ada510
    6. nov 2017    Čítané 226x

    Test BILLA

    Konečne sa mi podarilo dostať do testovacieho programu, veľmi ma to potešilo, keďže išlo o mäsko... A dokonca zo Slovenskej farmy .

    Sme rodina mäsožrútov a hneď ako prišli poukážky, vybrala som sa do BILLA Most pri Bratislave. Na výber boli len kuracie stehná, zatial vyzerali dobre i keď na jednej strane bolo Slovenska Farma a na druhej Hyza ako výrobca, takže som si nie istá, či nejde len o krajší obal. 

    Stehienká som doma umyla, nasolila nakorenila a upiekla na zemiakoch a na zelenine. Boli celkom jedle Skôr také ľahké chuťovo ako to mam porovnať teda s domacim kurčaťom.

    O pár dní som prišla do BILLA, zase sa mi podarilo uchmatnúť jedno posledné karé, takže zase som moc na výber nemala a na informáciách mi pani povedala, že hovädzie ani objednávať neplánujú, takže sklamanie... Mäso bolo troška prerastené viacerí ho okomentovali ako "škaredé", ale kto pozná mäso vie, že ak je karé blízko pri krkovičke vyzerá takto.

    Mne osobne to ani nevadilo, mäso som naklepala, nasolila a dala na noc do mlieka, aby bolo jemné, mäsko na druhý deň som ho obalila v zemiakovom cestičku a vysmažila na bravčovej masti a bolo mňam, všetkým chutilo.


    Hovädzie som teda nezohnala,  Spravila som ale kurací perkelt, tak na sladko ako ho u nás máme radi.

    Osmažím cibuľu, pridám nakrájané na kocky kuracie prso alebo stehno, osmažím pridám rascu, korenie, soľ stiahnem plameň a dám lyžičku papriky, podlejem to vodou a podusím 10 minút potom pridám šľahačku 33% zmiešanú s lyžičkou škrobu zem. (Môže byť aj múka ale mne je potom ťažko z toho) dám asi lyžicu cukru a lyžicu octu prevarím a hotovo.

    Takže ďakujem za túto možnosť testovať s BILLA aj keď sa mi nepodarilo všetko ako som plánovala, no snáď nabudúce.

    liv1
    6. nov 2017    Čítané 264x

    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 😀

    Neuveriteľné sa stalo skutočnosťou 😀. JA som niečo „vyhrala“, a idem testovať BILLA mäso – Slovenská farma. Nikdy som nič nevyhrala, ale je pravda, že ja sa ani do ničoho nezapájam, tentoraz som ale urobila výnimku 😀.

    Jedlo je mi blízke, mäso o to viac, pretože pri našej bezlepkovo – bezmliečnej strave je to celkom dôležitá časť nášho jedálnička. Takže horsa do toho #test_billa2.

    V BILLA kupujeme mäso veľmi často. Obchod máme blízko, a sme spokojní so sortimentom. A aj na moje bezlepkovo – bezmliečne varenie sa tam nájde mnoho tovaru, ktorý môžem použiť.

    A tak som sa pustila do testovania. Prvé padlo za obeť hovädzie zadné. Bolo super, že už bolo nakrájané na rezne, pretože recept, ktorý som z neho pripravila mi to veľmi zjednodušilo. Robila som totiž hovädzie zadné na zelenine. V ten deň nebol veľký výber mäsa a aj predavač na mňa krútil hlavou, že čo tam robím večer, keď chcem kúpiť mäso. Noo, ale mal pravdu. Keď si chcete vyberať, treba prísť dopoludnia, kedy je všetko povykladané a zároveň ešte nevykúpené.

    Recept Hovädzie zadné na zelenine

    Ingrediencie cca pre 2 ľudí:

    • 1 veľká mrkva
    • 1 menší pór
    • 1 balenie čerstvej fazulky, (môže byť zelená aj biela)
    • 5-6 plátkov hovädzieho zadného
    • soľ
    • olej
    • čierne korenie

    Postup:

    Mrkvu si umyjeme, očistíme a nakrájame na jemné pásiky. (Ja mám na to špeciálnu škrabku, ktorá sa dá použiť aj na cuketové špagety, je super). Fazuľku si umyjeme a odkrojíme kraje, prípadne prekrojíme na polovicu. Pór si umyjeme a nakrájame na kolieska.

    Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na tenké plátky/rezance. Osolíme, okoreníme a zprudka osmahneme na troške oleja. Najlepšie ho robiť v tlakovom hrnci. Hovädzie zadné totiž potrebuje troška času, a v tlakovom hrnci je hotové do 30 minút.

    K mäsu pridáme nakrájanú zeleninu, pridáme asi deci, deci a pol vody, ešte troška dosolíme a kuchtu zavrieme a varíme cca 30 minút.

    Jedlo je vhodné aj ako delená strava, ale ak máte chuť, môžete si k nemu pripraviť aj prílohu. My to máme veľmi radi bez prílohy. Dobrú chuť.

    Druhé jedlo som robila kuracie vykostené stehná na spôsob paprikášu, s bezlepkovými haluškami.

    Mäso bolo vynikajúce. Úplne úplne jemnučké, výborné, chutné, v ústach sa rozplývalo.

    Bola som s ním veľmi spokojná. Veľmi ma prekvapilo, že aj v deň spotreby bolo úplne tip top.

    Recept Kurací paprikáš s paprikou

    Ingrediencie:

    • 1 balenie vykostených kuracích stehien cca 700 g
    • 1 cibuľa
    • 1 lyžica mletej červenej papriky (neštipľvej)
    • soľ
    • 1 žltá/zelená paprika

    Na halušky:

    • 400 g bezlepkovej múky Schar Mix B
    • 2 vajcia
    • cca 200 ml vody (pridávame pomaly podľa potreby)
    • štipka soli

    Postup:

    Mäso si dobre umyjeme a poodkrajujeme mastné časti. Nakrájame na niekoľko menších kusov. Cibuľu si očistíme a nadrobno nakrájame. Na oleji ju opečieme do sklovita, pridáme lyžicu červenej papriky a hneď na to osolené mäso. Chvíľku podusíme, ak treba podlejeme troškou vody. Cca po 5 minútach mäso zalejeme, ja dolievam dosť vody, máme radi veľa šťavy. Dosolíme podľa potreby a varíme. Cca 5 minút pred dovarením mäsa pridáme papriku nakrájanú na kolieska. Dodá to paprikášu výbornú chuť. Keďže my sa stravujeme bezmliečne, na foto je recept bez pridania smotany. Ale ak má niekto u nás chuť, môže si pridať do svojho taniera kyslú smotanu, alebo troška sladkej smotany.

    Halušky:

    Z ingrediencií vypracujeme cesto, ktoré nie je riedke, ani veľmi tuhé, aby neboli halušky tvrdé. Podľa potreby pridávame vodu. Ja používam na halušky taký haluškovač, cez ktorý pretláčam cesto varechou. Halušky varíme vo vriacej osolenej vode cca 5-7 minút.

    Podávame. Dobrú chuť 🙂.

