Výsledky vyhľadávania pre slovo “#recept”
🧄Cesnakový trhací chlebík🥖 Miluješ cesnak tak ako ja?Tak práve pre teba je tento recept ako stvorený, alebo ako rýchle pohostenie pre nečakanú návštevu🤗👇🏽
⭐️Budeš potrebovať:
🍚300g hladká múka
💦180ml vlažná voda
🫗30ml olej
🧊celé droždie, komu sa zdá veľa, môže len polku
🍙1ČL kryštálový cukor (do kvásku)
🧂1ČL soľ
⭐️Plnka:
🧈100g maslo
🧄8 strúčikov cesnaku (alebo podľa chuti)
🧂1ČL soľ
🌱+bylinky podľa chuti (ak chceme, nemusíme)
Ako prvé si urobíme z trocha vody, cukru a droždia kvások. Necháme ho vykysnúť cca 5 minút. Vykysnutý pridáme do múky, s olejom, soľou a vodou. Pustíme robot a mixujeme na stredných otáčkach aspoň 5 minút. Ak nemáte robot, vymieste ručne. Cesto necháme prikryté kysnúť na teplom mieste cca 45 minút. Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že do roztopeného masla pretlačíme cesnak, pridáme 1ČL soli a prípadne kto chce pridáme nejaké bylinky, napr. bazalka, pažítka, medvedí cesnak atď. Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku (dajte viac múky, lebo sa vám prilepí ako mne🤣). Cesto vyvaľkáme a potrieme pripravenou plnkou. Množstvo masla a cesnaku si prispôsobte prípadne uberte alebo zvýšte podľa vašej chuti, viacej maslom nič nepokazíte, chlebík bude nažitejší. Ďalej si cesto nakrájame na pásy, ktoré naukladáme na seba. To si ešte celé nakrájame na kocky a do formy na pečenie naukladáme na stojato a necháme ešte podkysnúť. Pečieme odokryté vo vyhriatej rúre na 180°C približne 55-60 minút. No a máme hotovo. Chlebík si jednoducho len trháme a papáme. Dobrú chuť🤗🫶🏽
#recept

Ovocná koža - zdravá a chutná maškrta 🍓
Je tu leto a v mnohých záhradách pomaly, ale isto začína byť prebytok ovocia. Okrem zavárania, rôznych koláčov alebo drení si ovocie vieme chutne a zdravo spracovať aj sušením. Tento chutný a zdravý snack si vieme potom uskladniť na zimu, alebo jednoducho pribaliť na výlety. Moje deti jednoducho ovocnú kožu milujú! ❤️
Ovocnú kožu môžete urobiť z akéhokoľvek ovocia. Z čučoriedok, jahôd, jabĺk, marhúľ, malín, sliviek atď. Videla som, že niekdo do nej dal aj mätu 😉 Viete do nej pridať aj škoricu. Napríklad k jablkám, alebo jahodám. Ako sa hovorí, fantázii sa medze nekladú a pri ovocnej koži to platí dvojnásobne 🙂
Ingrediencie:
1kg. jahôd
300g. banánu ( na zahustenie )
Jahody s banánom som si vymixovala v smoothie makeri. Na plechy som si dala papier na pečenie a pekne zmes rozotrela na takú tenšiu vrstvu.
Plechy som následne dala pekne na slniečko a čakala kým sa zmes usuší. Vonku bolo 33 stupňov a sušenie mi trvalo tých +- 6 hodín. Kožu viete sušiť aj v rúre no ja radšej na to využívam teplo, je to ekonomickejšie 😁 Žiadny hmyz som okolo nej nemala takže nemusela som ju ani zakrývať.
#recept ❤️❤️❤️❤️❤️Slaný cuketový koláč Oľgy Belešovej
Aj s mäsom 😉🥳
https://www.cas.sk/clanok/2698905/na-slany-cuke...
Grenadírsky pochod pripravujem len z času na čas ale keď, tak s domácimi fliačkami ako ich robila moja mama. Ich príprava je otázka pár minút a chutia proste skvelo. Pri príprave grenadíru nechám potom fliačky krátko v panvici popražiť aby aj oni dostali trochu chrumkavosti. Až potom zmiešam so zemiakmi.
Vyskúšali ste už niekedy lievance z kysnutého cesta? Ja len pred nedávnom a naozaj ma mrzelo, že som tento postup nepoznala už skôr. Tie lievance sú proste fantastické, nadýchané ako perinka a super jednoduché na prípravu.
Okrem toho, zasýtila som nimi doslova armádu ľudí 😄 boli u nás na návšteve kamaráti mojich detí a každému sa ušlo dostatok. Takže ak sa na mňa opäť raz bude chystať invázia detí, tak už viem čo pripravím 😊






























