catherine63
    9. máj 2018    Čítané 193x

    Naše V KOCKE! v kocke

    Máte radi vedomostné hry, ktoré Vás nútia premýšľať, ale sa pri nich aj pobavíte? Tu je jeden tip práve pre Vás 😃

    Ale pekne po poriadku... 

    Volám sa Katarína a som mamou dvoch úžasných detí, Timejka (5) a Filipko (čoskoro 3). Zopár z Vás má tu už nejaký čas pozná a teda viete, že rada vymýšľam pre deti rôzne aktivity a hry, ktoré rozvíjajú nielen zručnosť, ale aj intelekt. Preto ma oslovila možnosť prihlásiť sa do sútaže o testovanie hier V kocke! od Albi. Ja, ale aj deti boli nadšené, keď sme sa dozvedeli, že nás vybrali, i keď sme netušili, na čo sa máme tešiť 😃 O tejto hre som sa dozvedela od našich susedov, ale len okrajovo a bol to jeden z tipov na darček k najbližšiemu sviatku. Takže ďakujeme Modrému koníku a Albi za to, že nás predbehli 😃

    V balíčku sme si našli V kocke! Abeceda a V kocke! Moje prvé obrázky. Samozrejme, deti boli ako prvé nadšené baliacim materiálom, ktorý bol o pár minút rozhádzaný po celom byte 😂

    A mamima si tiež prišla na svoje... Vo vnútri ma čakalo milé prekvapenie vo forme sypaného čajíka a krásne voňajúcej prírodnej sviečky. 

    Keď nadšenie zo zelených penových pukancov a bublinkovej fólie opadlo, mohli sme sa pustiť do hrania 😃

    Pre tých, ktorí túto hru nepoznáte, nech sa páči, tu je krátky popis:

    Je to desaťminútová hra na precvičenie vedomostí a pamäti. Cieľom každého hráča je nazbierať za 10 minút čo najviac hracích kariet. Ako na to? Vždy si vyberie 1 kartu,díva sa na ňu 10 sekúnd ( kým sa presypú hodiny ) a potom si vezmete kartu vy. Hráč hodí kockou a podľa toho, aké číslo na nej padne, mu prečítate otázku. Napr. Horí jedna, dve alebo tri sviečky? Akej farby sú ryby v akváriu? Letí šíp smerom nadol alebo nahor? Zapamätal si to? Ak áno, karta je jeho... 

    Moje deti mali obrovskú radosť za každú jednu získanú kartu. Samozrejme, Filipkovi sme s odpoveďami pomáhali, aby sme ho motivovali, predsa len, ešte je malý 😄

    Často sa viac ako na obrázok sústredil na presýpacie hodiny, s ktorými sa hráva aj inokedy, ako počas tejto hry. Ale aj tak som bola veľmi milo prekvapená, že som jeho pozornosť dokázala udržať dlhšie, ako bežné 3 minúty 😅 No a ako sa to páčilo Timejke? Tá je naopak pokojné dieťa, ktoré sa nepretržite dokáže baviť s jednou hračkou aj hodinu, čiže s ňou to nie je len desaťminútová hra 😃 Keďže pôjde na budúci rok do prvej triedy, veľmi nás potešila Abeceda, kde si okrem pamäti precvičujeme aj písmená, ktoré začína ovládať už aj Filip. 

    Hry nás veľmi pobavili, dokonca aj my, dospelí, sme pri nich zažili kopec zábavy a prišli na to, že nie sú len pre deti a aj my máme veľké rezervy, čo sa týka pamäti a pozornosti.

    Nepíšem to preto, že musím, ale naozaj, ak neviete, aký darček kúpiť svojim deťom, vnúčatám, kamarátom.... Vyskúšajte, určite Vám budú vďačné. Ja už aspoň viem, že si nebudem lámať hlavu pred najbližšou detskou oslavou, ktorých je v našej rodine neúrekom 😊

    Jediné, čo ma pri tejto hre mrzí, je to, že sme si ju nezadovážili už niekedy na jeseň, v zime, keďže bolo veľa škaredých dní a my sme často nevedeli, čo vymyslieť... Teraz veľa času trávime vonku a beháme po výletoch a ihriskách, ale verím, že aj tam sa nám stanú milým spoločníkom 😃

    Sme veľmi vďační Albi a Modrému koníku za to, že nám dali možnosť testovať hry V kocke! Ďakujem aj Vám všetkým, ktorí ste to dočítali až do konca a verím, že som Vás veľmi nenudila 😆toto je môj prvý článok, tak som nevedela, ako na to 😅A v neposlednom rade vďaka aj mojim deťúrencom, za to, že tak vzorne spolupracovali a pekne sa hrali, to je pre mňa najväčšia odmena 😍

    Vaša Katka, Timejka a Filipko. 

    risolino
    9. máj 2018    Čítané 317x

    Náš svet plný hier

    Každé dieťa, dokonca aj dospelý človek, má rád rôzne spoločenské hry a my nie sme výnimkou. Takže v prvom rade ďakujeme a sme vďační, že sme mohli a môžeme testovať hry V kocke! od značky Albi.

