icon

Beriete počas tehotenstva medrol a fraxiparin ?

nananah
11. okt 2019

Po prvom spontánnom potrate som absolvovala rôzne vyšetrenia.
Mala som zlu imunologiu a zle urážanie krvi.
Som po IVF a beriem medrol a fraxiparin.
Mám pozitívny tehotenský test je šanca že bábätko nude zdravé?

zuzkavladko
11. okt 2019

Tiez som po IVF a cele tehotenstvo som pichala Fraxiparin 0,4. Prednison (ako Medrol) som brala len do nejakeho 12 tt, potom mi ho vysadili. Syn je krasny zdravy chlapcek. Drzim palce, nech mas bezproblemove tehotenstvo.

nananah
autor
11. okt 2019

@zuzkavladko ďakujem veľmi pekne som v 5tt len užívam všetko ako mám tiež medrol do 15 tt už sa len modli aby ❤️bilo zatiaľ nemám žiadne tehotenské príznaky.

hanka7951
11. okt 2019

@nananah ja som tiez pocas tehotenstva brala Medrol - dokonca az do nejakeho 16tt + pichala som si kazdy den Fraxiparine (zacala som s 0,3 a koncila s 0,6). Mam doma 3m dcerku, ktora je uplne zdrava.

zuzkavladko
11. okt 2019

@nananah nemusis mat ziadne priznaky. Ja keby som nebola po IVF, tak ani neviem ze som tehotna 😀 Mne okrem jemnej bolesti v podbrusku absolutne nic nebolo, ani nevolnosti, ani zvlastne chute ci nechute...Prihovor sa bublinke, mysli na to ako sa budete o par mesiacov spolu tulit a nemysli na zle veci. Vela IVF-ckarok pichalo cele tehotenstvo Fraxik alebo Clexane. Neboj, vsetko dobre dopadne. Uzivaj si tento maly velky "zazrak" ktory v tebe rastie 🤰

nananah
autor
11. okt 2019

@zuzkavladko ďakujem za krásne slová, moc ma povzbudili...ťažko som prvú stratu znášala...ale o to viac sa teraz potichučky teším na tento veľký zázrak 🙏🏽

nananah
autor
11. okt 2019

@hanka7951 och ti ma veľmi potešilo imunologiu som rieseila vyše 2 rokov kým som si našla pozitívny test.

jasminkaj
24. nov 2019

Ahojte... ostalo mi 27 injekcií Clexane, Medrol a zopár tabliet kyseliny listovej... ak sa niekomu zídu 😉

mims1520
2. apr 2020

Dievčatá neviem nakoľko je táto skupina aktívna, ale skúsim. Som 5+5tt a imunologicka mi predpísala medrol. Beriem ho druhý deň. Do toho picham Clexane. A druhý deň má ráno nadrapuje na vracanie. Neviem či je to tehotenská nevoľnosť alebo práve medrol. Zaujímavé je že potom ako ho vezmem na obed, nieje mi nič. Ešte som sa chcela opýtať, mám pocit že má menej bolia prsia posledné dva dni presne od kedy ho beriem. Môže to mat súvis ? Ďakujem

mo1111
1. júl 2020

@mims1520 ahoj, aj ja odkedy som začala užívať medrol tak mi zmizli priznaky, ako si na tom?

mims1520
2. júl 2020

@mo1111 ja som už v 20 tt a všetko v poriadku chvalabohu

mims1520
2. júl 2020

@mo1111 najmä s tými príznakmi malo väčšina bab pravdu. Umna prsia týždeň kamene, potom trosku na 2-3 dni povolili. Potom zas.

mo1111
4. júl 2020

@mims1520 tak to sa teším s tebou 🙂 ja som ešte v začiatkoch takže mi o týždeň povie lekár, či rastie, ale dosť ma vyrušilo ako všetko prestalo.

mims1520
4. júl 2020

@mo1111 uvidis bude všetko super. Ono sa to mega mení naozaj !

mo1111
4. júl 2020

@mims1520 snažím sa v to veriť, ďakujem

spurky
19. júl 2020

@hanka7951 ahoj prosim ta mala si po medrole v tehotenstve bolest zaludka?

hanka7951
19. júl 2020

@spurky v tehotenstve ani nie, resp. mala som problem s palenim zahy, ale to v podstate cele tehotenstvo, takze asi to nebolo Medrolom. Ale ked som s nim zacinala este pred tehotenstvom, tak ma par krat bolel, ale mala som predpisane na to tabletky, len uz si nepamatam ake.

elka77
6. júl 2021

@hanka7951 prosím môžem nasurovo vbehnut do diskusie a opýtať sa na medrol ? Mne pise moja dr.ze užívať medrol stále aj po 15tt a kontrola po 18tt… podľa vás to je v poriadku ? To sa vôbec môže užívat tak dlho ? Neuškodí to malému ?😔

mischel123
29. sep 2021

@zuzkavladko
@nananah
@hanka7951 ahoj, prosim ta mala si nejake nežiadúce účinky po vysadení medrolu? Ja som ho brala do cca 14tt kazdy den a od 14tt do 19tt som ho postupne podla plánu imunologicky vysadzala, teda od 19tt som bez medrolu. Momentalne som v 23tt, ale uz asi dva tri tyzdne ma bolia nohy (svaly v nohach) akoby som mala silnu svalovicu, neviem sa ani zo zeme postavit ked si sadnem na zem, aj ked si sama na stolicku tak sa musim podoprieť lebo ma to bolí, neviem ci to neni z toho… nemala si nieco podobne? Dufam, ze to babatku nemohlo uškodiť to vysadenie medrolu… 🙏 Dakujem ❤️