Bolesť hrdla v prvom trimestri
Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu, možno ste sa s tým už stretli. Som druhýkrát tehotná, som v 6tt, a už asi týždeň ma bolí hrdlo. Nemám teplotu, ani nádchu, ani bolesti kĺbov, takže nejakú virózu vylučujem. Hrdlo ma cez deň bolí len trochu, vrcholí to vždy večer - silným štípaním, pálením. Navyše ma bolievajú zuby a ďasná - pomôže len umytie zubov alebo haramnček. Keď som čakala prvé dieťa, hrdlo ma bolelo veľmi často, raz mi zistili aj kvasinky v krku, raz streptokoka, ale v podstate nič iné, akurát ešte že môžem mať chronický zápal mandlí. Stretli ste sa už s takouto bolesťou hrdla? Neriešila by som to nebyť tehotná, bojím sa infekcie a teploty, keďže viem, že v prvom trimestri to nie dobre. Poraďte mi prosím, ak máte niekto skúsenosť. Veľmi ďakujem!
ahoj, no podľa mňa dlhotrvajúca bolesť hrdla nie je vporiadku. Skús požiadť doktora, nech ti zoberie krv a zistí CRP - zápalové parametre v krvi, či ozaj nejde o nejakého streptokoka alebo niečo.... podľa mňa je lepšie brať aj v tehotenstve antibiotiká ak sa ináč nedá ako to zanedbať a potom sa ti to môže zhoršiť. veď sú také atb, čo môžu aj tehotné. čo sa týka kloktania tak tiež odporúčam vodu s morskou soľou. mne zaberá aj Tantum verde ale to asi nie je pre tehuľky. alebo čaj s citronom a medom, niekto zasa preferuje teplé mlieko s cesnakom a medom...... pripadne nejaké homeopatiká. Držím palčeky, nech to čím skor prejde.

@samdar kloktaj slanú vodu...to dosť pomáha.. 🙂