    Ďalší recept z kuracieho mäsa je

    Kuracia panvička

    Ingrediencie:

    • 1 cibuľa
    • cca 100 g oravskej slaniny
    • 1 menšie balenie šampiňonov
    • 1 konzerva lúpaných rajčín
    • kuracie stehná
    • soľ
    • čierne korenie

    Postup:

    Mäso si umyjeme, osolíme, okoreníme a upečieme v trúbe. Omáčku si pripravíme nasledovne: Cibuľu si očistíme a nakrájame najemno. Na troche oleja ju opečieme, pridáme nakrájané šampiňóny, na kúsky nakrájanú slaninu, chvíľu opečieme a pridáme lúpané rajčiny. Podľa potreby osolíme a okoreníme. Podávame spolu, dobrú chuť 🙂

    Z bravčového mäsa som si vybrala bravčovú panenku. Bola som rada, že v balení bol menší kúsok, pretože tie čo sa predávajú v Bille bežne, sú balené pod 2 veľké kusy. S mäsom som nebola veľmi spokojná, resp. s jeho farbou, i keď malo ešte niekoľko dní do konca spotreby, musela som niektoré časti aj odrezať.

    Recept Bravčová panenka na cesnaku a šampiňonoch s volským okom

    Ingrediencie:

    • Bravčová panenka
    • Cca 3 strúčiky cesnaku
    • Soľ
    • Čierne korenie
    • 1 balenie šampiňonov
    • vajcia

    Príloha: šalát (mix zelených šalátov a cherry rajčiny)

    Postup:

    Šampiňony si umyjeme, očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si najprv dobre umyjeme a potom nakrájame na kolieska. Osolíme ich, okoreníme a dáme piecť na panvicu, na rozohriaty olej. Ja používam najčastejšie kokosový. Cesnak si ošúpeme a prelisujeme rovno na mäso. Keď je mäso z jednej strany dobre prepečené, otočíme ho a o chvíľku môžeme pridať šampiňony, na jednej panvici spolu dostanú výbornú chuť.

    Na ďalšej panvici si pripravíme volské oko, na slabom plameni tak, aby nám žĺtko ostalo „ na mäkko“. Jedlo podávame s volským okom a s mixom zeleného šalátu (môže byť napr. Ľadový šalát, mangold, baby špenát, rucola) a cherry rajčinami. Dobrú chuť.

    Stala sa mi s ďalšími dvoma jedlami celkom vtipná vec 🙂. Teda s jedným menej, nemohla som fotiť kvôli plnému telefónu, ale prikladám rovnaké jedlo aké som robila z kuracích krídielok len pár týždňov pred tým. A druhá, že som to druhé jedlo nestihla nafotiť a už bolo zjedené 😀.

    Kuracie krídla s pečenými zemiakmi a zeleninou na jednom plechu

    Ingrediencie:

    • Kuracie krídla
    • Soľ
    • Čierne korenie
    • Provensálske bylinky
    • Zemiaky
    • Brokolica
    • Cesnak
    • Mrkva
    • Cuketa
    • Olej

    Postup:

    Zemiaky si očistíme a nakrájame na kolieska. Tieto kolieska chvíľu predvaríme v osolenej vode. Takisto chvíľu predvaríme aj brokolicu. Cuketu umyjeme a očistíme (ale aj nemusíme), a nakrájame na hranolky. Mrkvu umyjeme, očistíme a taktiež nakrájame na hranolky. Zeleninu a zemiaky osolíme, pridáme na panvicu a spolu s krídlami pečieme v rúre na 200 °C, kým sa krídla neupečú a pekne chytia farbu.

    Dobrú chuť 🙂.

    Záver:

    Celkovo hodnotím mäso v BILLA pozitívne, aj toto varenie s mäsom Slovenská farma. Mäso bolo chutné, zväčša čerstvé (okrem tej jednej situácie) akurát čo sa priznám, že netuším čo to mäso stojí. Keď prídem do obchodu kúpim čo potrebujeme, preto sa na ceny zväčša nepozerám, a tak tomu bolo aj tentokrát. Jedine raz som bola prekvapená z tých kuracích krídielok že sa mi zdali velmi lacné. Ďakujem, že ste to dočítali až do konca a ďakujem za túto skúsenosť 🙂.

    hanaim
    6. nov 2017    Čítané 419x

    Kuriatko, prasiatko, kravička

    Niekedy som testovania vyhrávala často, no odkedy troška pracujem, nejak som to prestala sledovať a zapájať sa. No po tom, čo sestra vyhrala testovanie delimano mi to nedalo, zapla som konik_ testuje a pozeram BILLA! Náš najobľúbenejší obchod odkedy nám ho otvorili blízko domova. 😂

    Napísala som komentárik a v pondelok ma čakala super správička. Hneď ako kupóny dorazili, utekala som s manželom do BILLA. Na úvod musím podotknúť, že nakupovala som som v Prešove na sídlisku - novootvorená BILLA, a s výberom mäska - Slovenská farma - nebol žiaden problém.  Na jeden nákup sme minuli všetky poukážky.

    Náš nákup obsahoval - kuracie stehná bez kože, bravčová panenka, bravčové karé, krkovička, hovadzie kocky. Všetko na jednom mieste a hneď na jeden nákup. Dostupnosť Slovenskej farmy v Prešove nesklamal.

    Prvý obed čo som navarila, bol z časopisu - Dobré jedlo - Mäso v máčale. Na tento recept som použila bravčové karé. Je to mäso, s ktorým rada a často pripravujem pokrmy pre hladošov. Mäsko nesklamalo. Hneď na prvý pohľad krásna farba, málo odpadu, čo veľmi oceňujem. Ale ja som zlé karé ešte ani nikdy asi nekúpila 😀 Mäso v tomto prípade neprekvapilo, ani nesklamalo.

    Recept:

    • 600g bravčové karé
    • mletá rasca
    • 2 cibule
    • 1 bobkový list
    • smotana na varenie alebo mlieko
    • soľ, mleté čierne korenie

    Mäso umyjeme, nakrájame na plátky, zľahka naklepeme. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou. Uložíme do plechu v jednej vrstve, dáme nakrájanú cibuľu, bobkový list, zalejeme mliekom, aby mäso bolo zakryté. V rúre vyhriatej na 200 st. pečieme asi 25 minút. Mäso sa servíruje z plechu a podáva sa s chlebom, ktorým povytierame omáčku. 

    Dobrú chuť. 

    Hovädzie kocky - najprv som mala v pláne, ze spravím “kotlíkový” guľáš, no manžel navrhol, že ma chuť na maďarský. A bolo rozhodnuté!

    Mäso som varila dve a pol hodiny, nakoľko sa mi stále zdalo dosť tvrdé a kvôli deťom som chcela, aby sa doslova rozplývalo na jazyku... No aj o dve a pol hodiny to nebolo až tak ono, ale manžel veľmi chválil. Kocky na prvý pohľad pekné, síce ešte som ich poprerezávala na menšie kúsky, odpad minimálny.

