Doppler v 1. trimestri
Ahojte som 7+6 objednala som si dopler je možné že už budem niečo počuť ? Alebo odkedy je vhodne ho používať kedy ste vy už zachytili srdiečko ? ❤️ Dakujem
Počula som v 10.tyzdni 😊
Pocula som az v 12tt dopller mi nesiel vratila som az angelsound mi zachytil 1 ozvy..terax denne pouzivam najdem 5 sekund pocuvnem a vypinam...
@marhulka2022 môže to nejako uškodiť babetku ?
@marhulka2022 ja tiez len kym zachytim buchot a hned vypínam.
@autorka Nie je to veľmi študované, ale ak počúvaš len chvíľu, tak je to ok. Určite to nepoužívaj viac ako pár sekúnd/minútu. Vraj to môže zahrievať plodovú vodu, keď sa dlho používa. Neviem ale, čo je na tom pravdy. FDA schválilo len jeden, čo sa u nás nepredáva a angelsounds má nejakú austrálsku obdobu. Neviem, aký doppler si si ty kúpila.
Tiež som to vždy vypla hneď ako som našla srdiečko. Ak nenájdeš, radšej to vypni a skús neskôr, prípadne ďalší deň. 🙂
Mnoho gynekologov nepouziva dopler prave preto ze si nie su uplne isti ze je uplne bezpecny. Bola k tomu debata par rokov dozadu, ked sns navrhovala ze maju doktori pustat zenam pred potratom srdiecko. Zahumensky vtedy namietal, ze to moze zohriat plod natolko, ze sa poskodi. Ini mu oponovali, ze zas az take jednoznacne to nie je. Ale kazdopadne mnoho doktorov radsej vysetruje tlkot srdiecka len cez sono, ktore je urcite bezpecne.
Mne to pomaha ps. min.rok sommala MA v 11tt, teraz ma to drzi do pohybov budem pouzivat..
@marhulka2022 a v kolkom si týždni ?
14tt
ahojte… ja som si zakúpila fetal doppler som v 11+6 tt ale nepodarilo sa mi najst srdiečko.. dva dni dozadu som bola na pphotovosti bolo všetko ok .. môže byť, že ešte skoro na taký domáci odposluch ?
@martina_hod ja mám AngelSounds a srdiečko som počula až v 14. TT.

To je ešte veľmi skoro. Záleží aký máš, väčšina sa odporúča od 12tt, alebo sú aj až od 16tt. Ja som počula okolo 11tt. Niektoré baby aj skôr, ale pravdepodobnosť je malá. 7+6 je strašne skoro.