    S týmito hrami sme sa už stretli, nakoľko niektoré z nich máme doma a sú super na získavanie nových informácií, vedomostí a testovanie pozornosti, rýchlosti a postrehu.

    Dostali sme na testovanie dve hry: V kocke! Vynálezy a Mestá. A tiež ďakujem za krásny darček, ktorý veľmi potešil (voňavú sviečku a čaj pre perfektnú ženu). Potešilo... a aj sme otestovali. Super chuť a vôňa.

    Drobci boli pri rozbalení balíčka veľmi prekvapení a šťastní. Hneď chceli vytiahnuť zo skrine aj ďalšie hry, čo máme a začali porovnávať... Najprv presýpacie hodiny, kocky (ktoré boli vo viacerých hier rozdielne) a potom aj kartičky (len som pre istotu dávala pozor, aby sa nepomiešali 🙂)

    Začali sme hrou Mestá... jasné, že tá hneď padla do oka nášmu synovi, lebo u nás sa teraz vo veľkom hovorí o hlavných mestách, štátoch, svetadieloch, vlajkách, pamiatkach... takže to bol dôvod siahnutia po tejto hre. A prvá otázka znela: Budú tam aj Košice? 🙂 Hovorím mu, že asi nie, lebo sú tu svetové mestá, takže asi skôr nie... jedine, že Bratislava... takže sa pustil do hľadania Bratislavy... a bola tam a dokonca na kartičke bol Dóm sv. Alžbety (takže aj Košice čiastočne tam boli 🙂 ). Ako to u nás zvykom býva (máme veľké množstvo kníh... máme ich všade, kde sa dá a vytláčajú hračky...), vždy siahneme aj po knihách, keď niečo tvoríme, hráme sa... proste sú našou každodennou záležitosťou. Takže hneď sme siahli po knihe Mapy, Svetové mestá... a porovnávali ich s kartičkami 🙂. A potom sme začali hrať a testovať naše, hlavne drobcove, vedomosti a znalosti o jednotlivých mestách. Má aj svoje obľúbené... dosť často sa u nás spomína Rím (lebo v tom meste študuje ich ujo Dominik). Využili sme pri tom aj naše kartičky s vlajkami a hlavnými mestami jednotlivých štátov, ktoré nám vyrobil náš tatík 🙂. Na hre je odporúčaný vek 8+, ale kľudne aj skôr... všetko závisí od detí, čo ich zaujíma (náš nemá ešte ani 7 rokov, vlastne ten vzťah k mestám, štátom, vlajkám u nás je už vyše roka). V mnohých prípadoch ma vedel prekvapiť a dokonca aj nachytať v mojich vedomostiach.

    Druhá v poradí prišla na rad hra V kocke! Vynálezy... to už bola iná kapitola, sama o sebe... plánujeme si kúpiť knihu Vynálezy (okienkovú a encyklopedickú, také máme radi). Niektoré vynálezy poznáme a postupne sa budeme zoznamovať aj s ďalšími... a určite nám pomôže k tomu aj táto hra 🙂. Nakoľko na konci týždňa sme mali sťažené podmienky, lebo naša malá sestrička bola v nemocnici, tak sme sa hrali so Samkom len sami dvaja... Najprv sme si prezreli jednotlivé vynálezy... to bolo otázok... Maminka, koľko si mala rokov, keď vynašli mobilný telefón?, toto poznáš?... toto je aké staré?... Proste všetko ho zaujímalo. Neskôr sme siahli aj po presýpacích hodinách a kocke a išli sme hrať. Na moje prekvapenie veľa informácií vedel a hlavne zapamätal si za tých pár sekúnd, aj keď to bolo zložitejšie hranie sa, lebo nevie ešte čítať, aj keď už pomaly začína spájať písmenká (tie už vyše roka ovláda a vie ich aj tlačeným napísať). Ale pamäť a postreh má veľmi dobré... v niektorých prípadoch bol lepšie na tom ako ja, rád vyhráva 🙂. Určite tieto kartičky nám budú postupne pomáhať na spoznávaní aj ďalších vynálezov. Tiež aj pri tejto hre je odporúčaný vek 8+, ale my určite na ten vek nebudeme čakať 🙂. Veď prečo nepodporovať deti v tom, čo ich zaujíma... v tom, čo ich baví... Takže kľudne môžete skúsiť aj skôr.