    Recept:

    • 1500g hovädzie predné
    • 800g cibuľa
    • 5PL masť bravčová
    • 2PL paprika mletá sladká
    • 1KL paprika mletá pálivá
    • 2ks paprika čerstvá
    • 1PL papriková pasta (pretlak)
    • 4ks paradajka - rajčina
    • 1PL soľ
    • deň vopred namočená fazuľa

    Cibuľu potom osmažíme na masti na strednom plameni dokým nezozlátne a trochu neskaramelizuje. Vtedy je to ono. Ďalej pridáme pokrájané čerstvé paradajky. Paradajky podusíme na cibuli, aby vznikla červená hustá kaša. Je potrebné nechať skoro všetku tekutinu odpariť. Do tohto cibuľovo-paradajkového základu prisypeme sladkú aj štipľavú mletú papriku a pre farbu a výraznejšiu chuť pridáme aspoň lyžicu maďarskej paprikovej pasty. Ďalej pridáme do základu mäso nakrájané na väčšie kocky a za stáleho miešania restujeme. Pridáme soľ a miešame ďalej, kým sa mäso nezatiahne. Pridáme nakrájané svetlozelené papriky. Podlejeme trochou vody, premiešame a kastról zakryjeme, aby sa guláš dusil na miernom ohni. Vodou podlievame postupne. Občas premiešame a sledujeme, aby guláš vrel. Dusíme, pokým nie je mäso mäkké. 

    Dobrú chuť.

    Bravčová krkovička - prekvapivo úžasna 🙂 Ja mám zaužívané, že krkovička je sama mastnota, samá blana...

    Ale napriek tomu mi to nedalo, lebo už dlhšie som mala v hlave jeden super recept z kuchyne Lidla, a tak ma to lákalo vyskúšať. Manžel sa smial, že mám na obed pozvať môjho brata, ktorý, keď sa ho v škole pýtali, čo by chcel byť, na karnevale povedal: "Krkovička!" 😀 😀 😀 

    Jedli všetci. Veľký chlap aj malí chlapčekovia 🙂 Maďarský guľáš deti nechceli, no krkovičku s opečenými zemiakmi si veru dali 🙂 Asi začneme fičať na krkovičke 😀

    Recept:

    • 1 kg bravčovej krkovičky bez kosti v celku
    • 11 menších strúčikov cesnaku
    • čerstvý rozmarín
    • morská soľ v mlynčeku 
    • čierne korenie v mlynčeku 
    • 2 lyžice bravčovej masti

    Do umytej a osušenej krkovičky urobíme tenkým nožom 5 – 6 otvorov, do ktorých dáme strúčiky cesnaku a čerstvý rozmarín. Mäso ochutíme po všetkých stranách soľou a čiernym korením. Bravčovú krkovičku orestujeme na panvici na rozohriatej bravčovej masti zo všetkých strán dozlatista. Potom ju preložíme na plech, prelejeme šťavou, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C približne 1,5 hodiny. Po 45 minútach odstránime alobal a pečieme ju ďalej odokrytú.

    Dobrú chuť.

    Kuracie stehná - opäť recept z časopisu - Dobré jedlo. Kuracie mäsko na pohľad krásne, trošku viac odpadu. No po 20 ninutach varenia sa rozplývalo na jazyku. Veľmi rýchly a chutný obed, čo pri troch deťoch oceňujem.  Mäsko super šťavnaté.

    Recept:

    8-10 vykostených kuracích stehien

    1 šalotka

    1 kúsok celej škorice

    150g hrozna bez jadierok

    100g sušených marhúľ

    1 citrón

    soľ

    olivový olej

    Marináda - 1 lyžica medu, 1 lyžička zázvoru, 1 lyžička mletej škorice, štipka ml. čierneho korenia, 100 ml bylinného likéru

    Pripravte marinádu: Do misky dajte med, najemno nastrúhaný zázvor, škoricu, mleté čierne korenie a likér. Zamiešajte a potrite ňou kúsky kurčaťa. Vo väčšej panvici s vysokým okrajom zohrejte olej a opečte na ňom nadrobno pokrájanú šalotku. Osolené mäso opečte do zlatista. Prilejte marinádu a vložte jeden kúsok celej škorice. Pod pokrievkou duste asi 20 minút. K mäsu pridajte bobuľky hrozna prekrojené na polovicu a opláchnuté marhule. Duste ešte 5 minút. Omáčku ochutnajte a podľa potreby pridajte citrónovú šťavu a soľ.

    Dobrú chuť.

    Ako posledné sme sa vrhli na bravčovú panenku - hneď po vybalení krásne mäso s minimálnym odpadom. Čiže som ju fakt len umyla, spravila rýchlu marinádu a šup na panvicu. Paneka po krátkom opečení z každej strany bola mäkká a zároveň šťavnatá. Tiež veľmi rýchly obed. K panenke sme si spravili špagety. 

    Recept:

    • 500g bravčovej panenky
    • 1/2 hrnčeka limetkovej šťavy
    • 1/4 hrnčeka medu 
    • morská soľ v mlynčeku 
    • 1 lyžica olivového oleja 
    • 2 strúčiky cesnaku
    • 1 štipľavá paprička
    • 1 lyžica čerstvého koriandru alebo petržlenovej vňate

    V miske zmiešame med, limetkovú šťavu, soľ, olivový olej, nadrobno nasekaný cesnak a nasekanú štipľavú papričku zbavenú semienok. Umytú a osušenú bravčovú panenku preložíme do väčšej misy, prelejeme limetkovou marinádou a zakryjeme potravinovou fóliou. Marinujeme v chladničke minimálne 3 – 4 hodiny.  Marinovanú bravčovú panenku grilujeme zo všetkých strán dozlatista. Potom ju pokrájame na plátky a posypme nahrubo nasekaným čerstvým koriandrom alebo čerstvou petržlenovou vňaťou.

    Ďakujem veľmi pekne za toto chutné mäsové testovanie! Ďakujem BILLA a Slovenská farma! Za dva týždne o mäso u nás nebola núdza a zas sa mi potvrdilo, že ak mám mäso v mrazáku viem stále čo navariť 🙂 My sme taká mäsová rodinka, veď 4 chlapi a ja som k nim už nejako zapadla 😀 Takže pre nás super testovanie 🙂

    Ďakujem za celú našu rodinu!

    mirka_goga
    6. nov 2017    Čítané 356x

    Usmialo sa na mňa šťastie, testovala som tri druhy mäsa od Slovenskej farmy z BILLA

    Na monitore sa mi objavilo info, ide sa testovať mäso od Slovenskej farmy z BILLA.

    Sprvoti som tomu nedala na váhe, zavrela počítač a fungovala vo svojom každodennom kolotoči okolo detí, varenia a "udržiavania" domácnosti.

    Zrazu mi bliklo, však to je celkom zaujímavá myšlienka, daj tomu šancu. Otváram počítač, posielam o sebe info, pridávam fotky receptov a hneď si dávam predsavzatie, že ak ma vyberú, vyskúšam konečne upiecť bravčové mäso s feniklom a ďalšie mäsové recepty, ktoré nevarím bežne.

