icon

Jednovaječné dvojčatá - tlkot srdca

4. jún 2025

Ahojte, kedy ste pri jednovajecnych dvojickach poculi obe srdiecka?Hned v 6 tt? Mozu sa aj prekryvat?dakujem

mamickalisticka
4. jún 2025

Tlkot srdca v 6tt neviem, to som mala len vačok (neviem ako sa to vola presne) a srdiečka ešte neboli, o dva týždne doktor videl iba jeden zárodok so srdiečkom a o ďalšie dva týždne už boli dvaja.

autor
4. jún 2025
@mamickalisticka

Tlkot srdca v 6tt neviem, to som mala len vačok (neviem ako sa to vola presne) a srdiečka ešte neboli, o dva týždne doktor videl iba jeden zárodok so srdiečkom a o ďalšie dva týždne už boli dvaja.

@mamickalisticka a to videl najprv iba jedno dieta?druhe kde bolo schovane?

vlucifuk
4. jún 2025

Ja som absolvovala prvý ultrazvuk až v 12.týždni a to už bola riadna srdcová činnosť. Dovtedy som si myslela, že je tam len jedno. Rodila som v UK, tam tie skoré ultrazvuky nejako neriešia. Niekedy si hovorím, že bolo možno dobre, že som sa to dozvedela až takto "neskoro", kratšie som potom stresovala. 🤦‍♀️ Držím palce.❤️

mamickalisticka
4. jún 2025

Pravdepodobne bol jeden za druhym, ani na fotke nevidno nič okrem jedného bábätka. Doktor mi s určitosťou tvrdil, že je jedno 🫠 O dva týždne už boli pri sebe a bolo ich vidno.

autor
5. jún 2025
@vlucifuk

Ja som absolvovala prvý ultrazvuk až v 12.týždni a to už bola riadna srdcová činnosť. Dovtedy som si myslela, že je tam len jedno. Rodila som v UK, tam tie skoré ultrazvuky nejako neriešia. Niekedy si hovorím, že bolo možno dobre, že som sa to dozvedela až takto "neskoro", kratšie som potom stresovala. 🤦‍♀️ Držím palce.❤️

@vlucifuk v uk inac maju take ze duphaston a podobne?

autor
5. jún 2025
@mamickalisticka

Pravdepodobne bol jeden za druhym, ani na fotke nevidno nič okrem jedného bábätka. Doktor mi s určitosťou tvrdil, že je jedno 🫠 O dva týždne už boli pri sebe a bolo ich vidno.

@mamickalisticka a videl iba jedno srdce tiez?

vlucifuk
5. jún 2025

Určite majú tento typ liekov aj v Anglicku, ale keďže ja som nemala problémy, neriešili ma. Mne tam ani vaginálne vyšetrenie nerobili a dosť to nechávali na prírodu. Takže ani krčok maternice nekontrolovali, len tlak a cukor.

schoconut
5. jún 2025

U mna tak isto, najprv 6+2tt(vid foto) jeden plodik so srdiečkom - ani náznak druhého plodu, 7+4 dva plody aj som už počula obe srdiečka 🙂

vevesh
5. jún 2025

Velmi to zalezi od ulozenia dvojek. V 8tt bolo pocut o vidiet obe u mna. U svagrinej bolo do 32tt vidiet iba jedno, druhe zistili az v tom tyzdni, kedze to jedno dvojca bolo poskryvane pod druhym🙃