    Okrem týchto dvoch máme doma aj ďalšie... Moje prvé slová, AbecedaMatematika a Svet. Určite si zadovážime (aspoň plánujeme) ešte Vesmír a Históriu. A u nás v Košiciach je možnosť vypožičania si z knižnice aj hry od značky Albi. Takže vyskúšame aj Prírodu, Zvieratá, Rozprávky... A tiež určite vyskúšame aj Brain Box Stolovú hru... vyzerá zaujímavo a láka nás 🙂. Našich drobcov do toho vôbec netreba naháňať, každý deň si niečo pýtajú 🙂... len keby toho času bolo viacej.

    Ešte raz sa chceme poďakovať za možnosť testovať tieto hry, ktoré sú nielen zábavné, ale aj vedomostné, náučné a postrehové. Všetkým odporúčame 🙂, ktorí chcú získať nové informácie a vedomosti a popritom sa aj zabaviť... Tak šup, šup do zháňania a hrania sa a popritom vzdelávania sa 🙂.

    rischina
    9. máj 2018    Čítané 233x

    Recenzia V kocke

    Čo je hra V kocke?

    Myslím, že mnohí to poznáte, máte to doma a netreba to ani predstavovať. Predsalen pre tých, čo nevedia o čo ide. Hru tvoria kartičky s informáciami na jednej strane, ktoré si treba čo najrýchlejšie zapamätať.

    A s otázkami na strane druhej, na ktoré treba čo nalepšie odpovedať.

    Ako pomôcky máte presýpacie hodiny a kocku, ktoré sú súčasťou balenia a rozum, ktorý sa bohužiaľ v krabičke nenachádza. Vyhráva ten, čo nazbiera najviac správnych odpovedí- kartičiek.

    V rámci testovania sa k nám dostali témy: Vesmír a História, neviem, čím sme si to zaslúžili, ale mám subjektívny pocit, že sa nám ušli tie najnáročnejšie. Obe támy s obtiažnosťou 8+. Doma sa nám už povaľovali Rozprávky a Príroda, takže mali sme s čím porovnávať.

    Na prvý pohľad sú hry v podstate rovnaké, zdá sa, že sa mení iba téma, ale nie je to tak. Keď nám prišli nové hry, s veľkým sebavedomím sme sa pustili na Vesmír. A tu naše sebavedomie klesno na nulu. Po polovici vytiahnutých kartičiek, nemal pri sebe nikto ani jednu uhádnutú kartičku. Rozprávky a Prírodu sme mali obohraté dookola a poznali sme ich naspamäť. Priznám sa, že som sa nemusela na kartičku ani pozerať, aby som vedela odpoveď, dcéra už poznala naspamäť aj otázky. Ale Vesmír, to je troška iný level, som si istá, že tento sa tak rýchlo neobohrá. Obtiažnosť je konkrétne na hrách označená vekom 6+, 7+, 8+ (ak som správne pochopila číslo v pravom hornom rohu). 

    Z vekom pribúdajú aj otázky. Kým pri 6+ je na každej kartičke 6 otázok, ako aj možnosť hodiť si kockou maximálne 6, pri 8+ je tých otázok 8 a aj kocka je na to prispôsobená.

    História V kocke, doslova to tak môžem napísať. Naozaj sú tam informácie  z celého sveta i zo Slovenska, v časom rozmedzí 40 000 p.n.l až do roku 1989. Pre tretiaka na ZŠ ako stvorené. Tuto môžem s čistým svedomím napísať, že učenie je hrou. Práve pri tejto hre si vaše deti chcú naozaj  a to dobrovoľne zapamätať všetky informácie ohľadom nejakej udalosti v histórii. No dajte ruku na srdce, ktorá mama školáka po tom netúži.

    Vesmír, to už bolo ťažke aj pre mňa. Za to hra zaujímavá aj pre dospelákov. Ak to chcete hrať s deťmi odporúčam pozmeniť pravidlá. Ako? U nás celkom fajn fungovalo najskôr si hodiť otázku, až potom hľadať v časovom limite odpoveď. Verte aj tu sme mali čo robiť.

    Najviac sa mi páči, keď sa všemožne snžíte zapamätať si informácie napr. o Apollo 11: kto, kde, kedy, rýchlosť, názvy a potom si hodíte otázku: Je na obrázku lietadlo? a vy neviete odpovedať :D

    Pre mňa je top na tejto hre jednoduché pravidlá a krátky čas. Ak hráte vy dospelák s deťmi je to výhodné. Povedzme si na rovinu, nie vždy je čas hrať sa s deťmi monopoly. Výhodou je, že počas hrania sa môžte venovať aj iným aktivitám, vy síce prehrávate, ale deti majú o to väčšiu radosť. Plusom je ešte aj to, že je to malé a spratné (presne je to 1728 cm³) a môžte to zobrať kdekoľvek so sebou.

