Je bezpečné dvíhať dieťa počas šiesteho týždňa tehotenstva?
Dobrý deň, som tehotná 6tt, a chcem sa spýtať, či je v poriadku ak dviham malu..klasické veci, dat do autosedacky, vložiť do kočíka.. ma 14kg, nemôže sa nič stat?
hm a kto bude za teba bábo dvíhať... ak ti má kto pomôcť tak je to ok, ale inak dvíhali sme všetky aj v tehu. zvládli sme to bez následkov.
Všetky matky dvíhajú svoje malé deti i keď sú tehotné...... Čo iné robiť? Tehotenstvo nie je choroba a v 6. týždni v tom nevidím absolútne žiaden problem
S prvou ked si bola tehotna si to ako zvladala?
Myslis ze ostatne zeny si pri druhom tehotenstve najimaju nejaku sluzku alebo otroka?
Ja som dvíhala normálne syna,aj keď som sa snažila čo najmenej. A keď už som musela,tak som sa snažila čo najviac uvoľniť svaly, nerobiť prudké pohyby.
Ja som teraz 35tt a dcerka mala tiež cca tých 13-14 kil..zo začiatku som ju dvíha a nosila dost, teraz ku koncu sa tomu snažím čo najviac vyhnut, nakoľko mam dost pichá dole a boli cely spodok brucha, ked ju chcem zdvihnúť..skús asi sa najmä sústrediť na to ako ju zdvíhas, aby bolo zapojené celé telo a neprepinala to napr tých bruchom..viac sa asi nedá urobit..mna mala párkrát aj kopla do brucha pri obliekaní a podobne a všetko ok
Ahoj, ťažko povedať čo je riziko a čo nie.. každé telo je iné, priebeh každého tehotenstva je iný..
Ja som momentálne 13tt a obe deti - 20kil a 14kil zdviham keď treba. Držím palce aby ste boli v poriadku 🙂
Ženy tie vaše trápne komenty, že tehotenstvo nie je choroba a či iné majú služky atd si odpustite.. rizík je veľa aj keď prvé tehu bolo predproblemove, druhé nemusí byt. Ale to je najlepšie riešiť s lekárom a nie tu, lebo aha koľko je tu doktoriek zrazu.
Ženy tie vaše trápne komenty, že tehotenstvo nie je choroba a či iné majú služky atd si odpustite.. rizík je veľa aj keď prvé tehu bolo predproblemove, druhé nemusí byt. Ale to je najlepšie riešiť s lekárom a nie tu, lebo aha koľko je tu doktoriek zrazu.
@lillyd preco by sme si to mali odpustit? Je to normalna poznamka. Mam dve deti do dvoch rokov takze v tehotenstve som sa mensieho nanosila veru dost. Bez pomoci babiciek. Nikto sa tu za doktora nepasuje. Bez si dat radsej cokoladu.
@lillyd akože ja tiež neznášam reči typu tehotenstvo niejenchoroba.Aj teda chápem jej obavu. Ale na druhej strane čo iné jej zostáva?
@lillyd preco by sme si to mali odpustit? Je to normalna poznamka. Mam dve deti do dvoch rokov takze v tehotenstve som sa mensieho nanosila veru dost. Bez pomoci babiciek. Nikto sa tu za doktora nepasuje. Bez si dat radsej cokoladu.
@really8 tak ty si evidentne nikdy nepotratila a nemala rizikove každé tehotenstvo 🙂 poznámka s čokoládou je vhodná na mentálnu úroveň tvojich deti.
@lillyd akože ja tiež neznášam reči typu tehotenstvo niejenchoroba.Aj teda chápem jej obavu. Ale na druhej strane čo iné jej zostáva?
@dagas tak ostáva minimalizovať to dvíhanie a chodenie s dieťaťom na rukách. Aj ja som si myslela, že sa nedá len ležať v tehotenstve a vždy som niečo “trosku” porobila a vďaka tomu som od 32tt až do porodu ležala v nemocnici kde som mala dovolené ledva prejsť na wc a naspat.. ptoom som si uvedomila tie rizíka 🙂
@really8 tak ty si evidentne nikdy nepotratila a nemala rizikove každé tehotenstvo 🙂 poznámka s čokoládou je vhodná na mentálnu úroveň tvojich deti.
@lillyd dakujem za tvoj trapny ale aspon uplne zbytocny komentar. Trafila si ze som nepotratila ale bola som po ivf a aj na rizikovom takze nieco o tom viem. Tu cokoladu si si nedala ze? Skus to
@dagas tak ostáva minimalizovať to dvíhanie a chodenie s dieťaťom na rukách. Aj ja som si myslela, že sa nedá len ležať v tehotenstve a vždy som niečo “trosku” porobila a vďaka tomu som od 32tt až do porodu ležala v nemocnici kde som mala dovolené ledva prejsť na wc a naspat.. ptoom som si uvedomila tie rizíka 🙂
@lillyd tak ale keď máš doma malé dieťa čo ťa potrebuje tak je ťažké ho nebrať . Staršiemu vysvetlíš. To malé necháš plakať? je rozdiel báť sa a je rozdiel byť na rizikovom kde naozaj nesmieš.....ale ja.si myslím že ak sa mama bojí zdvíhať malé dieťa kvoli tehotenstvu tak mala počkať s druhým kým trochu podrastie.

tazko povedat. fakt je, ze mnohe zeny dvihaju a tehu dopadne dobre. no bez rizika to urcite nie je.
asi je dobre sa tomu trosku vyvarovat, rsp zredukovat na minimum, ak sa inak neda. a teda ak aj dvihnes, nie prudko, opatrne napinaj svaly, prudke pohyby su urcite horsie.