Chodia kontroly počas PN v tehotenstve?
Ahojte. Chodia kontroly počas PN v tehotenstve? Som z Ba.
Ak ti ju má kto poslať, tak môžu prísť. Ak si zamestnaná na dohodu, kde okrem teba robí ďalších 300 ľudí na dohodu, tak ťa nikto za tých 30€ mesačne riešiť nebude. Ak si zivnostnicka, tak asi sama na seba kontrolu nezavolas. Neverím tomu, naozaj neverím, že nejaký pracovník sociálky si povie len tak, vyberie telefónny zoznam a povie - dnes pôjdem za týmto.
Zatiaľ som sa vždy stretla len y tým, že zamestnávateľ si pár krát chcel skontrolovať zamestnanca, tak poslal kontrolu
@elementissa Praveze zamestnavatelovi to je fuk az na prvých 10dni-a to by uz musel byť iny kreten,ale aj taky su...
Potom je to len o SP, ktora to plati. Cize ano SP vyberie zoznam a pracovník ide kontrolovať.
@ukulela tak to im musia platiť riadne dobre na tej sociálke (kde robia cez týždeň od 8 do 17) aby chodili zamestnanci vo svojom voľnom čase (cez víkendy) na kontroly.
Hej, keď ťa nabonzuje suseda z druhého, čo celý deň kuká z okna a sleduje kto kedy chodi von a uda ťa, že počas PN chodíš von, tak môžu prísť. Ale zasa netreba strašiť s vikendami. Sú to štátni zamestnanci a ti cez víkendy nerobia. To nie je súkromný podnik, kde sa robia 12- tky, 16- tky ci víkendy, sviatky, Vianoce.... A keby ti aj prišli... Tak ti poviem, vypytas si hocijaký papier od doktora alebo od s podpisom "svedka", že ti počas vychádzky prišlo zle a musela si zostať dlhšie na vzduchu. Ľudia to bežne tak robia (mamina je sestra u všeobecnej doktorky a vždy to takto radia pacientom a nikdy problém nebol. Navyše, ľudia si berú PNku aj na to, aby išli na chalupu okopavat zemiaky - a teda nie sú doma vôbec a neriešia. To je normálny reálny prípad a nie jeden.) áno, kontrola môže prísť, ale keď im niekto nahlási, aby ťa skontrolovali a prichádzajú zamestnanci sociálky. A tí majú tiež pracovnú dobu
@elementissa Ziadny zamestnanec nechodi kontrolovat vo svojom voľnom čase. Mas to nejak pomylene...Som zvedava aky papier ti da tvoja doktorka ze si u nej bola cez víkend. Ale vychcanost ludi ako aj blbosť nepozná hraníc.😀😀😀
@elementissa nie je pravda, že nechodia cez víkendy! Chodia a dokonca aj cez sviatky ci piatok večer... Proste hocikedy fakt
@elementissa mňa keď prišla skontrolovať mala tam viac pn papierov tipujem že si vzala celú ulicu kde byvam a vsetkych na pn a šla zaradom kontrolovať a určite majú zaplatene aj víkendy keď už majú chodiť, či naozaj ide to už je iná vec, ale nespoliehala by som sa na to. Potom každý len nadáva,ze na chvíľu si odbehol a mal kontrolu a čo má teraz robiť.
@bunka1 ahoj, ja som bola cele teho na rizikovom a neprisiel ma skontrolovat nikto. Ale ja som chodila akurat tak do nemocnice 😀 lekarka mi vravela ze tehotne velmi nekontroluju ale moze sa stat vsetko, hlavne ak je tam podnet od zamestnavatela.
Mne boli 4x,dokonca dvakrat po dvoch týždňoch a v jednej zatial 3x
Ahojte babule som tehotna vie mi niektora z vas povedat co znamenaju tieto skratky ktore mi doktor napisal na pohotovostnej gynekologii kedze to bude moje prve babo moc sa do toho nerozumien su to skratky tieto: GS 0,4cm YS nazn. A potom toto: Gr. Hebd. incip. intacta
Budem vdacna za odpovede 🙂💙
@elementissa podla kamaratky, ktora tam pracovala, robia namatkove kontroly a cez vikendy robia kontroly pri udaniach.
