icon

Hematóm v 7tt

sida456
24. aug 2018

Dobrý deň. Dr. Mi povedala že som v 7 týždni. Ale našla mi tam aj hematóm. Nikdy som o tom nepočula. 🙁 dala mi lieky a mám veľa oddychovať a nič nerobiť. Máte niekto skúsenosti? Vstrebalsa Vám ? Alebo nie ? Ďakujem za vaše skúsenosti.

deti95060810
24. aug 2018

tak to si daj pozor...mala som, tri krát som krvácala a dostala sa do nemocnice...Takže oddychovať a radšej nič nerobiť...

lavender21
24. aug 2018

@sida456 ahoj, ja som začala krvácať v 12tt, bola som týždeň v nemocnici a spravil sa mi tiež hematóm... Ležala som kvôli nemu dva mesiace... Časť sa vyplavila (mala som špinenie) a časť vstrebala... tiež som užívala aj lieky... Teraz som v 22tt, mám úplne minimálne zvyšky hematómu, už nemusím ležať a užívam si tehotenstvo. Bábo je úplne ok, a ja sa cítim tiež super. Naozaj je veľmi dôležité ležať, nenamáhať sa, nič ťažké nedvíhať, aby sa neodtrhol ten hematóm, lebo potom to krvácanie môže vyvolať kontrakcie maternice a môže to zle dopadnúť. Tak mi to vraveli v nemocnici. Záleží ešte aký veľký je. Ja som mala fakt veľký, asi 8cm... skús čo najviac oddychovať a určite to dobre dopadne. Držím silno prsty 😉

alobalka
24. aug 2018

@sida456 v prvom trimestri som mala hematom a kvôli nemu 4 krvácania (náhle, silné, so zrazeninami). Mal rôznu veľkosť (niekoľko cm) a bola som v nemocnici na 3×, najdlhšie mesiac. Potom kľud doma. Dokopy som spinila a krvacala 3 mesiace. Spinenie mimo tých krvácaní bolo dosť silné, hnedo ruzovo bordove, ako kedy. Dopadlo to dobre a mám krásne zdravé bábätko. Brala som rôzne lieky a dodrziavala kľud.

evittam
25. aug 2018

@sida456 Tiez som mala cca v 7.tt, cipky,2tyzdne kludovy rezim a vstrebal sa a všetko bolo az do porodu v poriadku.😉

ssima28
1. sep 2018

@sida456 naozaj si daj kludovy režim je to veľmi nebezpečné ja som sa kvôli tomu dostala do nemocnice ale už bábätko nezachránili a v 8tt ma čistili... Naozaj netreba to zanedbať