru radu ze do svojho profilu doplnim exaktne ze "ziadne zviera". ;) Ten priklad co som uviedol, tak slecna sa o svojom milacikovi zmienila az ked sme mali ist na predlzeny vikend mimo BA a hups, zrazu sa objavil maly 4-nohy problem, ktory dovtedy neexistoval, lebo ano, naznacil som ze zviera v byte je pre mna no-go. No ale ked ta druha strana nevylozi karty na stol, nemam odkial vediet ze ma v tomto smere zavadza. Zaver: Chcel som poznat nazor inych, co sa mi zvajne mojou otazkou podarilo. Dakujem za pocitivny aj negativny feedback, a rovnako aj nazory od par aktivnych hejteriek. ;) A pokial ide o moj psychicky stav, uistujem vas ze som uplne v poriadku, vyrovnany, zabezpeceny a spokojny so svojim zivotom. A ano, namiesto lasky ku zvieratu by som rad venoval lasku cloveku. 🙂
No a este doplnim ze ja nemam problem so zvieratami, mali sme ich doma kopec: psov, macky, sliepky, a pod., ale nie v obyvacke, v spalni a na posteli. Ale tam kam patria: na dvore a v zahrade (na luke), kde mali svoj priestor na zivot a volny pohyb. Podla mna zviera do bytu nepatri, hoci aktualna doma robi z nasich mestskych domovov a bytovych domov takpovediac zverinec. ;) Je uplne bezne ze vas sused bude za svojho psika bojovat lebo lepsieho stvorenia na svete niet, ale ked ide sused do prace a jeho 4-nohy harant steka cely den, tak to uz nie je pravda, lebo on to nepocuje. Takze obcas sa treba na veci pozerat aj z pohladu tych druhych a nie len zo svojho zaslepeneho zastancu domacich maznacikov chovanych v byte. ;)
@bivanko aj s tebou súhlasím, aj si myslím svoje. To, že niekto so svojím miláčikom papká z jedného taniera a pod, to je aj pre mňa no-go. Aj to, že nechá behať zviera po linke, po stole a pod. Ale zas keby čítam u niekoho v profile, že žiadne zviera, vnímam toho človeka tak, že vôbec nemá rád zvieratá a rolujem ďalej. Žiadny extrém nie je dobrý a ty to berieš až príliš radikálne, lebo máš zrovna blbé skúsenosti. Ale sú aj vycvičené psy, ktoré spia v pelechu a poslúchajú, prípadne iné zvieratá, ktoré nemusia domácnosť nijak ničiť či obmedzovať.
Ale inak vo všeobecnosti tie ženy, ktoré si opisoval v úvode, dokážem aj pochopiť. Keď nenatrafili do istého veku na správneho partnera a nemajú ani dieťa, tak proste tú lásku a starostlivosť, ktorá vo väčšine žien tak nejak prirodzene je, potrebujú na niekoho preniesť. Ktovie, možno tak tiež raz dopadnem 🤣
Inak som si tak prebehla v hlave chlapov po 35, ktorých poznám a ktorí sú sami a mnohí z nich majú veru tiež psa. A keď nie psa, tak motorku 🙂 Teraz neviem, čo z toho je "lepšie".
@lily246 prijmes moji ruži? 😁 zablesk racia 😁 apropos, dovolenka, 7 dni cestovania po takmer 15 statoch USA autom s psikom, bol ocistec pre nas, pre neho.... kazda minuta sa tocila okolo probkemov z toho vyplivajucich. Velmi narocne. Na tento trip si vobec nespominam. Vytesnil som ho.
Ak je taký vysoký počet chovateliek v skupine žien medzi ktorými hľadáš partnerku, tak si ty proste momentálne nezaujímavý a neperspektívny partner. Buď sa prispôsobíš alebo zostaneš sám, to je prírodný výber.
@ckocka Presne tak, cim viac vyberovych kriterii, tym uzsi vyber.
@hankm Tak to bola odvaha brat psa, keby som nemala rodicov a brata, kam mozem psa pocas dovolenky supnut, tak do kupy psa nejdem.
