icon

Ako zvládať zlú náladu počas tehotenstva?

3. dec 2023

Ahojte neviem či sa potrebujem len vyrozprávať alebo by má potešili vaše rady a skusenosti . Čakáme druhe bábätko ešte sme len na zaciatku . A pozorujem že par dni už mavam dosť zlu depresivnu naladu . Uvedomujem si že to môže byt tehotenstvom ale nerada by som aby sa to zhoršovalo . Myslite te to časom odoznie ? Nechcela by som to prenášať na synceka a aj ja by som sa chcela citit dobre. Len toe moje dni sú take jednotvárne to mi tiež nepomaha. Cele dni sama na maleho lebo manžel je vela v praci . Teraz má take obdobie že vsetko robí “naschval” a treba davat na neho nonstop pozor . Od všetkého ho len ťahať a nasilu. Som z toho vyčerpaná . Bola som aj keď som nebola tehotna ! No teraz sa to akoby horšie zvláda. Aj by som si niekde vybehla urobit radost ale keďže manžel pracuje vela neni kde nechať maleho a popravde počítame kazdy peniaz a nemozem si dovolit len tak niekde na nakúpy alebo tak 🥺 no neviem naozaj by som potrebovala vypnut zrelaxovať nieco robit aby som sa neutápala v tej skleslej nálade ! Poraďte 🥺

rebrambora
3. dec 2023

U mna az porodom. Drzim palce.

bolarazjedna
3. dec 2023

Tvoje pocity sú úplne normálne, u mňa to prešlo po 1.trimestri....obcas mam také smutné dní, ale to keď máme zlý deň so synom (17.mes), a keď manžel je dlho v práci a ja na všetko sama.... Väčšinou je to ale radostné obdobie.....
Vybehnite do prírody, ak ste v meste, tak do parku, na to netreba veľa peňazí... Povoziť sa v MHD, alebo vlakom do susednej dediny.... A mate program aj dieťa má z toho radosť.... Ak teba vladzes.. Ja som bola 1.trimester veľmi unavená...
Pripadne zavolať kamošku, mamu, sestru, susedu k sebe na kávu, trocha oživiť tie jednotvárne dní... Oni sa potešia, že sa môžu pohrať s malým, ty si oddýchneš, trocha sa pozorpravate, prídeš na iné myslienky....

autor
3. dec 2023

@bolarazjedna Dakujem pekne za tipy . S malym
Von samozrejme chodím vždy ako sa dá . Len v tej zime sa dlho nedá vydrzat . A presne keď mam take dni že je manžel aj v druhej praci vtedy to je najhoršie . 😒 ešte aj keď idem na sociálne siete nic len negatíva .. same správy o tragédiách . Rozmyslam že sa aj vypnem z tohto fb sveta normalne 🤣 instagram zas sama idilka 🤦‍♀️ Ale zas je to moj jediný únik z otrepaného stereotypu 🤦‍♀️Že si nieco iné pozriem . Zatiaľ je vsetko ok . Som unavenejsia ale nic hrozne to nie je 🙂 skúšam stále nieco vymyslieť . Ale aj tak je to vyčerpávajúce vymyslat program od rana do vecera sama a aby ho to zaujalo . V lete to je jednoduché priste nonstop von 🤷‍♀️

autor
3. dec 2023

@rebrambora no zbohom 🙈 Dakujem , snáď to moj prípad nebude . Neviem si predstavit

bolarazjedna
3. dec 2023

Úplne súhlasím, aj mne ubijaju tieto nekonecne dlhé zimné večere, aj mam pocit, že malý tiež nevie co so sebou. A vymýšľať aktivity nonstop je samozrejme únavné. Skus ho zapojiť do varenia, pečenia a iných domácich prác.... Alebo keď si chceš oddýchnuť, tak si čítajte knižky, hrajte a, kreslite...
A co tak namiesto sociálnych sietí otvoriť dobrú knihu? Alebo pustite vianočné koledy, postupne ozdobte byt... Ak už máš kúpené darčeky, tak ich postupne bal (možno o 2 týždne budeš rada, ak si popis vo voľnej chvíli). Skus na kazdy deň vedome vymyslieť niečo, čo ťa poteší, na čo sa môžeš tešiť od predchádzajúceho dňa...