    O pár dní dostávam správu, že som jedna z desiatich, ktorú si vybrali na testovanie. Juchuuu, moc sa teším 🙂 Následne na to príde balíček z BILLA poukážkami a moja radosť je ešte väčšia.

    Napíšem si nákupný zoznam a idem veselo do BILLA, mám v pláne začať s kuracími prsiami a hovädzím staekom. Bol to však môj optimistický plán, realita bola úplne iná. V BILLA Pezinok nenachádzam ani kuracie prsia, ani hovädzinu. Improvizácia ma dohnala k zakúpeniu kuracích horných stehien a k "oprášeniu" receptu, ktorý som naposledy kuchtila pred viac ako desiatimi rokmi. 

    Otváram balenie kuracích horných stehien, mäsko ma príjemne prekvapilo ako vzhľadom tak aj vôňou, vytešujem sa pri varení a neviem sa dočkať večere. Zhodou okolností nám v  ten večer vyšla romantická večera (ktorá je skôr rarita). Dávno sme si tak nepochutnali na jedle a to ticho, ktoré sprevádzalo našu gurmánsku večeru...

    Podávali sa kuracie stehná na mede so škoricou a pečenými jablkami. Mojím najväčším prekvapením bolo, že porcia, na ktorej sme si naozaj pochutnali a rozvoňala celý byt, nevyšla ani 1 euro 🙂. 

    Pečené kuracie stehná na mede so škoricou a jablkami

    Ingrediencie:

    • kuracie horné stehná od Slovenskej farmy (cca 600 g)
    • jablká (2 ks)
    • celá škorica (4 ks)
    • mletá škorica (1 ČL)
    • med (1 PL)
    • olivový olej (2 PL)
    • morská soľ
    • dlhozrnná ryža

    Postup:

    • Ryžu uvaríme podľa návodu.
    • Kuracie mäso umyjeme, osolíme a položíme na pekáč/zapekaciu misku.
    • Nožíkom si vytvoríme otvor, do ktorého vsunieme kúsok škorice v celku.
    • Jablká očistíme a nakrájame na hrubšie plátky.
    • V miske zmiešame olivový olej, med, mletú škoricu a zmesou potrieme kuracie mäsá a jablká.
    • Zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňov cca 40 minút. 
    • Alobal na záver odstránime a pečieme na 180 stupovňov do zlatista cca 20 minút.
    • Pečené kuracie mäsko so škoricou podávame s pečenými jablkami, dlhozrnnou ryžou a šalátom.

    Keďže v BILLA Pezinok som nepochodila s bravčovým a hovädzím mäsom, vybrala som sa do BILLA Senec. Môj plán bolo opäť kúpiť  kuracie prsia a hovädzinu. Kuracie prsia úspešne nachádzam v regále a o hovädzine ani chýru ani slychu. Pre mňa veľké sklamanie :(. Po konzultácií s personálom sa presúvam k chladiacej vani  (keďže v regále som nenašla bravčovinu) a nachádzam v nej posledné a jediné bravčové mäso. Mám pocit ako keby som mala v ruke diamant. Dokúpim zeleninu a vytešená s úlovkom idem domov.

    Doma som vyhrnula rukávy a púšťam sa v premiére do kuracích roliek v parmezánovej omáčke a mojej výzvy bravčové karé s feniklom.

    Kuracie mäsko pekne vonia... Vynikajúco sa s ním pracuje, žiadna mastnota... Vyklepem, zatočím spolu so šunkou a syrom, zalejem parmezánovou omáčkou a šup do rúry. 

    Kuracie rolky so šunkou a syrom v parmezánovej omáčke

    Ingrediencie: 

    • kuracie prsia (3 ks)
    • eidam nakrájaný na plátky (6 ks)
    • šunka nakrájaná na plátky (6 ks)
    • maslo
    • zemiakové vločky - na zahustenie (2 PL) / alebo celozrnná špaldová múka
    • parmezán (3 PL) + (3 PL) na posypanie
    • dijónska horčica (1 ČL)
    • mlieko (2 šálky)
    • morská soľ
    • mleté čierne korenie
    • petržlenová vňať

    Postup:

    • Kuracie mäso narežeme v hrubšej časti, vložíme do papiera na pečenie a rovnomerne vyklepeme.
    • Na vyklepané mäso položíme vedľa seba 2 plátky syra, 2 plátky šunky a zrolujeme.
    • Hotové rolky vložíme do zapekacej misky.
    • Na panvici roztopíme maslo, pridáme zemiakové vločky/celozrnnú múku, vlejeme mlieko, horčicu, parmezán. Omáčku zamiešame metličkou. 
    • Dochutíme soľou, čiernym korením a varíme do zhustnutia.
    • Omáčkou zalejme kuracie rolky.
    • Vrch posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a parzmezánom.
    • Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 40 minút.
    • Kuracie rolky podávame so zeleninovým šalátom.

    Otváram balenie s bravčovým karé je peknej konzistencie, žiadne mastné časti, príjemná vôňa. Krásne rovnomerné plátky.

    Pečené bravčové karé s feniklom

    Ingrediencie:

    • bravčové karé (500 g)
    • čerstvý fenikel (1 ks)
    • citrón
    • červená cibuľa (1 ks)
    • cesnak (3 strúčiky)
    • pór (100 g)
    • cherry paradajky (100 g)
    • suché biele víno (100 ml)
    • vývar/voda
    • morská soľ
    • čierne mleté korenie
    • kari korenie (2 ČL)
    • olivový olej

    Postup:

    • Fenikel a pór nakrájame na drobné kúsky a cherry paradajky na štvrtinky.
    • Do zapekacej misy vložíme nakrájanú zeleninu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a 1 lyžicou kari korenia.
    • Pokvapkáme olivovým olejom, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a trošku citrónovej šťavy a zľahka premiešame.
    • Na panvici necháme roztopiť kúsok masla, pridáme nakrájanú červenú cibuľu a bravčové karé nakrájané na kocky.
    • Mäso dochutíme soľou, čiernym korením a kari korením.
    • Keď sa mäso zatiahne, podlejeme ho suchým bielym vínom a za stáleho miešania krátko povaríme.
    • Takto pripravené mäso preložíme do zapekacej misy a zmiešame spolu so zeleninou.
    • Podlejeme vodou alebo vývarom.
    • Zapekaciu misu prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na teplote 180 °C cca 60 minút.
    • Po hodine mäso odokryjeme a dopekáme cca 15 minút domäkka.
    • Podávame s celozrnným kuskusom a čerstvou pažítkou.

    Opäť idem s nádejou kúpiť hovädzie mäso do BILLA Pezinok (druhýkrát), od mojej poslednej návštevy prešiel týždeň... Na predajni žiadna hovädzina.

    O dva dni na to si naplánujem cestu do Bratislavy, po ceste sa zastavím v BILLA Korzo a smelo idem s mojou mladšou dcérou kúpiť hovädzinu. Môj štvrtý pokus nevyšiel, na predajni opäť žiadna hovädzina od Slovenskej farmy. Už som to skoro vzdala, ale cez víkend som mala školenie v Bratislave a po skončení, som to rovno namierila do centrály BILLA Bajkalská. Hľadám, radím sa s peronálom a hurááá, hlavný mäsiar má vedie k hovädzine... A neverím, že na piaty pokus sa ušiel kúsok hovädzieho mäska aj mne 🙂. 

