icon

Gestačný vak v 6. týždni tehotenstva

29. jún 2025

Ahojte, čítam všetky podobné diskusie ale väčšinou to dopadlo zle.
Podelil by sa niekto somnou aj po pozitívne skúsenosti?

Lekár za vyjadril že tehotenstvo mešká cca týždeň.
6+1 bol vidno iba gestačný a mal 8mm.
Dal tomu čas do 7+1 (čakám na posledné sono).
Keď tam nebude aj žltkový a embryo plus akcia srdiečka, idem na kyret.
Prosím vás o pozitívne skúsenosti ale aj tie negatívne kľudne. Ďakujem 😊

rybkoava
29. jún 2025

Tak ja mám aj, aj. Na poslednú kontrolu v 9 tt, som nestihla ísť, spustil sa mi potrat. Prázdny gestačný vak. Následne tehotenstvo síce už bolo v 5 tt vidno plod, no akcia až kolo 8 týždňa. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

autor
29. jún 2025
@rybkoava

Tak ja mám aj, aj. Na poslednú kontrolu v 9 tt, som nestihla ísť, spustil sa mi potrat. Prázdny gestačný vak. Následne tehotenstvo síce už bolo v 5 tt vidno plod, no akcia až kolo 8 týždňa. Držím palce nech všetko dobre dopadne.

@rybkoava ten prvý prípad ma mrzí a k druhému Vám gratulujem 😊

Tiež mám jedno zdravé tehotenstvo za sebou ale vtedy bolo všetko v poriadku.
Teraz to podla mňa nedopadne dobre. Chcem este tých pár dní veriť že sa môže aj niečo dobré udiať a preto Vám ďakujem že ste sa podelili somnou o túto skúsenosť 🙂

esther100
29. jún 2025

Prvé v 7 tt,nevidel nič len gestacny a nejakú malú "šupinky"tak to nazval,na následnej kontrole bez zmeny,takže smer nemocnica a kyret v 9tt.druhe tehotenstvo v 7tt ,tam sa nechcel moc vyjadrovať,lebo tam nič moc nevidel,poslal ma hneď do nemocnice na kontrolu,tam videli všetko krásne,aj akciu srdiečka.momemtalne som 34 tt

autor
29. jún 2025
@esther100

Prvé v 7 tt,nevidel nič len gestacny a nejakú malú "šupinky"tak to nazval,na následnej kontrole bez zmeny,takže smer nemocnica a kyret v 9tt.druhe tehotenstvo v 7tt ,tam sa nechcel moc vyjadrovať,lebo tam nič moc nevidel,poslal ma hneď do nemocnice na kontrolu,tam videli všetko krásne,aj akciu srdiečka.momemtalne som 34 tt

@esther100 nepamätáte zi možno veľkosť gestačného aj v prvom aj v druhom prípade?
A tiež Vám gratulujem, čoskoro rodíte 😊

Ja viem že to je strašne individuálne ale len zisťujem či je správne veriť v to že to ešte bude ok.
Alebo sa mám rovno pripravovať na kyret 🙂

esther100
29. jún 2025

Vôbec si nepamätám veľkost.lepsie je byť pripravená na všetko

moni106
4. júl 2025

Ja som bola u dr v pondelok, bola som 6+5 ale tiez nebolo vidno babo, gestacny ma 22mm a len zltkovy bol. V minulom tehotenstve videl prvykrat babo 6+6, kontrolu mam o 2 tyzdne. Neboj urcite to bude dobre,

angie972
9. dec 2025
@moni106

Ja som bola u dr v pondelok, bola som 6+5 ale tiez nebolo vidno babo, gestacny ma 22mm a len zltkovy bol. V minulom tehotenstve videl prvykrat babo 6+6, kontrolu mam o 2 tyzdne. Neboj urcite to bude dobre,

@moni106 ahoj, ako si prosím dopadla? Som na tom podobne 6+6 a vidno bolo len gestacny vak 20mm a zltkovy ale plodik zatiaľ nie 😏

moni106
9. dec 2025
@angie972

@moni106 ahoj, ako si prosím dopadla? Som na tom podobne 6+6 a vidno bolo len gestacny vak 20mm a zltkovy ale plodik zatiaľ nie 😏

@angie972 ahoj, aktualne som v 30 tt, drzim palce. Urcite sa ukaze len to chce viac casu 🙂

angie972
9. dec 2025
@moni106

@angie972 ahoj, aktualne som v 30 tt, drzim palce. Urcite sa ukaze len to chce viac casu 🙂

@moni106 ďakujem krásne za povdzbudenie 🥰 mám ísť ešte na hcg zajtra a v piatok či rastie a v štvrtok mám sono kontrolné