    Negatívum týchto hier je asi len to, že časom sú zapamätateľné a už to nie je také "o postrehu". No a potom typické technické problémy ako upratovať to každý večer, zbierať kartičky zo zeme a v neposlednom rade záhada miznúcej kocky: vždy ju dáte do krabičky, ale ona sa pôsobením záhadných síl v detskej izbe premiestni na neznáme miesto...

    katkapd
    9. máj 2018    Čítané 177x

    Vaše deti sa nechcú učiť? Poďte sa hrať.

    Určite ste to aj Vy už raz zažili: telefonát od starých rodičov, či rodiny ktorí pred Vianocami alebo narodeninami dúfajú, že im poradíte, čo kúpiť Vašim deťom? Pritom vy sami netušíte, lebo už teraz majú hračiek plnú izbu. Premýšľate nad spoločenskou hrou? Ich rozmanitosť je naozaj veľká. Ale ak chcete hru, ktorá zabaví nielen deti, ale aj dospelých, zahrajte sa hry V kocke! od Albi. Ani si neuvedomíte, že hraním sa vlastne aj učíte.

    Počas nášho 14-dňového testovania sme sa hrali hry Zvieratá a Svet.

    Obidve sú určené pre vekové hranice od 8 rokov. Ako napovedá samotný názov - sú v kocke, teda nezaberú veľa miesta ani doma, ani na výlete. Aj čo sa týka ceny, nie je hra nijak finančne náročná, pohybuje sa okolo 15€.

    Každá hra obsahuje 70 kartičiek-vpredu sú obrázky a informácie, vzadu 8 otázok, pravidlá hry, 8-hranná kocka a presýpacie hodiny s limitom 10 sekúnd. Pravidlá sú jednoduché: 1.hráč si vyberie kartičku a počas limitu sa snaží zapamätať si čo najviac informácií. Potom hodí kockou a ak správne odpovie na otázku zo zadnej strany karta je jeho. Vyhráva ten, čo má najviac kartičiek. Hra je dobrá v tom, že môžu hrať viacerí, ale pamäť si môže testovať aj dieťa samé.

    Zvieratá 

    Túto hru hral náš 7-ročný syn najradšej. Je to také veľké Safari.

    Kartičky neobsahovali veľké množstvo informácií. Okrem konkrétneho zvieraťa je na nich uvedené zopár zaujímavostí o ňom a tabuľka so základnými údajmi - čím sa živí, koľko sa dožíva... Tým, že je tabuľka formou symbolov, ľahšie a rýchlejšie sa pamätá a ich význam je ľahko pochopiteľný aj pre dieťa.

    Občas bolo treba vysvetlit nový pojem, ako hárem  alebo migrácia, ale takýchto slov je tam málo. Preto sme prvých pár hier nepoužívali časomieru. Názvy zvierat sú ako z encyklopédie, niektoré nám nič nehovorili. 

    Celkovo sú ale obrázky prehľadné a zrozumiteľné aj pre 7 ročné dieťa. 

    Svet

    Ak si chcete urobiť výlet okolo sveta - toto je ideálna hra. Exotika aj vnútrozemie, nájdete tu všetko.

    Na kartičkách je však uvedených veľmi veľa informácií: vlajky, hlavné mestá, okolité štáty a moria, čím sa vyznačuje tá-ktorá krajina a iné.Na niektorých je dokonca otázka z pohľadu svetových strán.

    Zdá sa mi to dosť náročné. Preto by som dala na túto hru vyššiu vekovú hranicu ako uvedených 8 rokov. Skôr 10. Je toho veľa a za 10 sekúnd sa to všetko ťažko pamätalo aj mne. Hlavne pri tých exotických krajinách. Takže sme pri tejto hre nepoužívali časomieru vôbec. Inak je to výborná pomôcka na zemepis. 

    Pri oboch hrách platí zásada zapamätať si čo najviac, no nie je to len o informáciách, ale aj o postrehu. My sme sa pri hraní výborne bavili tri generácie, starí rodičia vedeli skôr vedomostné otázky, ale detaily im unikali, naopak tam vynikal náš syn. 

    Hrám okrem vyššie spomenutej náročnosti (Svet) nie je čo vytknúť, kariet aj otázok je veľa, určite sa neopozerajú. Osobne môžem povedať, že takouto hravou formou som si zapamätala viac, ako sedením nad knihami. 

    To, že ďalšiu do zbierky ideme kúpiť ešte Matematiku len potvrdzuje, že syna hry V kocke! veľmi zaujali a my sme s hrami spokojní. Lebo toto je učenie čo nenudí, ale zábava.  A to je pri deťoch asi najdôležitejšie.

    denda83
    5. máj 2018    Čítané 229x

    V kocke!

    Ahojte maminy, tatinovia jednoducho všetci.