    Hovädzina... Bola šťavnatá, žiaden tuk, opäť, krásne rovnomerné plátky.

    Vybrala som si recept hovädzí stroganov so šampiňónmi. Mojim nemilým prekvapením bolo, že hovädzinu som varila vyše 2 hodiny a bola stále tvrdá. Asi mi nebola súdená. 

    Hovädzí stroganov so šampiňónmi  a  cícerovo-cviklový hummus

    Ingrediencie:

    • hovädzie mäso (500 g)
    • cibuľa (2 ks)
    • dijonská horčica (1 PL)
    • šampiňóny (200 g)
    • smotana na vernie (2 PL)
    • špaldová múka (1 PL)
    • slnečnicový olej (1 ČL)
    • korenie
    • soľ

    Cícerový hummus:

    • cícer (150 g)
    • uvarená cvikla (150 g)
    • cesnak (3 strúčiky)
    • olivový olej (3 PL)
    • šťava z citróna (1/2)
    • pasta tahin (2 PL)
    • morská soľ
    • korenie

    Postup:

    • Mäso nakrájame na dlhšie rezance, cibuľu očistíme a nakrájame na drobné kúsky a šampiňóny  nakrájame na tenké plátky.
    • Na horúcej panvici si dozlatista osmažíme cibuľku, pridáme šampiňóny a chvíľu restujeme.
    • Vo wok panvici osmažíme mäso a za stáleho miešania pridáme múku, vodu a dusíme pod pokrievkou cca 1 hodinu. (vodu priebežne dolievame)
    • K cibuli a šampiňónom nalejeme vodu, smotanu, horčicu, soľ a korenie. Po 1 hodine pridáme k mäsu a varíme ďalšiu 1 hodinu.
    • Kel vložíme do vriacej vody a varíme cca 10 minút.

    Cícerový humus pripravíme nasledovne: 

    • Cícer necháme na noc vo vode a varíme cca 40 minút (podľa potreby). Ak nemáte varený, môžete použíť aj z konzervy.
    • Cviklu varíme cca 15 minút.
    • Uvarený cícer a cviklu rozmixujeme s cesnakom, olivovým olejom, šťavou z citróna a pastou tahin.
    • Ak je potrebné, zriedime so šťavou s cíceru alebo vodou.
    • Hovädzí stroganov podávame s cícerovým hummusom a vareným kelom.

    Ďakujem BILLA/Modrému koníkovi za možnosť testovania mäsa od Slovenskej farmy. Kuracie mäso bolo vynikajúce v oboch verziách. Varila som z kuracích prś aj z kuracích horných stehien. Bravčové mäso ma taktiež milo prekvapilo ako konzistenciu, tak aj chuťou a vzhľadom. Na distribúcií hovädzieho mäsa treba popracovať, nozaj som nečakala, že ho kúpim až počas 5-tej návštevy obchodu (na jednej prevádzke som bola 2x), čo bolo nemilý prekvapením, aj po  2 hodinách bolo mäso tvrdšie. Farba aj vzhľad hovädzieho mäsa bola v poriadku, vyzeralo lákavo. 

    Som vďačná, že ste mi dali šancu otestovať tri druhy mäsa. Naozaj bolo pre mňa potešením a zároveň prínosom byť súčasťou testovačky BILLA/Slovenská farma.

    Verím, že naďalej budete pre nás spotrebiteľov pripravovať čo najviac  produktov od lokálnych Slovenských producentov 🙂

    ĎAKUJEM

    Mirka

    ladova87
    5. nov 2017    Čítané 162x

    Týždeň veľkého testovania BILLA

    Keďže som na MK nováčik, naozaj som nečakala, že by som práve ja mohla byť jedna z mála vyvolených na testovanie mäska. No možno je to tým, že musím variť takmer každý deň, keďže doma mám tri deti, priateľa a psa  a ďalšie dieťa “na ceste”.

    Snažím sa, aby bola naša strava pestrá a hlavne musím variť to, čo zjedia najmä deti, nie len my dospelí. Tak isto, nakoľko sa momentálne ešte aj sťahujeme, nemám čas vymýšľať recepty typu “kocka v šmyku”. Potrebujem vždy niečo rýchle, chutné a zdravé.

    Moja prvá návšteva prebehla v piatok okolo štvrtej pol piatej. Síce som chladiaci box s výrobkami Slovenská farma našla hneď pár metrov od vstupu do obchodného domu, veľký výber tam nebol. Čo sa týkalo kuracieho mäsa, boli tam posledné dve balenia kuracích krídel, z ktorých sa moje deti asi veľmi nenajedia. Ale našťastie mali hovädzie na guľáš. Tak si hovorím, že to bude asi znamenie. Aby bolo v našom víkendovom guľáši viac mäsa,  vzala som aj jedno balenie bravčového. Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".

    Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave. Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku. Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.

    Pri mojej druhej návšteve BILLA som bola veľmi milo prekvapená. Výber kuracieho bol oveľa väčší ako naposledy. Kuracie štvrte, kuracie stehná, kuracie stehná bez kostí a kože, kuracie krídla. Tak isto samozrejme bolo aj bravčové a hovädzie. Asi je lepšie chodiť na nákup ráno. Teraz som bola cca o desiatej. Oslovili mi teda kuracie vykostené stehná, nakoľko je to mäsko šťavnatejšie ako prsia. Mäso malo už zabalené krásnu čerstvú farbu. Tak isto po rozbalení aj pekne voňalo. Nebol tam žiadny závan "staroby", alebo ako by som to napísala. Mäso bolo pekne vykostené. Žiadne zvyšky kostí. Výborne sa s ním pracovalo.

    Tak teda som uvarila super jednoduchý recept. Čínu. Postup je nasledovný. Najprv si na panvici, alebo woku opražíme na drobno nakrájanú cibuľku. K tomu si pridáme na rezance nakrájané mäso. Keď je mäsko "urobené" do biela,  pridáme mrazenú zeleninu (nejaký mix na čínu), trošku premiešame a povaríme, pridáme na kocky nakrájaný ananás, zmes na chinu ( tiež ju nájdete pri omáčkach, príchuť nechám na výber každému chutí niečo iné) a nakoniec pridávam zmes na čínu v prášku, ktorú si rozmiešam s vodou v sklíčku od omáčky, aby nič nevyšlo na zmar. Medzitým som si dala variť ryžu. Chcem podotknúť, že mäso bolo vážne šťavnaté a samo o sebe malo výbornú chuť aj bez dochucovania.

