Antibiotiká Dalacin C
Ahojte baby, potrebovala by som poradiť včera test ukažal II 🙂 ale teraz mam trošku stres. Som po resekcii zuba /utorok/ mam ATM DALACIN C každých 8 hodín brať alebo nebrať? Máte nejaka s tým skúsenosť a nehovoriac utorok RTG zubov 2 krat :/ Zubarovy som sa nedovolala gynekologicka v piatok ma zákrokový deň tiež nič....
Ked som sa na toto pytala dr, tak mi povedal, ze do 6 tt sa plod vyzivuje z plodoveho vaku a neberie ziviny z tvojho tela.
Však práve nerada by som nejaky zápal a niečo potom. Tak ale pre istotu zavolam a uvidím no..ďakujem pekne za rady baby 🙂
ja som sice dojcila ked mi zubar vytrhol zub, napisal mi dalacin ale gynekolog mi ich zmenil na zinnat a zabral mi aj ten.
@hermiona368 ano povodne mi chcel dat Penicilin lenze som alergicka na nho a Zinnat detto v prvom tehu mi sposobil este vacsie horucky 40,5 a dost zly koniec.
@miskak33 a augmentin ? mne chcel dat ten ale na ten som ja alergicka. myslim teda ze ti zvolili uz len tie posledne mozne
@hermiona368 nic ine nevedel ani dat :/ Zinat,Penicilin, Kodein a podbne vsetko alergia :/..tak už ich dojem nejak a snad bude dobre 🙂 utorok vyberu stehy a už len aby dobre bolo
@miskak33 ja dalacin beriem každých 12hod., čiže znížiť dávku by som zvazovala
@martina2001 ja ich beriem kazdych 8 hodin mam kazi velke a mala so opuchnute lico az pod okom
@lukasko12 pokiaľ ti ich takto ordinovala, tak potrebuješ tak užívať.
@lukasko12ja som ich mala keď som bola tehotná

@miskak33 píšu, že v gravidite podávať, len ak je to nevyhnutné. Štúdie robili na tehotnych len v 2.a3.trimestri a tam sa škodlivé vplyvy nepreukázali. V prvom trimestri netestovali. Po vytrhnuti zuba sa atb dávajú najmä preventívne, možno by som skúsila zavolať na pohotovosť, čo povedia.