Hematóm v 10. týždni
Ahojte, prosim vas mozete mi napisat vase skusenosti, tie ktore ste mali hematom? Mam obrovsky strach, bojim sa, ze o babätko prideme a to by som nezvladla. Lekar mi predpisal utrogestan 100mg, mam si ho davat 2-0-2 a kludovy rezim, lezat tyzden do dalsej kontroly. Hovoril, ze malicke rastie ako ma, ale aj tak sa neskutocne bojim. Lezim, davam si pozor, ale aj tak mam slabe spinenie, taky slabo hnedy vytok a aj to vtedy hlavne ked rano vstanem alebo som trochu dlhsie hore. Tiez ma sem tam pichne alebo pobolieva v brusku. Hematom je velky 1x0,5cm. Je sanca, ze sa malicke udrzi? Dakujem za odpovede.
Aj ja som mala, je veľmi veľká šanca, že všetko bude ok a ešte keď máš lieky. Hematóm sa môže vstrebať alebo aj vytiect von, takže spinenie je ok.
@mimka1120 mne sa objavil hematóm na morfosone v 12tt, dr. tam mi to strčila do ruky, že Váš doktor Vám vysvetli. To bolo v piatok poobede, môj už nerobil, celý víkend som čítala hrôzostrašné scenáre na nete. V pondelok som zavolala doktorovi, ten mi povedal, že mám byť v kľude, že to niekedy zmizne samo a na druhý deň ráno prísť, v utorok už bol hematóm vstrebany. A to bol skoro tak veľký ako drobec.
Na fotke je len časť toho hematomu, tú druhú, kde bol cely si nechal doktor.
ahoj,hematom je dost bezny v tehotenstve.nestresuj sa,vela zien ho malo.mne hematom zistil v 14tt,ked som zacala krvacat.teraz som v 20tt a vsetko uz je v poriadku.urcite poctivo lez a uzivaj lieky a vsetko dobre dopadne 😊 ja som lezala skoro mesiac.drz sa
Ja sa tak velmi snazim byt v pohode, ale tiez som si zial precitala katastroficke scenare a z toho som este nervoznejsia nez som bola a to som si to zakazala citat. Dakujem vam baby za povzbudenie. Dufam, ze bude naozaj vsetko dobre a buducu stredu idem na kontrolu. Ja sa bojim aj na wcko chodit, ale sem tam potrebujem na chvilku vstat, ale hned utekam naspät si lahnut. Toto je moje prve tehotenstvo a bolo velmi vytuzene, tak ja velmi dufam, ze v marci budem moct moje zlaticko drzat v naruci a tesit sa z neho 🙂
ja som mala malý hematom teraz v treťom tehotenstve, veľmi som sa bála, lebo som často špinila a raz krvácala. Doktor mi nariadil kľud a ležať, čo sa ale pri dvoch deťoch veľmi nedá, ale snažila som sa to nepodceniť , brala lieky a postupne sa vyplavil von. Momentálne mám 31. týždeň, tak dúfam že to už bude v poriadku. Prajem nech ti všetko dobre dopadne!
@mimka1120 šanca je, ja som mala niekoľko x väčší a žiaľ, môj sa nevstrebaval. Do 3 - 4 mesiaca som 4x silno krvacala. Babo rástlo podľa tabuliek a aj sa v poriadku narodilo 😉 Strach bol obrovský, spinila a krvacala som spolu 3 mesiace, z toho som si polezala v nemocnici 3x po vyše týždni.
Ja som krvácala v 9t.t.. Mala som tiež hematom. Všetko dobre dopadlo. Tento mesiac slečna oslávila svoje 14. narodeniny.🙂
@mimka1120 mne prisli na hematom v 9tt a to som mala 2tyzdne do svadby. Hematom velky 30x4mm dali mi duphaston 3x denne a kludovy rezim. Ked som povedala ze sa idem o chvilu vydavat len prekrutila dr.ocami ze nech radsej nikomu nehovorim ze som tehotna. Ze pre istotu keby som prisla o babo ... mala som taky stres ze mi az teplota vybehla. Svadbu som zvladla na 1***** babo tiez, pekne rastie dalej a hematom sa zmensuje. Nestresuj, oddychuj a mysli pozitivne. Drzim palce 🙂

Ahoj, ja mam s tym skusenost. Tiez som mala hematom a velky- lekar mi povedal,ze sa mam modlit,aby sa babo udrzalo. A aj som sa modlila a uz mam 3 rocneho drobca 🙂 Neboj sa hlavne sa nestresuj..naozaj nepomoze ti to..babo potrebuje klud lebo ten stres sa prenasa na neho aj ked viem ze je to tazke..Ale Neboj 🙂 tiez ma dost bolelo v podbrusku a brala som utrogestan ten hematom mi uplne zmizol asi v 3-4 mesiaci tehotenstva..tiez som bola dovtedy v strese..ale neboj..utesovalo ma tiez zopar mamiciek,ktore si tym presli a maju zdrave deticky 🙂 Bude dobre..drz sa 🙂