    Ďalší môj nákup som sa stavila o trištvrte na štyri, ale výber bol na moje milé prekvapenie opäť veľký. Tentokrát ma oslovili čerstvé kuracie filé. Samozrejme, jedno balenie je pre nás málo. Ako obedo-večeru sme tentokrát mali karí kurča s celozrnými cestovinami. Milujem varenie na woku, preto som si naň naliala akurát olivový olej a keď bol horúci som si rovno doň “vysypala” kuracie filé. Keď začali byť sfarbené do biela, okorenila som ich troškou soli, papriky a čierneho korenia. K tomu “od oka” kečup a horčicu. Keď sa to celé rozmiešalo, prevrelo, pridala som karí korenie. Každý nech si pridá koľko mu chutí. K tomu som podávala celozrné cestoviny. Opäť všetkým veľmi chutilo 🙂

    Posledný nákup som si “dopriala”. Bravčová panenka. Mňam. Mäsko veľmi lahodné, jemné, šťavnaté a chutné. Nie je nič lepšie na vychutnanie bravčovej panenky ako jemne nakorenený steak médium rare. V strede ružovučký a k tomu opekané zemiačky. Ja osobne ešte k tomu milujem taký svoj dressing. Ten je tiež ultra jednoduchý. Keďže mám rada pikantné veci, tak si iba zmiešam tatársku omáčku s chilli omáčkou. Prepáčte to foto. Nevydržala som na to pozerať bez ochutnania 🙂

    Celé toto testovanie by som zhrnula asi takto.

    V prvom rade ďakujem za takúto možnosť a životnú skúsenosť. Keby som mala vypísať všetky pozitíva a negatíva, začnem tým zlým. Jediné, čo som vnímala ako negatívum bol veľmi malý výber pri mojom prvom nákupe, ale to bola moja chyba, keďže som sa vybrala na nákup v piatok o piatej večer. Avšak viem, že sú aj ženy, matky, ktoré cez deň nikdy nemajú čas na nákup, a preto si to nechávaju na čas, keď už majú deti po škole a krúžkoch. Tak možno by BILLA mohla myslieť aj na to.

    Teraz veci, ktoré som vnímala ako pozitíva. Ostatné dni, ktoré som realizovala nákup bol vždy výber veľký a rozmanitý. Každý deň som v potravinovom chladiacom boxe našla niečo nové, čo ma inšpirovalo na nákup mäsa, ktoré som ešte pred tým neskúsila. A to bola pre mňa výhoda, že som nemusela už večer, alebo skoro ráno rozmýšľať, čo budem variť. Proste som na to prišla vždy až vtedy, keď som zbadala v ponuke Slovenskej farmy niečo, čo som tam predtým nevidela. Mäso bolo vždy chutné a voňavé. Nikdy sa mi nestalo, že by bolo zapáchajúce alebo nedobrej kvality. Určite odporúčam mäso mamičkám aj nemamičkám, ktoré pozerajú v prvom rade na kvalitu a chuť. Určite tam bol citeľný rozdiel oproti “poľským” či napichaným mäsám z dovozu.

    Nebudem preháňať, keď poviem, že som si zamilovala nakupovanie mäsa v BILLA. 🙂

    evittta2801
    5. nov 2017    Čítané 158x

    Testovanie BILLA

    Dobrý deň.

    Bola som vybraná na testovanie mäsa z BILLA. Každá z vás určite tento supermarket pozná. Já tam chodím často a vždy dojdem spokojená a přesto som rada, že som túto súťaž o testovanie prostredníctvom koníka vyhrála. Přidávám nějaké fotky z mojej kuchyne s výrobkami BILLA. 

    Ako prvé jedlo som zvolila trochu jednoduché a predsa len obľúbené. Hamburger som robila z mletého hovädzieho mäsa. Klasické karbonátky upečené na grile. Obloha -  kto si akú zvolí alebo co dům dá 😂. My sme mali šalát, paradajku, kyslú uhorku a horčicu. 

    Testovaniu sa tešila aj Máša, najmenšia princezná, ktorej som  pripravila hovädziu polievku a kurací steak s blanšírovaným kelom a zemiakovou kašou.  Oblízovala sa až za ušami. Na večeru sme mali zapečené cestoviny s hovädzím mletým mäsom a paradajkou, pokryté mozarella sýrom.

    Testovali sme všetky druhy mäsa, či už kuracie, hovädzie alebo bravčové. Bohužial, v čase testovania som začala pracovať, tak nebolo velmi času vyvárať, ale snažila som sa robiť všetko čo bolo v mojich silách ale i tak mám mrazničku plnú BILLA mäsa 😂. Ale aby sme sa vrátili k hlavným jedlám. 

    Bravčová panenka plněná špenátom a mozarella sýrom s opekanými zemiakmi. Tu si myslím, že zloženie nebude potrebné písať, keďže je jasné z názvu.

    A naše oblúbené steaky s blanšírovanou zeleninou, fazolovými luskami a tekvicovými plackami

    Testovanie sme si užili. Hlavne kvôli malej si potrpím na kvalitné výrobky a môžem povedať, že s BILLA som bola spokojená. Mäso bolo vždy čerstvé a chuťovo výborne.

    Som velmi vďačná Modrému koníku, preto že má vybrali do testovania. Dúfam, že to nie je poslednýkrát a pri budúcej takejto skúsenosti ktomu budem mať lepšie časové podmienky. Aj tak mi testovanie veľa dalo, keďže nie som veľmi zdatná kuchárka, tak som aspoň mohla trochu trénovať. 

    wayfarer
    4. nov 2017    Čítané 749x

    Test Billa - Mäso Slovenská farma

    Moja prvá testovacia skúsenosť ma nadchla nielen v samotnej možnosti testovať, ale aj celková spokojnosť s testovaným sortimentom - BILLA mäso Slovenská farma.

    Úprimne, zo začiatku som bola skeptická, vákuovo balené mäso vo mne nevyvolá toľký pocit čerstvosti ako mäso vyložené na pulte. Mýlila som sa. 🙂 

    Počas testovacieho dvojtýždňa som stihla vyskúšať kuracie, bravčové aj hovädzie mäso. Mala som to šťastie, že som nakupovala v BILLA na Bajkalskej ulici v Bratislave, kde majú tento sortiment v najširšej ponuke.

    Prvé som testovala Kuracie rezne.

    Mäso malo krásnu farbu, príjemnú vôňu, a nebolo ho treba nijak dočisťovať (od tuku/slizkého povlaku/množstva šliach a pod.). Chuťovo tiež prekvapilo, malo svoju štruktúru, a teda rozhodne, z tohto vákuovo baleného kuracieho zatiaľ najlepšie aké som doteraz pripravovala.

    Recept som zvolila našu obľúbenú exotiku - Kura na thajský spôsob (4 menšie porcie):

    • 800g kuracích rezňov
    • 2x zrelé mango
    • 1 šalát (little gem)/ja som použila ľadový
    • 1/2 červenej cibule
    • 1 limetka
    • 2ČL sezamu
    • 4PL gréckeho jogurtu
    • 2PL mango čatní
    • 2ČL kari
    • 1PL olivového oleja

    Kuracie rezne naporcujeme na tenšie “rezníky”, jemne naklepeme, zamiešame v mise s olivovým olejom a kari. Podľa chuti pridáme soľ. Poukladáme na papierom vystlaný plech a pečieme cca 20min na 180stupňoch. (5 min pred dokončením posypem mäso sezamom). Dressing: Jogurt + kari + čatní + šťava a kôra z limetky. Servírujeme: umyté listy šalátu, na ne na hranolčeky pokrájané mango, potom kuracie mäso. Do stredu pridáme dressing a ten ešte posypeme s na jemno nakrájanou cibuľkou. 