    Tak sa nám podarilo vyhrať na testovanie hry z Albi V kocke! Keďže moje dve hviezdičky a spoločné hry sú jedna veľká katastrofa, hľadala som niečo čo by možno pomohlo aspoň len trošku a neuveriteľné sa stalo uveriteľným...

    Ľudia, oni sa spolu hrajuuuuuuuuu s kartičkami. Testovali sme Moje prvé obrázky pre menšiu a Abeceda pre väčšiu.

    Chcem sa poďakovať za super čajík a voňavú sviečku🙂

    Tak, baby mali najskôr svoj systém, staršia si zobrala kartičku pozrela písmenko aké tam je, otočila hodinky a za ten čas ako sa presypali tak povedala všetky veci čo sa tam nachádzali. Hrali sme samozreje aj podľa pravidiel, ale takto ich to bavilo viac, tak som ich moc nenútila, takto sa vyhrali aj dve hodiny, čo je u nás fakt rekord.

    Tak ak neviete čo vymyslieť na pochmúrne dní, alebo dlhé zimy, určite siahnite po tomto, je to super vec, či už pre deti alebo aj dospelých. Pekný večer želám, a ďakujem za možnosť vyskúšať si tieto hry, určite k ním dokúpime aj ďalšie🙂

    michalag
    5. máj 2018    Čítané 425x

    Recenzia na hry Albi V kocke!

    Ahojte.


    Boli sme vybratí na testovanie Albi hry v kocke. V jeden pekný deň, nás vybrali na testovanie hier a tak moje deti nedočkavo čakali až príde balík. V deň keď kuriér zazvonil a ja som prišla hore aj z balíkom deti má už k tomu nepustili 😀

    Počas 14 dní sme mali možnosť testovať hry VYNÁLEZY a MATEMATIKA.


    Hra obsahuje 1 presipacie hodiny, kočku a 70 kartičiek s 8 otázkami a 1 kartičku s návodom. Cena tejto hry sa pohybuje okolo 15€.

    Na každej kartičke sú v predu obrázky, ktoré si deti počas 10 sekúnd pozerajú. Po tomto čase hodí kočkou a to číslo (1-8) čo padne mu je položená. Ak na ňu správne odpovie tak kartička mu ostáva. Ten čo má kartičiek najviac vyhráva 🙂

    Matematika - Hra je určená od 7+

    Túto hru najradšej hrával najstarší syn (12 rokov) pretože matematiku má rád. Podľa môjho názoru nie je to hrá od 7 rokov, ale vyššie. Niektoré veci sa v tomto veku deti v škole ešte vôbec neučili a tak dcéra bola sklamaná a nemohla ju veľmi hrávať, aj keď snažila sa ale....

    Vynálezy - Sú určené od 8+


    Táto hrá patrila k tým čo sa hrali častejšie lebo sa mohla zapojiť aj dcéra a otázky boli zaujímavejšie

    Počas týchto 14 dní sa veľa zaujímavého naučili, hlavne z vynálezov, tak ako aj my dospeláci, ale hlavne sme sa zabavili ako rodina počas večerov alebo škaredého počasia.

    Osobne z čoho som bola sklamaná, vekové kategórie sú pri niektorých hrách nižšie ako by mali podľa môjho názoru byť. Ďalšia vec, že môj najmladší syn sa nemohol vôbec hrať pretože ani do jednej kategórie nespadal a tak má to trochu zamrzelo že nám prišli 2 hry takmer v rovnakej vekovej kategórii aj keď sme na začiatok zadávali vek deti. Inak ja ako rodič som spokojná že je to zábavná hrá a pri tom sa deti veľa naučia

    A chcem poďakovať Albi, že nám dala takúto možnosť vyskúšať hry v kocke

    #test_albi a #recenzia

    kim_rossi_stuard
    4. máj 2018    Čítané 127x

    V kocke - náš čas testovania

    Ahojte vsetci veľkí aj malí, škôlkari, školáci i dospeláci či baby a dedkovia. Chcete sa zabaviť a niečo sa naučiť? Precvičiť pamäť a predísť odumieraniu mozgových buniek?

    Tak hurá na to!

    Albi hra V kocke vám ponúka veľa možností ako tráviť čas a dať deťom to najcennejšie čo môžeme - nás čas a pozornosť.

    Dostali sme šancu testovať tieto hry. Jednu od 4 rokov - Moje prvé obrázky už doma máme, ale keďže ju hrávajú deti často, poznajú ju už spredu aj odzadu. Dlho očakávaný balíček slávnostne dorazil aj vďaka susedovi, lebo nikto nebol v čase doručenia doma. Deti skákali okolo neho ako divé a so zatajeným dychom čakali, čo sa skrýva vo vnútri.

