icon

Cestovanie autom v prvom trimestri

16. júl 2025

Ahojte, buduci tyzden mame booknutu dovolenku. Som v 8tt, zacuna mi byt uz dost zle. V soboto som mala spinenie, na pohotovosti vyzeralo vsetko v poriadku, ze mi asi niekde praskla cievka. Teraz vaham co robit. Chceme ist autom, na taky roadtrip po severnom taliansku a slovinsku. Sli by ste?

laskonka_lasky
16. júl 2025

Keby sa neobjavili komplikacie,ktore si vyssie spominala isla by som...za danych okolnosti rozhodne nie

aj47456
16. júl 2025

Isla, na kolko tam idete? To je take mini pidi hrasok, ze to nemas velmi ako ovplyvnit ci sa nieco udeje alebo nie a okrem toho, v Slovinsku a Taliansku maju tiez fajn pohotovosti keby nieco. Dobre poistenie by som si vybrala, progesteron na cestu od gynekologa a isla by som. 😊

autor
16. júl 2025
@aj47456

Isla, na kolko tam idete? To je take mini pidi hrasok, ze to nemas velmi ako ovplyvnit ci sa nieco udeje alebo nie a okrem toho, v Slovinsku a Taliansku maju tiez fajn pohotovosti keby nieco. Dobre poistenie by som si vybrala, progesteron na cestu od gynekologa a isla by som. 😊

@aj47456 ideme na tyzden minimalne. To si hovorim ze zase to nie su krajiny tretieho sveta, jazyk poznam, no neviem.. vaham. Syn sa tesi k moru, a ja tiez. Ci sa nieco stane doma, ci tam… neviem no. Nahodou nevies poradit nejake poistenie? Stsle si davame od unionu

zooeynka
16. júl 2025

Fuj, aby som grcala v aute a trpela ked chcem lezat a nie tripovat....a este s krvacanim, otras.

autor
16. júl 2025
@zooeynka

Fuj, aby som grcala v aute a trpela ked chcem lezat a nie tripovat....a este s krvacanim, otras.

@zooeynka nasa rodina ma viac clenov ako len mna. Oni lezat nechcu. Krvacanie a spinenie.. je rozdiel…

autor
16. júl 2025
@zooeynka

@zooeynka otras? Co je na tom otras?

zooeynka
16. júl 2025
@anonym_autor

@zooeynka nasa rodina ma viac clenov ako len mna. Oni lezat nechcu. Krvacanie a spinenie.. je rozdiel…

@anonym_autor ved ked chces chod. Alebo mozu ist bez teba. Pytala si sa ci by sme sli. Ja nie. A to som v 6 mesiaci vyslapala na snezku. Ale citila som sa vyborne. Ak by mi bolo grcno s vlozkou medzi nohami tak by som nesla ani za svet.

anavixy
16. júl 2025

Ved sa opytaj radsej gynekologa, nie zien, co by najradsej lezali aj vtedy ked lezanie nema nic s ich stavom… tym nemyslim konkretne tvoj, lebo okrem spomenuteho neviem nic, ale celkovo to co tu vzdy zeny zenam radia, lebo ich gynekolog povedal. Ked v 8 tt potratis, nebude to mat nic spolocne s cestovanim, nic (aj ked vsetci si budu mysliet, ze ano, na to sa priprav)… ak mas potratit (lebo embryo je poskodene), tak potratis aj doma. Pokial nemas hematom a krvacala si len z cievky, ako to casto v prvom trimestri byva, tak to neovplyvnis. Jasne, ze ak ti je zle, tak to asi nebude uplne prijemne, ale to je tvoja vec ci tak chces alebo nechces ist.

jamidea
16. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rodina sa prisposobuje vzdy najslabsiemu. A tym si teraz ty. Ja mam 3deti a nikdy som nespinila, ako to ty nazyvas, a povazujem to za problem, myslum to spinenie
Urcite by som na taky vylet v takom stave s deckom , asi nie prilis velkym nesla. Teda, ak by som nechcela potratit.

autor
16. júl 2025
@jamidea

@anonym_autor rodina sa prisposobuje vzdy najslabsiemu. A tym si teraz ty. Ja mam 3deti a nikdy som nespinila, ako to ty nazyvas, a povazujem to za problem, myslum to spinenie
Urcite by som na taky vylet v takom stave s deckom , asi nie prilis velkym nesla. Teda, ak by som nechcela potratit.

@jamidea aky je rozdiel ci by si bola “tam” alebo doma? Ked uz o tom potrate pises?

autor
16. júl 2025
@anavixy

Ved sa opytaj radsej gynekologa, nie zien, co by najradsej lezali aj vtedy ked lezanie nema nic s ich stavom… tym nemyslim konkretne tvoj, lebo okrem spomenuteho neviem nic, ale celkovo to co tu vzdy zeny zenam radia, lebo ich gynekolog povedal. Ked v 8 tt potratis, nebude to mat nic spolocne s cestovanim, nic (aj ked vsetci si budu mysliet, ze ano, na to sa priprav)… ak mas potratit (lebo embryo je poskodene), tak potratis aj doma. Pokial nemas hematom a krvacala si len z cievky, ako to casto v prvom trimestri byva, tak to neovplyvnis. Jasne, ze ak ti je zle, tak to asi nebude uplne prijemne, ale to je tvoja vec ci tak chces alebo nechces ist.

@anavixy nie, hematom nemam, aj dr na pphotovosti aj moj sa vyjadrili ze to bola cievka

nika_val
18. júl 2025

@anonym_autor
Z môjho pohľadu si vo velmi skorom štádiu, takže možné je všetko aj to zlé.
Ak si už mala problém, áno špinenie (aj keď len prasknutá cvievka) ja rátam ako problém tak by som nešla.
Už aj z toho dôvodu že tá cesta nemusí byť taká poholná pre teba (dlhé nepohodlné sedenie, nevolnosť od žalúdka).
A čo sa týka toho čo ti písali vyššie tak aj keby nastal náhodou potrat ano môže to byť že to budeš mať akoby si iba ms dostala, ale môžeš to mať vážnejšie (silné bolesti, silné krvácanie) a bude to treba riesiť na pohotovosti. Si okej s riešením možno aj operácie v zahraničí ? Treba myslieť aj na také.

anonym_bda185
19. júl 2025
@anonym_autor

@anavixy nie, hematom nemam, aj dr na pphotovosti aj moj sa vyjadrili ze to bola cievka

@anonym_autor ja som 9 a 10 tyzden bola uplne vypluta, grcala som 6-7x do dna a cely den nevolnosti, ja som nevedela ist ani do obchodu ci na kratku prechadzku...takze nie ja by som na roadtrip nesla, neuzila by som si a so mnou ani rodina...ale ak sa citis ok tak ty sa musis rozhodnut.

3petka
19. júl 2025

@anonym_autor chod. Čo sa má stať stane sa či doma alebo vo svete. Nejdete lietadlom takze v pohode. Kazdopadne sa príprav že ti zrejme bude všade a stále zle.