    Hovädzie zadné

    Opäť už od pohľadu krásny kúsok dobre vyzerajúceho hovädzieho, ktoré mňa osobne nadchlo najviac. Dobre sa porcovalo, a stačila kratšia doba dusenia ako som bola zvyknutá. Mäso bolo chutné, jemné a jediná chybička bola, že ho bolo málo🙂 Recept som vybrala na spôsob.

    • 600g hovädzie zadné
    • 400g cibula
    • 1PL plnotučnej horčice 

    Mäso naporcujeme na tenšie plátky, jemne naklepeme, podľa chuti nasolíme a okoreníme, a jednu stranu natrieme horčicou. Na rozpálenej bravčovej masti sprudka opečieme plátky, aby sa mäso stiahlo (vždy najskôr tou nehorčicovou stranou). Mäso vyberieme na tanier a do toho istého hrnca pridáme cibuľu a pozvoľna osmažíme do zlatista - na hrnci budú prípečky z mäsa a horčice, ale to je len dobre😉 Cibuľu podlejeme asi dc horúcej vody a vareškou odliepame prípečky - krásne sa rozpustia. Cibuľu vydusíme na tuk, opäť prilejeme deci vody a necháme vydusiť. Potom pridáme mäso (aj so šťavou ktorá stiekla do taniera), podlejeme asi 2dc horúcej vody a necháme dusiť pod pokrievkou. Keď je mäso mäkké, omáčku zredukujeme podľa chuti (my ju máme radi riedku a hlavne veľa, takže neredukujem) a na záver pridáme do omáčky asi jeden plátok masla na zjemnenie. Podávame s ryžou. 

    Bravčové stehno - plátky.

    Opäť zaujali svojou farbou a vôňou. Jediné, čo mi na nich v podstate vadilo, bol spôsob akým boli naporcované - plátky neboli ani tenké ani hrubé - keď som z jedného kúska chcela spraviť tenšie plátky, prekrojením na dve boli stále hrubé a prekrojiť ich na tri časti bolo hotové umenie. Takže osobne by som skôr prijala, keby mäso nebolo naporcované vôbec (možno je také v ponuke, ale v tejto BILLA, bolo len toto), a keď už, osobne by ma najviac potešilo zohnať mäso skôr pomleté 😉

    Tentokrát vybral recept môj chlap… Takže sme mali vyprážané bravčové rezne so zemiakovým šalátom 😀 (Recept má vychytaný asi každá gazdinká po svojom, takže ho zbytočne nepíšem) Len dodám, že rezníky boli nozaj chutné a jemné - a môj dvojročák, ktorý doteraz (nepomleté) bravčové odmietal, mal aj duplu 🙂 

    A keďže nám mäsko naozaj chutilo, dali sme si ešte kuracie repete. Zohnala som kuracie prsia zadné. Tu ma mierne sklamala farba mäsa, niektoré kúsky mali na striedačku takú ružovo - bielu farbu. Vôňa bola ale príjemná a chuťovo bolo mäsko tiež výborné.

    Domáca čína je časovo náročnejší recept, ale vždy stojí za to -  Mäso treba naporcovať na jemné slížiky, osoliť, okoreniť a opiecť na panvici do chrumkava (ja ich ešte obalujem v hladkej múke, aby boli šťavnaté). Červenú papriku 2x, červenú cibuľu, šalotku a mrkvu 3x, nakrájamé na tenké pásiky, spolu s bambusovými výhonkami podusíme do mäkka, potom pridáme mäso, dochutíme sójovou omáčkou, pridáme cca 4strúčky pretlačeného cesnaku a všetko dobre premiešame s chili omáčkou (Shan ‘shi - scharf). Podávame s ryžou alebo ryžovými rezancami.

    Takže k takému celkovému hodnoteniu by som napísala už len toľko, že mäso Slovenská farma odporúčam smelo aj ďalej. Mäso je cenovo síce drahšie, ale v tomto prípade si naozaj priplatíte za kvalitu.

    A na záver veľké poďakovanie za novú a najmä chutnú skúsenosť testovať 🙂 

    orieskova
    31. okt 2017    Čítané 334x

    Testovanie mäska od Slovenskej farmy s BILLA

    Veľmi ma potešilo, keď ste ma vybrali na testovanie mäsa v BILLA. Mäsko máme veľmi radi.

    Náš prvý nákup bol úplne jasný a presne som vedela čo chcem kúpiť. Mala som v pláne kúpiť kuracie prsia ale kedže v ponuke neboli, správna gazdinka sa vie vždy vynájsť a poradí si. Kúpila som teda kuracie stehná vykostené.

    Po otvorení balenia som bola milo prekvapená.Mäso bolo krásne ružové, nesmrdelo, neplávalo v žiadnej odpornej tukutine a neboli na nich žiadne kostičky, čo sa mi u iných dodavateľov mäsa stávalo často.

    Z mäsa sme si urobili čínke opečené ryžové rezance s kuracím mäskom. Pozvali sme na ochutnávku aj švagrovcov. Mäso bolo veľmi chutné a mäkkučké.

    Kvôli hovädzinke sme sa trošku nachodili, kedže v prvej BILLA bolo len jedno balenie a na obed sme pozvali i starkých. Takže mäsa bolo treba viac. V košíku skončilo hovädzie stehno.

    Ale stálo to za to. Po otvorení balenia mäsko krásne voňalo. Takéto voňavé hovädzie mäso sme ešte nemali. Nebolo mastné, bolo nádherne bordové.

    U nás sa hovädzina spája s našim obľúbeným jedlom, sviečkovou na smotane. Mäsko po uvarení bolo mäkké, voňavé a vobec sa nemuselo variť dlho. Dokázal ho požuť aj náš ročný so šiestimi zúbkami a to asi hovorí za všetko.

    Na záver prišiel na rad posledný nákup. Bravčové mäso. Kúpila som bravčové karé.

    Mäsko bolo opäť krásnej ružovej farby, nebolo mastné, neboli na ňom žiadne zvyšky krvi. Radosť sa naň pozrieť.

    No a ako najlepšie a najslávnostnejšie ukončiť testovanie ako rezňom. Takže naše posledné menu bol bravčový rezeň v kukuričnej strúhanke s mrkvovo-petržlenovo-batatovým pyré. Mäsko po vypražení bolo úžasne šťavnaté a mäkké.

    No a čo dodať na záver?

    Bolo mi cťou testovať takéto kvalitné a fakt špičkové produkty od slovenských farmárov. Určite sa budeme k nemu často vracať, pretože sa to oplatí i po finančnej stránke. Chcem sa poďakovať Modrému koníkovi a spoločnosti BILLA za túto skvelú a jedinečnú možnosť.