    Tak vzhľadom k veku našich deti sme dostali hry V kocke dve a rôzne – Mestá a Rozprávky. Deti to museli hneď aj vyskúšať, však nová hrá a pravidlá už poznajú. Tak sme drtili Rozprávky 2 hodiny.

    Prekvapili má zaujímavé otázky, veľmi vhodné pre predškolákov ako otázky na – je hore, je dole, je pred ním, je pod ním?? Vhodné na učenie pre menšie deti, aby poznali význam týchto slov. Rozprávky sú použité aj známe aj menej známe, čiže deti sa nemôžu spoliehať na to, čo si z tej danej rozprávky pamätajú. Na každej kartičke je obrázok a k nemu je dopísaná jedna veta, z ktorej aj môžeme prípadne vydedukovať odpoveď na niektorú otázku zo zadnej strany. Ako mínus vnímam to, že ak hru hrajú menšie deti, nevedia si ju samé prečítať. A tiež deti ako prváci, ktorým to môže dlhšie trvať, môžu svoj limit 10 sekúnd minút len na čítanie vety a nie na pozorovanie obrázka. My sme to riešili tak že vždy niekto nášmu predškolákovi tu vetu vopred prečítal. Našli sme aj chybu na jednej kartičke – Alica v krajine zázrakov, kde máš povedať farbu Alicinej mašle ale na obrázku mašľu nemá.

    Musím sa dobrovoľne priznať, že druhú hru- Mesta od 8.rokov sme sa hrali len 2krát, keďže mám len 1 dieťa nad tento vek, ale stanovený limit jej bol veľmi krátky, aby si pozrela členitý obrázok aj prečítala cudzojazyčné názvy a zapamätala si to. To ju znechutilo. Posunula by som vekovú hranicu tejto Kocky na vyšší vek.

    Hru sme prvý krát videli na oslave, kde ju dostali do daru a testovali hromadné všetky deti. Mala veľký úspech. Ale stále je dosť ľudí, čo ju nepozná, lebo podľa našich skúsenosti boli u nás ďalšie 4 deti počas tých 2. týždňov a nikto ju nepoznal. Takže milé Albi, hurá propagovať túto zaujímavú a zábavnú hru. U každého mala úspech a radi sa ju hrajú všetci. Je prakticky zabalená v skladnej kocke, čo je praktické na balenie na výlet, dá sa hrať v aute, v stane, na kúpalisku. Pravidlá sú jednoduché, avšak vždy potrebujete 1 osobu, čo vie čítať.

    Všetkým želám veľa spokojných chvíľ strávených aj vďaka tejto hre s vašimi pokladikmi, či už doma, alebo na dovolenke či inde. ďakujem Modrému koníku a Albi za možnosť testovania.

    lavazzake
    4. máj 2018    Čítané 424x

    Albi v kocke 😉

    "Mamiiiiiii, Lili zas čmajzla kockuuuuu!!!" To je v kocke najčastejšia veta, ktorú počuť, keď hráme V kocke. No čo máš robiť, keď máš dva roky a problém zapamätať si, čo si chcela robiť na šerbli než k nemu dobehneš.

    Nie, že by som bola nejaká eko-bio-paleo-raw mater, ale ráta sa mi aj to, že je celá z recyklovaného papiera. Ako lenivá mater oceňujem, že keď deti prestane baviť, nemusím skladať hracie plochy, figúrky, tri druhy kariet a podobne. 

    Hra sa dá hrať na množstvo spôsobov. Prvý je určený pre deti okolo dvoch rokov. Cieľom tohto spôsobu hry je čo najčastejšie čmajznúť súrodencom kocku, ideálne aj hodiny a zdrhať. Top level je, keď sa ti ich podarí šmariť do záchodu, vtedy získavaš desať bonusových bodov. Druhá možnosť (pre deti vo veku okolo dvoch rokov zúfalo nudná) je náhodne si vybrať kartičku, prezerať si ju desať sekúnd, kým sa presypú hodiny, potom kartičku podať ďalšiemu hráčovi, hodiť kockou a odpovedať na otázku, ktorú ti pod totožným číslom položí hráč, ktorému si kartičku dal. 

    Primárne hra rozvíja pamäť, sekundárne sa človek pri jej hre dozvie množstvo nových informácii. 

    Druhú hru v kocke sme kúpili prostrednej, vtedy trojročnej, lebo veľmi chcela hrať, ale Rozprávky boli priťažké. Kúpili sme Obrázky a zároveň objavili tretí "mód" hrania, prezeráme si kartičky a buď sa z nich niečo nové "naučíme" v Obrázkoch s malými, alebo sa dozvieme nové informácie z hier 8+ s tou najväčšou. 

