icon

Ako dlho som tehotná podľa tehu knižky?

sabinka264
5. nov 2016

Ahojte, Prikladám foto tehotenskej knižky - Podľa tejto knižky je koľko tyždnov žena tehotná? Nechápem tomu.
Spravila som si teh. test vyšiel mi pozitívne, išla som ku gynekologičke ta mi spravila len vaginálny USG. a sestrička mi hned vystavila teh. knižku... Mali tam dosť naponáhlo a nejak to som nou velmi neriešili...

Ako dlho som tehotná podľa tehu knižky?Ako dlho som tehotná podľa tehu knižky?Ako dlho som tehotná podľa tehu knižky?
sabinka264
autor
5. nov 2016

Zabudla som ešte tuto

ewelyn3
5. nov 2016

Ja by som povedala ze 10. tyzden plus 2 dni. Takze si tehotna asi 2 a pol mesiaca. Plus-minus par dni. Gratulujem!

sabinka264
autor
5. nov 2016

@ewelyn3 tak to som ukončeny 1 trimester? Pozri sa na to razitko tam jak mi robili brušne USG

kathrin17
5. nov 2016

@sabinka264 ukonceny prvy trimester je v 13tt+2, este si podla mna neukoncila prvy trimester...kedy mas ist na poradnu?

ewelyn3
5. nov 2016

Nie si ukonceny 1. trimester...trimester = tri mesiace. Az potom budes mat ukonceny 1. trimester. To razitko znamena len ze brusne USG v 1. trimestri mas absolvovane.

sabinka264
autor
5. nov 2016

@kathrin17 28.11.2016

sibalka21
5. nov 2016

Ved tam mas napisane 10+2, cize prebiehajuci 11tt...

brita
5. nov 2016

Podla tohto si tehotna 10 tyzdnov plus dva dni a prvy trimester si este neukoncila.Srdiecko bije,tak je vsetko ok.Preco si robis starosti?

sibalka21
5. nov 2016

Cize vlastne dnes si +5 dni, takze 11+0, oddnes ti zacina prebiehat 12tt

moni244
5. nov 2016

Ako ja tiez nechapem, co riesis a preco potrebujes surnu pomoc, podla knizky to mas fajn napisane a ked nevies,na nete su kalkulacky, kde si vypocitas tyzden tehotenstva, staci zadat poslednu menstruaciu.

dvp
5. nov 2016

pm je posledna menstruacia, odvtedy sa pocita zac.gravidity, u nas sa pise 40t, ale v niektorych krajinach od momentu otehotnenia, potom sa tehotenstvo uvadza 38t, tak si to nalistuj v kalendari a mas konkretny tyzden

majusqa77
5. nov 2016

@sibalka21 10+5 nieje 11+0 🙂 ale 10+7=11+0 ;)

majusqa77
5. nov 2016

@sibalka21 ups, prepac, ja som to zle pochopila 🙂)) +5 k povodnemu...

ukulela
5. nov 2016

zaciatok tehotenstva sa pocita od datumu poslednej menstruacie. takze ak si mala posledny menzes 19.8. tak sa rata, ze 26.8 bol 1 tyzden, 2.9. druhy tyzden atd.takze k dnesnemu datumu sa priklanam k 11 tyzdnu a 1 dnu - 11+1tt 🙂 blahozelam.
(ak sa ti to nezda, pocita sa to tak zvlastne vlastne kvoli cyklu, realne este len mas uspesny styk a uz si podla lekarov 2tt 🙂)

lukamka
6. nov 2016

Výplň si v profile že čakáš babo, zadaj termin pôrodu a každý tyzden ti tu bude chodiť správa v ktorom si týždni a tiez co sa práve v brušku deje. Ja som sa vždy tešila na stredu, kedy sa posunieme ďalej a čítala co sa bábätku práve vyvíja. Ty máš termin pôrodu 26.5.2017 nie?

sabinka264
autor
6. nov 2016

@lukamka ano mám

sandy152
7. nov 2016

Ahojte baby, mam mozno hlupu otazku ale ako ratam tak ratam neviem sa nejak doratat :D mam 28-30 dnovy cyklus a ovulaciu tak priblizne v strede, poslednu ms som mala 21.9, snazili sme sa cely cas pocas plodnych dni a 19.10 som si urobila test a bol pozitivny. 2.11. som bola u gyn a ta na ultrazvuku videla zatial len prazdny gestacny vak tak povedala ze to moze byt cca 5-6tt teda ze to sedi podla poslednej ms, ale objednala ma o tyzden neskor ci tam uz bude mimi. Avsak s manzelom sme maly styk aj 8. A 9.9 ale to sme sa este naplno nesnazili, preto by som sa chcela opyat ci na zaklad toho sa da povedat v ktorom mesiaci som otehotnela. Viem ze to nie je podstatne ale je to moje prve tehotenstvo a zaujima ma vsetko 🙂 lebo ked som to pocitala tak predtym som mala ms 24.8 a keby som aj v tom sept. otehotnela, muselo by to byt presne v tie dni ovulacie a to by som bola uz v nejakom 10 tyzdni to znamena ze by to gyn videla, a keby som mala aj posunutu ovu tak by to potom tie spermie neprezili, a nesedelo by to podla mna s tym ultrazvukom. Ak sa v tom niektora vyznate, budem rada ak mi pomozete s mojimi poctami lebo nas to s mm zaujima :D chcela som sa na to opytat aj gyn ale ba som uplne vystresovana ked som tam prvykrat isla, bala som sa ci je vsetko v poriadku a tak 🙂

baaambulkaa
7. nov 2016

Ja nerozumiem, čo je na tom nepochopiteľné....nechcem pochybovať o tvojej gramotnosti, ale toto sa pýtať???

sibalka21
7. nov 2016

Ved to vychadza dobre, ak si mala poslednu MS 21.9 tak si v 7tt... Co vychadza je si musela otehotniet okolo 5.10... nejak nechapem co sa vlastne pytas

sibalka21
7. nov 2016
monikamona
7. nov 2016

No veď si 10tt +2 dni ....

sandy152
7. nov 2016

Viem ze to vychadza, ja len som chcela vediet ci by prichadzlo do uvahy ze by som otehotnela uz v sept. ale to asi nie. Prepacte ak tato otazka vyznela hlupo ale naozaj som to nejak zle nemyslela

sibalka21
7. nov 2016

@sandy152 Urcite nie, ved si mala aj MS ako pises, ani ste sa nesnazili poriadne (aj ked neviem co to v tvojom pripade znamena) , a mala by si uz pomerne velke babo, a to by lekarka urcite videla, keby si 10tt :D...

sandy152
7. nov 2016

@sibalka21 dakujem za vysvetlenie. Mna len zmiatlo to, ze som citala, ze prve mesiace moze byt normalna MS. Preto ma hned napadlo ci som nemohla otehotniet uz v sept. ked by som mala nahodou posunutu ovulku. Ale to je asi nepravdepodobne.