@elementissa pozri, ked ti zamestnavatel nariadi pracu cez vikend a mas to v zmluve, tak co urobis? povies nie? OK. platy tam maju take, ake uvadzaju tabulky, s priplatkami podla ZP ... neveris, ze chodia? never. akurat kamoska si to nedavno zistovala u znamej zo socialky, ci moze cez vikend odskocit a ta jej to teda neporadila ... a praveze z okolia mam pocit, ze kontroly zvysili - preco asi - aby klesli vyplaty PNiek. (necudovala by som sa, keby neboli urady motivovane k tomu, aby nasli co najviac porusovatelov - podobne, ako policajto pri pokutach, ci UPSVaRy k vyradovaniu z evidencie)
Ak si na pn mas byt doma;) tak nevymyslaj
No moc by som sa nespoliehala, ze nechodia kontroly cez vikend 🙂
Susedka je tehotna, pracuje u svojho bratranca v bare - je PN, rizikove tehu. A prisli jej na kontrolu cez vikend 🙂 a pochybujem velice moc, ze ju bratranec natrel, aby ju skontrolovali. Hlavne, ked vie, ze dodrzuje vychadzky na minutu presne. A to nie sme v meste, ale na dedine.
100 babam prist nemusi a ty budes 101 a pride ti.
Ja sok v BA nemala. Uprimne, ani neviem ako by sa po mna dostali 😅 zvoncek mame odpojeny a vchod na pipak 🤷♀️
@queen_mary Si povinna udať tuto skutočnosť na PN a napr.poskytnut t.c. Ak ta nenájdu doma tak si porušila liečebný rezim-nedokladujes prečo si nebola doma-koniec PN a nevyplatia dany mesiac.
@evittam hej citala som o tom. Ale uz mam po, tak len neprisli 🙂
@bunka1 požiadaj si o vychádzky, máš nárok dvakrát denne po 2 hodiny. Nie je to bohviečo, ale lepšie ako nič 😉
@elementissa toto si vazne myslis? 😀 tak ja ta vyvediem z omylu chodia aj v tehu, aj vecer okolo 22.00 aj o 7.00 hod rano, kedykolvek. A nie po 10 dnoch to zväcsa nie je na podnet zamestnavatela, ale proste namatkova kontrola resp. udanie (ale to je skor vynimocne). Mne prisla o 7.00 rano (bola som PN asi 12 dni) a vtedy som uz normalne zarezavala v praci, takze zamestnavatel mi ju urcite neposlal, bol by idiot ked ma videl sediet v robote 😀. Na kontroly PN-niek su kontrolori, nie je to teta za prepazkou, ktora ma prac. dobu od 8 do 17 a potom ide kontrolovat. Kontrolori maju normalne sluzby a aj cez vikend a su za to normalne plateni ako ktorykolvek iny pracovnik pracujuci cez vikend, sviatok... Ci aj pri policajtoch ti pride divne, ze stretnes policajta v sobotu alebo v noci?
Ja som to nehladala lebo sa ma to netyka,ale kamoska spominala, vraj je to na stranke socialnej positovne. Ked ta aj nenajdu doma tak sa hned nezastavuje vyplacanie PN, najprv sa plati pokuta, potom vyssia pokuta a az potom zastavuju vyplacanie PN aj to az od datumu tej tretej kontroly. Tak skus pohladat o tom a overit si to....
@martinoocka hlavne ta najprv poziadaju o vysvetlenie. Ja som bola dohodnuta s mojim lekarom, ze keby nieco tak mi da dodatocne razitko. Jeho ambulancia ma aj pohotovost, takze tak. Cize aj keby ma doma nenasli, tak by som im dolozila dodatocne razitko (bars by to bolo aj v nedelu na obed ) a klidek 🙂
Ja som za skoro 5 mesiacov nikoho nemala,závisí to asi aj od toho,kde sidli tvoj zamestnávateľ...ale rizikové je rizikovým aj preto,aby sme nechodili hore dole...je to psycho,ale ak je niečo vážne,tak človek ani nevládze...

Bola som PN pocas tehotenstva 7mesiacov a kontrola mi neprisla ani raz.