    Hra sa dá hrať buď určitý čas, kto za ten čas získa najviac kariet, vyhráva, ale kým sa vám skratka chce. Bonusom je pri troch neporiadnych deťoch skutočnosť, že ak aj náááhodou nejakú kartu stratíte, bez problémov sa dá hrať ďalej a teda neurotická matka neskonči s hlavou pod skriňou alebo pod gaučom, že kde-do-pekla-je-ten-kúsok. Iba v prípade, že domácnosť disponuje dieťaťom vo veku cca dva roky, treba dávať pozor na kocku, osemhranná sa dosť blbo zháňa a čakať ako na lego od Bobyho tiež nie je nič moc.

    Táto hra je skvelá v tom, že každá veková kategória vie hrať svoju vekovú skupinu a všetci môžu hrať spolu. Len každý ťahá zo svojej kôpky. Muž s prostrednou ťahali z Obrázkov, moja najstaršia z Rozprávok a ja z Prírody alebo zo Sveta. Preto keď sa na koníku objavila možnosť testovať Kocku, nemohla som odolať. Keď nám hry prišli domov, tešili sme sa celá rodina. Najstaršia z nových hier, prostredná tiež, kým nezistila, že na jej štyri roky je 8+ too much, ja z úžasnej sviečky a výborného čaju, muž, že bude mať aspoň na chvíľu pokoj od všetkých báb a najmenšia z nových kociek a hodín. 

     Dostali sme Svet a Prírodu. Ja už ako celkom macher na Rozprávky som bola dosť prekvapená, o čo sú kocky 8+ náročnejšie ako Rozprávky, čo sú 6+. Aj moja sedemročná zistila, že to nie je až taká sranda. Povedala by som, že Príroda je o čosi ľahšia než Svet. Ale vôbec to neberiem ako mínus hry, naopak, ja som sedela za stolom a kartičky si len tak čítala, lebo na každej je kopec zaujimavých informácií. Len na ne skrátka musia deti dorásť. 

    Aby som to zhrnula: za mňa je hra V kocke výborná voľba po každej stránke. Dá sa vybrať podľa veku a záujmov, cena je prijateľná, hra je skladná, jednak trénuje pamäť, jednak sa dieťa (aj ja) niečo nové naučí zábavnou formou, najmenšie deti motivuje k úžasným výkonom, Usaim Bolt sa nechytá keď krpatá schytí kocku, ľahko sa zbalí (hra, nie krpatá), plus je aj ohľaduplná k životnému prostrediu (hra, nie krpatá). Máme doma kopec hier od pexes, kvartet, čiernych Petrov, cez Želví závody, Dobble, človeče, Kloboučku hop a neviem koľko ďalších, ale Kocka patrí medzi top, veľmi sa teším, že sme dostali možnosť testovať a ďakujeme.

    rischina
    Správa bola zmenená    26. apr 2018    

    Včera sme dali partičku Histórie na balkóne. Najskôr ho táto hra vôbec neoslovila, teraz by sa ju hral dokola, lebo vyhráva 😀. Jasné, lebo mama stíha popri hraní aj variť, aj upratovať, aj sadiť jahody 💪😂
    #test_albi

    #test_albi aj v aute pocas cesty sa dobre zahrame

    rischina
    Správa bola zmenená    21. apr 2018    

    Priznávam, testovanie u nás momentálne 0 bodov 🙈 Po prvé, máme doma závisláka na PS4 (vôbec nechcem na neho ukazovať prstom 👆 ) a po druhé, to počasie vonku ☀☀☀. Rozmýšľam, že to nejak využijem, pôjdeme von do prírody, kde môžme zobrať hry v kocke so sebou a uvidím, či ich neponesiem zbytočne 😀
    #test_albi

    Poznáte hry V kocke? Máte niektoré doma? My už dôverne poznáme Rozprávky a Prírodu. Práve sa "trápime" s Vesmírom 🌌 a to je už iný level 😀 Naša prváčka sa ešte pred chvíľkou tvárila veľmi múdro, teraz tu "mudrujeme" všetci 😂 akí sme hlúpi.
    #test_albi

    rischina
    Správa bola zmenená    17. apr 2018    

    Keďže máme pondelky dosť dlhé, neostáva čas na zábavu, stihla som len takto zdokumentovať, ktoré hry V kocke boli v našom balíku, ktoré budeme s radosťou "testovať". Sú dve: Vesmír a ❓❓❓ Kto dobre vidí? 😀Napíšte, pošlem 💙
    #test_albi

    Práve som si prebrala balíček a v ňom takéto milé prekvapenie 🎁. Ďakujem ❤ Pod darčekmi pre mamu sa skrýva prekvapenie pre deti - hry "V kocke", ktoré konkrétne ❓ napíšem neskôr.
    #test_albi

    Myslíte si, že 10 sekúnd na zapamätanie si krátkej informácie nestačí? Tak sa o tom presvedčte s hravým a edukačným testovaním s Albi, hrami V kocke!, ktoré práve prebieha.

