Je bezpečné vysávanie v prvom trimestri?
Dobrý deň, je bezpečné vysávanie v prvom trimestri ? Som len asi v 9tt a vysávala som dnes cely dom neskôr mi prišlo až tak nevoľno ale aj tak som to dokončila. Potom sa na internete dočítala že sa pri tom namáhaju brušné svaly tak asi to není moc dobre. Teraz sa bojím či som si nemohla nejak uškodiť.
🙈 niektore zeny chodia pol tehotenstva do fitka a ty sa pytas na vysavanie... ked ti je zle, tak nemusis nasilu dovysavat cely dom, ale logicky vysavat mozes
ak nemas rizikove tehotenstvo, tak mozes aj vysavat. ale ked ti je zle, tak nevysavaj, oddychuj, daj si pauzu a dokonci potom atd.
Vysavat nie, iba mopovat a varit iba cervene potraviny a zelene nie. Ako chces vychovat dieta ked sa pytas taketo sprostosti?
@anonym_autor ja som chodila do fitka do 8 mesiaca a cvičila s váhami.... Ale určite by som nevysavala 👌🏼
tak vedela si, ze ti to nerobi dobre a aj tak si v tom vysavani pokracovala? uz len to podla mna nie je ok.
Mam rad lyzovanie, so mnou bola mama v piatom mesiaci lyzovat na Chopku, co tam nejake vysavanie.
Počas tehotenstva sa môžeš hýbať ako pred tehotenstvom ak nemáš rizikové tehotenstvo alebo vyslovene necítiš, že ti to robí zle. Mne bolo zle, tak som nerobila čo som nemusela. Ak cítiš, že ti niečo nerobí dobre tak to nerob. Ale nie je dôvod sa nehýbať lebo som tehotná.
Pozri, uz si to urobila, takze teraz len sleduj ako sa budes citit, ak mas pochybnosti, co to mohlo sposobit babatku, tak chod na vysetrenie k lekarke, ale inak s tym teraz uz nic neurobis, takze sa zbytocne nestresuj.
@anonym_autor počas tehotenstva je únava, vyčerpanie... bežná záležitosť. Treba sa zdravšie stravovať, viac oddychovať a dopĺňaj magnézium, multivitamíny pre tehotné...
@anonym_autor si tehotna nie chora
Samozrejme, ze mozes vysavat. Ked nevladzes na jeden krat, tak si to rozdel na polovicu, medzi tym si oddychni a pokracuj. Ale mozes samozrejme vysavat, upratovat, varit a vsetky veci robit len opatrnejsie
Aj okna mozes poumyvat 🙂 Aj na prechadzky chodit, aj do obchodu, varit, prat, pradlo vesat... Vsetky cinnosti, ktore robis bezne mozes. Ked budes zadachana, tak zvolni tempo
Myslim ze pri vysavani brucho tolko nezapajas. Ja som robila aj take dvihanie noh a to som citila ze som ani nevladala ich dat hore ani do polovice pricom normalne je to pre mna najlahsi cvik. Cize by si musela citit nejaku zataz na bruchu, nie len teoreticky ze to tam pracuje.
Ak mi bolo dobre tak som mohla ist aj na turistiku. A ked mi bolo raz zle som ani krok nespravila. Ziaden extrem nie je ok. Ale vsetko s mierou. Rozumom a hlavne ty vies ako sa citis.
Ja som mala aj nizky tlak. Tak ma dr upozornoval ze napr umyvat okna resp nie o kde sa mi rychlejsie zatoci v hlave. Mozem spadnut/odpadnut..... ale ziadne vacsie riziko.
Tehotenstvo nie je choroba, mozes vysavat, mozes cvicit, behat... Vsetko s mierou, ak nemas rizikove. Ak sa pri nejakej cinnosti necitis dobre, tak ju prerus a oddychni si
@anonym_autor Ja som v tomto isla intuitivne. Ked som citila, ze mi pri nejakej cinnosti prichadza zle, boli ma z nej telo, podbrusko alebo tvrdne brucho atd., tak som ju nerobila. Vysavanie bolo pre mna v pohode, v prvom a tretom trimestri mi ale napriklad nerobila dobre rychla chodza alebo dvihanie bremien. V druhom som mala pocit, ze ok je uplne hocico. Kazdy to ma inak.
Sakra, ze mne to nikdy nenapadlo, ked som bola tehotna! Som mala povedat chlapovi, ze v tehotenstve sa vysavat nesmie a mohla som odpocivat.
Platí zásada, počúvať svoje telo. Ja som robila bežné domáce práce,ale keď som cítila,že som viac vyčerpana,alebo mi bolo zle,tak som prestala a buď som si oddýchla a pokračovala, alebo som úplne konkrétnu činnosť odložila.
@anonym_autor a je Ti niečo? Cítiš sa zle? Ak nie, tak sa neplaš. Ja som si strihla aj denný tábor s 30 deťmi, aj umývanie okien, žila som viac menej rovnako - lebo som sa cítila fajn 🤷
Pomoc. Mám dve deti doma. Štvorročné a osem mesačnú. Ani má nenapadne premýšľať či môžem vysávať….
… to … fakt 😳🫣. Či si robíš pi**u??? 🙄

Áno vysávanie sa radi medzi bezpečne činnosti
Ak si unavená treba si oddýchnuť. Rozdeliť si prácu na viac dno, sle delegovať na muža, staršie deti.