@autor tak napriklad u nas doma je so psom cisto, neolizujeme sa, ma svoj pelech, neviem preco generalizujes. Mne naprikled pride od tej zeny trochu sympaticke, ze psika zatajila, ked si hovoril negativne o psoch. Baba sa asi citi osamotena a randila s tebou aj napriek tymto tvojim predsudkom a verila, ze laska k nej ta presvedci 😀. Ja by som ti dala cau uz na tom rande 😃
Mne sa vzdy paci ako sa v takychto temach vykresuluju zvierata na dvoroch ako prijatelne a neobtazujuce, a zvierata v bytoch ako stekajuce a obtazujuce bestie. Zaujimave je, ze ked sa clovek ide prejst po sidlisku malokedy zapocuje z okien vystekavanie. Aj ked samozrejme stane sa, bezohladni idioti byvaju vsade, ale pravidlom je, ze za stekajuceho psa v byte idu ludia "vrazdit" a do velkej miery sa vacsina prisposobila a v byte sa psa snazi nenechat stekat. Za to ked sa ide clovek prejst okolo domov, tak pri kazdom druhom po nom vybehne stekajuci pes bez ohladu na dennu, ci nocnu hodinu lebo vacsinou z nudy steka na vsetko co sa pohne. A pomaly sa pridaju aj dalsi psi z celej ulice. A drvivej vacsine majitelov je to jedno lebo ved je to pes, tak steka. O mackach v bytoch vedia vacsinou len majitelia a nikto iny. Za to o mackach na dvoroch vie cela dedina kedze si behaju po pozemkoch ako sa im zachce. Nie raz sa ludia rozculuju, ze im cudzie macky obsravaju pozemok a skrabu po veciach. To, ze niekto nesuhlasi so zvieratom v byte je uplne v poriadku. Vraciam sa k mojim predoslym komentarom, ze je to vecou kompatibility tych dvoch ludi. Ale ak sa bavime o pohlade druhych a ne/obtazovani, tak fakt nemam pocit, ze by majitelia "dvorovych zvierat" zrovna vyhravali 😉
@anonymanonym stačí si položiť otázku,či je pes stvorený na stráženie dvora a pobyt vonku alebo na valanie sa v posteli a čakanie na pána medzi 4 stenami kým príde domov.Poznala som starú pani,ku ktorej si dospelé deti odložili psíka a akosi zabudli poň prísť.Chudak pani nevládala toľko upratovať,ale psíka si obľúbila a aspoň ju ťahal vonku,aj keď ledva chodila.
@janinah neexistuju len strazne psy. Ale aj spolocenske (stvorene napr. na to valanie sa na gauci a robenie spolocnosti majitelovi), ovciarske a ine... napr. ja nemam strazneho psa, mam pracovneho psa, a teda vo vysledku funguje tak ako bol aj slachteny - travi vela casu pracou (v nasom pripade psie sporty a pasenie oviec) a ostatny cas travi oddychom. A presne na to bol aj vyslachteny - praca + oddych v koterci (v nasom pripade oddych v byte).
@janinah A? Ved to je hlupe prirovnanie. Maloktory psik je cely den sam doma. Nas je doma sam max od 9 do 14. Je uplne v pohode, ked odchadzam, je vybehany, ide spat (do svojho pelechu 🙄). Ak by som nemala deti, a psik by tazko znasal odlucenie, tak si ho vezmem do prace, u nas v praci skoro v kazdej kancelarii mame psika.
Mne to príde normálne, ale ja sama mám psa ale aj manžela tak neviem či ti moja odpoveď pomôže 😁
To vies, na teba a podobnych cely zivot cakaju, aby ste luskli prstom a oni isli zvierata utratit 😂😂😂😂😂 lebo uz ich nepotrebuju.

Nečítala som komentáre.ale mám takú ženu v okolí a mne to už príde cez čiaru v zmysle.ze ten psíček je hyčkany ako dieťa a ona na prip. chlapa nemá resp.nechce.nevie mať čas a priestor.A akosi ani záujem mat svoju rodinu.Je to samozrejme každého vec.ale zviera nemôže byť plnohodnotným dieťaťom.Ja ako partner by som neakceptovala zviera v byte a už vôbec nie v posteli a podľa toho by som sa aj zariadila.Pritom vonku má dvore sme ich mali niekoľko a mala som ich rada.za mňa odtiaľ potial...