    Zaujíma nás, ako sa vaše deti najradšej hrajú?

    A - niečo vyrábajú z dostupných predmetov
    B - hľadajú a zisťujú rôzne informácie
    C - s hračkami a plyšovými zvieratkami
    D - na tablete, mobile, videohry, počítačové hry

    Dajte nám vedieť a potešíme vás 5 srdiečkami. ❤️

    #test_albi

    konik_testuje
    6. apr 2018    Čítané 4987x

    Vaše skúsenosti s Albi hrami V kocke!

    Atualizácia:

    Ako sa deťom páčili hy V kocke? Dozviete sa v recenziách ich mamičiek tu

    ---

    Mamičky, jar je už tu, pekné slnečné počasie sa dá využiť roznymi spôsobmi, napríklad takým piknikom, na ktorom sa môžete hrať spoločenské hry. A to nie hocijako, ale zábavne a edukačne zároveň. Budete môcť pestovať v deťoch lásku k poznaniu a zopakovať si tie najzaujímavejšie informácie z okolitého sveta, vesmíru alebo histórie.

    Čo testujeme

    Nebudete testovať, ale hrať sa! Zábavnou formou hry sa deti dokážu naučiť množstvo zaujímavých informácií s hrami V kocke!

    Hry V kocke! ponúkajú hry na témy: Vesmír, Mestá, Zvieratá, Svet, Vynálezy, Abeceda, História, Matematika, Moje prvé obrázky, Príroda, Rozprávky, ktoré sú vhodné pre vekové kategórie 4+ a 8+, no na svoje si prídu aj staršie deti a dospelí. S hrami V kocke! sa vie zabaviť celá rodina. Starší súrodenec môže pomáhať mladšiemu súrodencovi, rodičia si môžu zopakovať vedomosti a spolu sa zabaviť. A čo je najdôležitejšie, môžete tráviť čas spolu.

    A aké sú pravidlá hier V kocke!? Veľmi jednoduché. Vaším cieľom bude za 10 minút nazbierať čo najviac kariet danej témy. Vždy si 1 kartu vyberiete, pozeráte sa na ňu 10 sekúnd (kým sa presypú hodiny) a potom si vezme kartu váš súper. Vy hodíte kockou a podľa toho, aké na nej padne číslo, vám protihráč prečíta otázku. Hry V kocke! nájdete exkluzívne v sieti obľúbených obchodov Albi.

    Hra je v tvare kocky a obsahuje 70 hracích kariet s obrázkami a informáciami na prvej strane a otázkami na druhej strane. Ďalej hra obsahuje 1 kartu s pravidlami hry v slovenskom jazyku, hraciu kocku a presýpacie hodiny.

    Koho hľadáme

    Hľadáme dve skupiny mamičiek. Jednu s deťmi vo veku od 4 rokov, ktoré by dostali balíček nakombinovaný predovšetkým pre menšie detičky. A druhú skupinu mamičiek starších detí (od 7 rokov), pretože hry V kocke! sú zaujímavé pre staršie deti, aj pre dospelých. Hľadáme preto celé rodinky, ktoré spolu rady trávia čas edukačným hraním, spoznávajú rôzne oblasti zo sveta okolo nás a pritom sa zabávajú.

    Mamičky budeme vyberať spolu s ľuďmi z Albi na základe predstavenia sa v komentári, písomného prejavu, schopností fotografovať a samozrejme všeobecnej aktivity na koníku. Preto si prečítajte, podmienky, ktoré môžu ovplyvniť výber.

    Ako sa zapojiť

    Do možnosti získať hry V kocke! na testovanie, sa zapojíte napísaním komentára, v ktorom nám napíšete, ako sa vaše deti hrajú, ako sa s nimi hráte vy a aké oblasti z prostredia okolo nás ich zaujímajú. Napíšte tiež vek svojich detí a vložte pokojne aj fotografiu, ako sa hrajú. Buďte kreatívne a smelo sa rozpíšte.

    Čas na zapojenie sa, máte do nedele 8.4. a výber žien na testovanie prebehne hneď v pondelok 9.4. Vybrané ženy budeme kontaktovať internou poštou my.

    Viac o hrách V kocke! nájdete v e-shope Albi.

    Držíme palce a prajeme veľa zábavy,

    konik_testuje

    Čo zaujíma vaše deti viac?

    A - Vesmír
    B - Zvieratá
    C - Vynálezy
    D - Cestovanie

    Dajte nám vedieť v komentári a pošleme vám 4 srdiečka pre radosť. ☺ Už o týždeň vám priblížime nové zábavné a edukačné testovanie s Albi. Tešíte sa?

    #test_albi