icon

Je pravda, že ak tehu test nezachytí hCG, tak žena môže čakať dvojičky?

21. nov 2021

Ahojte ženy niekde som tu čítala že keď tehu test nezachyti hcg že žena môže čakať aj dvojičky? (Keď je aj tak neg.) Čo je na tom pravdy?😬

maria898
21. nov 2021

😂😂😂

zuzanaokasova
21. nov 2021

Netreba veriť všetkému...

sisa_s
21. nov 2021

A ked je zena tehotna s dvojickami, nevytvara sa hcg hormon? Nic na tom pravdy nie je, ukaz, kde si to citala...

veronice
21. nov 2021

Tak podme na to logicky. HCG sa v tele zeny tvori len ked je tehotna. Cize ak mas negativny test a test nebol chybny a bol spravne spraveny, tehotna nie si. Ak zena caka dvojicky, tak je toho hormonu viac, cize akosi mi hlava neberie preco by mal byt test negativny 🤷‍♀️ ozaj netreba verit vsetkemu co precitas a jednoducho zapojit sedliacky rozum 😉

vahcaac
21. nov 2021

Myslím, že píšeš o "hook efekte" a je to podľa nejakých štúdii možné, ale asi tak časté, ako ženy, ktoré nevedeli, že sú tehotné do pôrodu. Čiže napíšem to takto, ak máš negatívny tehotenský test, tak s najväčšou pravdepodobnosťou to znamená, že tehotná nie si a nečakaš dvojičky.

vahcaac
21. nov 2021

@vahcaac V případě vícečetného těhotenství produkuje někdy organismus nastávající maminky v prvních týdnech extrémně vysokou hladinu hormonu hCG (která navíc rychle stoupá), kterou nemusí být domácí těhotenské testy z lékárny schopné detekovat, právě proto, že je v močí příliš koncentrovaný. Jde o imunologickou záležitost, nazývanou odborně jako tzv. "variant hook effect".

Poznám 4 matky dvojičiek, všetky mali tehotenské testy pozitívne. Ale tak odpoved na otázku je áno, možné to je, ale extrémne malo pravdepodobne.

autor
21. nov 2021

Zle som to napísala nie že sa netvorí hcg ale že to ten test nezachyti 😂tak to myslím

barus26
21. nov 2021

keď ten test zachytí jedno bábätko tak zachytí samozrejme aj dve 😀 veď to HCG je pri dvojkach ešte väčšie.. bože takéto voloviny🤦🏻‍♀️🙄

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
sense
21. nov 2021

Ak mas negativny test a ms ti meska , rak bud tehu nie si a mas iny problem al skus o 2 dni a uvidis. Ak mas pred terminom ms a mas test negativny , tak pockaj do terminu ms

Apropo zeny kt cakali dvojicky ukazal test dokonca oar dni pred ms krasne kolajnice, prave preto ze bolo toho hormonu viac

beata_k
Odpoveď bola odstránená
vahcaac
21. nov 2021

Baby to o čom autorka píše je reálna vec, ale málo častá, takze nerozumiem prečo sa vysmievate 😬 volá sa to hook effekt a je o tom veľa štúdií v angličtine.

tianna
21. nov 2021

Somarina totálna 🙂 keď žena čaká dvojičky máva hcg ešte ďaleko vyššie ako keď čaká jedno bábätko a tak to test maximálne môže zachytiť skôr.

sisa_s
21. nov 2021

@vahcaac no lenze tu na konovi to jednoduchsie "lovkyne duchov" teraz pochopia tak, ze negativny test = sanca na dvojicky 😀

sasanka605
21. nov 2021

🍿 pohľadaj aj článok, takú zabavnu vec si aj precitam. Samozrejme ze zachyti a väčšinou skôr ako pri jednom. Aka by za tým mala byt logika ze nezachyti pri dvoch?

vahcaac
21. nov 2021

Veď preto som napísala, že to je strašne malo pravdepodobné. Dievčatá, práve to vysoké hcg spôsobuje v malo, strašne malo prípadoch hook effekt. Niekedy je treba použiť aj zložitejšiu "logiku".

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
maminkadeticiek
21. nov 2021

Tak tu ozaj dostavaju logika a zdravy rozum na frak 🤦‍♀️

katkaholiova
21. nov 2021

ja som mala pri dvojickach silne ciarky pri 3dnoch meskania ale predtym som mala ovu na 22dc tak ci ten mesiac tiez bola posunuta a ak ano mozno ani ms nemeskala a aj tak boli riadne kolajnice

sasanka605
21. nov 2021

@vahcaac hook effect je vzácny a Problém je ze ženy to sem napisu ako možnosť a potom sa toho držia.

vahcaac
21. nov 2021

@sasanka605 ja som odpovedala na otázku a viac krát zdôraznila aké to je nepravdepodobne 🙂

sardinka32
20. jan 2024

Niekedy, keď ženy čakajú dvojčatá, viacerčatá, sú hladiny hCG hneď na začiatku extrémne vysoké, čo nie sú tehotenské testy vždy schopné zachytiť (hCG nereaguje s anti-hCG chemickými látkami v teste) a preto môžu ukázať falošne negatívny výsledok, hoci vám v brušku práve začalo rásť niekoľko pokladov.

Ide o tzv. efekt vysokej dávky a týka sa nielen moču, ale aj krvi či slín. Ste totiž „príliš pozitívna“, aby to test bol schopný „zachytiť“. Každý plod v maternici (v mnohých prípadoch aj s vlastnou placentou) dáva o sebe vedieť vášmu telu, keďže potrebujú jeho spoluprácu.