icon

Dnes som zistila, že som tehotná. Ktoré lieky môžem dobrať?

ketonka
9. feb 2022

Ahojte dievčatá, dnes som zistila že som tehu ..jupiiii 🙂 no a moja otázka, že keď sme boli v snazilkovani tak som brala všetko možné a nemožné a ostali mi tieto doplnky a neviem čo z nich môžem naďalej brať tak,aby neuškodilo plodu :
- maca
- kotvicnik
- alchemilka tablety
- alchemilkovy čaj

Ďakujem za radu. Je mi ľúto všetko dať preč, asi by som to darovala niekomu ak to už nemôžem dobrat

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
jaja8_9
9. feb 2022

@ketonka neber už nič... Alchemilka môže zapríčiniť aj potrat, stahy maternice... Predaj alebo podaruj niekomu 🙂
Kúp si prenatalne vitamíny, alebo aspoň kyselinu listovú

dietatko2020
9. feb 2022

@ketonka ani jedno uz neuzivat/nepit.

lenuska9999
9. feb 2022

@ketonka všetko je v tehotenstve kontraindikovane. Ak nejaké bylinky tak medovku lekársku, aníz. A čo sa týka doplnkov stravy nasaď si hneď kyselinu listovú (to ti povie aj lekárka, že je to dôležité) a tehotenske vitamíny, tie sú najlepšie vyskladane pre tehotne ženy

aliaray1
9. feb 2022

@ketonka tomu co si uviedla v odrazkach sa v 1.aj 2. trimestri odporuca uplne vyhnut.
Dalsim bylinam vlastne detto.

Porad sa s gynekologom co mozes.

(Ja som brala Femibion 1, B6+B12, D3, omega...z liekov len na stitnu zlazu s upravenou davkou a inak okrem vitaminov z liekov nic. Detto v 2. aj 3. trimestri...ziadne caje ci byliny, max.zihlavovy raz za cas 1x/den, femibion 1 som vymenila za 2ku a doplnila fluoridove tabletky.)

kikus1452
9. feb 2022

Mne dal lekár brať Femibion 1, Magnézium a vitamín D