    #test_billa2 takze dnesny obed..rezen v kukuricnej struhanke s mrkvovo-petrzlenovo-batatovym pyre

    #test_billa2 dnes testujeme posledny druh maska.Bravcove kare

    (2 fotky)

    Viedenská roštenka. Z hovadzieho zadného.( Teda Viedenské zadné 🙊 ) Mäsu - Slovenská farma z Billa opäť veľký 👏 Chutné a už po hodinke dusenia makkučké 👍 O jednoduchý a chutný recept sa podelím v záverečnej recenzii 🙂 #test_billa2 #kazdymalduplu

    ladova87
    24. okt 2017    Čítané 174x

    Piatok v BILLA

    Nazbieralo sa mi toho straaasne veľa.  Zlé výsledky na poradni a plus navyše sa musíme čím skôr presťahovať.  Asi niektoré mamičky vedia, aké to je sťahovať seba, tri deti a samozrejme aj polovičku keď vám doktor káže iba ležať? Nemožné! Okrem toho tu mám ešte jednu milú povinnosť a to testovať mäsko zo Slovenskej farmy z BILLA pre vás milé mamičky.

    Bola som tam v piatok. Konečne som so sebou okrem odvahy nezabudla zobrať aj poukážky🙂 

    Tak teda som vybehla z auta, schmatla košík a hor sa na nákup mäsa zo Slovenskej farmy. Hovorím si vduchu, že ako ho tam nájdem ale  bola som milo prekvapená. Takmer hneď na začiatku predajnej zóny som našla chladiaci box s označením Slovenskej farmy. Menej milo prekvapená som bola ponukou. Keďže jediné kuracie mäso boli dve balenia kuracích krídel.

    Mäsko malo po rozbalení krásnu farbu, vôňu ako má mať. Nebolo "žuvacie".

    Samozrejme to som skúšala až po uvarení. Keďže nemám kotlík, tak som to varila len vo veeeľmi veľkom hrnci. Hodila som tam masť a veľa cibule. Keď bola trošku upražená tak kocky mäska, ktoré som nechala podusiť vo vlastnej šťave.  Neskôr som pridala paradajky a papriku a tiež nechala podusiť. Keď už bolo mäsko aj zelenina mäkká, tak som pridala zemiaky a vodu. Tesne pred dokončením korenie a cesnak. Buď sme boli všetci veľmi hladní, alebo bol ten guláš fakt dobrý. Ale zjedlo sa všetko a každému chutilo. Plus taký malý tip. Raz na jedných krstinách si dávali do gulášu čerstvú cibuľku.  Je to výborné, odvtedy to ináč nejedávam.

    Samozrejme, tento týždeň tam ešte pôjdem na iné mäsko🙂 Tak, zatiaľ mamičky.

    #test_billa2 Tak dnesna svieckova s uzasnym hovadzim masom sa podarila na vybornu

    orieskova
    Správa bola zmenená    21. okt 2017    

    #test_billa2 Taaak a dalsi nakup za nami..Krasna hovadzinka od Slovenskej farmy..kto uhadne,co za nedelny obed to bude?😉prva spravna odpoved ma odomna 3 srdiecka❤

    ***Slovenské prsa na thajský spôsob*** 😍 Lebo aj tak sa dajú pripraviť Kuracie rezne - Slovenská farma z Billa 🛒🇸🇰 Za moju rodinu veľké MŇAM 👍 Mäso bolo chutné už od pohľadu, a nesklamalo ani na tanieri 👏 O rýchly, zdravý, a aj deťmi obľúbený recept sa podelím vo finálnej recenzii🙂 #test_billa2

    #test_billa2 nasa mnam vecera.kuracie masko bolo vynikajuce

    #test_billa2 Dnesny prvy nakup za nami..na veceru pozvana svagrinka.Dnes vecer sa serviruju cinske opekane rezance s kuracim maskom😘

    #test_billa2 Dnes prisiel kurier..zaciname s testovanim maska

    (2 fotky)

    Napadlo nám, že by sme sa vás spýtali, aké jedlo by ste pripravili na romantickú večeru s manželom či priateľom? Pravdepodobne bude obsahovať nejaké chutné mäsko, však?

    Dajte nám vedieť svojím komentárom a odošleme vám 3 srdiečka. A ak sa zapojíte do testovania mäsa z BILLA, večeru môžete aj skutočne zrealizovať.

    https://www.modrykonik.sk/blog/konik_testuje/article/vase-skusenosti-s-billa-masom-7lfcyo/

    #test_billa2

    konik_testuje
    4. okt 2017    Čítané 2517x

    Vaše skúsenosti s BILLA mäsom

    Aktualizácia: recenzie mamičiek na mäso z BILLA značky Slovenská farma nájdete v našom fóre tu.  A viete, že sme testovali aj pečivo z BILLA? Chutné recenzie si môžete prečítať v našom fóre tiež. 

    ---

    Testovanie s BILLA nekončí. Práve naopak, rozbieha sa ešte lepším a chutnejším tempom, pretože sa bude testovať šťavnaté, lahodné a čerstvé mäsko, ktoré v BILLA nájdete každý deň.

    Čo testujeme

    Budeme testovať mäso slovenského pôvodu pod značkou Slovenská farma.

    Na pultoch nájdete  výber hovädzieho, bravčového a kuracieho mäsa. Na svoje si príde skutočne každá z vás a doma uvaríte lahôdky, ktoré prevoňajú váš byt alebo dom skvelou vôňou.

    Toto testovanie zrealizujete pomocou poukážok v hodnote 30 €, ktoré vám pošleme v balíčku. Na testovanie odporúčame tieto druhy masa:

    • 1 druh hovädzieho mäsa
    • 1 druh bravčového mäsa
    • 1 druh kuracieho mäsa

    Koho hľadáme

    Hľadáme 10 žien, kuchárok, pre ktoré jedlo neznamená len uspokojenie najzákladnejších potrieb, ale záľubu a relax. Hľadáme ženy, ktoré rady pripravujú najzaujímavejšie recepty, kombinujú rôzne chute, ale nepohrdnú ani overenou klasikou.

    Ak ste vynaliezavé, zvedavé a milujete varenie pre svojich blízkych, rady píšete a fotografujete, určite sa zapojte. Hľadáme práve také z vás. 🙂

    Ako sa zapojiť

    Do možnosti získať poukážky na nákup mäsa v BILLA v hodnote 30 €, sa zapojíte jednoducho - stačí, aby ste napísali komentár, v ktorom uvediete, aké mäsko preferujete a na aké spôsoby ho máte najradšej. Tiež môžete predstaviť svoje obľúbené recepty, vložiť fotografie obeda a predstaviť sa nám.

    Čas na zapojenie sa máte do nedele 8.10.2017.

    Držíme palce a dobrú chuť!

    Konik_testuje

    Žienky, čo zaručene vaše ratolesti zjedia z mäska? Čo majú najradšej? A vy? Dajte nám vedieť, pretože pre vás pripravujeme chutné testovanie mäsa z predajní BILLA, ktoré predstavíme už o týždeň.

    Nám sa už zbiehajú slinky na poriadny stejk. ☺

    #test_billa2