Dievčatá ake čaje sú prosím vhodne v 1. trimestri? Najmä kvôli celodennej nevoľnosti snazila som sa niečo dočítať na internete, ale bylinky čo na jednej stránke vychválili na druhej zhodili že v tehu isto nie. Tak ak by ste o niečom vedeli budem rada
rooibos určite môžeš ja ju pijem tiež. Proto nevoľnosti pridať trošičku zázvoru ale, naozaj iba trochu.
Napr v dm-ke máš vyslovene caje pre tehotné, ale určite dostaneš kúpiť aj v lekárni caje priamo určené pre tehotné
@pribinak no mne povedali v lekarni, ze tie caje pre tehotne prave v prvom trimestri by sa pit nemali (obsahuju napr. alchemilku), takze toto by som neradila
@babovka2321 máš nejaký link kde sa neodporúča alchemilka pre tehotné? Lebo nie je nijako škodlivá. Asi by ju inak do čajov nedávali
@pribinak no alchemilka sa pije pred porodom na posilnenie maternice - pre silnejsie stahy pri porode. https://www.otehotnenie.sk/herbar/alchemilka-ob... tu je napriklad tiez nizsie uvedene, ze v skorych fazach tehotenstva sa ju neodporuca uzivat. Ale vravim, ze mna na to upozornili v lekarni, ze v prvom trimestri tie caje urcite nemam pit, ked som chcela kupit. A ku koncu ked som zhanala alchemilkovy caj z hore uvedeneho dovodu, na takmer kazdej krabicke bolo napisane, ze jenevhodny pre tehotne zeny.
@babovka2321 alchemilka sa pije na všetko mozne čo súvisí so ženskými vecami
Tak tu nestraš
@pribinak to, ze sa pije na všetko mozne este neznamena, ze je v prvom trimestri bezpecna ale ved ty pi co chces a kedy chces, autorka nech sama zvazi, ci sa radsej poradi v lekarni alebo kupi random caje z drogerie.
@babovka2321 ani drogérii nemôže predávať random caje, ty odborníčka
Daj link kde je uvedené že sa v 1. trimestri piť nesmie
@pribinak https://najmama.aktuality.sk/clanok/236051/byli... boze, staci googlit, ty odbornicka, ale ako vidim tvoje posty, ze potrebujes pomoc s primitivnymi ulohami svojich malych deti, ani sa necudujem, ze nevies ani internet pouzivat. Nemusis mi uz odpovedat, stacilo mi.
Ja som si napríklad nikdy nezistovala co je alebo nie je bezpečné, pijem normlane hocijaký bylinkovy caj na aky mam chuť ♀️
@babovka2321 ty tupelo tupé, to že to sem ja dám, neznamená že to patrí k môjmu dieťaťu.
Nevysmievam sa druhým, skôr im chcem pomôcť.
@leuskanova na bylinky pozor. Mne pomohlo hest kysle cukriky a stale nieco chrumat a polievky. Na obed som sa musela nutit ale ked uz som zacala jest, uz to volo viac menej ok. A este mi pomohli naramky na morsku nemoc a lizatka na tehotensku nevolnost.
Čaje pre tehotné určite nie... na 90% z nich je písané, že sa môžu piť až v 3. Trimestri nakoľko obsahujú alchemilku...ja som to v prvom tehu nevedela, pila som ho 3 krát denne asi týždeň dva a potratila som v 10tt
Roiboos môžeš, sem tam medovky, mätu, čierny a ovocné môžeš furt
@leuskanova ja som napr vôbec nepila čaje počas tehu, jedine v 9.mesiaci ale citala som, že si baby dávali par hltov koly, jemný zázvorový čaj par hltov, piskotky kým vstali z postele ...
Ja som sa pýtala na to priamo mojej lekárky lebo tiež po čítaní článkov som bola zmätená a tá mi povedala že kľudne môžem piť aký chcem len to nemám preháňať a mam ich striedať. Dokonca mi povedala že kľudne môžem aj zelený a čierny čo všade je zakázané a že také naše slovenské čaje z obchodu bábätku určite neublížia..... A vyjadrila sa že to by som musela piť tých zakázaných litre a litre aby mali zlý vplyv
Takže pijem na aký mi príde chuť.... Striedam ich 1 kúpila som si aj čaje pre tehotné z DM (obsahujú poväčšine roibos šípky citrónovú trávu fenikel...)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@leuskanova mne v lekarni povedali, ze rooibos a medovka na zaciatku su super, na ine bylinky pozor.